13.2.21

Αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνελήφθησαν 48 άτομα, προσήχθησαν 76 και έγινε έλεγχος σε 892 άτομα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 630 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 148 παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και όχημα

Στις φλόγες τουριστικό λεωφορείο. Καλά στην υγεία τους οι 48 επιβαίνοντες

Τυλίχτηκε στις φλόγες ένα διώροφο τουριστικό λεωφορείο που κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Οι 48 επιβαίνοντες πρόλαβαν και κατέβηκαν από το λεωφορείο όταν εμφανίστηκαν οι καπνοί και ήδη προωθούνται στον προορισμό τους με άλλα τουριστικά λεωφορεία.

1222 επιβεβαιωμένα κρούσματα ,300 διασωληνωμένοι,26 νέοι θάνατοι,Μεσσηνία 2

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00).Τανέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματατης νόσου είναι1222, εκ των οποίων8εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλεςεισόδου της χώρας. Οσυνολικός αριθμόςτων κρουσμάτων ανέρχεται σε171466(ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων51.9% άνδρες. Οι νέοιθάνατοιασθενών με COVID-19 είναι26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά6103θάνατοι. Ηδιάμεση ηλικίατων ασθενών που απεβίωσαν είναι79έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοιείναι300(70.3% άνδρες)

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ράπερ Lamanif

Ο Lamanif κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην Αστυνομία για το που βρισκόταν στο διάστημα που αναζητούνταν - Βρέθηκε στις 2 τα ξημερώματα να κάθεται σε ενα παγκάκι στην περιοχή Ανάληψη Αρκετές ώρες διήρκεσε η κατάθεση του 24χρονου ράπερ Lamanif στους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η φρίκη που ... κρυβόταν στο διαμέρισμα της οδού Κανακάρη - Εδώ και μήνες νεκρή η 40χρονη και με δαγκωματιές από τρωκτικά!

Σοκαρισμένη και "παγωμένη" είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας, από τις αποκαλύψεις μετά τον θάνατο 40χρονης γυναίκας, η οποία όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24, εντοπίστηκε μέσα στο διαμέρισμά της.

H Jet2 επεκτείνει το πρόγραμμά της για Ελλάδα | Σε ποιους προορισμούς

Η αεροπορική εταιρεία και ο tour operator, αύξησαν τη χωρητικότητα με σχεδόν 80 επιπλέον πτήσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο προς Ζάκυνθο, Κρήτη (Ηράκλειο), Ρόδο και Κεφαλονιά. Ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος Atol του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε την κίνηση αυτή, παρά το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει αμφιβολίες για το πότε θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι διακοπές στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι η Jet2 επέκτεινε την αναστολή του προγράμματος στα μέσα Απριλίου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Μέχρι 26 Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν "γιατί δεν μειώνεται το ποσό των τελών κυκλοφορίας αφού δεν μπορεί να κυκλοφορεί κάθε ημέρα". Απάντηση δεν υπάρχει και 26 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021, μετά την παράταση που δόθηκε λόγω του κορονοϊού. Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσία κατάθεσης των πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους

Βρετανία: Πάγωσε μετά από 60 χρόνια ο Τάμεσης

Μπορεί η Βρετανία να είναι μία χώρα στην οποία πέφτει πολλή βροχή και οι χειμώνες να είναι βαρείς, όμως, ακόμα και για αυτό το κράτους του βορρά οι εικόνες με τον παγωμένο Τάμεση είναι πρωτόγνωρες. Είναι μάλλον περισσότερο συνθήκες... Σιβηρίας αυτές που επικρατούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίες τις τελευταίες ημέρες "πάγωσαν" τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, καθώς η θερμοκρασία έπεσε σε ιστορικά χαμηλά στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας

Ζευγάρι κρατούσε 2χρονο παιδί σε κλουβί

Σπίτι της φρίκης αποκαλούν βρετανικά ΜΜΕ το σπίτι όπου ζούσαν δύο παιδιά και ένα ζευγάρι, που καταδικάστηκε σήμερα για παραμέληση. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένα 4χρονο αγόρι το έσκασε από το σπίτι. Όταν τον βρήκαν, είχε τόσες πολλές μελανιές που οι γιατροί πίστεψαν αρχικά ότι είχε λευχαιμία. Ο εντοπισμός του οδήγησε και στο δεύτερο παιδί, που βρέθηκε εγκλωβισμένο σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί.

Σημαντικές πρωτοβουλίες Μητσοτάκη στον Τουρισμό | Με ποιες αγορές συζητάει απευθείας | Κυβερνητική επιτροπή στο Μαξίμου | Αλλαγές και στα πρωτόκολλα

Το άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού φέτος, έχει “πάρει πάνω του” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας αναλάβει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, καταδεικνύοντας την σημασία του τομέα για την ελληνική Οικονομία και Κοινωνία. Με προσωπικές ενέργειες και οδηγίες του πρωθυπουργού, κατά το πρότυπο της επιστολής στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει δημιουργηθεί κυβερνητική τεχνοκρατική επιτροπή, υπό τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, η οποία ασχολείται με όλα τα θέματα που αφορούν στην έναρξη της εφετινής τουριστικής περιόδου, τις προϋποθέσεις εισόδου στην χώρα, τους κανόνες με τους οποίους θα γίνεται η διαμονή, την προβολή της χώρας στις αγορές του εξωτερικού, τις διμερείς συμφωνίες, κ.ο.κ.. Με την ολοκλήρωση δε του σχεδίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις, ώστε να είναι σαφείς και ξεκάθαροι οι κανόνες, με βάση τους οποίους θα λειτουργήσει φέτος ο ελληνικός Τουρισμός

Έργα για τις επόμενες 10ετίες σε Θουρία, ΛέΪκα

Σε εξέλιξη, βρίσκονται οι εργασίες σε Θουρία και Λέϊκα, για την «επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων δήμου Καλαμάτας». Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Καλαμάτας, για υποέργο, προϋπολογισμού 1.191.866,92€ που αφορά την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Θουρίας και Λεΐκων. Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος επισκεπτόμενος την κοινότητα Θουρίας ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και σε δηλώσεις του ανέφερε:

Ο Βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στον Αμυρά για τους δασωμένους αγρούς

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του για το ζήτημα των δασικών χαρτών και ειδικότερα των δασωμένων αγρών, που ταλανίζει πολλές περιοχές της χώρας, τα νησιά του Αιγαίου και βέβαια τη Μεσσηνία και τη Μάνη.

ΕΕ: Εγκρίθηκε η πρόταση της Κομισιόν για κατώτατο μισθό, ανισότητα και φτώχεια

Επαρκή κατώτατο μισθό, ίσους όρους για τους εργαζόμενους σε διαδικτυακές πλατφόρμες και ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα και η φτώχεια που απειλεί 95 εκατομμύρια Ευρωπαίους ζητά το ΕΚ, με αφορμή την πρόταση Οδηγίας της Επιτροπής για τον κατώτατο μισθό. Η αρχή που δηλώνει ότι «η εργασία είναι το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης της φτώχειας» δεν ισχύει για τους χαμηλόμισθους τομείς και για τους απασχολούμενους που εργάζονται υπό επισφαλείς και άτυπες συνθήκες εργασίας. Οι ευρωβουλευτές καλούν ως εκ τούτου την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να συμπεριλάβουν την «πρόληψη» της φτώχειας των εργαζομένων στη συνολική στόχευσή τους.

ΚΑΙΡΟΣ:Σάββατο 13/2

Βροχές ή χιονόνερο σε μεγάλο τμήμα της χώρας, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα κεντρικά, ισχυροί άνεμοι και σταδιακά θυελλώδεις στο Βόρειο Αιγαίο, θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

ΚΥΡ

12.2.21

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου : του Αντ.Χαζάπη

Ζούμε την εποχή των σόσιαλ μήντια, των φεϊκ νιούζ. Περνάμε την περίοδο της αλλαγής (επανάστασης) σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, αλλά και μοιραζόμαστε τις πληροφορίες. Κι είναι διαφορετικός αυτός ο τρόπος απόκτησης και διάδοσης των πληροφοριών από ότι πριν μερικά χρόνια. Όμως ποιός δεν έβαλε ραδιόφωνο να ακούσει μουσική. Να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή τις τρέχουσες εξελίξεις έκτακτων γεγονότων. Στο δρόμο για την εργασία, το σπίτι, το χωράφι. Δεν ξεχωρίζει άνδρες ή γυναίκες.

Επίσκεψη Άγγελου Χρονά στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Συνάντηση στην Καλαμάτα με Δημοτική Αστυνομία

Η Περιφέρεια στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων στη μάχη κατά του Κορωνοϊού Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σπάρτης πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη με τον οποίο παρέδωσαν και δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα Ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Εύη Παπαγεωργίου από την οποία ξεναγήθηκε στις δυο εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στο Νοσοκομείο. Επίσης επισκέφτηκε το χώρο των Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και την πτέρυγα στην οποία αντιμετωπίζονται τα περιστατικά Covid-19. και τέλος ξεναγήθηκε και στο χώρο που υπάρχουν τα τρία μηχανήματα στα οποία γίνεται μοριακός έλεγχος ταχείας ανταπόκρισης. Ο κ. Χρονάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου διάφορα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

To πιο επεισοδιακό κορωνοπάρτι με συλλήψεις και κυνηγητό

Νέο κορονοπάρτι την ώρα που ο κορωνοϊός δείχνει τα δόντια του, σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Βόλος στο επίκεντρο με τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν να προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις… Είχε την ονομαστική του γιορτή προχθές και θέλησε να το γιορτάσει, αψηφώντας όμως τους περιορισμούς της πανδημίας και τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ο λόγος για 25χρονο από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος μαζί με άλλους έξι φίλους του συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του και αποφάσισαν να το γλεντήσουν έχοντας τη μουσική στη διαπασών.

Εξαφάνιση ράπερ: Η μαρτυρία του οδηγού ταξί, οι κάμερες και πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ο χρόνος κυλάει πλέον βασανιστικά για την οικογένεια και τους συγγενείς του Lamanif ή Λάμπρου Μανιφάβα ο οποίος μετά τις ερωτικές του στιγμές που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, με ένα βίντεο διάρκεια τριών λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων γνωστοποίησε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει και εξαφανίστηκε από το σπίτι του χωρίς να πει το παραμικρό στα οικεία του πρόσωπα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα, οι δικαιούχοι

Την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 μπορούν να διεκδικήσουν οι χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα «myBusinessSupport» και είναι έτοιμη να δεχτεί τις αιτήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 που μπορούν να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος, είναι οι εξής επιχειρήσεις που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της Covid-19:

Οικογενειακή τραγωδία στις ΗΠΑ: Σκότωσε τις κόρες του ενώ μιλούσε με τη μητέρα τους στο τηλέφωνο

Σοκ έχει προκαλέσει η οικογενειακή τραγωδία που εξελίχθηκε στο Sand Springs της Οκλαχόμα τις προηγούμενες ώρες, όταν ένας πατέρας με ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο κόρες του, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ενώ την ίδια ώρα μιλούσε με τη μητέρα τους στο τηλέφωνο!

1410 νέα κρούσματα,293 άτομα διασωληνωμένοι, 21 νέους θανάτους,Μεσσηνια 1

Σήμερα ανακοινώνουμε 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πέφτει ως 15 βαθμούς η θερμοκρασία - Θα χτυπήσει σε δύο φάσεις

Η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από αύριο, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, φαίνεται να παρουσιάζει -αρχικά τουλάχιστον- δύο φάσεις, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr: Η πρώτη φάση αφορά το διάστημα από το πρωί του Σαββάτου έως και την Κυριακή με τα εξής κύρια χαρακτηριστικά:

Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της χρονιάς

Η υπουργός παιδείας σε συνέντευξη της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το φετινό σχολικό έτος να πάρει παράταση.Ποιό το επόμενο νομοσχέδιο για την παιδεία Η υπουργός τόνισε ότι τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία. Για τη διδακτέα ύλη ανέφερε ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

ΟΑΣΠΠ: Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές “θα σημάνει το “θάνατο” χιλιάδων μικροπαραγωγών”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει και απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που έφερε σε διαβούλευση η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα που η πανδημία έχει πλήξει στο έπακρο τους αγροτοπαραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βιοπαλαιστές και βλέπουν την παραγωγή τους να μένει αδιάθετη και το εισόδημά τους να μειώνεται ραγδαία, η κυβέρνηση φέρνει το “κερασάκι στην τούρτα”, με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αν ψηφιστεί στη Βουλή, θα σημάνει το “θάνατο” χιλιάδων μικροπαραγωγών.

Διαστρέφοντας τα νοήματα

Υπάρχουν οι αφηγήσεις, υπάρχουν και τα γεγονότα. Στη συζήτηση που διεξαγόταν χτες στη Βουλή, ενώ ένα νεανικό ποτάμι πλημμύριζε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τους δρόμους της Αθήνας, η κυβέρνηση υποστήριξε με θέρμη την αφήγησή της, αλλά, σε πείσμα της, τα γεγονότα είναι πάντα πεισματάρικα. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας με την αλαζονεία του φυσικού κατόχου της χώρας, κόμπασε πως η κυβέρνησή του «θα αποδώσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο πίσω στους φυσικούς του κατόχους, στους φοιτητές, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους». Μόνο που οι φυσικοί κάτοχοι του Πανεπιστημίου, από τους φοιτητές μέχρι τους πρυτάνεις, έχουν με κάθε τρόπο εκδηλώσει την αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Όσα θα αντιμετωπίσεις αν βιαστείς στην Ελλάδα του 2021. Τη χώρα που το 32% της θα «δικαιολογούσε» έναν βιασμό

Στην Ελλάδα του 2021 τα θύματα του βιασμού- που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι γυναίκες- υποβάλλονται σε ένα δεύτερο μαρτύριο σε άμεσο χρόνο από τη στιγμή της ειδεχθούς κακοποίησής τους. Αν όχι πάντα, συχνά πρέπει να ταξιδέψουν χωρίς να πλυθούν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο όπου διαπράχθηκε ο βιασμός, με δικά τους έξοδα, με το αυτοκίνητό τους, αν έχουν, αν όχι, με ΚΤΕΛ ή πλοίο για να εξεταστούν από ιατροδικαστή. Αν η καταγγελία ενός βιασμού στη χώρα μας είναι μια διαδικασία πολύ υποτιμημένη, η διαπίστωσή του είναι ακόμα πιο προβληματική. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τρομακτικά μεγάλο έλλειμμα σε ιατροδικαστές και σταθερές δομές.

Ενα αντιδιαβητικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας,

Για πρώτη φορά ένα φάρμακο, η σεμαγλουτίδη, φάνηκε τόσο αποτελεσματικό κατά της παχυσαρκίας, όπως έδειξε διεθνής κλινική δοκιμή του. Η σεμαγλουτίδη, ένα αντιδιαβητικό φάρμακο που δοκιμάστηκε σε κλινική μελέτη σε 16 χώρες, οδήγησε σε απώλεια 15% του βάρους κατά μέσο όρο. Είναι η πρώτη φορά που ένα φάρμακο έχει αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικό κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τους New York Times.

Ολοταχώς για κλείσιμο σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Κλείσιμο των σχολείων και στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν οι εμπειρογνώμονες σήμερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς τόσο το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης, όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό. Και αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε και συνέχεια…

ΚΑΙΡΟΣ:Παρασκευή 12/2

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολικό Αιγαίο, Θράκη και μετά το απόγευμα στην Ανατολική Πελοπόννησο, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο, θερμοκρασία σε πτώση, αισθητή στα βόρεια.

ΚΥΡ

11.2.21

Στον «γύψο» η ανώτατη εκπαίδευση και με τη βούλα

Έκλεισε τα αυτιά της η κυβέρνηση απέναντι στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στη Βουλή και του κόσμου της εκπαίδευσης στους δρόμους

Σε τροχαίο η Πόλα Ρούπα

«Κλούβα» της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα, ενεπλάκη το απόγευμα σε καραμπόλα στην λεωφόρο Κηφισού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούπα επέστρεφε στις φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκκρεμεί η υπόθεση απόπειρας απελευθέρωσης του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο, τον κυβερνήτη του οποίου η Ρούπα είχε υποχρεώσει να πετάξει εκεί με την απειλή πιστολιού.

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος για το εμβόλιο

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος στέλνοντας το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας.

Αιωνία η μνήμη

Πέθανε ο μεγάλος ερμηνευτής Αντώνης Καλογιάννης

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ερμηνευτής Αντώνης Καλογιάννης, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στο πολιτικό και ερωτικό τραγούδι. powered by Rubicon Project Γεννημένος στις 3 Αυγούστου του 1940 στην Καισαριανή, ο Αντώνης Καλογιάννης συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάριος Τόκας, Δήμος Μούτσης, Αργύρης Κουνάδης, Τάκης Μουσαφίρης, αλλά και ποιητές και στιχουργούς (Γιάννη Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Δ. Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.).

ΕΟΔΥ:1327 νέα κρούσματα ,281 άτομα διασωληνωμένοι, 22 νέους θανάτους ,Μεσσηνία 7

Σήμερα ανακοινώνουμε 1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Βόμβα» για lockdown: «Μάλλον θα χρειαστεί παράταση» – Έρχεται μέτρο για «διπλή μάσκα»; Διαβάστε περισσότερα: «Βόμβα» για lockdown: «Μάλλον θα χρειαστεί παράταση» - Έρχεται μέτρο για «διπλή μάσκα»;

Το γεγονός πώς μπορεί να χρειαστεί «παράταση του lockdown» που είναι σε ισχύ από σήμερα στην Αττική, έκανε ο το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας. Διαβάστε περισσότερα: «Βόμβα» για lockdown: «Μάλλον θα χρειαστεί παράταση» - Έρχεται μέτρο για «διπλή μάσκα»;

Ανοίγουν «κερκόπορτα» λογοκρισίας και διώξεων με μουσικό τρομονόμο;

Ακόμη μια βουτιά σε σκοτεινές εποχές επιχειρεί η κυβέρνηση μέσα από το άρθρο 8 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Λιβάνιου για τα ΜΜΕ (πρώην νομοσχέδιο Πέτσα) και προβλέπει διατάξεις που σχετίζονται με τον περιβόητο τρομονόμο (άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα).

Ο κορονοϊός όλου του κόσμου θα χωρούσε σε ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού

Όλα τα σωματίδια κορονοϊού που κυκλοφορούν παγκοσμίως θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μεταλλικό κουτί αναψυκτικού των 330 ml και θα περίσσευε χώρος, σύμφωνα με τον υπολογισμό που έκανε ένας Βρετανός μαθηματικός.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Φεβρουαρίου

Αρχίζει από σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου η υποβολή της υποχρεωτικής προαναγγελίας αναστολής σύμβασης για τους εργαζομένους από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής διακοπής των εργασιών τους λόγω της πανδημίας. Την ίδια στιγμή οι πληρωμές για τα 534 ευρώ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι αναμένεται να γίνουν τις πρώτες μέρες του Μαρτίου.

Κόσμος πεθαίνει από πείνα στην Τιγκράι (Ερυθρός Σταυρός)

Άνθρωποι έχουν αρχίσει να πεθαίνουν από ασιτία στην εμπόλεμη περιφέρεια Τιγκράι της Αιθιοπίας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Ερυθρός Σταυρός. Υπολογίζεται ότι 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην περιφέρεια - δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και τρόφιμα που θα μπορούσαν να τους σώσουν τη ζωή, τόνισε ο πρόεδρος της αιθιοπικής επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, ο Άμπερα Τόλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αντίς Αμπέμπα.

Η Π.Ο.Π. "ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ" ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στην ελιά Καλαμών η κατάσταση είναι τραγική. Αυτή την στιγμή πετιέται στους σκουπιδότοπους ολόκληρη παραγωγή! Εκεί οδηγούνται δεκάδες παραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Μεσσήνης. Από την αρχή της χρονιάς, μετά τις εξευτελιστικές τιμές που δεν καλύπτουν ούτε το 50% του κόστους παραγωγής, τώρα οδηγούνται στην πλήρη καταστροφή. Ενώ στην αρχή οι τιμές ήταν στα τάρταρα γύρω , στα 0,5 ευρώ το κιλό, με τα περισσότερα νούμερα να ελαιοποιούνται, πλέον οι έμποροι δεν παίρνουν καθόλου το προϊόν με αποτέλεσμα να πετιέται στους σκουπιδότοπους.

ΚΑΙΡΟΣ: ΠΕΜΠΤΗ 11-02-2021

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

10.2.21

Τιμή στο μπλόκο της Καλαμάτας

Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 14 Φεβρουαρίου 2021. Ο δήμος Καλαμάτας, οι οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και οι συγγενείς των θυμάτων θα αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης, Κυριακή πρωί, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας, για τους Μεσσήνιους, που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8 Φεβρουαρίου 1944, στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε δημοτικών σφαγείων, στη δυτική παραλία.

Μητσοτάκης: Πότε θα καλυτερέψει η κατάσταση – Τι είπε για τις Πανελλήνιες

Αυτό το οποίο μας ανησύχησε ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη γνωρίζουμε ότι έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Γνωρίζουμε ότι αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο γρήγορα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν ουσιαστικά.

1496 νέα κρούσματα ,284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 17 νέους θανάτους,Μεσσηνια 2

Σήμερα ανακοινώνουμε 1496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167549, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6073 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53600 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ιερέας κατηγορείται για βρεφοκτονία! Βρέθηκε νερό στα πνευμόνια του μωρού μετά τη βάπτιση

Θρήνος στη Ρουμανία μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο ενός βρέφους μετά από το μυστήριο της βάπτισης! Μη μπορώντας να πιστέψει ότι έχασε τόσο άδικα το αγγελούδι του, ο πατέρας του μωρού στράφηκε στη δικαιοσύνη, καθώς υποστηρίζει ότι ο ιερέας έπνιξε το παιδί του.

Τραγωδία: Γυναίκα πέθανε από το κρύο - Πήγαινε στο διπλανό σπίτι!

Με έναν απίστευτο τρόπο «έφυγε» από τη ζωή μια γυναίκα στον Καναδά καθώς αποφάσισε να πάει στο διπλανό σπίτι, πεθαίνοντας όμως από το κρύο! Η γυναίκα, στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποφάσισε να πάει σε γειτονικό σπίτι ωστόσο δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ πίσω. Η Βασιλική Αστυνομία την εντόπισε νεκρή ανάμεσα στο σπίτι που επισκέφτηκε και στο δικό της σπίτι. Ως αιτία θανάτου πιστοποιήθηκε το δριμύ ψύχος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου