13.7.19

Τελικά συμφέρει να παίρνεις μια μεγάλη πίτσα ή δύο μεσαίες;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Τελικά τα μαθηματικά που μαθαίναμε στο σχολείο χρησιμεύουν αρκετά στην ενήλικη ζωή μας και κυρίως… στην παραγγελία πίτσας!
Ένα tweet κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και έχει αναστατώσει τους φανατικούς λάτρεις της πίτσας παγκοσμίως! Ο λογαριασμός Fermat’s Library ανάρτησε το παρακάτω tweet πριν από μια βδομάδα και από τότε έχει συγκεντρώσει πάνω από 32.000 retweets και 74.000 likes.
Σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς, μία πίτσα των 18 ιντσών (45,7 εκ.) έχει στην πραγματικότητα περισσότερη… πίτσα (όχι κόρα δηλαδή) από δύο πίτσες των 12 ιντσών (30,48 εκ.)! Με αλλά λόγια δηλαδή συμφέρει πιο πολύ οικονομικά να παραγγέλνεις μία μεγάλη πίτσα από δύο μεσαίες!
«Επιτέλους! Τώρα μπορώ να εξηγήσω με επιτυχία στον 10χρονο γιο μου γιατί τα μαθηματικά είναι σημαντικά για τη ζωή: Χωρίς τα μαθηματικά, μπορεί χωρίς να το ξέρεις να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα για λιγότερη πίτσα!», σχολίασε ένας χρήστης του Twitter κάτω από τη viral πλέον ανάρτηση.
olivemagazine.gr

Σάλος με τη θανάτωση "ξιφία" στη Χαλκίδα - Σχηματίστηκε δικογραφία

Αποτροπιασμό προκάλεσε από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσής του, βίντεο στο οποίο απεικονίζονται λουόμενοι σε παραλία της Χαλκίδας, να κακομεταχειρίζονται ξιφία που είχε βγει στα ρηχά.
Τελικά αποδείχτηκε πως το ζώο δεν ήταν ξιφίας, αλλά βασιλική ζαργάνα, ενώ από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας σχημάτισε δικογραφία και λαμβάνονται καταθέσεις.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η δικογραφία και το βίντεο θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο

Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν σύντροφο για μία μακροχρόνια σχέση, ωστόσο συχνά κάνουν εξαρχής λάθος επιλογές, καθώς ελκύονται από άνδρες που είναι δύσκολο να μείνουν πιστοί σε μακροχρόνιες σχέσεις. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε ποιες παγίδες πέφτουν; Οι ειδικοί επισημαίνουν τα συνήθη λάθη των γυναικών.

Σωματική έλξη. Αν και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δεν μένουν ασυγκίνητοι από την ωραία εξωτερική εμφάνιση, η αλήθεια είναι ότι η επιλογή ενός συντρόφου με βάση την εξωτερική του εμφάνιση σπανίως αποτελεί εγγύηση μακροχρόνιας σχέσης. Με άλλα λόγια αν οι γυναίκες ψάχνουν για μακροπρόθεσμες, σταθερές σχέσεις ίσως θα ήταν καλύτερο να στραφούν σε λιγότερο ελκυστικούς άνδρες. Σύμφωνα με έρευνες οι πολύ ελκυστικοί και σωματώδεις άνδρες ενδέχεται να είναι και πιο άπιστοι. Επιπλέον είναι πιο πιθανό να χωρίσουν τις συντρόφους τους ίσως γιατί είναι λιγότερο ικανοί να αντισταθούν στην προοπτική να συνάψουν σχέσεις με νέες πιθανές συντρόφους.

Ερωτικές φωνές. Αν και οι γυναίκες δείχνουν να προτιμούν άνδρες με ελκυστικές φωνές, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι αυτοί οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερες ερωτικές συντρόφους και είναι πιο πιθανό να είναι άπιστοι κατά τη διάρκεια μιας μακροχρόνιας σχέσης. 

Ήδη δεσμευμένοι άνδρες. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλές γυναίκες συχνά ελκύονται από άνδρες που βρίσκονται ήδη σε σχέση. Αυτή η κατάσταση παρατηρείται και σε μέλη του ζωικού βασιλείου όπως τα ψάρια και τα πουλιά! Στους ανθρώπους, το ενδιαφέρον των γυναικών σηματοδοτείται από το ότι αυτός ο άνδρας έχει επιθυμητά χαρακτηριστικά κατά την πεποίθησή τους. Ωστόσο η λογική λέει ότι για μία μακροχρόνια σχέση ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα να προσεγγιστεί ένας άνδρας που έχει ήδη σύντροφο! Άλλωστε αν αυτοί οι άνδρες σκοπεύουν να αφήσουν τη σύντροφό τους για μια άλλη γυναίκα, τότε δεν αποκλείεται στο μέλλον να πραγματοποιήσουν την ίδια κίνηση όταν μία νέα πιθανή σύντροφος εμφανιστεί στον ορίζοντα.
Επομένως ένας σύντροφος ελκυστικός με αρρενωπή φωνή και πιθανώς ήδη δεσμευμένος ίσως να είναι καλή επιλογή για μια σύντομη σχέση, αλλά αν αναζητάτε κάποιον για μια μακροχρόνια σχέση τότε καλό να είναι να επενδύσετε σε έναν σύντροφο πάνω στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ειλικρίνειας.



ygeiamou.gr

Τι πρέπει να τρώμε για να μη ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι, πόσο μας δροσίζει η μπύρα

Διατροφολόγος, βιολόγος, προϊστάμενος του τμήματος Διατροφής στο Λαϊκό Νοσοκομείο δίνει συμβουλές

Παγωμένα ή απλά δροσερά είναι καλύτερα να καταναλώνονται τα υγρά τις ημέρες με μεγάλες θερμοκρασίες; Και η μπύρα είναι τελικά δροσιστική ή ανεβάζει περισσότερο τη θερμοκρασία του σώματος; Διατροφικά πού μπορεί κανείς να προσανατολιστεί για να ενυδατώσει σωστά τον οργανισμό του και παράλληλα να προστατευθεί από τον ήλιο; Απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα για την εποχή ερωτήματα δίνει στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9» ο διατροφολόγος, βιολόγος, προϊστάμενος του τμήματος Διατροφής στο Λαϊκό Νοσοκομείο, Χάρης Δημοσθενόπουλος.
Από ενάμιση έως τρία λίτρα νερό
Σε θερμοκρασίες πάνω από 36, 37, 38 βαθμούς που ξεφεύγει και από τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος, αρχίζει πια το περιβάλλον να γίνεται αρκετά επιθετικό, και για αυτό το πρώτο που πρέπει να προσέχουμε, σε όποια ηλικιακή ομάδα και να ανήκουμε, είναι ηενυδάτωση, τονίζει ο κ. Δημοσθενόπουλος. Η ποσότητα του νερού, εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, τις συνθήκες που διαβιούμε, αλλά και τη φυσική κατάσταση. Ωστόσο είναι σίγουρα πάνω από ενάμιση λίτρο, και για άτομα με υψηλό σωματικό βάρος μπορεί να φτάσει και τα δυόμιση με τρία λίτρα, συμπληρώνει ο βιολόγος. «Για όσους δεν μπορούν να πιουν μεγάλη ποσότητα νερού, εναλλακτικοί τρόποι ενυδάτωσης, που να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό, είναι αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, ανθρακούχα, κάποιο τσάι, ή ακόμα κι ένας χυμός που εκτός από την ενυδάτωση, θα μας βοηθήσει να καλύψουμε και να αναπληρώσουμε και τους ηλεκτρολύτες που χάνουμε από τον ιδρώτα, που είναι το κάλιο και το νάτριο».
Όχι παγωμένα τα υγρά
Παγωμένα ή όχι για να δροσιστούμε, είναι το εύλογο ερώτημα για τα υγρά που καταναλώνουμε τώρα το καλοκαίρι. Δροσερά απαντά ο κ. Δημοσθενόπουλος, έτσι ώστε να αφομοιωθούν καλύτερα από τον οργανισμό και να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει. Η μπύρα, που κάποιοι θεωρούν ότι είναι δροσιστική, δεν αποτελεί καλή επιλογή για να μειώσουμε τη θερμοκρασία μας, γιατί όπως εξηγεί ο κ. Δημοσθενόπουλος το αλκοόλ απαιτεί ενέργεια για να καταβολιστεί, άρα ουσιαστικά ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και παράλληλα αφυδατώνει, αφού προκαλεί διούρηση.
Όχι λιπαρά φαγητά γιατί ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος
Όσον αφορά τα γεύματα μας, ο κ. Δημοσθενόπουλος αναφέρει ότι το καλοκαίρι χρειαζόμαστε τρόφιμα που να μην είναι ιδιαίτερα «βαριά» ως προς τις θερμίδες τους. «Οπότε λαδερά της ελληνικής μεσογειακής διατροφής, σαλάτα σαν κύριο γεύμα με κάποια πρωτεΐνη, φρούτα, ή ένα γεύμα που να βασίζεται σε έναν απλό υδατάνθρακα όπως πχ κάποιο ρύζι, κάποιο ζυμαρικό. Από πρωτεΐνες, επιλέγουμε το ψάρι ή το κοτόπουλο που είναι οι πιο άπαχες επιλογές κι όχι τόσο πολύ μοσχάρι και χοιρινό και δη με σάλτσες ή μαγειρεμένα με παραδοσιακούς τρόπους που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την πέψη. Γιατί όταν ένα τρόφιμο είναι υψηλό σε λιπαρά, αυτό απαιτεί από τον οργανισμό μεγαλύτερη προσπάθεια για την πέψη και συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας».
Ντομάτα, καρπούζι και φράουλες για ισχυρή προστασία από τον ήλιο
Η ηλιοπροστασία πάντως δεν έχει να κάνει μόνο με τα γυαλιά ηλίου, τα αντηλιακά και την ομπρέλα. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στη διατροφή. Όταν ένας οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την έκθεση στον ήλιο. «Από την μία η ντομάτα και από την άλλη το καρπούζι που κυριαρχούν το καλοκαίρι σαν επιλογές, περιέχουν το συστατικό λυκοπένιο που έχει αντιοξειδωτική δράση (ότι βοηθάει την αντιοξείδωση, την προστασία του οργανισμού από τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες, που δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, προστατεύει το δέρμα μας). Και βέβαια βιταμίνη C για το καροτένιο που βοηθάει στην ανάπτυξη της μελανίνης, της ουσίας που προστατεύει από τον ήλιο. Τη βρίσκουμε σε καρότα και χρωματιστά φρούτα και λαχανικά όπως πχ βερίκοκα, μάνγκο, χρωματιστές πιπεριές, μελιτζάνες κλπ».
Επίσης και η βιταμίνη Ε που βρίσκεται στο ελαιόλαδο, θεωρείται κυρίαρχη για την προστασία του δέρματος. Μία χούφτα σταφίδες, ξερό δαμάσκηνο, ή αποξηραμένα φρούτα όπως κράνμπερις και τα συναφή που είναι δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, έχουν πάρα πολύ βιταμίνη C και προσφέρουν θωράκιση του οργανισμού απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, τονίζει ο κ. Δημοσθενόπουλος. Οι ξηροί καρποί έχουν χρήσιμα συστατικά όπως πχ τα καρύδια, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν φωτοπροστατευτική δράση. Αντίστοιχα και τα λιπαρά ψάρια και κυρίως η σαρδέλα, ο σολομός, το σκουμπρί, ο κολιός και η τσιπούρα, είναι καλές πηγές λιπαρών οξέων. Οι φράουλες από την άλλη φαίνεται πως αποτελούν ισχυρή ασπίδα στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από τον πόνο του ηλιακού εγκαύματος, αφού είναι πλούσιες σε τανίνες.

Αυτά τα φάρμακα που όλοι έχουμε πάρει προκαλούν πρόωρο θάνατο

Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε πάθει δυσπεψία ή έχουμε αισθανθεί καούρα στο στομάχι. Και φυσικά έχουμε προσπαθεί να βρούμε ανακούφιση αγοράζοντας από το φαρμακείο τα κατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ωστόσο, αυτό μπορεί και να μας εκθέτει σε κίνδυνο πρόωρου θανάτου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Συγκεκριμένα, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστήμιου Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις λέει ότι μια ευρείας χρήσης κατηγορία φαρμάκων για την καούρα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αφού έπειτα από ανασκόπηση επιστημονικών δεδομένων παρατήρησε ότι για κάθε 1.000 άτομα που έπαιρναν αναστολείς αντλίας πρωτονίων καταγράφονταν 45,2 επιπλέον θάνατοι, συγκριτικά με άτομα που δεν είχαν πάρει τα εν λόγω σκευάσματα.
Οι ερευνητές είχαν και πριν δύο χρόνια κάνει ανάλογη μελέτη στη οποία εδραίωσαν τον συσχετισμό και τώρα επιβεβαιώνουν ότι οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων θέτουν τους λήπτες σε κίνδυνο πρόωρου θανάτου λόγω καρδιακής νόσου, νεφροπάθειας και καρκίνων στο ανώτερο πεπτικό σύστημα.
Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων δρουν περιορίζοντας την παραγωγή των οξέων του στομάχου και έτσι καταστέλλεται το αίσθημα της καούρας.
«Από τη δεκαετία του 1980 που η συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων εγκρίθηκαν προς ανθρώπινη χρήση έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή καθώς εδόθη η εντύπωση ότι είναι αβλαβή», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Ziyad Al-Aly, Επιδημιολόγος και επικεφαλής Ερευνών στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον.
Προσθέτει μάλιστα ότι «επειδή μπορεί κανείς να τα αγοράσει χωρίς συνταγή γιατρού, έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι είναι αθώα ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, έως και θάνατο».
Πράγματι, εκτός από την αντιμετώπιση της καούρας, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και των στομαχικών ελκών, τα συγκεκριμένα φάρμακα σχετίζονται με ανισορροπίες πεπτικών ορμονών, υψηλότερο κίνδυνο οστικών καταγμάτων, πνευμονία, άνοια, ερυθηματώδη λύκο και νεφρική δυσλειτουργία.
«Πολλοί από τους 214.467 ηλικιωμένους στρατιωτικούς που απάρτιζαν το δείγμα της μελέτης δεν είχαν καμιά ιατρικώς τεκμηριωμένη ανάγκη για να παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων», σημειώνει ο Δρ. Al-Aly.
Οι ερευνητές είχαν θέσει υπό ιατρική παρακολούθηση την υγεία των συμμετεχόντων επί μια δεκαετία. Για κάθε 1.000 άτομα που έπαιρναν αναστολείς αντλίας πρωτονίων, 387 είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μελέτης. Στην ομάδα εκείνων που δεν έπαιρναν τα συγκεκριμένα φάρμακα είχαν πεθάνει το ίδιο χρονικό διάστημα 342 άτομα.
Αν και η διαφορά είναι μικρή, το πρόβλημα δεν παύει να είναι σοβαρό δεδομένου ότι εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων και άρα χιλιάδες μπορεί να πεθαίνουν τελικά νωρίτερα απ’ ότι θα έπρεπε.
Ο ερευνητής σημειώνει δε ότι ενώ το 80% των ασθενών που λάμβαναν τα φάρμακα αυτά σε δόση ίση με αυτή που μπορεί να πάρει κανείς χωρίς συνταγή γιατρού, ακόμα και πάλι ο κίνδυνος ήταν υπολογίσιμος.
Τέλος, σχολιάζοντας τον συσχετισμό σημειώνει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου γενικά και ειδικά σε ότι αφορά τον καρκίνο, την καρδιακή και νεφρική νόσο, και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουμε κατάχρησή τους.

Το σημείωμα μιας μητέρας

Ένα μπουκάλι με φωτογραφίες και ένα γράμμα, που είχε πετάξει στη θάλασσα η μητέρα ενός από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ της Βρετανίας το 2017 στη μνήμη της κόρης της, βρέθηκε σε μια παραλία της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.
Στις 22 Μαϊου του 2017 ένας 22χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Λιβύη, ο Σαλμάν Αμπέντι, πυροδότησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο με κομμάτια στο φουαγέ του συναυλιακού χώρου Manchester Arena έπειτα από μια συναυλία της Αριάνα Γκράντε.
Ανάμεσα στους 22 νεκρούς της επίθεσης, εκ των οποίων επτά παιδιά και 15 ενήλικες, ήταν και η 14χρονη Σορέλ Λεζκόφσκι από το Λιντς της βόρειας Αγγλίας. Μαζί με την μητέρα και την γιαγιά της η 14χρονη είχε πάει στον συναυλιακό χώρο για να πάρει την αδελφή της η οποία είχε βοηθήσει στην συναυλία. Η ίδια σκοτώθηκε, η μητέρα και η γιαγιά της τραυματίστηκαν, ενώ η αδελφή της δεν έπαθε τίποτα. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
Για να κρατήσει την μνήμη της ζωντανή η μητέρα της έκλεισε μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι μια φωτογραφία της νεκρής της κόρης, ένα γράμμα και ένα μοβ βραχιόλι από καουτσούκ που πάνω του είχε χαραγμένες δύο καρδιές, το όνομα του κοριτσιού και την ημερομηνία γέννησής του: 5 Φεβρουαρίου 2003.
Το μπουκάλι, σφραγισμένο με τον φελό του, είχε πάνω του μια ετικέτα που έγραφε: "Στην μνήμη της Σορέλ Λεζκόφσκι, 5 Φεβρουαρίου 2003-22 Μαϊου 2017". Η μητέρα του κοριτσιού το πέταξε προφανώς στη θάλασσα από κάποια βρετανική ακτή και το μπουκάλι αφού έκανε τον περίπλου της ιβηρικής χερσονήσου και διέσχισε το στενό του Γιβραλτάρ, έφθασε στην Μεσόγειο και κατέληξε στις ακτές της μικρής κοινότητας Μορτσιάνο ντι Λεούκα, στην επαρχία του Λέτσε, που βρίσκεται στην Απουλία, μια περιφέρεια της νότιας Ιταλίας.
Το σημείωμα που περιείχε έγραφε: "Την στιγμή που πέθανες, η καρδιά μου κόπηκε στη μέση. Ένα της μέρος είναι γεμάτο πόνο και το άλλο πέθανε μαζί σου. Συχνά ξυπνάω στη μέση της νύχτας όταν ο κόσμος κοιμάται και περπατάω στο μονοπάτι των αναμνήσεων με δάκρυα στα μάτια. Το να σε θυμάμαι είναι εύκολο. Το κάνω κάθε μέρα. Αλλά η απουσία σου είναι ένας πόνος στην καρδιά που δεν φεύγει ποτέ. Σε κρατάω σφιχτά μέσα στην καρδιά μου και εκεί θα μείνεις μέχρι να έρθει η ευχάριστη εκείνη ημέρα που θα ξανασυναντηθούμε. Η Μαμά".
Το μπουκάλι παραδόθηκε από τις αρχές καθαριότητας της παραλίας στον κοινοτάρχη, ο οποίος αναζήτησε την οικογένεια της Σορέλ για να την προσκαλέσει στο Μορτσιάνο ντι Λέουκα και να της παραδώσει το μπουκάλι που ταξίδεψε 2.500 μίλια στη θάλασσα.

Στα Χανιά για τη δολοφονία της Αμερικανίδας 3 τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ



Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο διεθνής Τύπος τις εξελίξεις της υπόθεσης δολοφονίας της Αμερικανίδας Βιολόγου Σούζαν, η σορός της οποίας βρέθηκε σε υπόγειο Γερμανικό καταφύγιο- τούνελ, τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή Πυργιανά, στο Μάλεμε.
Οι έρευνες της αστυνομίας που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην προσπάθεια εξιχνίασης του εγκλήματος, πέρα από την Κρήτη κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διεθνούς και ηλεκτρονικού τύπου, που αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στην υπόθεση.
Ωστόσο, λόγω υπηκοότητας όπως είναι φυσικό τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το «ξετύλιγμα του μίτου» της υπόθεσης της συμπατριώτισσάς τους και διακεκριμένης Βιολόγου.
Μάλιστα εδώ και λίγα 24ωρα κάποια από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, έχουν στείλει συνεργεία και απεσταλμένους ρεπόρτερ στα Χανιά, προκειμένου να καταγράψουν από κοντά όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή κάμερες και δημοσιογράφοι από CNN, ABC και CBS βρέθηκαν στα Πυργιανά του Μάλεμε και συγκεκριμένα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της Αμερικανίδας επιστήμονα.
Εκεί με ζωντανές συνδέσεις αλλά και πλάνα από την τρύπα και το δαιδαλώδες σπήλαιο, που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πολυβολείο, οι ρεπόρτερ ενημέρωναν με εκτενές ρεπορτάζ το αμερικάνικο κοινό για όλα τα σενάρια που «παίζουν» γύρω από τη δολοφονία της Σούζαν Ήτον.

Εξίσου θερμό είναι επίσης και το ενδιαφέρον του Γερμανικού Τύπου, καθώς το θύμα εργαζόταν επί σειρά ετών στο Ινστιτούτου Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής (MPI-CBG) “Μαξ Πλανκ” του Πανεπιστημίου της Δρέσδης.


zarpanews.gr

Φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία

Με Μολιέρο και το έργο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ανοίγει τη Δευτέρα (15 Ιουλίου) το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας που θα διαρκέσει μέχρι 30 Αυγούστου. Θα περιλαμβάνει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ σε λίγες ημέρες θα εμπλουτιστεί και με τις συναυλίες.
Μια από αυτές είναι και η μουσική παράσταση που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου με τους ΤΑΚΙΜ και το KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική Απόλαυσις». Η παράσταση θα δοθεί στο θέατρο Ολύμπια στο Φλόκα, την Τετάρτη (17 Ιουλίου) όπου οι ΤΑΚΙΜ θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι σε Ήπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη και αλλού. Το τραγουδιστικό μέρος έχουν οι Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου, ενώ την επιμέλεια και παρουσίαση έχει ο Λάμπρος Λιάβας.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΗΛΙΔΑ
Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας ανοίγει την Παρασκευή 26  Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου. Πρώτη θεατρική παράσταση το έργο «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» από το ομώνυμο βιβλίο του Ντάλτον Τράμπο. Φέτος θα υπάρξουν παραστάσεις και αφιερώματα από το Δωρικό Θέατρο, την αρχαία ελληνική  τραγωδία, αλλά και  τη σύγχρονη ελληνική κωμωδία, έργα  Σαίξπηρ αλλά και σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων. Αν και το φεστιβάλ θα είναι συμπυκνωμένο, θα περιέχει θεατρικές παραστάσεις απ’ όλα τα είδη, αλλά θα φιλοξενήσει και εξαιρετικούς μουσικούς με ξεχωριστές μουσικές επιλογές. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει συνεργασία με Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα, κυρίως της Δυτικής Ελλάδας. Η προσπάθεια αυτή δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστούν παραστάσεις είτε με πολύ χαμηλό εισιτήριο, είτε δωρεάν για το κοινό.

Κλειστά τα λουτρά Καϊάφα

Την επέμβαση της πολιτείας να ανοίξουν άμεσα τα Λουτρά Καϊάφα, που αν και διανύουμε το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου παραμένουν κλειστά λόγω γραφειοκρατίας, ζητεί ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας.
 Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η περιοχή του δήμου Ζαχάρως δεν έχει άλλη πηγή πλούτου και οικονομικής ανάπτυξης από τα λουτρά του Καϊάφα. Με την έναρξη τους θα απασχοληθούν αρκετά άτομα, ενώ ο εμπορικός κόσμος αλλά και οι επαγγελματίες θα έχουν οικονομική ανάπτυξη. Παρακαλούν λοιπόν για την έγκαιρη επέμβαση της πολιτείας  για την έναρξη της λουτρικής περιόδου των Λουτρών Καϊάφα έτσι ώστε, να χαρίσουν όχι μόνο σωματική υγεία στους επισκέπτες αλλά και μια οικονομική ανάσα στους κατοίκους της περιοχής.

Φρίκη: Δασκάλα έκανε σ@ξ με 13χρονο καθώς είχαν σχέση!


Φρίκη: Δασκάλα έκανε σ@ξ με 13χρονο καθώς είχαν σχέση!

Ποια είναι η ποινή της επέβαλαν;

Φρίκη προκαλεί η είδηση για την δασκάλα που διατηρούσε σχέση με έναν 13χρονο και το ότι είχαν ερωτικές επαφές; Ποια είναι όμως η ποινή που της επιβλήθηκε όταν έμαθαν όλοι αυτήν την σχέση;
«Είμαι ένας καλός άνθρωπος που έκανε ένα λάθος το οποίο μετανιώνω βαθύτατα» είπε στους δικαστές η Μπρίτανι Ζαμόρα υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.
Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε μια 28χρονη πρώην δασκάλα στις ΗΠΑ επειδή έκανε σεξ με 13χρονο.
Αφού ζήτησε συγγνώμη από το θύμα της και την οικογένειά της, η 28χρονη είπε στον δικαστή ότι σχεδιάζει να παρακολουθήσει μαθήματα μέσα από τη φυλακή προκειμένου να αποκτήσει ένα νέο πτύχιο.
Όταν, πάντως, αποφυλακιστεί η Ζαμόρα θα ενταχθεί στη λίστα με όλους όσοι έχουν διαπράξει και καταδικαστεί για αδικήματα σεξουαλικής φύσης ενώ θα τελεί και υπό επιτήρηση.
Η Ζαμόρα είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018 με την κατηγορία ότι είχε κάνει σεξ πολλές φορές με έναν 13χρονο μέσα σε σχολική αίθουσα ενώ σε μια περίπτωση οι δύο τους είχαν σεξουαλική επαφή μπροστά σε άλλο μαθητή που λειτουργούσε σαν τσιλιαδόρος.
Δασκάλα ΗΠΑ μαθητήςΟι γονείς του 13χρονου ανακάλυψαν τη σχέση τους όταν εγκατέστησαν ειδική εφαρμογή στο κινητό του προκειμένου να παρακολουθούν τα μηνύματα που αντάλλασσε, έχοντας υποψιαστεί από την περίεργη συμπεριφορά της τότε δασκάλας.
Όταν πήραν στοιχεία στα χέρια τους οι γονείς του 13χρονου του ζήτησαν εξηγήσεις με τον ίδιο να ομολογεί τις σεξουαλικές επαφές με τη Ζαμόρα.
Ανάμεσα στα μηνύματα οι γονείς βρήκαν και ένα της Ζαμόρα που έλεγε στον 13χρονο ότι ήθελε να κάνει σεξ μαζί του «κάθε ημέρα και χωρίς όρια».
Ακολούθησε ανταλλαγή και φωτογραφιών της Ζαμόρα με εσώρουχα με τον 13χρονο να στέλνει γραπτά μηνύματα στα οποία την αποκαλούσε «πολύ σέξι».

"Σε θέλω χωρίς όρια"..σοκάρουν τα μηνύματα της δασκάλας προς τον μαθητή της!

Απίστευτα είναι τα μηνύματα μιας δασκάλας και το περιεχόμενο τους! Ο μαθητής της ήταν μόνο 13 ετών και του έστελνε πολύ προχωρημένα μηνύματα, χαρακτηριστικά: "Σε θέλω χωρίς όρια"!
Η Μπρίτανι Ζαμόρα, η οποία σημειωτέον είναι παντρεμένη εδώ και τρία χρόνια κατηγορείται ότι διατηρούσε πολύμηνο δεσμό με έναν από τους μαθητές της τάξης της, ενώ σαν αποδεικτικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο τα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που αντάλλασσε με το ανήλικο αγόρι.
Δασκάλα μαθητής
Αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεών της βρέθηκε η 28χρονη δασκάλα της 6ης τάξης του δημοτικού σχολείου Las Bricas στην πολιτεία της Αριζόνα, αφού παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή για τη σύναψη ερωτικής σχέσης με έναν 13χρονο μαθητή της.
Η σχέση της 28χρονης δασκάλας με το νεαρό μαθητή αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2018 όταν η μητέρα του τελευταίου διαπίστωσε την ύπαρξη των επίμαχων μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού, ενώ ακολούθησε τόσο η απομάκρυνσή της από το σχολικό περιβάλλον όσο και η ποινική δίωξη εναντίον της για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Δασκάλα μαθητής
Η Ζαμόρα παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστή τη σχέση της με τον 13χρονο μαθητή και κρίθηκε ένοχη για τις κατηγορίες που της αποδίδονται, με την ποινή της να αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Ιουλίου.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η 28χρονη δασκάλα είχε συνευρεθεί επανειλημμένα με τον μαθητή εντός της σχολικής αίθουσας, ενώ σε μία περίπτωση δεν δίστασε να ερωτοτροπήσει μαζί του μπροστά σε έναν ακόμα ανήλικο μαθητή

72 συλλήψεις σε 24 ώρες στην Πελοπόννησο

Για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα και παραβάσεις
Ελέγχους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποίησε χθες η Αστυνομία σε πολλές περιοχές της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των ελέγχων, προσήχθησαν, στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, 116 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 72, κατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, επτά άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, τρία άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, οκτώ άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, έξι άτομα για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, 20 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράτυπα στην χώρα κ.ά.
Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε 603 αυτοκίνητα και βεβαιώθηκαν 272 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν 26 άτομα για παραβάσεις του ΚΟΚ

Αγρίνιο: Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 18:10 σήμερα το απόγευμα, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα.
Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 43 χιλιόμετρα ανατολικά της Πρέβεζας.

Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι νίκησαν τη γήρανση

Γκριζομάλληδες άνδρες που βλέπουν ξανά να σκουραίνουν τα μαλλιά τους και κυρίως τα βιολογικά τους ρολόγια να γυρίζουν προς τα πίσω. «Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι έχουν αναζωογονήσει εννέα ανθρώπους. Μπορεί να είναι αλήθεια;» διερωτάται η γερμανική Die Zeit.
Mια επανάσταση που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας διακηρύσσει ο Γκρεγκ Φέιχι, δρ Βιολογίας και επιστημονικός διευθυντής της Intervene Immune, μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που έχει την έδρα της κοντά στο Λος Άντζελες. Ο Φέιχι ήταν ένας από τους ομιλητές στο φετινό Συνέδριο για τη Γήρανση του Ιδρύματος Leaf. Τίτλος της παρουσίασής του: "Αντιστροφή της ανθρώπινης γήρανσης τώρα!"
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, κατορθώσαμε να γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ζωής, εξηγεί ο επιστήμονας. «Ένας συνδυασμός γνωστών δραστικών ουσιών γυρισε πίσω κατά δυόμισι χρόνια τη βιολογικη ηλικία σε εννέα εθελοντές» υποστηρίζει ο Φέιχι.
Ακούγεται απίστευτο. Και πάντα, όταν κάτι ακούγεται απίστευτο στην επιστήμη, χρειάζεται προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη πιο εξαιρετική προσοχή. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα που παρουσιάζει ο Φέιχι δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί σε επιστημονικό περιοδικό. Επομένως, δεν έχουν αντιμετωπίσει τον κριτικό έλεγχο άλλων επιστημόνων. Αυτό θα συμβεί αργότερα εντός του έτους, λέει ο Φέιχι αυτό το έτος. Επιπλέον, η πειραματική εθελοντική ομάδα είναι πολύ μικρή: Μόλις εννέα άνδρες - και καμία γυναίκα - έχουν λάβει τα φάρμακα αυτά και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομάδα ελέγχου.
Κάποιες λεπτομέρειες της μελέτης αξιολογούνται επί του παρόντος από επιστήμονες δυο αμερικανικών πανεπιστημίων. Το κείμενο της μελέτης αυτής δόθηκε στη ZEIT ONLINE υπό την προϋπόθεση αυστηρής εμπιστευτικότητας. Ως εκ τούτου η γερμανική εφημερίδα αναφέρει μόνον τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Τι θα σήμαινε αυτό για την κοινωνία μας;

Οι συνέπειες μιας τέτοιας θεραπείας θα ήταν ανυπολόγιστες φυσικά για την κοινωνία μας. Τα ευρήματα της ομαδας του Φέιχι και της εταιρείας του αξιολογούνται ήδη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
«Αν αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο όντως ισχύει και η ομάδα του Φέιχι έχει πραγματικά καταφέρει να αναζωογονήσει τους ανθρώπους τι θα σημαίνει αυτό για την κοινωνία μας; Πόσο ριζικά θα άλλαζε ο σχεδιασμός της ζωής, οι οικογενειακές δομές και τα ασφαλιστικά συστήματα; Ποιος θα χρειάζεται τον Θεό όταν εξαφανίζεται ο θάνατος;» διερωτάται η Die Zeit.
Η έρευνα για την αντίστροφη της Γήρανσης ξεκίνησε την άνοιξη του 2017 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας από τον δρ Στηβ Χόρβαθ που εξέτασε τα τελευταία δείγματα αίματος από τους εννέα εθελοντές. Όπως είχε κάνει τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, τα αποτελέσματα ήταν σαφή. Ο Χόρβαθ έστειλε τα αποτελέσματα στην Intervene Immune και στον συνάδελφό του Γκρεγκ Φέιχι. Ακολούθησαν δύο χρόνια περαιτέρω ανάλυσης και μακρές συζητήσεις στην ομάδα. Στο τέλος υπήρξε μια απόφαση: να δημοσιεύσουν τα ευρήματα.
Η μελέτη ονομάζεται TRIIM και εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η αναζωογόνηση δεν ήταν ο κύριος στόχος της εταιρείας, που αρχικά ήθελε μια θεραπεία που θα καθιστούσε την μεγαλύτερη ηλικία πιο υγιή. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές στοχεύουν στον θύμο αδένα, ένα όργανο που διαπερνά πλήρως τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο συμπιέζεται μεταξύ της καρδιάς και του στέρνου και ζυγίζει μόλις 50 γραμμάρια.
Όπως λένε ειδικοί επιστήμονες στο ΑΠΕ ΜΠΕ «ο θύμος αδένας είναι εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο θύμο ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα (Τ-κύτταρα), τα οποία είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο θύμος αδένας είναι μεγαλύτερος και πιο ενεργός στην νεογνική και προ-εφηβική περίοδο. Με τα πρώτα χρόνια της εφηβείας, ο θύμος αρχίζει να ατροφεί και το θυμικό στρώμα αντικαθίσταται από λιπώδη ιστό. Παρόλα αυτά, η Τ-λεμφοποίηση συνεχίζεται σε όλη την ενήλικη ζωή».

Γνωστός στους αρχαίους Έλληνες ο θύμος αδένας

Ο θύμος αδένας ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες, και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «θυμός» (που σημαίνει: οργή, καρδιά, ψυχή, επιθυμία, ζωή) ενδεχομένως λόγω της θέσης του στο στήθος, κοντά στο σημείο όπου υποκειμενικά νιώθουμε τα συναισθήματα. Άλλο ενδεχόμενο είναι το όνομα να προέρχεται από το βότανο «θυμάρι». Ο Γαληνός ήταν ο πρώτος που παρατήρησε ότι το μέγεθος του οργάνου αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου.
Ο Ζακ Μίλερ ανακάλυψε το 1961 τη σημασία του θύμου αδένα στο ανοσοποιητικό σύστημα με χειρουργική αφαίρεσή του από ποντίκια τριών ημερών, και παρατηρώντας την επακόλουθη ανεπάρκεια σε ένα πληθυσμό λεμφοκυττάρων.Ο Μίλερ ονόμασε τα Τ-κύτταρα από το όργανο της καταγωγής τους. Ο θύμος αδένας είναι μεγαλύτερος στα παιδιά ενώ στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μόλις και μετά βίας διακρίνεται από τον περιβάλλοντα λιπώδη ιστό. Ως μία ηλικία ο θύμος σιγά-σιγά συρρικνώνεται και τελικά εκφυλίζεται σε μικρά νησίδια λίπους. Κατά την ηλικία των 75 ετών ζυγίζει μόλις 6 gr. Στα παιδιά έχει ένα γκριζωπό-ροζ χρώμα, ενώ στους ενήλικες έχει κίτρινο χρώμα.

Το πρώτο όργανο που πλήττεται απο το στρες

Όπως λένε οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ «Ο θύμος αδένας είναι το πρώτο όργανο που πλήττεται από το στρες. Τα κύτταρα Τ βοηθούν τον οργανισμό να εντοπίσει και να απομακρύνει τα καρκινικά κύτταρα και άλλους εισβολείς. Ο θύμος αδένας αποδυναμώνεται από παράγοντες όπως δυσάρεστες ειδήσεις, αφυδάτωση ή κατανάλωση μη θρεπτικών, επεξεργασμένων τροφίμων ή ροφημάτων. Όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ενεργοποίηση των κυττάρων Τ από τις ορμόνες του θύμου αδένα, και αφήνουν τον οργανισμό ανυπεράσπιστο απέναντι στην εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και στην εμφάνιση ασθενειών. Με δεδομένη την καθημερινή μας έκθεση στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τις ανθυγιεινές τροφές, τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε τρόφιμα και ροφήματα, την περιβαλλοντική μόλυνση και τα αρνητικά όντα που συναντάμε, ο θύμος αδένας καλείται να αντιμετωπίσει πλήθος αρνητικών επιρροών».
Οι επιστημονες λένε οτι μπορουμε να τονώσουμε όχι μόνο τον θύμο αδένα, αλλά όλο μας τον οργανισμό κάνοντας πράγματα που μας αναζωογονούν και μας εμψυχώνουν, καταναλώνοντας θρεπτικές τροφές, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική, χορεύοντας και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε εξορμήσεις στην ύπαιθρο παρά μέσα στο σπίτι ή μπροστά από μια τηλεόραση. Είτε επιλέγουμε να αποδυναμώσουμε το σώμα μας είτε να το τονώσουμε, εφαρμόζουμε στην πράξη την «δύναμη της θέλησης».

Ο στόχος του να αναγεννηθεί ο θύμος αδένας των ηλικιωμένων ανδρών, ο οποίος αποτελειτο μόνο απο λίπος

Ήταν εύκολο να βρεί εθελοντές στην Καλιφόρνια για μια τέτοια δοκιμή. Ειδικά στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, υπάρχει μια ομάδα «μετανθρωπιστών και των μαθητών κατά της γήρανσης». Η ομάδα του Φέιχι στρατολόγησε γρήγορα εννέα άτομα ηλικίας μεταξύ 51 και 65 ετών και άρχισε να τα θεραπεύει. Για δώδεκα μήνες ελαμβαναν την αυξητική ορμόνη hGH, την ουσία DHEA και τη μετφορμίνη που χρησιμοποιείται σε διαβητικούς. Η ορμόνη hGH προκαλει την αύξηση του θύμου αδένα και οι άλλες δύο ουσιες χρησιμοποιούνται κυρίως για να εμποδίσουν τις παρενέργειές της. Όλα αυτα τα φάρμακα είναι γνωστά και διαθέσιμα εδώ και χρόνια στην Αμερική. Οι εννέα άντρες εξετάζονταν τακτικά με μαγνητική τομογραφία και αναλύσεις αίματος. Και πράγματι: τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο θύμος αδένας αυξήθηκε και τα κύτταρα του αίματος άλλαξαν. Η αναλογία των λεγόμενων μονοκυττάρων προς τα λευκοκύτταρα που σχετίζονται με την ηλικία ήταν παρόμοιος με αυτόν των πολύ νεότερων ατόμων στο τέλος της μελέτης. Επίσης, τα φλεγμονώδη επίπεδά τους στο αίμα μειώθηκαν.
«Υποψιαζόμαστε», είπε ο Φέιχι στους Times Online ότι «ένα βιολογικό πρόγραμμα επανενεργοποιήθηκε, το οποίο βοηθά στην επαναφορα του θύμου αδένα στην αρχή της ζωής». Οι δοσολογίες και το σχήμα χορήγησης είναι γνωστές στο TIME ONLINE αλλά για λόγους ασφαλείας το αμερικανικό περιοδικό αποφάσισε να μην δημοσιεύσει λεπτομέρειες. Η μετφορμίνη και ειδικά η hGH μπορεί να έχουν σοβαρές και επικίνδυνες παρενέργειες, προειδοποιεί το Time.

Τα ρολόγια του DNA καθορίζουν τη βιολογική ηλικία

Ο δρ Φέιχι πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του ερευνώντας τον θύμο αδένα. Όπως λέει, απέδειξε ότι ένας ανέπαφος θύμος αδένας λειτουργεί στα συστήματα σηματοδότησης στο σώμα, τα οποία αλλάζουν με την ηλικία. Ο Φέιχι συνεργάζεται με τον Γερμανό καθηγητή Γενετικης Στηβ Χόρβαθ, που σύμφωνα με την Die Zeit «είναι ένα είδος ροκ σταρ στην επιστήμη της γήρανσης τα τελευταία χρόνια. Ο καθηγητής της γενετικής έχει αναπτύξει μεθόδους που επιτρέπουν την πρώτη φορά να μετρηθεί αξιόπιστα και αντικειμενικά η βιολογική ηλικία των ανθρώπων. Η βιολογική ηλικία είναι, αν θέλετε, η σωστή ηλικία ενός ατόμου. Σε αντίθεση με τη χρονολογική ηλικία, αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι γερνούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Οποιος χρησιμοποιεί τη βιολογική ηλικία, μπορεί να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν ένα άτομο θα έχει μια ασθένεια που σχετίζεται με την ηλικία ή ακόμα και θα πεθάνει σύντομα» γράφει η Die Zeit.
Προκειμένου να προσδιοριστεί η βιολογική ηλικία, ο Χόρβαθ μελετά τις χημικές μεταβολές στα κληρονομικά μόρια και στο DNA. Έχει δημιουργήσει τέσσερα ρολόγια του DNA και το πιο πρόσφατο που το ονομάζει DNAmGrimAge Clock ( Aging: Lu et al., 2019) καθορίζει, πάνω απ 'όλα, πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος ενός ατόμου να αναπτυχθεί ή να πεθάνει τα επόμενα χρόνια. Τα επιγενετικά ρολόγια είναι η πιο ακριβής μέθοδος για τον προσδιορισμό της πραγματικής ηλικίας ενός ατόμου.

Οι εννέα άνδρες είχαν κερδίσει δυόμισι χρόνια ζωής

Ο Χόρβαθ χρησιμοποίησε τα βιολογικά του ρολόγια για να καθορίσει τη βιολογική ηλικία των εννέα εθελοντών του Φέιχι κατά τη διάρκεια της μελέτης. Τα αποτελέσματα φαίνονται απίστευτα. Οι εννέα άνδρες αναζωογονήθηκαν μέσω της θεραπείας. Στους δώδεκα μήνες που διήρκεσε το πείραμα, το βιολογικο τους ρολόι έδειξε οτι οι εννέα άνδρες είχαν κερδίσει δυόμισι χρόνια ζωής. Και αυτό δεν ήταν το μόνο : Η αναζωογονητική επίδραση, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Χόρβαθ , είχε κανει τα βιολογικά ρολογια να γυρίζουν όλο και πιο γρήγορα προς τα πίσω. Ενας γκριζομαλλης εθελοντης είδε μαλιστα τα μαλιά του να σκουραίνουν πάλι, γράφει η ZEIT ONLINE

Ο σκεπτικισμός των επιστημόνων

Όλα αυτά ακούγονται απίστευτα. Μπορει το μέχρι σημερα απίστευτο όνειρο της αιωνιας νεότητας να γίνει τόσο απροσδόκητα πραγματικότητα; Με μερικά γνωστά φάρμακα; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για σκεπτικισμό: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η μελέτη με μόνο εννέα εθελοντές είναι πολύ μικρή και δεν έχει περάσει ακόμα απο πλήρη επιστημονική αξιολόγηση . Επιπλέον, δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου που να έλαβε θεραπεία με εικονικό φάρμακο, το οποία συνηθιζεται σε δοκιμασία πρώιμης φάσης. Επίσης, δεν είναι σαφές πόσο καιρό η επίδραση διαρκεί και αν έχει παρενέργειες. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα να καταρρεύσει σε μια ευρύτερη έρευνα με εκατοντάδες συμμετέχοντες. Και επίσης τι γίνεται με τις γυναίκες; Είναι γνωστό ότι η hGH μπορεί να έχει διαφορετικές επιπτώσεις στα φύλα, λέει ο Φέιχι. Ωστόσο, ειναι σίγουρος ότι η θεραπεία θα έχει επίσης θετική επίπτωση στις γυναίκες. Η εταιρεία του σχεδιάζει περαιτέρω δοκιμές για γυναίκες και άνδρες.

Μια θεραπεία που παρατείνει τη ζωή θα αποφέρει δισεκατομμύρια

Επειδή διακυβεύονται πολλά. Για περαιτέρω μελέτες, η Intervene Immune χρειάζεται επιχειρηματικό κεφάλαιο. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι μια εταιρεία που αναπτύσσει μια θεραπεία που δίνει στους ανθρώπους δύο χρόνια ζωής θα μπορούσε να φτάσει γρήγορα στην αγορά να έχει αξία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Παρ 'όλα αυτά, τα νέα αποτελέσματα δείχνουν ένα πράγμα: Δεν είναι πλέον αδυνατον να πιστεύουμε ότι μια μέρα θα υπάρξει μια θεραπεία που θα επεκτείνει την υγιή διάρκεια ζωής του ανθρώπου . Τα αποτελέσματα της μελέτης TRIIM - τουλάχιστον όπως παρουσιάζονται τώρα - είναι αξιοσημείωτα.
Φυσικά, και εκτός από τη μελέτη του Φέιχι , η έρευνα κατά της γήρανσης έχει κάνει τεράστια πρόοδο σε λίγα χρόνια. Ένα ολόκληρο φάσμα φαρμάκων και διαδικασιών δοκιμάζονται που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν, να σταματήσουν ή και να αναστρέψουν τη γήρανση. Ο Στηβ Χόρβαθ πιστεύει ότι έχουμε φτάσει σε μια "ιστορική στιγμή". Μια στιγμή που η γήρανση δεν είναι πια ένας νόμος της φύσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Die Zeit, Time

"Βόμβα" στη Χ.Α. - Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Γιάννης Λαγός!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, αφού ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός

«Μετά από πολύ σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος. Ίσως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή», σημειώνει ο κ. Λαγός
«Εγώ προσωπικά όμως δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει. Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι Έλληνες συμπολίτες μου», επισημαίνει και συνεχίζει ευχαριστώντας τους συμπολίτες του που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
«Θέλω να ευχαριστήσω, γιατί είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω τις 130.000 συμπολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες ευρωεκλογές, και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για ορθοδοξία. Δεν θα φοβηθούμε, δε θα υποκύψουμε, και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση. Ανακοινώνω ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα τα οποία θα είναι μαζί: Ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής που ήμασταν μαζί στην φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζουλος με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή, η κα Σωτηρία Βλάχου η οποία μας τίμησε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι οι συναγωνιστές μου που έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε όλη την επικράτεια, η Κόνι Κρυστάλλιδου, ο Ιάκωβος Γεωργακάκης, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Μάκης Τουμάσης, ο Γιώργος Λουκάκος, ο Χρήστος Αθανασάκος, ο Νίκος Κρέσπης, η Γεωργία Τσουρνακάκη, ο Θανάσης Μπεκρής και ο Λευτέρης Αλαντζάς. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από κάποια από τα ονόματα. Συνεχίζουμε δυνατά για τη νίκη της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

SOS Καλλιάνου για έξι περιοχές τις επόμενες ώρες

SOS για έξι περιοχές που κατά τόπους θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξέπεμψε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος..
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Καλλιάνος ανέφερε ότι «από το βράδυ εκπέμπω SOS για περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και του βορείου Αιγαίου με αρκετό νερό συνοδεία ενδεχομένως ισχυρών ανέμων».
«Από το βράδυ θα μπει ένα σύστημα με ισχυρές καταιγίδες και αρχικά θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο» εξήγησε ο μετεωρολόγος προσθέτοντας ότι αύριο θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αττικής» είπε ο κ.  Καλλιάνος.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο καιρός θα κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» τη Δευτέρα με «άνευ σημασίας βροχές» αλλά από την Τρίτη «έρχεται άλλο με βροχές και καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα».

Καταφθάνει ο αντίπαλος του Netflix - Ο πόλεμος του streaming φουντώνει…

Η WarnerMedia επιβεβαίωσε τον ανταγωνιστή του Netflix που έρχεται με άγριες διαθέσεις

Το δίκτυο που θα προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα τη λατρεμένη σειρά «Friends» έρχεται ολοταχώς την άνοιξη του 2020 και θα ακούει στο όνομα HBO Max.
Πλάι στα HBO Go και HBO Now, η WarnerMedia και η μητρική της AT&T επιβεβαίωσαν πως το HBO Max θα μετατραπεί στον βασικότερο ανταγωνιστή του Netflix, στο Νο 1 συνδρομητικό κανάλι για να αντιπαρατεθεί και με το Disney+ που καταφτάνει επίσης πεινασμένο για συνδρομητές.
Η τεράστια βάση δεδομένων της WarnerMedia θα πριμοδοτεί το HBO Max, το οποίο έχοντας πίσω του την κληρονομιά του HBO, θα συνεχίσει να στριμάρει πολυβραβευμένες σειρές και πρωτότυπο περιεχόμενο (Max Originals).

Αποκλειστικές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες on-demand, το πολυαγαπημένο περιεχόμενο του HBO και η τεράστια βιντεοθήκη της WarnerMedia έχουν κάνει ήδη το νέο HBO Max μια από τις πλέον αναμενόμενες προσθήκες στον λεγόμενο πόλεμο του streaming.
Το HBO Max θα πάρει πίσω και θα προβάλλει αποκλειστικά όλο το περιεχόμενο της WarnerMedia, όπως τα «Fresh Prince of Bel-Air» και «Pretty Little Liars», έχοντας κλείσει ταυτοχρόνως και μια σειρά από σταρ πρώτης γραμμής, όπως τη Ρις Γουίδερσπουν, για τις πρωτότυπες ταινίες του.
Το HBO Max θα στριμάρει περιεχόμενο από τις «Warner Bros., New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth, Looney Tunes και άλλα», όπως διαβάζουμε στο ανακοινωθέν.
Ο πόλεμος του streaming ολοένα και φουντώνει…

Τι θέλουν οι Ευρωπαίοι - Το πρώτο ευρωβαρόμετρο μετά τις ευρωεκλογές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσιεύει τα πρώτα αποτελέσματα του μετεκλογικού Ευρωβαρόμετρου.
Σημαντική αύξηση της συμμετοχής των νέων σε ηλικία ψηφοφόρων με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό καταγράφηκε στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019, σύμφωνα με τη σε βάθος έρευνα του Ευρωβαρόμετρου στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τις εβδομάδες αμέσως μετά τις εκλογές, σχεδόν 28.000 Ευρωπαίοι πολίτες σε όλη την ΕΕ απάντησαν σε ερωτήσεις για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και για τα θέματα που καθόρισαν τη στάση τους σε αυτές.
Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα δείχνουν ότι η στήριξη για την ΕΕ από τους πολίτες παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983: επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα των προεκλογικών ερευνών, το 68% των ερωτηθέντων (σημ. άνοδος μίας ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με το Φεβρουάριο/Μάρτιο 2019) δήλωσε ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.
Η φωνή μου έχει δύναμη
Ακόμη πιο σημαντική για τη δημοκρατική νομιμοποίηση της ΕΕ είναι η ραγδαία αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων πολιτών που πιστεύουν ότι η φωνή τους «μετράει» στην ΕΕ: το 56% των ερωτηθέντων έχει αυτή την άποψη, ποσοστό που παρουσιάζει αύξηση κατά επτά μονάδες από το Μάρτιο του 2019, ενώ είναι και το υψηλότερο από τότε που το ερώτημα τέθηκε για πρώτη φορά το 2002.
«Οι πολίτες ψήφισαν σε αυτές τις Ευρωπαϊκές Εκλογές βάσει ισχυρότατης στήριξης για την ΕΕ και μεγαλύτερης πίστης ότι η φωνή τους ‘μετράει’», δήλωσε ο Πρόεδρος David Sassoli. 
Η συνολική συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019 αυξήθηκε κατά 8 μονάδες φτάνοντας στο 50,6%. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 1994, αλλά και η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε αύξησή του από το 1979. Οι πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Πολωνία (+22 μονάδες), στη Ρουμανία (+19 μονάδες), στην Ισπανία (+17 μονάδες), στην Αυστρία (+15 μονάδες) και στην Ουγγαρία (+14 μονάδες).
Αύξηση της συμμετοχής των νέων κατά 50%
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ήταν οι νέοι και όσοι ψήφισαν για πρώτη φορά που αύξησαν τα συνολικά ποσοστά συμμετοχής: 42% των ερωτηθέντων στις ηλικίες 16/18-24 απάντησαν ότι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, «ανεβάζοντας» το σχετικό ποσοστό κατά 50% σε σύγκριση με το 2014 (28%). Εξίσου θετική ήταν και η αύξηση της συμμετοχής στην ηλικιακή ομάδα 25-39, όπου σημειώθηκε αύξηση 12 μονάδων, από το 35% στο 47%. Η συμμετοχή των νέων ψηφοφόρων και όσων ψήφισαν για πρώτη φορά ξεπερνά τις αυξήσεις στη συμμετοχή που καταγράφηκαν για τις άλλες ηλικιακές ομάδες.
Η ψήφος ως πολιτικό καθήκον, ως ένδειξη στήριξης προς την ΕΕ, αλλά και γιατί τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν
Εξετάζοντας τι οδήγησε τους πολίτες στις κάλπες το 2019, οι πολίτες ανέφεραν το αίσθημα καθήκοντος πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο λόγο (ποσοστό 52% των ψηφοφόρων), αριθμός που παρουσιάζει αύξηση 11 μονάδων σε σχέση με το 2014. Στα 27 από τα 28 κράτη μέλη μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αυτή η πεποίθηση αποτέλεσε τον κύριο παράγοντα που ώθησε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι εκλογές για τα μέλη του έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του δημοκρατικού βίου στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι εκλογές αυτές ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή έκφραση του αισθήματος πολιτικού καθήκοντος. Οι πολίτες ψήφισαν διότι στηρίζουν την ΕΕ, διότι πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με την ψήφο τους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει τώρα να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες», τόνισε ο Πρόεδρος Sassoli.
Πάλι σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2014, αισθητά περισσότεροι πολίτες σε όλα τα κράτη μέλη ψήφισαν γιατί είναι υπέρ της ΕΕ (25%, +11 μονάδες), ή γιατί αισθάνονται ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με την ψήφο τους (18%, +6 μονάδες). Εξετάζοντας των αριθμό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι η εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ ήταν η κύρια παράμετρος που τους παρακίνησε να ψηφίσουν, στη Γερμανία (39%, +14 μονάδες), στην Ιρλανδία (27%, +15 μονάδες), στην Ιταλία (23%, +14 μονάδες) και στην Ισπανία (23%, +15 μονάδες) παρουσιάστηκαν οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις.
Η μετεκλογική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου εστίασε επίσης στα θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος που καθόρισαν τη στάση των πολιτών στις πρόσφατες Ευρωπαϊκές Εκλογές. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα θέματα που τους επηρέασαν περισσότερο ήταν η οικονομία και η ανάπτυξη (44%), η κλιματική αλλαγή (37%), καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατική διακυβέρνηση (37%). Με 36% ακολούθησε «ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργεί η ΕΕ στο μέλλον».
Σε 16 χώρες οι ερωτηθέντες ανέδειξαν την οικονομία και την ανάπτυξη ως το πλέον σημαντικό πολιτικό θέμα, ενώ σε οκτώ χώρες οι πολίτες αποφάσισαν με βασικό γνώμονα την κλιματική αλλαγή.
«Οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, η κλιματική αλλαγή, το μέλλον της ΕΕ και η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: όλα αυτά τα θέματα αποτελούν προτεραιότητες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουμε ήδη αφήσει το σημάδι μας σε όλους αυτούς τους τομείς τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τις προσδοκίες των πολιτών σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Πρόεδρος Sassoli.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου