7.3.15

Τα 5 «λάθη» που πρέπει να αποφεύγετε στο σούπερ μάρκετ

Το σούπερ μάρκετ είναι αναγκαίο κακό και κανείς μας δεν μπορεί να το αποφύγει. 

Φυσικά, όλοι μας λίγο πολύ ξεφεύγουμε από τον προϋπολογισμό μας μόλις αφεθούμε στους πειρασμούς των ραφιών, με αποτέλεσμα γυρνώντας στο σπίτι να συνειδητοποιούμε πως όχι μόνο ψωνίσαμε πολλά παραπάνω από όσα είχαμε στο μυαλό μας, αλλά και ότι τα περισσότερα από αυτά θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί.
Στην πραγματικότητα, το σούπερ μάρκετ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δελεάζει τους καταναλωτές και να ψωνίζουν ανεξέλεγκτα, ενώ το design και ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα προϊόντα μόνο τυχαία δε μπορούν να θεωρηθούν. Αρχιτέκτονες, διακοσμητές και ψυχολόγοι έχουν βάλει το χεράκι τους για να μας «αναγκάσουν» σε υπερβολές τις οποίες όμως μπορούμε να αποφύγουμε ακολουθώντας τις 5 «σωτήριες» συμβουλές που ακολουθούν. Απαιτείται μόνο οργάνωση και πειθαρχεία!
Μην παίρνετε τα παιδιά μαζί σας
Ή τουλάχιστον φροντίστε να το αποφύγετε τις περισσότερες φορές. Αν το σούπερ μάρκετ είναι μία φορά δελεαστικό για εμάς, φανταστείτε τι συμβαίνει με τα παιδιά. Οι πολυεθνικές υπολογίζουν σε αυτά περισσότερο από ό,τι έχουμε τολμήσει ποτέ να φανταστούμε, πράγμα που είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσουμε αν ρίξουμε μια ματιά στα παιδικά προϊόντα που βρίσκονται στα ταμεία. Όσο λοιπόν εμείς περιμένουμε να πληρώσουμε, τα παιδιά μας χαζεύουν και θέλουν να τους αγοράσουμε τσίχλες, καραμέλες, κοτσιδάκια, αυτοκόλλητα και πολλά άλλα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Κι αυτό φυσικά είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα, καθώς ένα παιδί είναι... παιδί και θέλει τα πάντα.
Φροντίστε να έχετε φάει κάτι πριν ξεκινήσετε τα ψώνια σας
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι. Τι πιο λογικό; Πεινάμε και θέλουμε να φάμε τα πάντα. Γεμίζουμε λοιπόν το καλάθι μας με ένα σωρό ανθυγιεινές και γεμάτες θερμίδες λιχουδιές, ενώ ο λογαριασμός μεγαλώνει στην προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε το αίσθημα τις πείνας. Φροντίστε λοιπόν να επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ κατά τις απογευματινές ώρες, δηλαδή μετά το μεσημεριανό και πριν το βραδινό σας γεύμα που είστε λιγότερο επιρρεπείς στις «αμαρτίες».
Φτιάξτε λίστα με όσα χρειάζεστε
Απλή και δοκιμασμένη συνταγή που σας βοηθά όχι μόνο να μην ξεχάσετε κάτι από όσα χρειάζεστε, αλλά επιπλέον να μείνετε συγκεντρωμένοι στον αρχικό σας στόχο και να μην υποκύψετε στις άσκοπες αγορές. Με τη λίστα θα καταφέρετε να ανατρέξετε σε συγκεκριμένα ράφια και θα αποφύγετε το χάσιμο χρόνου και τα περιττά προϊόντα που περιμένουν να μπουν στο καλάθι σας τριγυρνώντας σε όλους τους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ.
Οι προσφορές δεν είναι πάντα... προσφορές
Αναφερόμαστε κυρίως στα προϊόντα «4 + 1 δώρο», «αγοράζεις 1, παίρνεις το δεύτερο στη μισή τιμή» και πάει λέγοντας. Φυσικά, τα χτυπητά κόκκινα γράμματα των προσφορών μας τραβούν την προσοχή και ενθουσιαζόμαστε στη θέα του «δώρου», ωστόσο καλό θα ήταν να είμαστε πιο υποψιασμένοι. Πολλές φορές δεν υπάρχει καν έκπτωση στα προϊόντα αυτά, καθώς δε μπαίνουμε στη διαδικασία να ελέγξουμε την αρχική τιμή του προϊόντος πριν την προσφορά και πέφτουμε θύματα της πολιτικής του εκάστοτε σούπερ μάρκετ. Μη βιάζεστε λοιπόν να βάλετε στο καρότσι σας τα προϊόντα προσφορών, αν πρώτα δεν τσεκάρετε την τιμή πριν και μετά.
Μην επισκέπτεστε μόνο ένα σούπερ μάρκετ για τις αγορές σας
Ο λόγος; Κάποια έχουν χαμηλότερες τιμές στα αλλαντικά, κάποια άλλα στα απορρυπαντικά και ορισμένα στα αναψυκτικά ή τα τρόφιμα πρώτης ανάγκης. Η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη, γι’ αυτό φροντίστε να ψάξετε τις μάρκες που σας αρέσουν και να τις αγοράζετε από το κατάστημα που θα τις βρείτε πιο οικονομικές. Με τη συγκεκριμένη τακτική γλιτώνετε και χρήματα και δεν στερήστε ποτέ τα αγαπημένα σας προϊόντα.

Βίντεο με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη πριν εξαφανιστεί

Ο 20χρονος αγνοούμενος φοιτητής, σε κρητικό γλέντι – Δείτε το βίντεο

Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Βαγγέλης Γιακουμάκης να συμμετέχει σε κρητικό γλέντι, βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Η εξαφάνιση του  20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που τα ίχνη του χάθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, συγκλονίζει το πανελλήνιο. 

Στο βίντεο, που ανέβασε ο Ματθαίος Ματθαιουδάκης στο youtube, ο νεαρός αποτελεί μέρος μιας μεγάλης παρέας που συμμετέχει σε παραδοσιακό κρητικό γλέντι, λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά, στην περιοχή Βρύσινα.

Ο φοιτητής, φαίνεται στην αρχή του βίντεο και προς το τέλος (9.44), κάθεται στο τραπέζι και παρακολουθεί γνωστούς και φίλους, να τραγουδούν υπό τους ήχους της λύρας.

Τα 5 σημάδια που μας προειδοποιούν για εγκεφαλικό

Όσο κι αν επιμένουμε να πιστεύουμε πως το εγκεφαλικό χτυπά ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανυπόστατες αντιλήψεις μας και τονίζουν τη σημασία της αναγνώρισης των «συμπτωμάτων».

Τι ακριβώς όμως είναι το εγκεφαλικό; 

Ως «εγκεφαλικό επεισόδιο» χαρακτηρίζεται κάθε είδους βλάβη που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει έχοντας ως αποτέλεσμα τα κύτταρα που τα κύτταρα τα οποία δεν παίρνουν οξυγόνο, να πεθαίνουν. Άνθρωποι που είχαν μια τέτοια εμπειρία έχουν κάνει λόγο για ένα μούδιασμα από τη μία μεριά του προσώπου τους που τους έκανε να υποψιαστούν πως κάτι πάει λάθος.
Στην πραγματικότητα όμως, τα συμπτώματα που μας προειδοποιούν για το εγκεφαλικό είναι πολλά παραπάνω και καλό θα ήταν όλοι να ενημερωθούμε ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Αν αντιληφθείτε πως βιώνετε κάποια από τις ακόλουθες καταστάσεις, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους δικούς σας και να μεταφερθείτε στο κοντινότερο ιατρικό κέντρο.

Σύγχυση και δυσκολία στην ομιλία

Μπερδεύετε τις λέξεις και δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια φράση χωρίς να κάνετε λάθος; Πανικοβάλλεστε και αδυνατείτε να μιλήσετε, βγάζοντας περίεργους ήχους; Πιθανώς το εγκεφαλικό σας χτυπά την πόρτα. Για να βεβαιωθείτε πως κάτι τέτοιο συμβαίνει, φέρτε στο μυαλό σας και προσπαθήστε να πείτε δυνατά μια γνωστή φράση ή μια παροιμία. Αν δεν τα καταφέρετε, σημαίνει πως το εγκεφαλικό είναι προ των πυλών.

Έντονη ζαλάδα και απώλεια ισορροπίας

Συνήθως η ζαλάδα που προμηνύει εγκεφαλικό συνοδεύεται από δυσκολία στο περπάτημα και αίσθημα τρομερής κατάπτωσης.

Ξαφνικός πόνος στα άκρα, το κεφάλι ή το στήθος

Ο οξύς πονοκέφαλος είναι συνήθως σύμπτωμα εγκεφαλικού περισσότερο για τις γυναίκες από ό,τι στους άντρες. Ο πόνος στο στήθος είναι πιο σύνηθες, όπως και ο έντονος πόνος σε κάποιο χέρι ή πόδι που συνοδεύεται με μούδιασμα της μίας πλευράς του προσώπου.

Αδυναμία και παράλυση στα άκρα

Εκτός από πόνο, είναι πιθανό να αισθανθούμε ένα από τα χέρια ή τα πόδια μας να εξαντλούνται, να μουδιάζουν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να παραλύουν. Μπορείτε να καταλάβετε αν πράγματι παθαίνετε εγκεφαλικό με το εξής απλό τεστ: Σηκώστε τα χέρια σας στην ευθεία του στήθους για 10 δευτερόλεπτα. Εάν το ένα σας χέρι παρασύρεται προς τα κάτω, αποτελεί σημάδι αδυναμίας των μυών και το τεστ βγαίνει… θετικό.

Δυσκολία στην όραση

Θολή, ή διπλή όραση, όπως και η απώλεια όρασης από το ένα μάτι ξαφνικά, αποτελούν ξεκάθαρο προμήνυμα εγκεφαλικού επεισοδίου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, από τη στιγμή που θα αισθανθούμε πως κάποιο από τα συμπτώματα αυτά μας χτυπά την πόρτα, έχουμε χρόνο να ενημερώσουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο και να μεταφερθούμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Συνεπώς, επιβάλλεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι.

Γιατρός υποχρεώθηκε να καταβάλει 584.400 ευρώ για τον θάνατο εγκύου

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, γιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 584.400 ευρώ σε συγγενείς 32χρόνης μητέρας δύο παιδιών, η οποία απεβίωσε λίγο πριν γεννήσει το τρίτο παιδί της, λόγω λάθους του ιατρού που την παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, το επίμαχο ποσό υποχρεώθηκε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος να το καταβάλει για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν τα συγγενικά πρόσωπα της άτυχης 32χρόνης (δύο ανήλικα παιδιά, σύζυγος, μητέρα, αδέλφια) και λόγω στέρησης διατροφής των δύο ανήλικων παιδιών.
Όπως αναφέρεται στο ιστορικό της απόφασης, σε ιδιωτική κλινική το Ιούλιο του 2001 πήγε η επίμαχη επίτοκος, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της για να γεννήσει το τρίτο της παιδί.
Ο γιατρός που την παρακολουθούσε της χορήγησε κολπικό δισκίο προσταγλαδίνης για την πρόκληση τεχνητών ωδίνων τοκετού και της επέτρεψε να πάει στην οικία της στο χωριό της, το οποίο ήταν σε απόσταση 32 χλμ, και να επανέλθει μετά την έναρξη των ωδίνων.
Την ίδια ημέρα άρχισαν οι ωδίνες και η επίτοκος συνοδευόμενη από τον σύζυγό της έφθασε στην κλινική και την υποδέχθηκε η νοσηλεύτρια και αφού της χορηγήθηκε σε ενέσιμη μορφή μια αμπούλα buscopan, ως σπασμολυτικό του τραχήλου της μήτρας και της τοποθετήθηκε ορός desctrose 1.000 ml από τον αναισθησιολόγο κατέφθασε και ο γιατρός που την παρακολουθούσε.
Όμως, η κατάσταση της υγείας της επιτόκου επιδεινώθηκε ραγδαία, αφού άρχισε να εμφανίζει έντονη δύσπνοια, κυάνωση και σπασμούς κυρίως των μασητικών μυών.
Παρά τις προσπάθειες του θεράποντα γιατρού, ο οποίος με τη συνδρομή του αναισθησιολόγου αλλά και του μαιευτήρα, της χορήγησε οξυγόνο, το αρνητικό κλίμα δεν αναστράφηκε και τη μετέφεραν στο χειρουργείο της κλινικής, όπου την διασωλήνωσαν. Η κατάσταση της επιτόκου χειροτέρευσε και άρχισε να εμφανίζει αρτηριακή πίεση μη μετρούμενη.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, αποδείχθηκε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από ολιγαιμικό σοκ, εξαιτίας εσωτερικής αιμορραγίας από κεντρική αποκόλληση του πλακούντος που εκδηλώθηκε ικανό χρόνο πριν να πέσει η επίτοκος σε κώμα κάτι που δεν διαγνώσθηκε από τον θεράποντα γιατρό ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
Σύμφωνα πάντα κατά την δικαστική απόφαση, ο επίμαχος γυναικολόγος ήταν ο υπαίτιος του θανάτου της επιτόκου , γιατί «από έλλειψη της προσοχής, την οποία όφειλε από τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, όπως ένας μέσος ευσυνείδητος ιατρός της ειδικότητάς του που δρα υπό τις ίδιες συνθήκες και κατά παράβαση των διδαγμάτων της ιατρικής επιστήμης και της κτηθείσας πείρας του, ενώ χορήγησε στην επίτοκο κολπικό δισκίο προσταγλαδίνης για την πρόκληση τεχνητών ωδίνων τοκετού, το οποίο δημιουργεί συσπάσεις στη μήτρα, της επέτρεψε να αναχωρήσει για την οικία της, στο ορεινό χωριό, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα».
«Ακόμη», αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, «ενώ η επίτοκος, η οποία είχε εμπειρία, λόγω προηγηθέντων δύο τοκετών, του διαμαρτυρήθηκε αρχικά όταν την εξέτασε πρώτη φορά ο επίμαχος γιατρός, για έντονους και συνεχείς πόνους στην κοιλιά, διαφορετικούς από τους άλλους δύο τοκετούς της. Στη συνέχεια κατά την δεύτερη εξέταση διαμαρτυρήθηκε επιπλέον και για δύσπνοια και μούδιασμα στα χέρια, ζητώντας ανήσυχη και επίμονα τη βοήθειά του, δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τις διαμαρτυρίες της και δεν προέβη σε ενδελεχή και επισταμένη εξέταση αυτής, χρησιμοποιώντας και όλα τα ενδεδειγμένα για την περίσταση μέσα διάγνωσης».
Η δικαστική απόφαση καταλήγει ότι ο επίμαχος γιατρός, παρά την ύπαρξη των ανησυχητικών συμπτωμάτων που του ανέφερε η επίτοκος «δεν φρόντισε να παρακολουθήσει ο ίδιος με τη δέουσα προσοχή την εξέλιξη της κατάστασής της, αλλά την άφησε υπό την επίβλεψη της νοσηλεύτριας , η οποία δεν ήταν μαία και δεν είχε ειδικές γνώσεις προς τούτο».

Γάμοι και βαφτίσεις σε... ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου

Η ιδέα 30χρονου ηλεκτρονικού κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών 

Γάμους και βαφτίσεις σε... ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου για τους συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να παραστούν στο μυστήριο «διοργανώνει» μέσω ενός εξειδικευμένου λογισμικού ο Σεραφείμ Παπάς, αποδεικνύοντας ότι όταν η καινοτομία συναντά την ανάγκη μπορεί να καλύψει σε έναν βαθμό ακόμα και το κενό της απουσίας.

Η ιδέα του 30χρονου ηλεκτρονικού, αποφοίτου του ΤΕΙ Αθήνας, Σεραφείμ Παπά κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών και σχημάτων που διοργάνωσε το INNOVATHENS, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας των Πανεπιστημίων.
Οπως λέει ο ίδιος στο «Εθνος», η υπηρεσία Livemoments.gr περιλαμβάνει διάθεση τηλεοπτικής εικόνας του γάμου ζωντανά, μέσα από αξιόπιστο ιστότοπο και τους ιδιόκτητους servers της εταιρείας, σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα σε υψηλή ανάλυση. Η μετάδοση και αποθήκευση της εικόνας προστατεύεται με χρήση κωδικού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποκλείονται οι... απρόσκλητοι επισκέπτες και να την παρακολουθήσουν μόνον όσοι είναι πραγματικά καλεσμένοι έστω και διαδικτυακά.
Η βασική αυτή υπηρεσία είναι δυνατόν να συμπληρώνεται και από άλλες επί μέρους δυνατότητες, όπως η προσθήκη γραφικών κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ή η δυνατότητα chat (συνομιλίας) με τους χρήστες/θεατές.
 Η συγκεκριμένη ιδέα είναι κάτι που ο Σεραφείμ δουλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια, προσπαθώντας να καλύψει αρχικά τις ανάγκες του... χωριού του:
 «Οι live-streaming υπηρεσίες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του αντικειμένου της δουλειάς μου.
Με αφορμή αυτό ξεκίνησα μια προσπάθεια απευθείας μετάδοσης μέσω Ιντερνετ των αγώνων της ομάδας μπάσκετ του χωριού, του Θίαμου Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και των παραδοσιακών πανηγυριών.
 Η απήχηση ήταν μεγάλη τόσο σε εκείνους που μένουν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις, αλλά κυρίως σε όσους έχουν φύγει μετανάστες στην Αυστραλία και αλλού» λέει.

Πλέον στόχος του είναι να έρθει σε επαφή με φωτογράφους αλλά και διοργανωτές γάμων, ώστε να στραφεί κυρίως στους εκατοντάδες γάμους αλλοδαπών που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά (Κρήτη, Ρόδο, Σαντορίνη).
Μέχρι στιγμής έχει ήδη καλύψει έναν γάμο προβάλλοντας το μυστήριο σε επιλεγμένους χρήστες στο Διαδίκτυο, καθώς το ζευγάρι είχε συγγενείς στην Ολλανδία. Η χρέωση της υπηρεσίας είναι 350 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ για την Αθήνα, ενώ σε περίπτωση μυστηρίου στην επαρχία ο πελάτης θα καλύψει και τα έξοδα μετακίνησης.
Ο ίδιος υπολογίζει ότι το κεφάλαιο που θα χρειαστεί ώστε να εδραιωθεί αυτή η επιχείρηση δεν θα ξεπεράσει τα 45.000 ευρώ: «Αλλωστε όπως μου είπαν και στον διαγωνισμό, πρόκειται για την άμεσα υλοποιήσιμη ιδέα που έχει μέλλον», σημειώνει ο Σεραφείμ.

  ΕΘΝΟΣ

ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΝΙΔΑ - Φέτες... οι κοιλιακοί της 45 αρας Τζένιφερ Λόπεζ!

45 χρονών η λατίνα σούπερ σταρ και "βάζει κάτω" την όποια 20άρα.

Η Τζένιφερ Λόπεζ ποστάρει φωτογραφίες με την κοιλιά φόρα παρτίδα και προκαλεί τον θαυμασμό -για να μην αναφέρουμε τη ζήλια!

Η τελευταία φωτογραφία που πόσταρε η Τζένιφερ Λόπεζ στο Instagram φαίνεται να είναι καμίας εικοαετίας, όμως είναι η πιο πρόσφατη.

Η 45άρα σταρ στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και η selfie της μας "στέλνει" κανονικά με την κοιλιά... σανίδα, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Λίγο το έντονο χρώμα στο νύχι, λίγο το δύχτι στην μπλούζα, πολύ το μακιγιάζ που σχεδόν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της στο πιο... σιδερωμένο, η JLo δείχνει να έχει πεταχτεί μέσα από editorial των 80s.

Αν ήταν και το μαλλί θάμνος δηλαδή, θα είμασταν σίγουροι.

Δεν είναι, όμως μόνο αυτή η φωτογραφία που μοστράρει κοιλιακούς η Τζένι. 

Έχει κι άλλες... Καλύτερες!

 


πηγή

Περιγραφή της Καλαμάτας του 1891

 Η εικόνα είναι της πλατείας 23ης Μαρτίου, όπως τη ζωγράφισε ο Τσαρούχης στα 1966.  

«…….. Η λοιπή των Καλαμών πόλις, όζουσα τουρκισμού, ομοιάζει προς μεγάλην μπαράκαν, κατατετμημένην εις πλείονας μικροτέρας.
Εκεί δύναταί τις να ίδη τα τουρκικά μπεζεστένια εν απάση αυτών τη αθλιότητι, τας στενάς και οφιοειδείς, λίαν δ’ ακαθάρτους οδούς των αβυσσινικών χωρίων, τα πλατύστομα φρέατα της Σαμαρείας, περί τα χείλη των οποίων συνωστίζονται άνθρωποι και κτήνη, ίνα σβέσωσι την δίψαν αυτών, διότι η πόλις στερείται πηγαίου ύδατος, μολονότι πέριξ της πόλεως υπάρχουσιν άφθονοι πηγαί δροσεραί, ύδατα ακάθαρτα, επί των προμνησθεισών οδών ελευθέρως ρέοντα, και υπό πολυαρίθμων χοίρων ανακινούμενα, διότι η πόλις στερείται υπονόμων.
Εάν οι αρμόδιοι εκήδοντο των συμφερόντων της ιστορικής και πλουσίας ταύτης πόλεως, θα εφήρμοζον, έστω και κατά μικρόν, το προ πολλών ετών εγκεκριμένον ωραίον των Καλαμών σχέδιον∙ τότε δε και οδούς ευρείας και ευθυγράμμους θα είχεν η πόλις και πλατείας και περιπάτους, ων τα νυν εντελώς στερείται, και περ πληρώνουσα κατ’ έτος υπέρ τας 200,000 δραχ. εις δημοτικούς φόρους. Περί δε φωτισμού ουδείς λόγος∙ διότι, πλην δύο οδών, εις ας καταλήγουσιν αι εκ Νησίου και εκ της παραλίας ερχόμεναι αμαξιτοί, και εις ας ανάπτονται, κατ’ αραιά διαστήματα, ολίγιστοι φανοί, αι λοιπαί λαβυρινθοειδείς της πόλεως οδοί στερούνται παντός φωτισμού, οι δε δι’ αυτών διερχόμενοι κάτοικοι, ανευρίσκουσι τα ίχνη αυτών, δια της εξ αυτών αναδιδομένης δυσώδους οσμής.
………………
Πολλοί των ανδρών, εν τε τη πόλει και εν άπαντι τω μεσσηνιακώ πεδίω, τρέφουσι μακρόν πώγωνα, ώσπερ και οι Ανδριτσάνοι, οι δε φουστανελλοφόροι φέρουσι περί την οσφήν πολύπτυχον και ογκωδέστατον σελάχιον, ομοιάζοντες προς οικίας μετά μπαλκονίων.
Εις μάλιστα των παρεπιδημούντων εκ των πέριξ δήμων δημάρχων, έφερεν εν τω σελαχίω αυτού και πληθύν όπλων, αναγκαζόντων αυτόν να κλίνη την σπονδυλικήν αυτού στήλην προς τα όπισθεν, ίνα διατηρή το σώμα αυτού εν ισορροπία.
Πόσων κακών πρόξενος γίνεται καθ’ εκάστυν τοις Μεσσηνίοις και τοις λοιποίς Έλλησιν η φορητή αύτη οπλοθήκη, οι πάντες γινώσκομεν∙ και όμως ουδείς των δυναμένων επεχείρησεν άχρι τούδε να θέση οριστικόν τέρμα εις την αγρίαν ταύθτην κατάστασιν, την δεκατίζουσαν οικτρώς τον αραιόν της χώρας πληθυσμόν. …….»

(Δες «Πεζοπορία από Πατρών εις Καλάμας» υπό Χ. Π. Κορύλλου και Στ. Θεοχάρη, εκδ. «Περί Τεχνών», Πάτρα 2004, σελ. 80 και 84)

* Κάπως έτσι ήταν οι Ελληνικές  «πόλεις» το 1891!…

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ; Πως καθιερώθηκε η ψητή γουρνοπούλα στην Μεσσηνία !

Διαδεδομένο φαγητό στη Νότια Πελοπόννησο και ειδικότερα στην Μεσσηνία είναι η  ψητή γουρνοπούλα με την ιστορία της να αρχίζει στην εποχή της Τουρκοκρατίας.
 
 Εξαιτίας του ότι οι Μουσουλμάνοι, δεν καταναλώνουν χοιρινό, κρέας οι κάτοικοι της περιοχής, και ειδικότερα της Μεσσήνης, άρχισαν να εκτρέφουν χοίρους, οι οποίοι μάλιστα ζούσαν ελεύθεροι μέσα στην πόλη αποτρέποντας, όπως λέγεται του Τούρκους να βρίσκονται στην πόλη.

Η χοιροτροφία στην Μεσσήνη περιορίστηκε σημαντικά μόνο μετά το 1920. Μέχρι τότε οι χοίροι «ήσαν πολλαπλάσιοι των ανθρώπων» όπως αναφέρει ειρωνικά, ο Ιατρός Π. Κορύλλος στο οδοιπορικό του «Από Πατρών έως Καλάμας» το 1890. 
 
Αν σκεφθούμε ότι οι κάτοικοι Μεσσήνης ήταν 7.000 το 1890, μπορούμε να φανταστούμε πόσοι ήταν οι εκτρεφόμενοι χοίροι!

Το 1920, τελάληδες ειδοποιούν τον ντόπιο πληθυσμό ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούν ελεύθερα τα γουρούνια, διότι οι χωροφύλακες θα τα σκότωναν. 
 
Έτσι λοιπόν καθιερώθηκε και επεκτάθηκε το έθιμο της ψητής γουρνοπούλας από την Μεσσήνη.


ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Γράφει η Αναστασία Χρ. Μήλιου, Δικηγόρος Παρ’Έφεταις*


20ΕΤΗΣ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



15ΕΤΗΣ Η ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΚΩ ΚΑΙ ΛΕΡΟΥ

Κτηματολογικός Κανονισμός Δωδεκανήσου. Συμπλήρωση χρόνου της δεκαπενταετούς κτητικής παραγραφής


Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΚ, κύριος ακινήτου μπορεί να γίνει κάποιος είτε με σύμβαση (αγοραπωλησία, γονική παροχή, δωρεά) [παράγωγος τρόπος κτήσης] ή με χρησικτησία [πρωτότυπος τρόπος κτήσης].
Η χρησικτησία στα ακίνητα διακρίνεται σε «τακτική» και σε «έκτακτη».
Τακτική χρησικτησία έχουμε όταν κάποιος έχει την φυσική εξουσία του ακινήτου με διάνοια κυρίου με νομιζόμενο τίτλο και καλή πίστη για τουλάχιστον 10έτη. 
Διάνοια κυρίου σημαίνει να συμπεριφέρεται ως κύριος του ακινήτου και να ασκεί πράξεις κυριότητας επ’αυτού. Καλή πίστη σημαίνει να πιστεύει πράγματι ότι είναι κύριος αυτού και να έχει νομιζόμενο τίτλο, δηλαδή να πιστεύει ότι έχει μεταβιβασθεί νόμιμα το ακίνητο σε αυτόν. 
Π.χ. κάποιος έχει αγοράσει με συμβολαιογραφικό έγγραφο ακίνητο και το κατέχει σαν δικό του για 10 συνεχόμενα έτη, όμως εκείνος από τον οποίο το αγόρασε δεν ήταν ο πραγματικός κύριος. 
Στην περίπτωση αυτή το συμβόλαιο είναι άκυροαλλά ο αγοραστής μετά την πάροδο των 10 ετών έχει αποκτήσει το ακίνητο με τακτική χρησικτησία.
Έκτακτη χρησικτησία υπάρχει στις περιπτώσεις εκείνες που κάποιος ασκεί πράξεις νομής πάνω σε ένα ακίνητο για 20 τουλάχιστον έτη. 
Στην εικοσαετία συνυπολογίζονται και οι πράξεις νομής του προκατόχου του. Δηλαδή αν κάποιος έχει στην νομή του ένα ακίνητο, το οποίο απέκτησε από τον πατέρα του με αποδοχή κληρονομίας και ο πατέρας του το είχε με χρησικτησία τότε για την συμπλήρωση της 20ετίας συνυπολογίζονται τα χρόνια κατοχής τόσο του ίδιου όσο και του πατρός του.
Στα νησιά της Δωδεκανήσου όμως Ρόδο, Κω και σε τμήμα της Λέρου (PortoLaggo- Λακκί), ισχύει ο Κτηματολογικός Κανονισμός (διάταγμα 132/1929) του Ιταλού Κυβερνήτου, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Κατά το άρθρο 63 του Κτηματολογικού Κανονισμού Δωδεκανήσου, που κυρώθηκε με το υπ' αριθ. 132/1929 διάταγμα του Ιταλού Κυβερνήτη Δωδεκανήσου και διατηρήθηκε σε ισχύ, ως τοπικό δίκαιο και μετά την προσάρτηση της Δωδεκανήσου και την εισαγωγή σ' αυτή της Ελληνικής νομοθεσίας, με το άρθρο 8 παρ. 2 N. 510/1947, κατά των εγγραφών του κτηματικού βιβλίου, που αφορούν ακίνητα ελεύθερης ιδιοκτησίας (μουλκ) ισχύουν τα εξής:
"κατά των εγγραφών του κτηματικού βιβλίου των αφορωσών εις ακίνητα ελευθέρας ιδιοκτησίας (μούλκια) συγχωρείται η παραγραφή κατά τας αρχάς της ιταλικής νομοθεσίας μετά δεκαπενταετίαν από της επισυμβάσης εγγραφής" και
"ο νομεύς όστις εχρησιδέσποσε δύναται να επιτύχει την εγγραφήν του δικαιώματος είτε δια πράξεως δι' ης συνομολογείται η συνεχής δεκαπενταετής νομή του εκ μέρους του εγγεγραμμένου τιτλούχου είτε δια δικαστικής αποφάσεως αναγνωριζούσης έναντι του τελευταίου τούτου ή των κληρονόμων του ή, εν ελλείψει αυτών, του διευθυντού του Κτηματολογικού Γραφείου ότι η παραγραφή συνεπληρώθη".
Με άλλα λόγια  συγχωρείται η παραγραφή κατά τις αρχές της Ιταλικής νομοθεσίας, μετά από δεκαπενταετία από την εγγραφή που έγινε, ο δε νομέας που χρησιδέσποσε μπορεί να επιτύχει την εγγραφή του δικαιώματος είτε με πράξη, με την οποία συνομολογείται η συνεχής 15ετής νομή του από μέρους του τιτλούχου που είναι εγγεγραμμένος, είτε με δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει έναντι του τελευταίου τιτλούχου ή των κληρονόμων του ή, αν αυτοί δεν υπάρχουν, του διευθυντή του κτηματολογικού γραφείου, ότι η παραγραφή συμπληρώθηκε.
Με τη διάταξη αυτή καθιερώνεται έκτακτη χρησικτησία (κτητική παραγραφή) με 15ετή νομή, ως προς τα άλλα δε στοιχεία αυτής, ήτοι τις προϋποθέσεις έναρξης, διαδρομής και συμπλήρωσης της δεκαπενταετούς αυτής κτητικής παραγραφής, παραπέμπει στις διατάξεις της Ιταλικής νομοθεσίας. Η παραπομπή όμως αυτή, που είναι γνησία, έχει την έννοια ότι η συμπλήρωση των παραπάνω διατάξεων γίνεται όχι με εκείνες της αστικής νομοθεσίας που ίσχυε κατά τη θέσπισή τους, αλλά με αυτές που ισχύουν κάθε φορά. Συνεπώς, ενόψει και του ερμηνευτικού κανόνα του άρθρου 3 ΕισΝΑΚ, κατά τον οποίο
 "στις περιπτώσεις που στην ισχύουσα νομοθεσία γίνεται παραπομπή σε διατάξεις που καταργούνται με το νόμο αυτό εφαρμόζονται στη θέση τους οι αντίστοιχες διατάξεις του Αστικού Κώδικα",
είναι σαφές ότι από 30-12-1947, που έχει εισαχθεί στη Δωδεκάνησο, ο ΑΚ, η παραπομπή της παραπάνω διάταξης του άρθρου 63 παρ. 1 του Κτηματολογικού Κανονισμού Δωδεκανήσου στις αρχές της Ιταλικής νομοθεσίας έχει πλέον την έννοια της παραπομπής στις αντίστοιχες διατάξεις του ελληνικού ΑΚ, που ισχύει πλέον στη Δωδεκάνησο, από τις οποίες τώρα διέπεται η δεκαπενταετής κτητική παραγραφή που προβλέπει ο κανονισμός αυτός, ως προς τις προϋποθέσεις έναρξης διαδρομής και συμπλήρωσης αυτής (ΟλΑΠ 188/1980). Επομένως, μετά την εισαγωγή της Ελληνικής νομοθεσίας στη Δωδεκάνησο, αρκεί, κατά τα άρθρα 974 - 979, 1045 και 1051 ΑΚ προς κτήση κυριότητας με έκτακτη χρησικτησία η επί πλήρη δεκαπενταετία άσκηση νομής με διάνοια κυρίου.

*ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ 

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ

Τηλ. 6945-028153

e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.grfb: Αναστασία Μήλιου

Απίστευτη απάτη με εκπομπή του ΑΝΤ1!

Μια απίστευτη απάτη έχει στηθεί από επιτήδειους που παρουσιάζονται ως συνεργάτες της Φωτεινής Γεωργίου στην εκπομπή «Υγεία πάνω απ' όλα» και υπόσχονται τηλεοπτική προβολή σε γιατρούς έναντι ποσών από 500 έως 2.000 ευρώ, όπως καταγγέλουν γιατροί τους οποίους έχει προσεγγίσει η σπείρα.

Η γνωστή δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ αποκάλυψε πως οι καταγγελίες άρχισαν πριν από λίγους μήνες και αντί να μειώνονται, συνεχώς αυξάνονται.

«Πρόκειται για μια μεγάλη απάτη. Γυναίκες και άντρες, είτε μέσω τηλεφώνου είτε με φυσική τους παρουσία, συστήνονται -πιθανώς με ψεύτικα ονόματα- σε γιατρούς, ισχυριζόμενοι ότι είναι συνεργάτες της εκπομπής μου. Τους υπόσχονται "συμβόλαια" προβολής έναντι υψηλών ποσών που φτάνουν ακόμα και τα 2.000 ευρώ. Οι περισσότερες καταγγελίες έχουν γίνει από την Αθήνα. Και φυσικά ο ΑΝΤ1, το νομικό τμήμα του σταθμού δηλαδή, προχώρησε σε δικαστικές και αστυνομικές διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» λέει η παρουσιάστρια.

Οπως ανέφερε η Φωτεινή Γεωργίου στη Δήμητρα Δάρδα και στην εφημερίδα Epsresso, στο επεισόδιο της εκπομπής «Υγεία πάνω απ' όλα» που θα προβληθεί μεθαύριο Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει γιατρούς αλλά και τηλεθεατές σχετικά με την απάτη, ενώ έκανε και αντίστοιχη ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook.

zappit

ΜΑΤ και χημικά στην πορεία ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο !

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών.
Η πορεία ξεκίνησε από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ενώ κόσμος μετέβη στην πόλη από την Αθήνα.
Κατέληξε στο κέντρο κράτησης μεταναστών όπου και άνδρες της αστυνομίας οποίας έκαναν χρήση και χημικών για την απομάκρυνση των διαδηλωτών.

Διαδηλωτές καταγγέλλουν πως η χρήση χημικών έγινε χωρίς να προηγηθεί καμία πρόκληση από πλευράς τους.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν για την παρέμβαση στην Αμυγδαλέζα (21/02) και το νέο κάλεσμα για την πορεία στο στρατόπεδό συγκέντρωσης της Κορίνθου, αναλυτικά:
Το Σάββατο 21-2-2015 έπειτα από το κάλεσμα (της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης) που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, βρεθήκαμε στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας μαζί με πλήθος κόσμου και συλλογικοτήτων, να δηλώσουμε ρητά για άλλη μία φορά πως θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων και το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η κράτηση προσφύγων και μεταναστών συνιστά ένα γεγονός που περιλαμβάνει δεκάδες κέντρα κράτησης και εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα, σε όλη την Ελλάδα, και περικλείει χιλιάδες κρατουμένους. Τις τελευταίες μέρες όμως, το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας απέκτησε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μετά και από τους δύο θανάτους που συνέβησαν εντός του αλλά και την εντεινόμενη αναφορά του στο δημόσιο διάλογο, με την παρουσία μας να κρίνεται επιτακτική, ανεξάρτητα από τις όποιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εξαγγελίες.
Η πολιτική μας στάση και συνέπεια δεν μας άφηνε ποτέ, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, το περιθώριο να αναμένουμε με παθητικούς όρους την υλοποίηση των αιτημάτων που είχαν ανακύψει από την μέχρι τώρα δραστηριοποίησή μας. Αντιθέτως, η διαρκής παρέμβαση μας και το άνοιγμα στην κοινωνία, αποτέλεσαν και αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του αγώνα μας για την ανάδειξη και τη δημοσιοποίηση της διαμάχης γύρω από το ζήτημα των στρατοπέδων με κινηματικούς όρους, τοποθετώντας το στην πολιτική ατζέντα ως ένα από τα κεντρικά διακυβεύματα της σημερινής σύγκρουσης. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαμε ούτε στιγμή να μην κρατήσουμε αυτήν την ανυποχώρητη στάση αψηφώντας και παρακάμπτοντας τους αγώνες και τις προσπάθειες του κινήματος όλων των τελευταίων ετών με στόχο την τυφλή ανάθεση όσων μας αφορούν σε οποιαδήποτε εξουσία.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε στο εν λόγω στρατόπεδο περνώντας από την κεντρική πύλη και φτάνοντας μέχρι το σημείο όπου κρατούνται οι μετανάστες. Γι άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πάγια τακτική του κράτους απέναντι στις μετωπικές διεκδικήσεις της κοινωνίας: την καταστολή και τις δυνάμεις της που με τον γνωστό τους τρόπο (χημικά) προσπάθησαν να σπάσουν την επαφή μας με τους εγκλείστους και να επιβάλλουν εκ νέου τον διαχωρισμό μας μαζί τους.
Είναι γνωστή και δεδομένη σε όλους μας πλέον η διάχυτη λειτουργία φασιστικών και νεοναζιστικών θυλάκων στους κόλπους της αστυνομίας, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μεταθέτουμε την προσοχή μας από το επίδικο της σύγκρουσης που ήταν άλλωστε και ο λόγος της παρέμβασής μας, που δεν είναι άλλος από το βασανιστικό εγκλεισμό των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκονται οι ζωές αυτές.
Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας και γνωρίζοντας πως η παρουσία του κινήματος στο δρόμο είναι πάντοτε καταλυτική για τις πολιτικές εξελίξεις, καλούμε:
• Το Σάββατο 07/03 και ώρα 1μ.μ. σε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη) και πορεία προς το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης της Κορίνθου.
Αναχώρηση από την Αθήνα για Κόρινθο με πούλμαν στις 11:30π.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων).
Δήλωση συμμετοχή:
Στο e-mail: nodetention@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 210 3813928 (4-8μ.μ.)
ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΝΕΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!!!
• Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης
• Να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Κόρινθος: Να καταργηθεί το κέντρο κράτησης μεταναστών ζητεί το δημοτικό συμβούλιο

Την ίδια ώρα, παράνομο χαρακτηρίζει το προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης μεταναστών το δημοτικό συμβούλιο στην Κόρινθο και με απόφασή του ζητεί από την Κυβέρνηση την κατάργησή του.
Επίσης για το Κέντρο, που λειτουργεί για περισσότερα από δύο χρόνια, στους χώρους του παλαιού στρατοπέδου πεζικού της Κορίνθου, το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στη φημολογούμενη μετατροπή του σε ανοικτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
Με την ίδια απόφαση, ζητάει την παραχώρηση της έκτασης του παλαιού 6ου Συντάγματος πεζικού στον δήμο Κορινθίων, με σκοπό την αξιοποίησή του για στέγαση υπηρεσιών του δήμου, της περιφερειακής Ενότητας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και για τη δημιουργία χώρων πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ταυτόχρονα, ο δήμος θα ξεκινήσει διαβούλευση για τον σκοπό αυτόν, με τους εμπλεκόμενους φορείς και ζητάει από τους βουλευτές της Κορινθίας να στηρίξουν το πάγιο αυτό αίτημα του δήμου, προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το τελικό κείμενο της πρότασης αξιοποίησης των χώρων του παλαιού στρατοπέδου.
Σημειώνεται πως η διαδικασία απομάκρυνσης των εγκλείστων από το κέντρο κράτησης μεταναστών έχει ήδη ξεκινήσει. Πλέον στον χώρο βρίσκονται 450 μετανάστες και εκτιμάται πως σε διάστημα 2 μηνών από σήμερα θα έχουν απομακρυνθεί όλοι.

news247

Σοκ: Βούτηξε στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού του

Το τραγικό συμβάν έγινε σήμερα στις 9:30΄ το πρωί στην Αυλίδα...
Ο 53χρονος αυτόχειρας ανέβηκε στην ταράτσα διώροφης κατοικίας και βούτηξε στο κενό.
Οι γείτονες που άκουσαν το θόρυβο βγήκαν έξω και πάγωσαν, όταν τον είδαν πεσμένο στη μέση του δρόμου.
Δεν μπόρεσαν να προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια αφού ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 53χρονος τον τελευταίο καιρό διέμενε μόνος του.
Η αστυνομία ερευνά τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Κεντρικός τραπεζίτης Βελγίου: Οι Έλληνες θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις

Οι Έλληνες «θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις», δήλωσε ο Λουκ Κοέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας πρέπει να καταλάβει πως ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου, μιλώντας στην εφημερίδα De Tijd. Ο ελληνικός λαός «θα καταλάβει γρήγορα πως έχει εξαπατηθεί από κάλπικες υποσχέσεις», συμπλήρωσε.

Στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, ο κ. Κοέν προειδοποίησε πως χωρίς την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την αποπληρωμή του χρέους οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρόκειται να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα.

«Η μεταρρύθμιση είναι ο μόνος δρόμος [...] Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα αν οι Έλληνες δεν θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», επισήμανε.

Αναλυτικά στο ΣΚΑΙ. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι το πόσο μεγάλο θα είναι το κόστος συνειδητοποίησης της εξαπάτησης για την ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως για την ίδια την ελληνική Δημοκρατία.

Βόμβα κατά Χαρδούβελη - Εβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό;


Βόμβα κατά Χαρδούβελη - Εβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό;

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει δημοσίευμα - βόμβα της Real News για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τον οποίο το ρεπορτάζ λέει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του εισαγγελέα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».
Επίσης, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

Τώρα μπορείτε να...χαστουκίζετε άφοβα!

Αυτοκτονική απόφαση για τη δημοκρατία

Πολλά μπορείς να χρεώσεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά τουλάχιστον με τη Χρυσή Αυγή ήταν εκείνο που κήρυξε πόλεμο μαζί της  , πριν ακόμα από τις αποκαλύψεις για την δράση της και καιρό πριν τις συλλήψεις στελεχών της.
Και δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση του χαστουκιού «στον αέρα» στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Η Χαριλάου Τρικούπη, χρησιμοποιώντας «έντονες» λέξεις, χαρακτηρίζει «αυτοκτονική για τη Δημοκρατία μας» την απαλλαγή Κασιδιάρη για τον δημόσιο προπηλακισμό της κ.Κανέλλη.
Αναρωτιέται, δε, «τι μήνυμα στέλνεται προς τους κάθε λογής θρασύδειλους φασίστες»…

Την "τσίμπησαν " με ένα (1) κιλό ηρωίνης στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας !!!

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μία (1) 39χρονος ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν όχημα που οδηγούσε η 39χρονη.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους -973,2- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε στην οικία της, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.
Η 39χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

To Νοσοκομείο Καλαμάτας οδηγεί τα άλλα Νοσοκομεία στην εξοικονόμηση πόρων

Γ.Μπέζος: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και τα άλλα Νοσοκομεία με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι πολλά τα λεφτά που μπορούμε να εξοικονομήσουμε στο Σύστημα Υγείας»
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά τηλέφωνα δέχεται το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας,  από άλλα νοσοκομεία  της χώρας προκειμένου να προσφέρει το now how για τα δύο καινοτόμα και μεγάλα έργα που έχει υλοποιήσει και που επιφέρουν μεγάλες εξοικονομήσεις. Αναφερόμαστε στο έργο της ηλιοθερμίας και στην αυτοπαραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως. Το νοσοκομείο Καλαμάτας, μόνο από αυτά τα δύο έργα εξοικονομεί ετησίως περίπου 700.000€ με 800.000€.
Βλέπετε φέτος οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων  έχουν υποστεί μία μεγάλη μείωση, της τάξης 20% συγκριτικά με πέρυσι και είναι πολύ δύσκολο να βγει η χρονιά. Τα βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοράσεις και τα ακούμε στα ραδιόφωνα. Συνέπεια λοιπόν αυτής της μελανής κατάστασης,  είναι οι διοικητές τους να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν πηγές και τρόπους εξοικονόμησης.
Πληροφορίες λένε, ότι ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος έχει πάρει την πρωτοβουλία να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας -όπου πήρε και την έγκριση φυσικά – ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να οργανώσει μια ημερίδα στη Καλαμάτα όπου θα κληθούν οι διοικήσεις όλων των άλλων νοσοκομείων με τις τεχνικές υπηρεσίες τους, προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για αυτές τις παρεμβάσεις και για τα οφέλη τους. Και μάλιστα πρέπει να τρέξουν γρήγορα ώστε να ωριμάσουν τέτοιες προτάσεις διότι σε λίγο καιρό ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος.  
"Στόχος μας είναι να βρεθούμε δίπλα στα άλλα νοσοκομεία και να τα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι πολλά τα λεφτά που μπορούμε να εξοικονομήσουμε στο σύστημα υγείας" τονίζει ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.

Από την πλευρά μας θερμά συγχαρητήρια στο διοικητή μας και στους συνεργάτες του, που κόντρα στα όποια συμφέροντα και στις όποιες δυσκολίες καταφέρνουν να αποτελούν το παράδειγμα για το τι σημαίνει να αγαπάς την πατρίδα σου και για το πως  να  προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Ένας μήνας αγωνίας για το Βαγγέλη

Άκαρπες οι έρευνες για το Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν φέρει ως χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται εδώ και ένα μήνα, από την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

Το κλίμα στη Σχολή, ειδικά ανάμεσα στους δέκα σπουδαστές από την Κρήτη, είναι βαρύ.
Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη μίλησαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τη σχέση τους με τον αγνοούμενο φοιτητή και εξέφρασαν δυσφορία για τα όσα αναληθή, όπως υποστηρίζουν, ακούγονται το τελευταίο διάστημα. «Βλέπαμε καθημερινά τον Βαγγέλη, μία ώρα κάθε απόγευμα, γιατί διάβαζε. Κάποιες φορές βγαίναμε για καφέ, αλλά πάντα, κάθε μέρα ερχόταν στο δωμάτιο να πούμε δύο κουβέντες. Εκείνο το μεσημέρι φάγαμε μαζί. Είχε πειραχτεί από τους βαθμούς. Πέρυσι ήταν καλύτερα. Δεν το σήκωνε, γιατί διάβαζε περισσότερο απ’ όλους, είχε απογοητευτεί και του είπαμε να μην τον παίρνει από κάτω…».
Οι νεαροί σκιαγράφησαν τον χαρακτήρα του 20χρονου: «Ο Βαγγέλης είναι ένα ήσυχο παιδί. Δεν έδειχνε να έχει κάτι που να τον απασχολεί, ή τουλάχιστον δεν αντιληφθήκαμε τίποτα τέτοιο εμείς».
Σε ερώτηση ποιος είναι ο λόγος για τον οποία πέρυσι, ο νεαρός είχε αλλάξει δωμάτιο, απάντησαν: «Ο ένας συγκάτοικός του έπαιζε μαντολίνο πολλές ώρες, ο άλλος κάπνιζε και επιπλέον πηγαίναμε και εμείς στο δωμάτιο με ένα playstation και παίζαμε ως το βράδυ αργά. Ο Βαγγέλης ήθελε να διαβάζει, να μη μυρίζει τσιγάρο και να κοιμάται νωρίς. Κι έτσι άλλαξε δωμάτιο. Αυτό γνωρίζουμε εμείς».

Για τις φήμες, που θέλουν τη Σχολή πεδίο εκδηλώσεων εκφοβισμού σπουδαστών και ειδικά από τη δική τους παρέα, ανέφεραν: «Εμείς ήρθαμε από την Κρήτη με σκοπό να βγάλουμε μια Σχολή και να συνεχίσουμε το επάγγελμα της οικογένειάς μας. Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες. Είμαστε από οικογένειες με αξιοπρέπεια και δεν είναι σωστό να μας κατηγορούν χωρίς στοιχεία. Κάναμε πλάκα και καλαμπούρι μεταξύ μας. Για παράδειγμα, παλεύουμε. Το συνηθίζουμε αυτό. Δεν είδαμε ποτέ τον Βαγγέλη να ενοχλείται. Ερχόταν κι εκείνος να παλέψουμε, όπως συνηθίζουν οι νέοι, σε μια παρέα κολλητών. Μια μέρα, ακούσαμε στην τηλεόραση ότι του κάναμε καψόνια. Αυτό δεν ισχύει. Οποιος είδε κάτι τέτοιο, να έρθει να το πει στον διευθυντή, αλλά κυρίως στην Αστυνομία. Από τη στιγμή που του κάναμε καψόνια, γιατί μας έκανε παρέα; Στη Σχολή φοιτούν 100 και πλέον σπουδαστές, που μπορούσε να κάνει φίλους, εάν δεν ήθελε εμάς, επειδή του δημιουργούσαμε προβλήματα…».

Δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες τους μαζί με τον Βαγγέλη και σχολιάζονται αρνητικά. «Μας ενοχλεί, γιατί είναι άδικο. Πιστεύουμε ότι η Αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομική έρευνα θα κρίνει και όχι τα σενάρια που βγάζει ο καθένας από το μυαλό του» λένε και απευθύνουν τη δική τους έκκληση για τον αγνοούμενο συμφοιτητή τους: «Όποιος γνωρίζει κάτι για την τύχη του, να το πει. Αν ο ίδιος ακούει να γυρίσει στη Σχολή».

Ωστόσο, παρά τις έρευνες που διεξάγονται έως και σήμερα στα Ιωάννινα, τόσο στη λίμνη, όσο και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, σημάδι ζωής του σπουδαστή από το Ρέθυμνο δεν υπάρχει. Τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι συγγενείς του, αλλά και οι Αρχές για πιθανά σημεία εμφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι χωρίς αποτέλεσμα.
Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα το πρωί πρόκειται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”  το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε τριμελής επιτροπή για τις συνθήκες φοίτησης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το πόρισμα παραδόθηκε χθες και σύμφωνα με το “Βήμα”, περιλαμβάνει σειρά μαρτυριών για καταπίεση και παρενόχληση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, από ομάδα συμφοιτητών του, κυρίως κρητικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ΕΔΕ δεν ανέδειξε κάποιο στοιχείο για το τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής τις τελευταίες ώρες, πριν την εξαφάνιση του φοιτητή.

Χήρα έμεινε άφωνη με αυτό βρήκε στα ρούχα του συγχωρεμένου!

Η συνταξιούχος από τη Βρετανία δεν γνώριζε ότι ο άντρας της είχε αφήσει στην ντουλάπα του, μπερδεμένο ανάμεσα στα ρούχα του, ένα ... χρυσό νόμισμα.

Στην προσπάθειά της να μάθει την αξία του, συνειδητοποίησε ότι κατέχει ένα από τα πιο σπάνια νομίσματα. Όταν το έδωσε στους ειδικούς να το κοστολογήσουν, αυτοί ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για ένα χαμένο νόμισμα που δημιουργήθηκε από χρυσό, τον οποίο έκλεψαν Βρετανοί από ένα ισπανικό πλοίο το 1702 στη μάχη στο Βίγκο.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη νίκη των Βρετανών στη μάχη, το βασιλικό χρυσωρυχείο δημιούργησε 20 χρυσά νομίσματα που απεικονίζουν την βασίλισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας.

Με τον καιρό, τα νομίσματα απέκτησαν μεγάλη αξία και συλλέκτες από όλο τον κόσμο κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα από αυτά. Από τα 20 νομίσματα που δημιουργήθηκαν, έχουν βρεθεί τα 15 και βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών. Εκτιμάται ότι ο σύζυγος της Βρετανίδας κληρονόμησε τυχαία το θησαυρό, αφού ποτέ στη ζωή του δεν είχε δείξει ενδιαφέρον στη συλλογή νομισμάτων.

Σήμερα ο οίκος δημοπρασίας Gorringes κοστολογεί τα νομίσματα στις 80.000 με 120.000 λίρες.

Το πρώτο εξώφυλλο της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Με τίτλο «Το νόημα της Ζωής» κυκλοφορεί το ΒΗΜΑgazino, το περιοδικό του κυριακάτικου Βήματος. Ο τίτλος αναφέρεται στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μίλησε στο περιοδικό και φυσικά πόζαρε στο φακό
«Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει για τη δύναμη των γυναικών, για την πρόκληση της Αριστεράς και για τις στιγμές που σημάδεψαν τη διαδρομή της», σημειώνει στο χτύπημα του στο εξώφυλλο, το περιοδικό στο οποίο φιγουράρει η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Ντυμένη με ένα κομψό ταγιέρ και ένα κόκκινο μπλουζάκι από μέσα και φορώντας ψηλοτάκουνες
γόβες η κυρία Κωνσταντοπούλου κάθισε σε μια από τις πολυθρόνες του νέου της γραφείου στη Βουλή με ένα μπονσάι δίπλα της και πόζαρε χαμογελώντας στο φωτογραφικό φακό του περιοδικού του Βήματος.
Η φωτογράφιση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, βραδινές ώρες (είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου είναι ιδιαίτερα βαρύ και δεν είνει λίγες οι φορές που ξενυχτάει δουλεύοντας στο νέο της γραφείο). Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κωναντοπούλου ήταν ιδιαίτερα ευγενική, προσηνής και συνεργάσιμη καθόλη τη διάρκεια της φωτογράφισης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη φωτογράφιση δεν ήταν η μόνη που έκανε η κυρία Κωνσταντοπούλου στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Την Τετάρτη το βράδυ, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στο Εντευκτήριο της Βουλής και η οποία προκάλεσε πολύ συζήτηση, γύρω  στις 11:30 φωτογραφήθηκε και για γαλλικό περιοδικό. Μάλιστα, κάποιες λήψεις έγιναν και εντός της Ολομέλειας. Πάντως, η φωτογράφισή της για το ΒΗΜΑgazino έγινε εξολοκλήρου στο γραφείο της στη Βουλή.

iefimerida.gr

Ιλαροτραγωδία...

Είναι φανερό ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο.
 Ως γνωστόν, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι Ευρωπαίοι κρέμονταν από τα δέντρα...
Γι αυτό και δεν τους αφήνουμε να μας κοροϊδέψουν οι διάφοροι κουτόφραγκοι. 
Εμείς δεν μιλάμε με  τις τρόικες και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Εμείς μιλάμε μόνο με τους "θεσμούς"- αν δεν είναι ανάγωγοι.
Εμείς δεν υπογράφουμε παρατάσεις μνημονίων και προγράμματα λιτότητας .Εμείς δεχόμαστε μόνον συμφωνίες -γέφυρες για έξοδο από την οικονομική κρίση . 
Εμείς δεν  ακολουθούμε  τις εντολές της Ευρώπης. 
Παίρνουμε βαθιές τετράμηνες ανάσες και ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη διαπραγμάτευση. 
Εμείς δεν καταδεχόμαστε να χρηματοδοτηθούμε από τους Ευρωπαίους .Στύβουμε με τα δικά μας χέρια   τα ταμεία μας , και τους δημόσιους οργανισμούς μας  για να αποπληρώσουμε μόνοι  τα δάνειά μας. 
Βέβαια,  τελευταία- μας έχουν ματιάσει :
οι διάφοροι ενδοτικοί Ευρωπαίοι ,που πάνε στα τέσσερα στις διαπραγματεύσεις -όχι όρθιοι σαν και μας -  οι Πορτογάλοι ,οι Ιρλανδοί ακόμη και οι αδελφοί Κύπριοι που είπαν ένα ηρωικό "όχι" μόνο για μερικές  μέρες και μετά το γύρισαν , έχουν αρχίσει κουτσά -στραβά τώρα να τα καταφέρνουν . 
Και οι τρεις αυτοί ενδοτικοί λαοί εγκαταλείπουν πλέον ένας- ένας τα μνημόνια και βγαίνουν μόνοι τους στις διεθνείς αγορές για να δανειστούν .Ενώ εμείς παρακαλάμε κάθε βδομάδα  να μας ανοίξουν λίγο τον ELA.
Εμείς ,όμως, δεν πτοούμαστε. Είμαστε διαφορετικοί και τσαμπουκάδες. Βάζουμε πάνω απ όλα την εθνική μας αξιοπρέπεια . 
Σιγά μην κάνουμε πίσω για 1 τρις ευρώ που μοιράζει στην Ευρώπη ο Ντράγκι. Για  1,75 δις ευρώ το μήνα που χάνουμε από το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θέλετε να παραβιάσουμε τις αρχές μας;
Εμείς έχουμε πάνω απ όλα την λαϊκή μας κυριαρχία.  Θέλουμε να χρωστάμε και να τα ξεπληρώνουμε .  
Και τι χρωστάμε δηλαδή. 
Μόνο 340 δισεκατομμύρια ευρώ - τα 240   τα τελευταία τέσσερα χρόνια : 54,3 δισ. από τη Γερμανία, 40,8 δισ. από τη Γαλλία, 35,9 δισ. από την Ιταλία,23,8 δισ. από την Ισπανία ,11,5 δισ. από την Ολλανδία, 7 δισ. από το Βέλγιο, 5,5 δισ. από την Αυστρία 3,6 δισ. από την Φινλανδία και μερικά δισ. ακόμη από τους υπόλοιπους.
 Εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. 
Έχουμε μία νέα κυβέρνηση που μας γεμίζει υπερηφάνεια και της δίνουμε την εμπιστοσύνη μας .
Και αν οι ξένοι της βάλουν καμιά τρικλοποδιά , έχουμε και στο σεντούκι καμιά εικοσαριά δισεκατομμύρια για να πορευόμαστε.
 Όχι παίζουμε. 
Είπαμε είμαστε ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο :όταν οι άλλοι ανακάλυπταν την σοβαρότητα εμείς ανακαλύπταμε  την ιλαροτραγωδία.

Ν Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου