6.3.21

Αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνελήφθησαν 55 άτομα, προσήχθησαν 94, ενώ έγινε έλεγχος σε 888 έλληνες και αλλοδαπούς Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 676 οχήματα, και βεβαιώθηκαν συνολικά 177 παραβάσεις. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, σπόροι κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, περίστροφο αεροβόλο, ράβδοι κ.ά. Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν 2, 3, 4, και 5 Μαρτίου στις ευρύτερες περιοχές Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Ερωτοχτυπημένος 25χρονος έδειρε την πρώην, η συνέχεια... στο τμήμα

Την επανασύνδεση ήθελε, στο τμήμα κατέληξε. Κι από εκεί στο δικαστήριο. Ένας 25χρονος ήθελε, λέει, να ξεχάσουν το παρελθόν, (είχαν χωρίσει πρόσφατα) να κάνουν νέα αρχή κλπ. με την 32χρονη πρώην σύντροφό του. Όταν την είδε ανένδοτη ακόμη και να τον δεχθεί στο σπίτι της στον Βόλο, βγήκε εκτός εαυτού και της επιτέθηκε κάνοντάς την κυριολεκτικά ...μαύρη στο ξύλο!

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από τον Έβρο στην ενδοχώρα

Την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που διακινούσε παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν, κατόπιν πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, έξι άτομα, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ αυτών και το φερόμενο ως ηγετικό του στέλεχος, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική ομάδα. Κατηγορούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο μετέφεραν δεκάδες παράτυπους μετανάστες, περνώντας ανά ομάδες και με μέριμνα του αρχηγού της οργάνωσης, στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου.

Δεν είναι έγκυρα τα δείγματα του βιολογικού

Ανησυχία επικρατεί στην Καλαμάτα από το βράδυ της Παρασκευής μετά την έκτακτη ανακοίνωση του δήμου πως στον Βιολογικό αυξήθηκε το ιικό φορτίο. Και μάλιστα εκτιμάται, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, ότι εκείνη τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν αδρά περί τους 600 ενεργοί φορείς/ασθενείς στον κορονοϊό. Το δείγμα πάρθηκε 3 Μαρτίου και στις 5 του μηνός έφτασε το αποτέλεσμα.

2301 επιβεβαιωμένα κρούσματα,41 νέοι θάνατοι, 452 διασωληνωμένοι,Μεσσηνια 12

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματατης νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452(69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές 1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι356(ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενεί

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία -Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές την Κυριακή

Βροχές αναμένονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στα ανατολικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο, με παράλληλη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του meteo του Αστεροσκοπείου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάδελφε,
Όλη την περίοδο της πανδημίας από την προηγούμενη καραντίνα βλέπουμε το εισόδημα μας να μειώνεται, τα χρέη να διογκώνονται. Τα 800 ευρώ που δόθηκαν μήνες πριν και τα μισο-δανεικά της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσους τα πήραν, δεν αρκούν. Δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, την εφορία που παραμένει ίδια με πέρυσι.
Είναι χαρακτηριστκό ότι η πλειοψηφία των συνεργείων δεν έχει πάρει τίποτα από τις επιστρεπτέες προκαταβολλές. Την ίδια ώρα όγκος χρημάτων και ελαφρύνσεων κάθε μορφής ρέει προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Στ. Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο

Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την περιοχή συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.

Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη ο γιος του, Έκτορας

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται αυτήν την ώρα ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας Κουφοντίνας, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το πρωί, γύρω στις 12:00, στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό την συμπαράσταση στον «Λουκά» της 17Ν.

Ποια χώρα ανοίγει από 1η Μαϊου τα σύνορα σε εμβολιασμένους Άγγλους τουρίστες

>Η Κύπρος από την 1η Μαΐου θα επιτρέπει την είσοδο σε εμβολιασμένους Άγγλους τουρίστες κατά του κορονοϊού χωρίς κανένα περιορισμό, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, σε μια κίνηση που διευκολύνει την τουριστική κίνηση από τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Κύπρου.

Τσελέντης -σεισμοί: Για ποια περιοχή «ανησυχούμε» -H Θεσσαλία θα «τρέμει» για μήνες

«Οι μετασεισμοί στην Ελασσόνα θα κρατήσουν για μήνες και σε ένα κτήριο που έχει ήδη υποστεί ζημιές ο κόσμος δεν μπορεί να επιστρέψει, πρέπει να βρεθούν τρόποι», τόνισε ο Άκης Τσελέντης.
Μάλιστα, επανέλαβε ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην περιοχή από τη Ναύπακτο μέχρι τη Θήβα, η οποία έχει σωρεύσει ενέργεια.

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού («school bullying»).
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού 2021

Σαν Σήμερα 6 Μαρτίου

1910:Οι αγρότες εξεγείρονται στο Κιλελέρ της Θεσσαλίας

1964:Ο τελευταίος Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Β’, ανεβαίνει στο θρόνο, μετά το θάνατο του πατέρα του Παύλου.

ΘΑΝΑΤΟΙ                                                   

Μελίνα Μερκούρη, ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. (Γεν. 18/10/1920-6/3/1994)

ΚΥΡ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Οι φόροι "έφαγαν" τα αναδρομικά

Όσοι συνταξιούχοι πήραν αναδρομικά τη χρονιά που πέρασε θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι «φουσκωμένος». Πρόκειται για τα αναδρομικά που χορηγήθηκαν σε περίπου 1.100.000 συνταξιούχων και αφορούν στο 11μηνο από Ιουνίο 2015 έως Μαίο 2016, τα οποία θα πρέπει να δηλώσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

5.3.21

Ο Κριτής των πάντων... σε απεργία πείνας

>Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου με όλο αυτόν τον ντόρο που γίνετε γύρω από τον κουφοντίνα.
Γιατί θα πρέπει καθημερινώς να ακούω και να διαβάζω,αν θα φάει ο κουφοντίνας αν θα πιεί ο κουφοντίνας,αν θα,θα,θα,και να βλέπω να διαδηλώνουν υπέρ του, λες και δεν υπαρχουν άλλα θέματα να βγούν στους δρόμους .
Άν ήθελε να πεθάνει υπήρχαν και άλλοι τρόποι,απλώς θέλει να ΕΚΒΙΑΣΕΙ γιά να πάρει αυτό που θέλει.
Ποιός, αυτός που έκρινε ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει λές και είναι Θεός, υπάρχει δικαιοσύνη να τους κρίνει.
Ένας ανεπάγγελτος δηλωθέν μελισσουργός, πού έκανε ληστείες γιά να βγάζει τα πρός το ζήν.
Ένας ανυπότακτος λιποτάχτης.
Έλληνα Το δικό σου παιδι ήταν κουτό που υπηρέτησε την Πατρίδα?
Κάποιος που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια για συμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες και άλλες κατηγορίες.
Και το συμπέρασμα είναι να τον πληρώνει στήν φυλακή ο Ελληνας φορολογούμενος.
Και αυτός να απαιτεί ως κακομαθημένο παιδί να αλλάξουν οι Νόμοι μονο γι'αυτον.

Τι ισχύει για ΚΤΕΟ, γάμους – Διευκρινίσεις Χαρδαλιά

Διευκρινίσεις σχετικά με την μετακίνηση για ΚΤΕΟ έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε η μετακίνηση γίνεται με sms στον κωδικό 2 και δεν υφίστανται οι περιορισμοί των 2 χιλιομέτρων και εντός οικείου δήμου. Πλην του sms, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το σχετικό αποδεικτικό για το ραντεβού με το ΚΤΕΟ.
Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επτιροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι θα τελούνται με τους ίδιους όρους πολιτικοί και θρησκευτικοί γάμοι. Θα επιτρέπεται η τέλεση γάμου με τη συμμετοχή εννέα ατόμων συμπεριλαμβανομένου και του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού
Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί στις 6 εντάσσονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») η ΠΕ Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων, ενώ, λόγω του σεισμού, δεν εντάσσεται, όπως είχε ανακοινωθεί σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, η ΠΕ Λάρισας.

Εκτίμηση Νίκα: "Η Μεσσηνία προσεχώς στο βαθύ κόκκινο, όπως δείχνουν τα λύματα"

Την εκτίμηση, ότι η Μεσσηνία σύντομα θα περάσει στο "βαθύ κόκκινο", που συνεπάγεται και περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε πριν λίγη ώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται στα στοιχεία, που προκύπτουν από τις επιστημονικές μετρήσεις στα λύματα των βιολογικών καθαρισμών, μέθοδος που φαίνεται και σε άλλες περιοχές να έχει προβλέψει την πορεία της κατάστασης.
ΠΗΓΗ:eleftheriaonline.gr

Έγινε ανάνηψη του Κουφοντίνα

Μετά το μεσημέρι έγινε «ανάνηψη» αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου. «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

2215 επιβεβαιωμένα κρούσματα,32 νέοι θάνατοι,451 διασωληνωμένοι,Μεσσηνια 8

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματατης νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμόςτων κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων51.7% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοιείναι451(68.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχειυποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς. Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402(ημερήσια μεταβολή +10.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς.Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79έτη (εύρος 15 έως 103 έτη)

Υπόθεση Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος

Το ξέσπασμα του Μάνου Παρασκάκη: "Ντροπή σας!" φώναξε προς την έδρα
Σε απόφαση κατέληξε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.
Σύμφωνα με αυτή η αναισθησιολόγος που κατηγορούνταν, κρίθηκε αθώα.

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος: Ο χαρισματικός δρομέας από το Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας

O Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο χαρισματικός δρομέας εκ Μεσσηνίας (γέννηση 2 Φεβ 1950 – Σιδηρόκαστρο) τέτοιες ημέρες πριν από 49 έτη στη Grenoble φώναξε «αυλαία και πάμε…». Εκεί στην Ολυμπιακή πόλη στους πρόποδες των Άλπεων κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα των 1500μ του 3ου ΕΠΑ κλειστού στίβου με επίδοση 3:46.08.

Κερδισμένοι και χαμένοι των φορολογικών δηλώσεων

Τι γίνεται με τις φορολογικές δηλώσεις 2021; Αυτοί που ξέρουν (φοροτεχνικοί, λογιστές κλπ) υποστηρίζουν ότι τα εκκαθαριστικά που θα προκύψουν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, (η υποβολή αναμένεται μετά το Πάσχα): θα έχουν «ξεφουσκώσει» τους φορολογουμένους που θα εμφανίσουν μειωμένα εισοδήματα λόγω της πανδημίας - θα είναι μηδενικά για πάνω από το 50% των φορολογουμένων, ενώ για χιλιάδες φορολογουμένους θα γράφουν επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Η συχνή χρήση κάνναβης από τους εφήβους συνδέεται με πτώση του δείκτη νοημοσύνης τους

Οι έφηβοι που κάνουν συχνή χρήσης κάνναβης μπορεί να εμφανίσουν πτώση του δείκτη νοημοσύνης τους (IQ), σύμφωνα με μία νέα ιρλανδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει τις επιβλαβείς νευρολογικές και γνωστικές συνέπειες που μπορεί να έχει σε έναν νέο η συχνή χρήση κάνναβης.
Μόνο οκτώ ομάδες της Γ’ Εθνικής από τις 136 και των δέκα ομίλων δεν δήλωσαν συμμετοχή και δεν θα συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση. Δεν επηρεάζεται ο 9 ος όμιλος όπου μετέχουν ο Πάμισος και Διαβολίτσι. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σάϊτ mikriliga:
Δεν έστειλαν αίτηση στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ
- ΕΠΣ Έβρου Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (1ος όμιλος)
• ΕΠΣ Κοζάνης Μακεδονικός Φούφα (3ος όμιλος)
• ΕΠΣ Φθιώτιδας Οπούντιος Μαρτίνου (4ος όμιλος)
• ΕΠΣ Κέρκυρας ΟΦ Αγίου Ματθαίου (5ος όμιλος)
• ΕΠΣ Ρεθύμνου Άρης Ρεθύμνου (10ος όμιλος)
• ΕΠΣ Λασιθίου ΑΕ Νεάπολης (10ος όμιλος)
• ΕΠΣ Ηρακλείου Γιούχτας (10ος όμιλος)
• και Δαμάστα (10ος όμιλος)
Με tweet ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, κάνει γνωστό ότι επανέφερε το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και την αναστολή των πρωταθλημάτων στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων.

Πλήρωσε πρόστιμο για μια ψησταριά στο πεζοδρόμιο

Πρόστιμο για μια ψησταριά στο πεζοδρόμιο. Αντιμέτωπος με την αστυνομία ήρθε νωρίς το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο κατάστημα της οδού Λαμπράκη μετά από καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε στηθεί ψησταριά στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το ψητοπωλείο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η φουφού είχε όντως στηθεί στο πλακόστρωτο και γι’ αυτόν το λόγο βεβαίωσαν υγειονομική παράβαση στον ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης. Δικογραφία σε βάρος του θα σχηματιστεί από το ΑΤ Τούμπας- Τριανδρίας.

Πόσο φαγητό πετιέται παγκοσμίως στα σκουπίδια χωρίς να καταναλωθεί

Μια μελέτη έδειξε πώς περίπου 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού ή το 17% της συνολικής ποσότητας τροφίμων, διαθέσιμων στους καταναλωτές παγκοσμίως, κατέληξαν στα σκουπίδια των νοικοκυριών, των εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών το 2019, χωρίς να καταναλωθούν. Το 61% των πεταμένων τροφών προήλθε από τα νοικοκυριά, το 26% από τις διάφορες υπηρεσίες τροφίμων και το 13% από τα καταστήματα εστίασης.

Ακόμα σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική - Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα

"Όπως είχατε μαύρο μήνα με 5.000 νεκρούς μπορείτε να έχετε και μαύρο μήνα με 10.000 νεκρούς" - Κορωνοϊός και σεισμός - “Οι Πασχαλινές μετακινήσεις μπορεί να είναι καταστροφή” - Μεταλλάξεις: Σαν τις κατσαρίδες, είναι νέα πανδημία

Η Καλογεροπούλου αντί της Σπυριδάκου.θα αναλάβει καθήκοντα συντονισμού των εκδηλώσεων για την επέτειο της εθνικής Παλιγεννησίας

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου, εκτός απροόπτου, θα αναλάβει και καθήκοντα συντονισμού των εκδηλώσεων για την επέτειο της εθνικής Παλιγεννησίας, στη θέση της κ. Μαργαρίτας Σπυριδάκου που παραιτήθηκε. Μέχρι τώρα η περιφερειακή συμβούλος Λακωνίας κ. Σπυριδάκου είχε τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Οργάνωσης Εκδηλώσεων για την επέτειο από τα 200 χρόνια του 1821. Για την παραίτηση ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και την έκανε αμέσως αποδεκτή. Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την "αλλαγή".

Σπάνιο φαινόμενο. Σεισμός μέσα στο σεισμό

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις επανέφεραν το φόβο, μιάμιση περίπου ημέρα μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, κι έβγαλαν και πάλι τους κατοίκους της Θεσσαλίας στους δρόμους, στα πάρκα και τις πλατείες.
Μία ακόμη νύχτα φόβου έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής της Ελασσόνας αλλά και της πόλης της Λάρισας, καθώς συνολικά 30 μετασεισμοί έχουν… ταρακουνήσει την περιοχή μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με μεγαλύτερο τα 3,7 Ρίχτερ στις 05.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο νεος μετασεισμός είχε επίκεντρο 17 χλμ δυτικά της Ελασσόνας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Σεισμός Ελασσόνα: Και βράχοι από τα Μετέωρα έπεσαν.

Οι μετασεισμικες δονήσεις στην Ελασσόνα συνεχίζονται. Ακόμη και βράχοι από τα Μετέωρα αποκολλήθηκαν κι έπεσαν μετά από ισχυρό μετασεισμό που καταγράφηκε στην Ελασσόνα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalaola, προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα.
Στα 5,9 Ρίχτερ δίνει την ένταση του σεισμού και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο με επίκεντρο 17 χλμ. δυτικά του Τυρνάβου.
Στο μεταξύ τις πληγές που άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός των 6,3 Ρίχτερ μετρούν οι κάτοικοι των χωριών της Ελασσόνας, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς μετασεισμούς που εξακολουθούν να ταρακουνούν την περιοχή.Οι εικόνες σοκάρουν, οι μετασεισμοί συνεχίζονται, οι κάτοικοι σε απόγνωση.
Μετά τον ισχυρό μετασεισμό των 5,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε στην Ελασσόνα, στις 8:38, έπεσαν βράχοι από τις κορυφές των Μετεώρων.
Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες.

4.3.21

2.219 επιβεβαιωμένα κρούσματα,35 νέοι θάνατοι,449 διασωληνωμένοι,Μεσσηνία 11

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.219, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 199.496(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 70 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.632 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι449(69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.389 ασθενείς. Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365(ημερήσια μεταβολή -7.36%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι316 ασθενείς.

΄Ολη η αλήθεια για το πρόστιμο .....Μίλτου Χρυσομμάλη

Κατόπιν έγκυρων πληροφόριών του NEWS MESSINIA το συμβάν έγινε  21:05  το βράδυ, καθ΄οδόν πρός το ξενοδοχείο στο Κολωνάκι, τον σταμάτησαν αστυνομικοί καί του βεβαιώθηκε παράβαση για άσκοπη μετακίνηση. Ο Βουλευτής κ.Χρυσομμάλης έλαβε την κλήση και  την  αποδέχτηκε  χωρίς διαμαρτυρία. Αν καί στά πλαίσια της Βουλευτικής του ιδιότητας δεν υπάρχει απαγόρευση στίς Μετακινήσεις.

Στον δρόμο εν μέσω πανδημίας

Εκατοντάδες πρόσφυγες και οι οικογένειές τους αναγκάζονται να περνούν τις νύχτες στη Βικτώρια, σε άλλες πλατείες της Αθήνας, αλλά και της Σπάρτης, καθώς λήγουν τα προγράμματα φιλοξενίας τους σε ξενοδοχεία ● Κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στη δομή του Ελαιώνα και στην Αμυγδαλέζα, όπου διαβιούν σε αντίσκηνα

Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα!

Κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα, οι ψησταριές βγαίνουν στους δρόμους και το κρέας έχει την τιμητική του! Κρέας στα κάρβουνα, καλή παρέα και άφθονο κρασί είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της σημερινής ημέρας.
Με αφορμή αυτήν την ημέρα, οι περισσότεροι ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, διασκεδάζουν και τσικνίζουν!
Στην Καλαμάτα, σε διάφορα σημεία της πόλης, από το πρωί ανάβουν τα κάρβουνα για να ψηθούν τα διάφορα κρέατα και το γλέντι διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ.

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δήμαρχος Οιχαλίας καλωσόρισε στο Δημαρχείο Μελιγαλά την Δευτέρα 1/3/2021 τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα ,τον αντιπεριφερειάρχη κ.Αναστασόπουλο και των θεματικών ομολόγων του κ.Τσουκαλά, κ.Καπέλιο, κ.Καλογεροπούλου και δημοτικών παραγόντων. Παρουσία και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου υπέγραψαν την σύμβαση για ένα μεγάλο έργο στο Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού ,την προγραμματική σύμβαση για την πλατεία Σκάλας προϋπολογισμού 245.000 €, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κοινότητα Πολίχνης.

Στη Σλοβακία καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας της Covid-19 στον κόσμο

Στη Σλοβακία άρχισε χθες βράδυ να εφαρμόζεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε με εισήγηση του υπουργείου Υγείας στη χώρα όπου καταγράφεται επί του παρόντος ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο.
Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο αν διαθέτουν ειδική άδεια, από τις 20:00 ως τις 05:00, ορίζει κυβερνητικό διάταγμα.

Λάρισα: Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια των περιοχών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό

Ξεκινούν σήμερα, από νωρίς το πρωί, εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή.
Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Νέες πρωτοβουλίες του Δήμου για τη στήριξη του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»

Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας». Συνάντηση εργασίας για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλή Ξηρογιάννη και του γραμματέα του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννη Πάζιου.

Πτώση οχήματος στο λιμάνι του Πειραιά, καλά στην υγεία τους οι δύο επιβαίνουσες

Καλά στην υγεία τους είναι δύο γυναίκες το ΙΧ όχημα των οποίων έπεσε από άγνωστη αιτία στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-2.
Οι δύο γυναίκες ανασύρθηκαν από το νερό με τη συνδρομή οδηγού φορτηγού οχήματος.
Για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ποινές στα ανασφάλιστα οχήματα

Ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν δίπλα μας. Ο νόμος προβλέπει υψηλά πρόστιμα, τα οποία επιβάλλονται σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία. Στοιχεία από την Επιτροπή Αυτοκινήτων στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Ζορμπάς. Σύμφωνα με αυτά εκτιμάται πως τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν τις 555.000 οχήματα σχετικά με την ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων την τρέχουσα χρονιά.

Παγώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Παγώνουν μέχρι νεωτέρας τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που είτε είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες εβδομάδες ή είτε πρόκειται να ξεκινούσαν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Με άλλα λόγια βάλλεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Την άποψη αυτή διατυπώνουν άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Τσικνοπέμπτη: Εθιμα από όλη την Ελλάδα

Τσικνοπέμπτη σήμερα και παραδοσιακά ψήνουμε κρέατα στη σχάρα, ενώ οι νοικοκυρές βάζουν από νωρίς τα τσουκάλια τους να τσικνίσει, να μυρίσει, το σπίτι κρέας, βούτυρα και βανίλιες.
Την τιμητική τους πέρα από τα ψητά έχουν οι χαλβάδες και ο μπακλαβάς. Ωστόσο πέρα από την γαστρονομική παράδοση της ημέρας η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης.
Είναι πάντα η δεύτερη Πέμπτη των αποκρεών, λόγω του ότι οι μέρες Τετάρτη και Παρασκευή θεωρούνται νηστίσιμες. Ολόκληρη η εβδομάδα αποκαλείται «Κρεατινή» και προηγείται της τρίτης εβδομάδας των αποκριών της «Τυροφάγου».

Σαν Σήμερα 4 Μαρτίου

1827:Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νικάει τις δυνάμεις του Κιουταχή στο Κερατσίνι.
1924:Το τραγούδι γενεθλίων «Happy Birthday To You», δημοσιεύεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.
1944:Αρχίζει η Μάχη της Κοκκινιάς μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους από την άλλη. Θα τελειώσει στις 8 Μαρτίου, με την αποχώρηση των εισβολέων Γερμανών.

ΘΑΝΑΤΟΙ                                                                                    

Έλενα Ναθαναήλ, ελληνίδα ηθοποιός. (Γεν. 19/1/1947-4/3/2008)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου