18.1.20

Βόλος: Τον κλείδωσαν μέσα στο νεκροταφείο μετά τη ...δύση του ηλίου !

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε σήμερα ένας 43χρονος άνδρας, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο νεκροταφείο Βόλου, μετά τη δύση του ηλίου!

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί το Διαδημοτικό Κοιμητήριο Βόλου στη θέση “Κούκος”, έξω από την πόλη, προκειμένου να ανάψει στο νεκροταφείο ένα κεράκι στη μνήμη της μητέρας του και του θείου του.

Η ώρα, όμως, πέρασε και άρχισε να νυχτώνει. Όταν έφτασε με το αυτοκίνητό του στην πύλη του νεκροταφείου, διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένη, ενώ δεν υπήρχε καν φύλακας στο σημείο.

Τότε άρχισε να φωνάζει, μήπως κάποιος τον ακούσει, αλλά μάταια. Ο άτυχος άνδρας περίμενε μέχρι τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου (18.1.2020) μέχρι να απεγκλωβιστει.

“Καθυστέρησα μόλις 4 – 5′ λεπτά, όχι παραπάνω”, δήλωσε στο TheNewspaper.gr ο 43χρονος, ο οποίος είναι εθελοντής του Νοσοκομείου Βόλου. “Δεν άκουσα όμως, ούτε τη σφυρίχτρα, ούτε καμία ειδοποίηση και μόλις κατέβηκα από τα μνήματα, είδα τις πόρτες κλειστές. Τώρα κάθομαι μέσα στο σκοτάδι και περιμένω κάποιος να έρθει να με βγάλει από εδώ. Πρέπει να πάω στο σπίτι μου” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το Κοιμητήριο Βόλου παραμένει ανοιχτό έως τις 17.30 το απόγευμα, την ώρα που δύει ο ήλιος.


 thenewspaper.gr

Σκηνές τρόμου σε νοσοκομείο στη Κρήτη – Τράβηξε μαχαίρι μέσα στα Επείγοντα

Μέχρι και… μαχαίρι δεν δίστασε να βγάλει, ένας άντρας που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο υπό την επήρεια μέθης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε νωρίτερα, για έναν άντρα να κείτεται στο οδόστρωμα, όχι σε τόσο καλή κατάσταση, επί της Λεωφόρου Ιωνίας.
Οι διάσωστες έσπευσαν και αφού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, μετέφεραν τον αλλοδαπό στο ασθενοφόρο, με προορισμό το Βενιζέλειο νοσοκομείο
Εκεί και συγκεκριμένα στο παθολογικό τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, ο ίδιος δεν δίστασε να βγάλει μαχαίρι αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό, όλους όσοι ήταν εκείνη τη στιγμή μπροστά του, οι οποίοι και τον κοιτούσαν έντρομοι.
Ειδοποιήθηκε αμέσως η ασφάλεια του νοσοκομείου, όμως ο ίδιος τράπηκε σε φυγή.


neakriti.gr

Η γνώμη μου για το Καλαμάτα - Μεθώνη

 ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ !

Γράφτηκε από τον 

Περισσότερα από 55 χρόνια πηγαινοέρχομαι στον τόπο της καταγωγής μου... Εσωτερικός μετανάστης, από έξι χρόνων στους δρόμους...
Αρχικά με τον ΟΣΕ από Βάρδα, Πάτρα κ.λπ. Στη συνέχεια με το ΚΤΕΛ από Τρίπολη, Αχλαδόκαμπο, Κωλοσούρτη, Μύλους.
Και μετά άνοιξε το τούνελ στο Αρτεμίσιο. Ανάσταση... Κι ύστερα ήρθε ο “Μορέας”.
Καινούργια τούνελ, να κλαις από χαρά που γλίτωσες το Μακρύσι και την Τσακώνα.
Και τώρα για να φτάσω στη Μεθώνη κρέμομαι από το παραλιακό ή το... υφιστάμενο πέρασμα της Μεσσήνης! Ελεος!
Τι σημαίνει ότι οι Νησιώτες δεν επιθυμούν τη μία ή την άλλη λύση; Στους δρόμους, ιστορίες απαγόρευσης της διέλευσης είχαν ο Προκρούστης και ο Σκύλης.
Η ανάπτυξη έρχεται με δρόμους. Σε έναν δρόμο γεμάτο επικίνδυνες στροφές και αντίστοιχα παρόδια αφιερώματα-εκκλησάκια συζητάμε ακόμα για τη χάραξη του δρόμου και την ιστορία του. Αλήθεια πόσα παιδιά πρέπει να χαθούν ακόμα στους ανοικτούς αυτοκινητόδρομους;
Περισσότερα από 55 χρόνια είμαι υποχρεωμένος να υφίσταμαι την παθογένεια μιας... ανύπαρκτης πολιτικής βούλησης! Δεν υπάρχουν συμφέροντα. Μόνο η ζωή των παιδιών μας είναι το συμφέρον μας. Ελεος πια! Κουράστηκα να συζητάμε για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζομυλος. Τα χρήματα της κατασκευής έχουν μπει στο ταμείο για την κατασκευή. Ομως όπως το πάτε, δεν φαίνεται να γίνεται τίποτα τα προσεχή χρόνια. Δείξτε επιτέλους την πολιτική βούληση για την ανάπτυξη της περιοχής. Αρκετά εξυπηρέτησε ο δρόμος που χάραξαν οι Γάλλοι του Μαιζόνα το 1828-32.
Δεν έχω κανένα συμφέρον και επίσης δεν με ενδιαφέρει για το πού θα περάσει ο δρόμος. Αρκεί να περάσει! Με ασφάλεια όμως! Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Κουράστηκα! Και το κυριότερο: Επιτέλους, θέλω να φτάνω στη Μεθώνη ασφαλής! Τώρα!

Βαρδινογιάννης για Αλιμόνου: Εχω πτωχεύσει, δεν μπορώ να δίνω 34.000 ευρώ το μήνα!

Η κόντρα της Τζίνας Αλιμόνου και του Παύλου Βαρδινογιάννη συνεχίζεται, αφού βρίσκονται σχεδόν κάθε εβδομάδα στις δικαστικές αίθουσες.

Πριν από δύο εβδομάδες κοινοποιήθηκε η λύση του γάμου τους, ύστερα από 2,5 περίπου χρόνια δικαστικής διαμάχης, ωστόσο η υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά τη μηνιαία διατροφή και την κηδεμονία των παιδιών τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι δύο σύζυγοι εμφανίστηκαν για ακόμη μία φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους επί του γνωστού θέματος.
Η πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη επιθυμεί να λάβει ο ίδιος την επιμέλεια των παιδιών και να μεταβούν αυτά στην Αμερική. Γι’ άλλη μία φορά, υποστήριξε τις αιτήσεις για χρήση ουσιών και αλκοόλ από την κυρία Αλιμόνου, ζητώντας τη διενέργεια εξέτασης από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ενώ ο μάρτυράς του κατέθεσε πως η κυρία Αλιμόνου αφήνει τα παιδιά κλειδωμένα στο σπίτι για να πηγαίνει ταξίδια.
Από την άλλη, το μοντέλο και ηθοποιός υποστήριξε ότι η επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να παραμείνει στην ίδια και να διαμείνουν στην πατρίδα τους με την ευρύτερη οικογένειά τους. Απέρριψε το αίτημα της εξέτασης που ζητά ο κ. Βαρδινογιάννης, δηλώνοντας ότι έχει επιβληθεί σε εξετάσεις σε τρία πανεπιστημιακά κέντρα του εξωτερικού ήδη από τη στιγμή που πληροφορήθηκε την κατηγορία που της προσάπτει. Ένα άλλο θέμα που τέθηκε είναι οι συναντήσεις του πατέρα να λαμβάνουν χώρα μόνο στην Ελλάδα, εξαιτίας του φόβου της μητέρας τους να αποσπαστούν από την ίδια για να πάνε να μείνουν στην Αμερική.
Όσον αφορά το θέμα της διατροφής, η πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη επισήμανε πως ο ίδιος έχει πτωχεύσει και ότι η ζωή που ζει πλέον καλύπτεται είτε από την οικογένεια του πατέρα του είτε από τα παιδιά του από τον προηγούμενο γάμο. Τέλος, στη διάρκεια του δικαστηρίου, έγινε αναφορά για το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα της κυρίας Αλιμόνου, το κανάλι που έχει δημιουργήσει στο Youtube, το οποίο μαζί με έναν ρόλο στην τηλεόραση θα μπορούσαν να της αποφέρουν έναν ικανοποιητικό μηνιαίο μισθό. Με δεδομένα τα παραπάνω υποστήριξε πως δεν μπορεί πλέον να καταβάλει 34.000 ευρώ το μήνα και προσπαθεί να κατεβάσει το ποσό στις 7.000 το μήνα.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ίδιου ρεπορτάζ, η πλευρά της ηθοποιού υποστηρίζει ότι ο ίδιος ζει μία ζωή ζάμπλουτου ανθρώπου, ότι λόγω πτώχευσης δεν εμφανίζει εισόδημα στο όνομά του, καθώς και ότι όλα τα ποσά που ζητάει ως διατροφή των παιδιών και της ίδιας είναι αρκετά χαμηλότερα από αυτά που είχαν συνηθίσει τα παιδιά κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.
Το δικαστήριο της Δευτέρας, έρχεται λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του επιχειρηματία, μία καταδίκη που προέκυψε για την υπόθεση μη συμμόρφωσής του σε προσωρινή διαταγή δικαστή μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η κυρία Αλιμόνου εις βάρος του.

Το ιστορικό των μαχών
Η πρώτη µάχη του ζευγαριού δόθηκε τον Μάρτιο του 2017 όταν αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους τα 10 χρόνια κοινής πορείας, µε τον Παύλο Βαρδινογιάννη να ζητά τότε τη µετοίκηση των παιδιών τους µαζί του στην Αµερική. Ηταν η πρώτη φορά που επιβεβαιώνονται οι φήµες που κυκλοφορούσαν στα κοσµικά σαλόνια για κρίση στον γάµο τους.
Τα µαύρα σύννεφα στη ζωή του ζευγαριού άρχισαν να δηµιουργούνται κατά τη διάρκεια παραµονής τους στην Αµερική, στην οποία µπήκε ένα τέλος το καλοκαίρι του 2016, όταν και επέστρεψαν στην Αθήνα. «Θέλει τα παιδιά µαζί του στην Αµερική. Κοιτάξτε, πριν από κάποια χρόνια είχαµε µετακοµίσει δοκιµαστικά στην Αµερική. Συγκεκριµένα στο Κονέκτικατ.
Τον Ιούλιο επιστρέψαµε στην Ελλάδα. Εγώ έπρεπε έτσι κι αλλιώς, αφού εκεί ήµουν σαν τουρίστας. Με την επιστροφή µας µείναµε 1,5 µήνα προσωρινά σε ξενοδοχείο της οικογένειας και µετακοµίσαµε τελικά στο σπίτι στην Εκάλη. Δήλωσα στον σύζυγό µου ότι θα ήταν ωφέλιµο για τα παιδιά να µείνουµε στην Ελλάδα φέτος και πως σε κάθε περίπτωση εγώ έπρεπε και ήθελα να µείνω κοντά στους γονείς µου. Του πρότεινα να το συζητήσουµε ξανά του χρόνου. Εκείνος δεν το δέχεται και γι’ αυτό τον λόγο έχουµε φτάσει εδώ. Εγώ προτίθεµαι, αν υπάρχει καλό κλίµα, να πηγαίνουµε µε τα παιδιά όλες τις γιορτές» ανέφερε τότε στο δικαστήριο η ηθοποιός.
Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση, δίνοντας σε εκείνη την προσωρινή επιµέλεια των παιδιών και ορίζοντας διατροφή ύψους 34.500 ευρώ τον µήνα (8.000 ευρώ για τη µεγάλη κόρη, 7.500 ευρώ για καθένα από τα τρίδυµα και 4.000 ευρώ για την Τζίνα Αλιµόνου). Όµως το ζευγάρι οδηγήθηκε ξανά τον Απρίλιο του 2018 στα δικαστήρια. Σε εκείνη την ακροαµατική διαδικασία πρωταγωνιστές ήταν τα… µάγια, η κοκαΐνη και φυσικά µερικές χιλιάδες ευρώ.
Για χρήση ναρκωτικών ουσιών, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αδιαφορία για τα παιδιά της έκανε λόγο ο πρώτος µάρτυρας και επικεφαλής της ασφάλειας του Παύλου Βαρδινογιάννη και των παιδιών του, ο οποίος ανέφερε: «Η µητέρα βρίσκεται ελάχιστα µε τα παιδιά. Οδηγεί επικίνδυνα. Μπαίνει αντίθετα σε λωρίδες. Συχνά οδηγεί µεθυσµένη. Γυρίζει ξηµερώµατα. Με τα παιδιά βρίσκονται κυρίως οι νταντάδες. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αλλάξει 250 άτοµα προσωπικό. Υπάρχει τρέλα στο σπίτι. Εµεναν η µάνα και η αδελφή της. Κάνανε πάρτι συνεχώς. Χειροδικούσε, µας φωνάζει κότες και ρουφιάνους».
Παρά την έντονη αντίδραση της Τζίνας Αλιµόνου από το ακροατήριο, ο µάρτυρας συνέχισε: «Την έχουµε δει να κλείνεται σε δωµάτια µε διάφορους… στα κλαµπ. Ντρεπόµουν να το αποκαλύψω στον κ. Βαρδινογιάννη. Προσπαθούσαµε να σώσουµε τον γάµο τους. Με δυο-τρία άτοµα κλεινόταν µέσα σε δωµάτια και έκανε χρήση» είχε αναφέρει. Ακολούθησε η εξέταση ενός ιατροδικαστή και ενός ψυχιάτρου πραγµατογνώµονα, µε τον πρώτο να καλείται από την πλευρά Βαρδινογιάννη και να υποστηρίζει ότι ο µόνος ασφαλής τρόπος για τη διαπίστωση χρήσης κοκαΐνης είναι η τοξικολογική εξέταση µε τρίχες κεφαλής.
Από την άλλη πλευρά, ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Τζίνα Αλιµόνου, µετά τις καταγγελίες τού πρώην συζύγου της για χρήση ουσιών, υποστήριξε: «Την έχω εξετάσει για µεγάλο διάστηµα. Έχει κάνει κατ’ επανάληψη ουροληψίες για να αποδείξει ότι είναι απολύτως καθαρή. Υπήρξε συνεχής έλεγχος». Το δικαστήριο µε την απόφασή του δικαίωσε την ηθοποιό και δεν αποδέχτηκε το αίτηµα της πλευράς Βαρδινογιάννη για εξέταση µε τρίχες κεφαλής.
Η προσπάθεια του δικαστηρίου να βρεθεί ένα κοινός τόπος για το ζευγάρι έπεσε στο κενό, µε την κ. Αλιµόνου να απαντά «δεν µπορώ όταν επισκέπτεται 10 µέρες τον µήνα το σπίτι, αφού είµαστε σε διάσταση, δεν θέλω να µένουµε όλοι µαζί. ∆εν έχω δωµάτιο. Με έχει πετάξει. Μου έχει πετάξει τα πράγµατα έξω», µε τον Παύλο Βαρδινογιάννη να λέει: «Η δική µου άποψη είναι ότι η χώρα αυτή δεν είναι το καλύτερο µέλλον για τα παιδιά µου. Αν µείνουν Ελλάδα, να πηγαίνουν σχολείο, όχι να έχουν 30% απουσίες».
Το love story
Γεννηµένη στη Σπάρτη, η Τζίνα Αλιµόνου ήταν γνωστό µοντέλο, ενώ είχε κάνει και επιτυχηµένα βήµατα στην υποκριτική. Η λαµπερή ηθοποιός και ο επιτυχηµένος επιχειρηµατίας ερωτεύτηκαν µε την πρώτη µατιά το καλοκαίρι του 2005.
Εκείνος έβγαινε από έναν αποτυχηµένο γάµο κι εκείνη από µια µακρόχρονη σχέση. Εναν χρόνο αργότερα η είδηση του επερχόµενου γάµου της µε τον Παύλο Βαρδινογιάννη της χάρισε τον τίτλο «Η νέα πριγκίπισσα της Αθήνας». Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2006, µε το µυστήριο να γίνεται σε κλειστό κύκλο, στο ξωκλήσι του Αγ. Κωνσταντίνου στο «Island», µε κουµπάρο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη.
Το ζευγάρι εξακολούθησε να ζει στο «εργένικο» διαµέρισµα του επιχειρηµατία στην Ηρώδου Αττικού, ενώ ο έρωτάς τους ολοκληρώθηκε µε τη γέννηση της κόρης τους Ανδριάννας το 2009. Η ευτυχία ήταν ζωγραφισµένη στο πρόσωπο της ηθοποιού, που για τα επόµενα χρόνια αφοσιώθηκε στο παιδί της. Επανέρχεται στο θεατρικό σανίδι το 2012 και στη συνέχεια το ζευγάρι αποφασίζει να φύγει για την Αµερική.
Εκεί η οικογένειά τους θα µεγαλώσει ακόµη περισσότερο. Ήταν Ιουνίου του 2013 όταν το ευτυχισµένο ζευγάρι απέκτησε τρία ακόµη παιδιά, κάνοντας την οικογένεια εξαµελή. Η τελευταία κοινή εµφάνιση του ζευγαριού έγινε τον Οκτώβριο του 2016, που µόλις είχαν επιστρέψει από την Αµερική. Κανείς δεν µπορούσε να φανταστεί ότι η συνέχεια θα γραφόταν στις δικαστικές αίθουσες.


ethnos.gr

Προς τα πού γυρίζει η γάτα; Η οπτική ψευδαίσθηση που θα σας «κάψει» το μυαλό

Η οπτική ψευδαίσθηση μιας γάτας που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της έχει «κάψει» το Διαδίκτυο και τα social media.
Κάποιοι βλέπουν την γάτα να περιστρέφεται αριστερόστροφα, ενώ άλλοι δεξιόστροφα.










«27.000 παράνομοι μετανάστες παίρνουν επίδομα στη Λέσβο – Απροσπέλαστα τα ΑΤΜ»

Ως «χειροβομβίδα που έχει απασφαλιστεί» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό και την κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.
 
Όπως είπε οι κάτοικοι των νησιών «βλέποντας ότι οι αφίξεις είναι συνεχείς δεν πιστεύουν ότι θα αρκέσει το νέο κλειστό κέντρο. Επειδή έχουν ακούσει πολλές εξαγγελίες και δεν υλοποιήθηκε καμία, όλοι είναι δύσπιστοι καθώς πιστεύουν ότι είναι ένας τρόπος να χτιστεί μια άλλη δομή».
Παρατήρησε, δε, ότι «όταν ήταν το απαγορευτικό απόπλου πριν από 10 ημέρες, σε μια ημέρα είχαμε 283 αφίξεις με καρυδότσουφλα ενώ τα μεγάλα πλοία δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν».
Περιγράφοντας, εξάλλου, τις εικόνες που ζουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης από την παρουσία των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων είπε ότι «όταν παίρνουν το βοήθημα οι μετανάστες τα ΑΤΜ είναι απροσπέλαστα για 4-5 ημέρες, μέρα-νύχτα».
Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη σε όλη την Μυτιλήνη ζουν 27.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ από αυτούς 22.000 είναι στη Μόρια.
«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που η κυβέρνηση το πήρε επιπόλαια. Χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. Απτά και εφαρμοσμένα μέτρα πρέπει να υπάρξουν» κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

Πόσο καίει το air condition στο ζεστό;

Τα τελευταία χρόνια τα νοικοκυριά επιλέγουν τη θέρμανση με ρεύμα σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα τους. 
Όταν επιλέγεις το κατάλληλο σύστημα θέρμανσης για το σπίτι θα πρέπει να γνωρίζεις πόσο καίει, ώστε να επιλέξεις εκείνο που πραγματικά θα συνεισφέρει στην μείωση των εξόδων για θέρμανση. Έτσι, αν σκέφτεσαι την θέρμανση με κλιματιστικό, θα πρέπει να δώσεις βάση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Το πόσο καίει το air condition στο ζεστό εξαρτάται από συγκεκριμένους παράγοντες. Για αυτό, αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας θα καταφέρεις να πετύχεις την μέγιστη δυνατή κατανάλωση για θέρμανση, με το λιγότερο δυνατό κόστος. Στη συνέχεια, θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την σωστή επιλογή κλιματιστικού, το πόσο καίει το air condition στο ζεστό και πώς να μειώσεις ακόμη περισσότερο τα έξοδά σου για θέρμανση.
Τι πρέπει να ξέρεις για τον κλιματισμό στο σπίτι; Πώς να διαλέξεις το σωστό air condition;
Επιλέγοντας το σωστό κλιματιστικό για τον χώρο σου θα πρέπει να έχεις υπόψη την εξασφάλιση οικονομικής θέρμανσης. Για μέγιστη οικονομία στην θέρμανση με air condition σου συνιστούμε να διαλέξεις και να εγκαταστήσεις ένα κλιματιστικό inverter μέγιστης ενεργειακής κλάσης. Η ενεργειακή κλάση υποδηλώνει το κατά πόσο είναι ενεργοβόρα η συσκευή και κατ’ επέκταση το πόσο ρεύμα θα καταναλώνει. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση Α καίνε λιγότερο από τα αντίστοιχα που είναι ενεργειακή κλάση D.

Για να εξασφαλίσεις την μέγιστη δυνατή οικονομία με air condition σου προτείνουμε να επιλέξεις κάποιο κλιματιστικό inverter που να έχει ενεργειακή κλάση Α+. Ο συγκεκριμένος τύπος κλιματιστικών μπορεί να προσφέρει μεγάλη οικονομία. Η θερμική ενέργεια που παράγει είναι 3 και 4 φορές περισσότερη από ένα κοινό αερόθερμο με την ίδια κατανάλωση ρεύματος.
Πόσο καίει το air condition στο ζεστό;
Η κατανάλωση για air condition, όπως και για κάθε ηλεκτρική συσκευή διαφέρει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει. Για να γνωρίζεις πόσο καίει το air condition στο ζεστό, θα πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά την ετικέτα Ενεργειακής Σήμανσης Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών. Η πληροφορία για το πόσο καίει η κάθε συσκευή πρέπει να υπάρχει σε κάθε συσκευασία βάσει νόμου, σε εμφανές σημείο. Πριν αγοράσεις κάποια συσκευή κλιματισμού, θα πρέπει να συγκρίνεις την κατανάλωση ρεύματος. Συχνά εντοπίζονται διαφορές μεταξύ των συσκευών, πάντα ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Μπορείς, όμως, πριν προβείς στην αγορά κάποιας συσκευής, να υπολογίσεις στο περίπου πόσο καίει το air condition στο ζεστό στη δική σου περίπτωση. Σύμφωνα με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), η κατανάλωση για ένα κλιματιστικό 9.000 btu με ισχύ 1000W, είναι 0,14 ευρώ ανά ώρα. Φυσικά, η τιμή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως είναι το πόσο καλά μονωμένο είναι το σπίτι και το μέγεθος του χώρου που πρέπει να ζεσταθεί.
Πώς να μειώσεις την κατανάλωση του air condition; 1. Επέλεξε τη σωστή θερμοκρασία
Το πόσο καίει το air condition στο ζεστό εξαρτάται άμεσα από την θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί. Για την μείωση της κατανάλωσης του air condition θα πρέπει να ρυθμίσεις σωστά την θερμοκρασία του κλιματιστικού. Τον χειμώνα, για οικονομική κατανάλωση η κατάλληλη θερμοκρασία είναι +10 βαθμούς από την εξωτερική θερμοκρασία. Σε περίπτωση που επιλέγεις ακόμη μεγαλύτερη θερμοκρασία, το κλιματιστικό θα καίει στην μέγιστη απόδοση, αυξάνοντας την κατανάλωση ρεύματος.

2. Χρήση ανεμιστήρα οροφής
Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, φαίνεται πως η χρήση ανεμιστήρα οροφής βοηθάει στην οικονομική κατανάλωση του κλιματιστικού. Ο ανεμιστήρας οροφής είναι σε θέση να μειώσει την άσκοπη χρήση του κλιματιστικού σου και να εξασφαλίσει οτι θα ζεσταθείς οικονομικά. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες οροφής έχουν λειτουργία κατεύθυνσης του αέρα προς τα πάνω, όπου είναι η αντίστροφη λειτουργία από εκείνη του καλοκαιριού. Καθώς η ζέστη τείνει να συγκεντρώνεται στα πάνω επίπεδα του χώρου και ο κρύος αέρος προς τα κάτω. Ο ανεμιστήρας μπορεί να εξασφαλίσει την κίνηση του θερμού αέρα σε όλο τον χώρο, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα πιο αποτελεσματικά. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να πετύχεις οικονομία έως και 10% περισσότερο, αν προσαρμώσεις σωστά την θερμοκρασία του air condition.

4. Συντήρηση air condition
Για να έχεις ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό air condition θα πρέπει να πραγματοποιείς συχνά την συντήρησή του. Η συντήρηση κλιματιστικού από επαγγελματία ψυκτικό μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην κατανάλωσή του. Η απόδοση του κλιματιστικού μπορεί να φτάσει τα μέγιστα επίπεδα, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια. Επιπλέον, προσφέρει μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου και μείωση του θορύβου λειτουργίας του.



douleutaras.gr 

Συλλήψεις 15 αλλοδαπών για κλοπές και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας

Πολυμελής συμμορία αλλοδαπών οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ζούσαν αποκλειστικά από κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και από εμπόριο ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
Μετά την οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ακροπόλεως και Καλλιθέας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους. Σε βάρος των περισσότερων, όπως έγινε γνωστό, έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν πάνω από 100 δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.
Τα μέλη της σπείρας, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δραστηριοποιούνταν με κλοπές και ληστείες εδώ και περίπου έναν χρόνο (από τον περασμένο Φεβρουάριο) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές Ομόνοιας, Ακρόπολης, Νέου Κόσμου και Κυψέλης. Παράλληλα, η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον 'Αγιο Δημήτριο.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, 3 κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και 2 ληστείες σε πεζούς.
Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν καθημερινά και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ως «καβάτζα» δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί περισσότερες από 100 δικογραφίες, έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας στερούμενοι παντελώς των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και νομιμοποιητικών εγγράφων για την εδώ παραμονή τους, έδιναν διαφορετικά στοιχεία και διευθύνσεις κάθε φορά που συλλαμβάνονταν και φαίνεται ότι δεν εργάζονταν.
Οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Αλγερίας, Μαρόκου, Αιγύπτου, Ιράν, Ιράκ, Συρίας και κάποιοι Παλαιστίνιοι. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περίπου ενός κιλού.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής τους δράσης.
Εκτός από την παραπάνω συμμορία, από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν εννέα ακόμη αλλοδαποί, μέλη άλλης συμμορίας, που διέπραττε επίσης συστηματικά κλοπές και ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα στην περιοχή των Εξαρχείων. Για τους παραπάνω έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή, με βάση προανακριτικό υλικό που υποβλήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

Εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, από  την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, είκοσι μία  (21) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, οχημάτων και σε  καταστήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και  Πύλου – Νέστορος .

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και  17 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (17.1.2020) το πρωί, σε  τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, διότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις
οικίες τους.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες αυτών και για  εμπρησμό, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της  αστυνομικής  διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας,  εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο 2019 έως και την 12.1.2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη
 διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος και ο 17χρονος μαζί με τους άγνωστους συνεργούς  τους αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία τα χρησιμοποιούσαν νυχτερινές ώρες  της ιδίας μέρας για τέλεση κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα και έπειτα  τα οδηγούσαν σε αραιοκατοικημένες περιοχές, όπου τα πυρπολούσαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω  χρονικό διάστημα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, Μεσσήνης
και Πύλου-Νέστορος, διέπραξαν συνολικά:

    δέκα (10) κλοπές-διαρρήξεις και τέσσερις (4) απόπειρες
κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα,
    τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, τα οποία εγκατέλειψαν αφού
προηγουμένως προκάλεσαν σε αυτά πυρκαγιά και
    τρείς (3) απόπειρες κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων.


Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά  χρήματα, καπνικά προϊόντα, χρυσαφικά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας κ.α.,  που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -8.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών
Καλαμάτας.

Προσέφυγαν στο ΣτΕ για την ακύρωση του αντικαπνιστικού νόμου

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του νέου αντικαπνιστικού νόμου. 
Στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, ζητώντας την ακύρωση του νέου αντικαπνιστικού νόμου.
«Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα, η προσφυγή στρέφεται εναντίον των συναρμόδιων υπουργείο και του ελληνικού δημοσίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σ΄ όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όπου συγκεντρώνονται παιδιά - όπως γήπεδα και παιδικές χαρές.
Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της νομοθεσίας, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες ή να ζητούν βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος στον ειδικό αριθμό «1142».

ΔΕΙΤΕ LIVE - 'Εναρξη Πατρινού Καρναβαλιου 2020

Το ταξίδι του Βασιλιά Καρνάβαλου για το 2020 ξεκινά αυτό το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ από την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού!!

Δείτε ζωντανά μέσα από το ΙΟΝΙΑΝ την Τελετή Έναρξης και ζήστε την ένταση του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 από την πρώτη στιγμή. 

Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ συντονιζόμαστε όλοι στο ΙΟΝΙΑΝ και διακτινιζόμαστε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα για το πρώτο καρναβαλικό ξεφάντωμα της νέας δεκαετίας!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με ψηφιοποιημένη μαστογραφία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας πραγματοποιούν
Προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου με Δωρεάν μαστογραφίες & τεστ Παπανικολάου σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό.
Βάζοντας σε προτεραιότητα τις πολιτικές πρόληψης & προαγωγής της υγείας των πολιτών & έχοντας πάντα στο επίκεντρο τη καλύτερη θωράκιση της υγείας!

 Η Κινητή Μονάδα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», θα βρίσκεται  στα Σπάτα (Δημοτικό Στάδιο)  μέχρι τις 31/1/2020 και από τη Δευτέρα ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας.

 Σε δηλωση του ο Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου ιατρός Άγγελος Χρονάς τονίζει ότι :
"Προσωπικός μου στόχος είναι να γίνει η Πελοπόννησος πρωτοπόρος στην μάχη κατά του καρκίνου έχουμε ξεκινήσει από τον Δήμο Κορινθίας και κατεπέκταση σε όλη την περιφερειακή ενότητα με απώτερο σκοπό να καλυφθούν και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες"

Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για εργοδοτικές παραβάσεις

Καθορίζονται νέες μέθοδοι υπολογισμού των επιβαλλόμενων προστίμων από τους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων

Νέα κλίμακα προστίμων για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ.
Σύμφωνα με την απόφαση, όπως αναφέρει το capital.gr, καθορίζονται νέες μέθοδοι υπολογισμού των επιβαλλόμενων προστίμων από τους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων, με τη συνεκτίμηση κριτηρίων όπως:
- η σοβαρότητα της παράβασης,
- ο αριθμός των εργαζομένων,
- η επανειλημμένη επιβολή κυρώσεων για παρόμοιες παραβάσεις (τριών τουλάχιστον διοικητικών κυρώσεων που αφορούν διαφορετικούς χρονικά ελέγχους για ίδιες παραβάσεις κατά την τελευταία τριετία πριν από την ημερομηνία διενέργειας του ελέγχου),
- ο αριθμός των εργαζομένων που θίγονται,
- το μέγεθος της επιχείρησης,
- το καθεστώς απασχόλησης, και
- η υπαιτιότητα.
Σε ότι αφορά τις Γενικές παραβάσεις, όπως η πλημμελής ή εκπρόθεσμη υποβολή, ή τήρηση, ή ανάρτηση, ή συμπλήρωση, ή κατάρτιση, ή επίδειξη βιβλίων, στοιχείων ή άλλων προβλεπόμενων εγγράφων και εντύπων, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:
α. Σε επιχείρηση/εργοδότη που απασχολεί από 1 έως 10 άτομα προσωπικό στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας, το συνολικό πρόστιμο για κάθε παράβαση ορίζεται:
300 ευρώ για χαμηλές,
500 ευρώ για σημαντικές,
1.000 ευρώ για υψηλές και
1.800 ευρώ για πολύ υψηλές παραβάσεις.
β. Σε επιχείρηση/εργοδότη που απασχολεί από 11 έως 20 άτομα προσωπικό στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας, το συνολικό πρόστιμο για κάθε παράβαση ορίζεται:
400 ευρώ για χαμηλές,
800 ευρώ για σημαντικές,
1.200 ευρώ για υψηλές και
2.000 ευρώ για πολύ υψηλές παραβάσεις.
γ. Σε επιχείρηση/εργοδότη που απασχολεί από 21 -50 άτομα προσωπικό στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας, το συνολικό πρόστιμο για κάθε παράβαση ορίζεται:
800 ευρώ για χαμηλές,
1.500 ευρώ για σημαντικές,
2.000 ευρώ για υψηλές και
3.000 ευρώ για πολύ υψηλές παραβάσεις.
δ. Σε επιχείρηση/εργοδότη που απασχολεί από 51 -150 άτομα προσωπικό στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας, το συνολικό πρόστιμο για κάθε παράβαση ορίζεται:
1.000 ευρώ για χαμηλές,
2.000 ευρώ για σημαντικές,
2.500 ευρώ για υψηλές και
4.000 ευρώ για πολύ υψηλές παραβάσεις.
ε. Σε επιχείρηση/εργοδότη που απασχολεί από 151 -250 άτομα προσωπικό στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας, το συνολικό πρόστιμο για κάθε παράβαση ορίζεται:
1.500 ευρώ για χαμηλές,
2.500 ευρώ για σημαντικές,
3.000 ευρώ για υψηλές και
6.000 ευρώ για πολύ υψηλές παραβάσεις.
στ. Σε επιχείρηση/εργοδότη που απασχολεί από 251 και άνω άτομα προσωπικό στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας, το συνολικό πρόστιμο για κάθε παράβαση ορίζεται:
2.000 ευρώ για χαμηλές,
3.000 ευρώ για σημαντικές,
4.000 ευρώ για υψηλές και
8.000 ευρώ για πολύ υψηλές παραβάσεις.
Παραβάσεις ατομικού χαρακτήρα
Ως προς τις Ατομικού χαρακτήρα παραβάσεις, το πρόστιμο υπολογίζεται ανά θιγόμενο εργαζόμενο, δηλαδή για κάθε παράβαση επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο που προκύπτει με πολλαπλασιασμό του καθορισμένου ποσού προστίμου της κάθε παράβασης επί τον αριθμό των θιγομένων εργαζομένων.
Σε περίπτωση επανειλημμένης επιβολής κυρώσεων για τέλεση ίδιων παραβάσεων στο παρελθόν από την επιχείρηση/εργοδότη, το συνολικό ποσό του προστίμου προσαυξάνεται κατά 5% στις χαμηλές, 10% στις σημαντικές, 15% στις υψηλές και 20% στις πολύ υψηλές παραβάσεις.

ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821 ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το πρόγραμμα "Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας" σας προσκαλεί 
στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Νικόλαος Πολίτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 
Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος & Συντονιστής του Προγράμματος Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς και καλούνται όλοι οι πολίτες να παρευρεθούν και να γίνουν εθελοντές στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του προγράμματος.

Οι Anonymous Greece έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες

Τουρκικούς ιστότοπους «χτύπησαν» οι Anonymous Greece ως απάντηση, όπως υποστηρίζουν, στην επίθεση που δέχτηκαν ιστοσελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι Έλληνες Anonymous αναφέρουν ότι «όπως χτύπησαν οι τούρκοι χθές έτσι και εμείς μια μέρα μετά ώς απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβένει νέο άρθρό. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήση μέσα σε λίγες ώρες.»

Αίσθηση σε κάθε περίπτωση προκαλεί η επιλογή να χτυπηθεί ο ιστότοπος του αριθμούς εκτάκτου ανάγκης 112.

Η λίστα με τα sites που χτυπήθηκαν είναι η ακόλουθη:

1. 112 Emergency Call number

2. Sabah Email Service

3. Hurriyer Email Service

4. 112 Emrgency Email Service

5. Turkish Police ( EGM ) Email Service

6. Saglik Email service

7. Ekonomi Email service

8. Enerji Email service

9. SIP-VOIP of Turkish Enerji

10. MIT Email service

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Πιστοποιητικό Αριστείας στο "Καπηλειό" από τα Guru

Το Kapileio στα εστιατόρια Guru

Το Πιστοποιητικό Αριστείας απονέμεται σε επιχειρήσεις που συνεχώς παίρνουν κορυφαίες κριτικές από  πελάτες - ταξιδιώτες

Μία μεγάλη διάκριση για το μεζεδοπωλείο "Καπηλειό" της οδού Αγίου Παντελεήμονος 10 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας .

Ο διεθνής εξειδικευμένος οργανισμός Restaurant Guru του απονέμει το βραβείο Restaurant Guru 2019 στην Ελλάδα για τις εξαιρετικές κριτικές  που δέχθηκε ο οργανισμός τους



ΦΩΤΟ -ΣΟΚ ! Κρατούμενος στις φυλακές Νιγρίτας καταγγέλλει πως έβγαλε «δεύτερο κεφάλι» από χτύπημα αστυνομικού

Οι φωτογραφίες του κρατούμενου των φυλακών Νιγρίτας, που παρουσιάζουν τοπικά μέσα σοκάρουν. 
Μοιάζουν να είναι επεξεργασμένες με εφέ που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο για να δημιουργούν αληθοφανείς παραμορφώσεις.
Στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει δημιουργηθεί ένα “δεύτερο κεφάλι” που προκλήθηκε όπως λέει από χτύπημα όπλου αστυνομικού την στιγμή της σύλληψής του. Ένας μεγάλος όγκος (ύγρωμα ή λίπωμα) που όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει καθώς ξεκίνησε σε μέγεθος καρυδιού και έφτασε να είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Ο κρατούμενος που είναι βουλγαρικής καταγωγής φοβάται πως κινδυνεύει η ζωή του κι ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα των Κρατουμένων ενώ ζητά να μεταφερθεί στη χώρα του προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να είναι κοντά στους συγγενείς του τους οποίους έχει να δει 5 χρόνια.
Το ιστορικό της απίστευτης υπόθεσης
Όπως περιγράφει στην αίτησή του o Ρούμεν Ροστίσλαβοβ Ιορντάνοβ, η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου του 2015 όταν και συνελήφθη, ενώ οδηγούσε ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες από την Συρία από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
«Οι αστυνομικοί που με σταμάτησαν με ρώτησαν τι μετέφερα στο μίνι λεωφορείο, εγώ τους απάντησα ότι μετέφερα ανθρώπους, πρόσφυγες. Άνοιξα την πλευρική πόρτα του μίνι λεωφορείου και μετά είδαν ότι ήταν πολλοί και φώναζαν. Οι αστυνομικοί αρχικώς αγχώθηκαν, διότι ήταν μόνο δύο. Ο ένας από αυτούς μου είπε να βάλω τα χέρια μου στο τιμόνι, για να μου βάλουν χειροπέδες στα χέρια, από το ανοιχτό παράθυρο. Αλλά αυτός, όπως ήμουν δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας στο μίνι λεωφορείο με έδεσαν με τις χειροπέδες και τα χέρια μου παρέμειναν ανάμεσα στο τιμόνι του μίνι λεωφορείου.
Ο αστυνομικός άρχισε να με τραβάει από το κάθισμα του οδηγού στο οποίο καθόμουν για να με κατεβάσει στο έδαφος, αλλά στην αναστάτωσή τους, όπως ήδη Σας εξήγησα ότι ήταν μόνο δύο βιάζονταν να με κατεβάσουν από το μίνι λεωφορείο. Καθώς βιάζονταν δεν πρόσεξαν ότι αφού οι χειροπέδες ήταν ανάμεσα στο τιμόνι, εγώ δεν μπορούσα να κατέβω από το αυτοκίνητο και όπως με τραβούσαν με το ένα χέρι αφαίρεσε το πιστόλι του άρχισε να με χτυπά με τη λαβή από το πιστόλι. Ένα από τα χτυπήματα ήταν ακριβώς κάτω από το κεφάλι στο πίσω μέρος.
Εγώ σε αυτό το σημείο δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, διότι ήμουν δεμένος με χειροπέδες και το τιμόνι του μίνι λεωφορείου, παρ’ όλα αυτά, είχα αποδεσμευτεί από το κούμπωμα εκεί κάτω χαμηλά, εκεί που είχα δεθεί είχα κολλήσει όπως ήδη έχω εξηγήσει ανάμεσα στις χειροπέδες. Κάποια στιγμή ήρθε και ακόμα ένας αστυνομικός για υποστήριξή τους και αυτοί οι δύο ησύχασαν λίγο. Ήρθαν ακόμα ένας – δύο αστυνομικοί, άλλοι από αυτούς που ήταν ήδη εκεί, οι οποίοι προσπάθησαν να με βγάλουν από το μίνι λεωφορείο, είδαν ότι δεν μπορούσαν αν με τραβήξουν ή να κάνουν κάτι άλλο…
Κατάλαβαν ότι εξαιτίας του τιμονιού του μίνι λεωφορείου, δεν μπορούσαν να με κατεβάσουν στο έδαφος. Το μέρος πίσω από το κεφάλι μου πονούσε, αλλά εγώ δεν μπορούσα να αγγίξω με τα χέρια μου εκεί όπου με πονούσε, γιατί οι αστυνομικοί που ήρθαν μετά, ήδη μου έδεσαν τα χέρια πίσω στην πλάτη με τις χειροπέδες.
Μετά από είκοσι τέσσερις ώρες στην αστυνομία, την επόμενη ημέρα πήγαμε στο δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα. Από το χτύπημα με το πιστόλι που προκλήθηκε από τον αστυνομικό απέκτησα ένα μικρό καρούμπαλο. Ίσως στο μέγεθος όπως ένα καρύδι ή 2-3 εκ.. Δεν ήξερα πώς να το δω, διότι ήταν πίσω στο κεφάλι μου, και καθρέφτες εκεί όπου με κρατούσαν στην σύλληψη δεν είχε. Η περιγραφή είναι από την ψηλάφισή του με το χέρι μου».
Ο κρατούμενος που αρχικά μεταφέρθηκε στις φυλακές των Διαβατών λέει πως όσο περνούσε ο καιρός το καρούμπαλο μεγάλωνε και τον ενοχλούσε. Ζήτησε να τον δει γιατρός .
«Με εξέταζαν μόνο με το χέρι και μάντευαν – εάν είναι κύστη… ή είναι – λιπώδης ιστός; Την ελληνική γλώσσα δεν την καταλαβαίνω, αλλά στο νοσοκομείο με έστελναν χωρίς διερμηνέα. Κατά σύμπτωση ένας από τους γιατρούς, μιλούσε ρωσική γλώσσα, και εγώ στο σχολείο είχα μάθει και συνομιλούσα με το γιατρό, ο οποίος με ρώτησε πότε θα εκτίσω την ποινή μου; Κι εγώ του απάντησα ότι ακόμα δεν έχω ποινή, ότι περιμένω το δικαστήριο. Στη συνέχεια, αυτός μου είπε ότι όταν με αφήσουν, να κάνω επέμβαση στη Βουλγαρία και ότι αυτό εκεί που το έχω, το χτύπημα πίσω από το κεφάλι είναι λιπώδης ιστός και δεν είναι κίνδυνος για την υγεία μου. Μετά επέστρεψα από το νοσοκομείο στη φυλακή. Ανακοίνωσα στο διευθυντή της φυλακής «απεργία πείνας», διότι ήθελα να δώσω εξηγήσεις και αποδείξεις σχετικά με τον ξυλοδαρμό από τον αστυνομικό. Όπως και ότι οι γιατροί δεν ήθελαν να με εγχειρίσουν και δεν μου δείχνουν τη φροντίδα και την απαραίτητη προσοχή. Με τις ενέργειές τους, με τον τρόπο που μου μιλούσαν, με έκαναν να αισθάνομαι – ότι έκαναν διακρίσεις, όπως μου έλεγαν ότι έπρεπε να είχα μείνει στη Βουλγαρία, ότι – τι ήρθα να βρω στην χώρα τους… Και για τον ισχυρισμό μου ότι ο αστυνομικός με χτύπησε κατά τη διάρκεια της σύλληψης ότι δεν είναι αλήθεια, ότι εγώ ψεύδομαι. Γι’ αυτό και χωρίς να έχω οτιδήποτε και χωρίς να έχω ψυχικές διαταραχές, με ανάγκασαν να πάω σε ψυχολόγο και μετά και σε ψυχίατρο. Και μετά από δύο μέρες με μετέφεραν στις φυλακές της Νιγρίτας».
Αυτό που ζητά είναι να μεταφερθεί στην φυλακές της Βουλγαρίας προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του αλλά και την ποινή του για ένα παλιότερο αδίκημα που είχε διαπράξει στην χώρα του προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλά και να είναι κοντά στην σύζυγό του και τα 3 τους παιδιά.

Αύξηση ασθενών από Αλτσχάιμερ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η "εξάπλωση" της νόσου Αλτσχάιμερ στο νομό Μαγνησίας. Μέσα στο 2019 καταγράφηκαν  42 νέες περιπτώσεις πασχόντων από τη νόσο. 
Κι επί πλέον.  
Εντοπίζεται σε ηλικίες κάτω των 60 ή ακόμα και 50 ετών. 
Τα στοιχεία αναφέρθηκαν σε εκδήλωση της μονάδας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών διαταραχών Βόλου. 
Εκπρόσωποι της Εταιρείας στάθηκαν στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ, μόλις γίνουν αντιληπτά τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια.
Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας" Ταχυδρόμος"  μίλησε η επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας του Βόλου Μάγδα Σουσουρή, η οποία είπε ότι με βάση τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία της περασμένης χρονιάς, σε 28 έως 30 υπολογίζονται οι συμμετέχοντες στο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ 18 περίπου φιλοξενήθηκαν στο οικοτροφείο. Επίσης ανέφερε πως υπάρχουν ομάδες πρόληψης με συντονιστή ψυχολόγο, αλλά παράλληλα λειτουργούν και ομάδες ψυχοθεραπείας.
Σημειώνεται πως η έναρξη της νόσου Alzheimer είναι αργή και προοδευτική και τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ασθενή και να επιδεινώνονται με την πρόοδο της νόσου. Συνήθως (όχι όμως απαραίτητα)  το πρώτο σύμπτωμα που παρατηρείται είναι οι διαταραχές μνήμης. Η νόσος Alzheimer σταδιακά οδηγεί στην προοδευτική πλήρη αποδιοργάνωση της προσωπικότητας του ασθενούς.

Σύλληψη 32χρονου για βιασμό 19χρονης στη Ρόδο

Βιασμό κατ’ εξακολούθηση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας καταγγέλλει μια 19χρονη και κατηγορεί 32χρονο υπήκοο Αλβανίας. 

Ο 32χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία της φερόμενης ως θύμα στην Άμεση Δράση, ότι έξω από την οικία της βρισκόταν ένα ενοχλητικό άτομο. Στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 19χρονη που διαμένει με την μητέρα της, κατέθεσε ότι οι γονείς της έχουν χωρίσει κι ότι ο 32χρονος είναι φίλος της μητέρας της και τον φιλοξένησε. 
Ο αλλοδαπός φέρεται να κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού και η 19χρονη με την μητέρα της στο υπνοδωμάτιο. 
Η μητέρα της κάθε μέρα εκτός Δευτέρας γυρνάει στο σπίτι από την δουλειά στη 1 τα ξημερώματα. 
Κατά την απουσία της μητέρας της ο 32χρονος, όπως ισχυρίστηκε η 19χρονη, για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 ασέλγησε εις βάρος της παρά τις αντιρρήσεις της και εν συνεχεία όταν την είδε να κλαίει της ζήτησε συγγνώμη.
Η ίδια υποστήριξε, ότι δεν το είπε στην μητέρα της ή σε φίλη της, γιατί ντρεπόταν και πίστευε, ότι μπορούσε να το ξεπεράσει.
Τέσσερις μέρες μετά, ο 32χρονος ένα βράδυ, περί τα μέσα Δεκεμβρίου περίπου, όπως είπε, ήλθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά την θέλησή της πράγμα, που επανέλαβε ακόμη δύο φορές. 
Σύμφωνα πάντα με την 19χρονη, η ίδια έκανε υπομονή και περίμενε, όπως είπε, να φύγει από την οικία τους και όταν πράγματι αναχώρησε περί τα τέλη Δεκεμβρίου, νόμιζε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε.
Την 15η Ιανουαρίου 2020 όμως πήγε ξανά παρά τις αντιρρήσεις της, στην μητέρα της, που όπως έμαθε, είχε παλαιότερα σχέση μαζί της.
 Περίπου στις 9 το βράδυ όταν πήγε στην οικία τους, κατά την απουσία της μητέρας της, εκείνος -όπως είπε η 19χρονη- την βίασε ξανά.
Ένας φίλος της, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί τι είχε γίνει, ενημέρωσε με μήνυμα την μητέρα της και έκτοτε τον έδιωξαν από το σπίτι, αλλά εκείνος επέμενε να επιστρέφει. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, αναφέροντας ότι πράγματι έχουν έρθει σε εξώγαμη συνουσία με την 19χρονη, αλλά με την πλήρη συναίνεσή της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου