15.8.09

Video game : Παίξτε τώρα με την νέα γρίπη .

Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να "τα βάλει" με τη νέα γρίπη δημιούργησαν Ολλανδοί ιολόγοι στο Ρότερνταμ.

Το παιχνίδι αυτό δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ελέγξουν μια πανδημία γρίπης.

Δείτε το εδώ

Έκλεβαν στοιχεία και ΠΙΝ από πιστωτικές κάρτες

Με τη μέθοδο της παγίδευσης και αντιγραφής στοιχείων από ΑΤΜ (SKIMMING) δύο αλλοδαποί 25 και 27 χρόνων πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Γλυφάδα και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία πρόσοψη ΑΤΜ, που την χρησιμοποιούσαν ειδικά για την αντιγραφή των μαγνητικών στοιχείων των καρτών, ειδικός εξοπλισμός αναπαραγωγής τραπεζικών καρτών, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πληθώρα μηχανισμών παγίδευσης ΑΤΜ, μικροκάμερες και εξαρτήματα για την αποθήκευση και μετάδοση των υποκλεπτόμενων στοιχείων, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων καταστάσεων με αριθμούς τραπεζικών καρτών και ένα πλαστό διαβατήριο βουλγαρικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο αλλοδαποί δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών και αντιγράφοντας τα στοιχεία της μαγνητικής πίστας των καρτών.

Στη συνέχεια σε εργαστήριο, εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικές συσκευές, κατασκεύαζαν πλαστές κάρτες- αντίγραφα, με τις οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές που χρέωναν στους νόμιμους κατόχους των καρτών.

Παναγία Σουμελά - Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε ατμόσφαιρα κατάνυξης γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας του ποντιακού ελληνισμού, στις πλαγιές του Βερμίου Ημαθίας.

Τις διήμερες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από χθες παρακολούθησαν χιλιάδες προσκυνητές, κυρίως ποντιακής καταγωγής από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στο ιερό μοναστήρι χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τον οποίο το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά ανακήρυξε σε επίτιμο πρόεδρο, απονέμοντας του παράλληλα και το Μεγάλο σταυρό των Μεγάλων Κομνηνών.

Ο Μακαριότατος, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Ιδρύματος για την τιμή, αναφέρθηκε στην κρίση των θεσμών που διέρχεται η κοινωνία μας και συνέστησε στους πιστούς να μην μένουν στις δυσκολίες, να βλέπουν μπροστά και να αισιοδοξούν.

«Έχουμε τη δύναμη και με τη δύναμη της εκκλησίας μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και κρίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά

Το Ίδρυμα απένειμε επίσης χρυσό μετάλλιο στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Σούρλα ενώ η τιμητική διάκριση και υποτροφία που έχει θεσμοθετηθεί στη μνήμη των 21 μαθητών του Λυκείου Μακροχωρίου που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα των Τεμπών, δόθηκε στην ποντιακής καταγωγής μαθήτρια του Λυκείου Μακροχωρίου, Ξανθίππη Παπαδοπούλου.

Μετά την πανηγυρική δοξολογία, ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας της Σουμελιώτισας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Στις εκδηλώσεις, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ενώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στον περιβάλλοντα χώρο της μονής, αλλά σε απόσταση από το μοναστήρι, ζητώντας την αλλαγή του τρόπου διοίκησης της Παναγίας Σουμελά.

ΝΕΔΑ … Χορεύοντας με τις «Νύμφες »

Στο βαθύσκιωτο φαράγγι, το γεμάτο πλατάνια, αγριοβελανιδιές, συκιές, κουμαριές και πουρνάρια που διασχίζει το ποτάμι, οι συντρόφισσες της Άρτεμης, της Αφροδίτης και του Πάνα στους χορούς και τα τραγούδια, οι θυγατέρες του Δία Αιγιόχου του θεού της θύελλας, οι νύμφες, θαρρείς και θα ξεπεταχτούν μπροστά σου καθώς βαδίζεις μέσα στα νερά του ποταμού ή τα φιδογυριστά μονοπάτια που τον ακολουθούν στις όχθες του.

Ναϊάδες ή νύμφες, τα ξωθιά της λαϊκής μας παράδοσης, οι νεράιδες, πανέμορφες νεαρές γυναικείες μορφές με θεϊκή καταγωγή που δεν ήταν αθάνατες αλλά ζούσαν πάρα πολλά χρόνια κοντά στις πηγές και στα ποτάμια και τρέφονταν με αμβροσία. Προστάτιδες της νιότης, των παρθένων και των αρραβωνιασμένων.

Μία από αυτές, η Νέδα έδωσε τ΄ όνομά της στο ποτάμι, το μόνο με θηλυκό όνομα στην Ελλάδα. Κι όπως κάθε θηλυκό θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να το προσεγγίσεις και να το κατακτήσεις.

Γοητευτικό και απρόβλεπτο, πότε ορμητικό, πότε γαλήνιο κυλά και χάνεται σε βαθιές σπηλιές και θέλει τόλμη να το ακολουθήσεις στη σκοτεινή πορεία του.

Σε ενθουσιάζει με τους υπέροχους καταρράκτες του που εμφανίζονται ξαφνικά πίσω από μια στροφή, σχηματίζοντας μικρές λιμνούλες με τουρκουάζ κρυστάλλινα νερά που σε καλούν να βουτήξεις μέσα τους και να καθαρίσεις την ψυχή σου από τα βάρη της και τα άγχη της καθημερινότητας.

Σε καλεί ν΄αφουγκραστείς μαζί του τη βαυκαλιστική μουσική του κελαρύσματος των νερών του, και των κελαηδισμάτων των πουλιών.

Να γίνεις ένα με τη φύση σ΄ένα οργιαστικό παιχνίδι των αισθήσεων, μέσα σε ένα παρθένο τοπίο χωρίς ανθρώπινες επεμβάσεις με συχνές εναλλαγές, πλούσια βλάστηση, διαυγή νερά, μυρωδιές κι ακούσματα που σε τυλίγουν.

Η πανίδα της περιοχής πλούσια σε ποικιλία, σε οδηγεί μερικές φορές σε παράξενες συναντήσεις, όπως αυτής μιας βίδρας που εξαφανίζεται γρήγορα γρήγορα μόλις αντιληφθεί την ανθρώπινη παρουσία ή στα χνάρια που αφήνει στο πέρασμα του ένα αγριογούρουνο. Οι λαγοί, πουλιά, ψάρια του γλυκού νερού, κάβουρες και νερόφιδα είναι συνηθισμένοι κάτοικοι του ποταμού ενώ ένα ονειρικό σκηνικό στήνουν οι γαλάζιες λιβελλούλες που κάνουν χαμηλές πτήσεις παίζοντας πάνω από τα νερά του το παιχνίδι της εφήμερης ζωής τους.

Που βρίσκεται

Το ποτάμι αποτελεί φυσικό σύνορο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Οι πηγές του βρίσκονται στο όρος Λύκαιο κοντά στο χωριό Πέτρα στα όρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Διανύει 32 χιλιόμετρα και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος στην περιοχή Ελαία κοντά στην Κυπαρισσία.

Κοντινή πόλη η πανέμορφη ορεινή Ανδρίτσαινα.

Διαδρομή 1

Καλό Νερό, Κάκαβας, Σιδηρόκαστρο , Αυλώνας, Πλατάνια

Στη διαδρομή αυτή μπαίνεις από την εθνική οδό Πάτρας- Πύργου-Κυπαρισσίας. Μετά τη Ζαχάρω, μόλις δεις την περιοχή Καλό Νερό προσέχεις τη διασταύρωση που υπάρχει στην αριστερή πλευρά του δρόμου δίπλα σε κάτι πρατήρια καυσίμων. (Δεν υπάρχει σήμανση επί της εθνικής για Νέδα). Λίγο πιο κάτω στο δρόμο υπάρχει πινακίδα με όλα τα χωριά της περιοχής. Παίρνεται το δρόμο για Κάκαβα, Σιδηρόκαστρο αλλά λόγω της έλλειψης πινακίδων μπορεί να μπερδευτεί κάποιος και να πάρει τον πιο στενό δρόμο που περνάει από Άνω Καλό Νερό και Αγαλιανή. Εκεί έξω από το χωριό υπάρχει διασταύρωση με δύο χωματόδρομους που δείχνουν να οδηγούν στο πουθενά. Ακολουθείστε το δρόμο (μονοπάτι φαρδύ θα έλεγα) που δείχνει η πινακίδα για Βανάδα. Η διαδρομή είναι πολύ ωραία αλλά χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα αν η εποχή είναι χειμώνας ή άνοιξη που ο δρόμος έχει σκαφτεί από τις βροχές ή μπορεί να έχει πολλές λάσπες. Ένα ψηλό αυτοκίνητο ή 4χ4 θα ήταν ιδανικό.

Μετά το χωριό Αυλώνας μπαίνετε στην περιοχή του φαραγγιού και σε λίγο ανεβαίνετε προς το χωριό Πλατάνια με πανοραμική θέα του φαραγγιού και αφετηρία για το μονοπάτι προς το πέτρινο γεφύρι του ποταμού και τον καταρράκτη. Από το χωριό μέχρι το πέτρινο γεφύρι η διαδρομή με συμβατικό αυτοκίνητο δεν είναι εύκολη γιατί το μονοπάτι έχει απότομες στροφές, λακκούβες και νεροφαγώματα αλλά πάντως με πολύ προσοχή είναι εφικτή. Από το πέτρινο γεφύρι ξεκινάει στενό μονοπάτι πάνω στο φρύδι του φαραγγιού που σε οδηγεί στον καταρράκτη και μετά απ΄ αυτόν στο εκκλησάκι της Παναγίας. Το μονοπάτι έχει αρκετά ανεβοκατεβάσματα και σε μερικά σημεία είναι πολύ στενό αλλά η οργιαστική βλάστηση σου κρύβει το χάος που υπάρχει από τη μία πλευρά του και έτσι γλιτώνει από ιλίγγους τα άτομα που έχουν υψοφοβία. Στην αρχή του μονοπατιού λίγο μετά το πέτρινο γεφύρι υπάρχει και ένας πολύ όμορφος ξύλινος χάρτης πολιτιστικών και οικολογικών μονοπατιών του προγράμματος Leader II που σε κατατοπίζει για τις διαδρομές της περιοχής μέσα από τα μονοπάτια.

Διαδρομη 2

Άνδρίτσαινα, Σκληρού, , Δραγώνι, Περβόλια, Φιγαλεία, Πλατάνια

Με αφετηρία την Ανδρίτσαινα, ανηφορίζετε το δρόμο προς το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα που είναι λίγο μετά τη διασταύρωση προς Σκληρού, (περίπου 17 χλ. από την Ανδρίτσαινα) και συνεχίζετε για Δραγώνι, Περβόλια, Φιγαλεία. Από τη Φιγαλεία υπάρχει μονοπάτι που σε οδηγεί στον άλλο καταρράκτη της Νέδας στη θέση Ασπρονέρι. Το μονοπάτι συνδέεται με το μονοπάτι που ξεκινάει από το πέτρινο γεφύρι κοντά στο χωριό Πλατάνια και συνεχίζει για την Αρχαία Φιγαλεία.

Διαδρομή 3

Πέτρα, Κακαλέτρι

Αν αφετηρία σας είναι η Καλαμάτα, με κατεύθυνση Μεσσήνη, Μελιγαλά, Διαβολίτσι μετά την Κάτω Μέλπεια θα βρεθείτε σε μια διασταύρωση. Παίρνεται το δρόμο για Σύριζο, Στάσιμο, Κακαλέτρι. Κοντά στο Κακαλέτρι είναι και το χωριό Πέτρα όπου βρίσκονται οι πηγές του ποταμού. Το Κακαλέτρι είναι μια καλή αφετηρία για τη διάσχιση του ποταμού. Σ΄ αυτή την περίπτωση όμως χρειάζεται έμπειρος οδηγός και συνοδοί που θα σας προμηθεύσουν επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζεται για την κατάβαση του ποταμού. Η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι που τα νερά δεν είναι τόσο ορμητικά και η θερμοκρασία τους επιτρέπει το περπάτημα μέσα στο ποτάμι καθώς και το κολύμπι στις λιμνούλες που σχηματίζονται σ΄ αυτό. Άλλωστε σε αρκετά σημεία του ποταμού αυτό είναι απαραίτητο για να συνεχίσετε την πορεία σας. Μετά το πέτρινο γεφύρι της Διαδρομής 1, σχεδόν κάτω από το εκκλησάκι της Παναγίας σχηματίζεται στόμιο απαράμιλλης ομορφιάς, απ' όπου περνούν τα νερά του ποταμού, μέχρι να καταλήξουν στον παραπόταμο Πάμισσο. Η σπηλιά έχει μήκος 62 μέτρα και έχει σχηματισθεί από τη διάβρωση που έχουν προκαλέσει τα νερά του ποταμού στο βουνό. Το να κολυμπήσεις στα σκοτεινά νερά της και να βγεις στο φως από την άλλη πλευρά είναι εμπειρία ζωής.

Το εκκλησάκι της Παναγίας, φωλιασμένο πάνω από το στόμιο μας προσκαλεί για ένα προσκήνυμα. Λέγεται ότι ένας χωρικός βρήκε στο σημείο αυτό την εικόνα της Παναγίας που είχε εξαφανιστεί από το ναό του νεκροταφείου και έχτισε ο ίδιος το εκκλησάκι πάνω από το ποτάμι προς τιμήν της.

Κείμενο: Ε Π.

Το Φαράγγι του Πολυλίμνιου

Στο δήμο Βουφράδος, 32 χλμ. από την Καλαμάτα, βρίσκεται το φαράγγι του Πολυλιμνίου με τις λίμνες και τους καταρράκτες του. Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5 λεπτά και περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό, και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης.

Το καλοκαίρι είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν τα δροσερά νερά των λιμνών του Πολυλιμνίου για να κάνουν το μπάνιο τους, όπως για παράδειγμα στη λίμνη Καδούλα, η οποία πήρε το όνομά της από το σχήμα της που μοιάζει με καρδιά. Ο καταρράκτης προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όποιον τον πλησιάσει, ενώ οι πιο τολμηροί επιδίδονται σε εντυπωσιακές βουτιές από τους γύρω βράχους, στα βαθιά νερά της λίμνης.

Τα μικρά φαράγγια, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια μέσης δυσκολίας πεζοπορία 3 χιλιομέτρων σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη. Τα νερά του φαραγγιού, που έρχονται από το Μεσοπόταμο, αφού περάσουν το γεφύρι του Τζάνε, στο Πεταλίδι, χύνονται στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Εάν κανείς ακολουθήσει το φαράγγι προς τα κάτω, θα φτάσει στη σπηλιά με τις υπέροχες πεταλούδες.

Είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς το Πολυλίμνιο, ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το πολυλίμνιο (υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Πολυλίμνιο στον κεντρικό δρόμο).

Πηγή: messinia-guide.gr

«Βούλιαξε » η Μεσσηνία από επισκέπτες(κόντρα στην κρίση).

Πρωτοφανής κάθοδος επισκεπτών για τα χρονικά της Μεσσηνίας υπήρξε στο τριήμερο που διανύουμε στην περιοχή μας. Η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα φθάνει το 100% και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι δυσεύρετα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης προσέλευσης είναι ότι στα διόδια στο Σπαθοβούνι στον εθνικό δρόμο Κόρινθος –Καλαμάτα την τελευταία εβδομάδα πέρασαν πάνω από 120.00 αυτοκίνητα.

Παρά όμως την μεγάλη τουριστική προσέλευση στον νομό μας οι καταστηματάρχες «γκρινιάζουν» για μειωμένη κίνηση στα καταστήματα τους και χαμηλό τζίρο . Στο μεταξύ οι επισκέπτες μένουν ικανοποιημένοι από τις τιμές που επικρατούν αν και δεν λείπουν φαινόμενα αισχροκέρδειας (ειδικά στα καύσιμα ).

Έχασε την δίκη με την Μ.Παπανδρέου η Κανέλη και πρέπει να ...τσοντάρει 30.000 ευρώ

Έφαγε την πρώτη καταδίκη της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Καννέλη από την δίκη που είχε με την Μαργαρίτα Παπανδρέου. Τότε που την έγραφε στο "Νέμεσις" ότι η μαμά κατηύθυνε τον γιο με e-mail που είχε δημοσιοποιήσει. Όμως ενώ κέρδισε η βουλευτής πρωτόδικα την δίκη τελικά έχασε σεμδεύτερο βαθμό και τώρα πρέπει να πληρώσει 30.000 ευρώ αν τελεσιδικήσει η υπόθεση. Με λίγα λόγια μια βουλευτής συκοφάντησε την μητέρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε. Προσέβαλε λέει την προσωπικότητα της.

troktiko.blogspot

Ο Τύπος σήμερα-Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Η υπόθεση Siemens και οι πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτεί, το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια και το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ των ειδήσεων που κυριαρχούν στον Τύπο της Κυριακής. Λόγω της αργίας του δεκαπενταύγουστου δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες του Σαββάτου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση ανακοινώνει το νέο εισαγωγικό σύστημα".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Οσοι δεν πήραν το μήνυμα, κακό του κεφαλιού τους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας προειδοποιεί εκείνους που δεν έλαβαν υπόψη τους το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Με γεμάτες βαλίτσες καταφθάνει στην Ελλάδα ο Χριστοφοράκος. Επιχειρεί παζάρι εν όψει εκλογών και απειλεί με νέα στοιχεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Τορπίλη στα ύφαλα της «ΝΔ» οι 5 πόντοι. Μόνο με επέμβαση της Παναγίας αλλάζει η σειρά των δύο κομμάτων".

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: "Ομερτά για το κομματικό χρήμα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Τι θα ισχύει από την καινούρια χρονιά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα διλήμματα του κ. Καραμανλή. Απορρίπτει ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές, αλλά είναι θετικός για τομές στο πολιτικό σύστημα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αρση μονιμότητας για νέους εργαζομένους. Σαρωτικές αλλαγές των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Βούλα στις μίζες έβαλε το γερμανικό δικαστήριο. Βρωμιά και δυσωδία στο πολιτικό σκηνικό από το «μαύρο χρήμα»".

Κυριακάτικη

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ποιοί και γιατί τρέμουν τις αποκαλύψεις Χριστοφοράκου".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανεπιθύμητος επισκέπτης. Μιχάλης Χριστοφοράκος. Η επικείμενη επιστροφή του κρατάει σε αναμμένα κάρβουνα πολλούς σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στοχεύουν το λαϊκό κίνημα με αποφάσεις της ΕΕ που υλοποιούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ'.

Ο ΛΟΓΟΣ (Σάββατο 15-Κυριακή 16): Ζητείται καλή εκλογική ευκαιρία. Η θερινή ραστώνη και η πρωθυπουργική εργασιοθεραπεία".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ο ιός της Siemens ανεβάζει τον πολιτικό πυρετό ενώ τα πραγματικά προβλήματα οξύνονται και ζητούν λύσεις".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Χαριστική βολή στο αιχμάλωτο πολιτικό σύστημα. Κρατάει πολλούς ο Χριστοφοράκος".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Με τον Αχιλλέα είχε το ταμείο ο Βαρθολομαίος. Τους διόρισε προσωπικά ο Καραμανλής το 2003".

REAL NEWS: "«Τώρα αρχίζει ο πόλεμος!». Επίθεση Χριστοφοράκου από τη Γερμανία".

Φθαρμένοι ….Δημοτικοί Άρχοντες

Ο σημερινός τρόπος λειτουργίας των περισσότερων δημαρχείων έχει αποκτήσει ρουσφετολογικό χαρακτήρα, βάζει πάνω από όλα τους ιδιοτελείς προσωπικούς στόχους και αδιαφορεί για τα προβλήματα και την καθημερινότητα των πολιτών.

Τα Δημαρχεία έχουν μετατραπεί σε μικρομάγαζα που παζαρεύουν και διαπραγματεύονται την ψήφο του πολίτη, φακελώνουν την προσωπικότητά του, εξαγοράζουν τη συνείδησή του.

Θεμέλιοι λίθοι της διαφθοράς είναι οι καθημερινές μας ανάγκες, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει το γραφειοκρατικό διοικητικό καθεστώς που οι ίδιοι έχουν επιβάλλει στην χώρα μας.

Με αυτό τον τρόπο, τα δημαρχιακά γραφεία εκμεταλλεύονται ακόμη και το ελάχιστο μικροσυμφέρον του κάθε πολίτη τοποθετώντας έτσι, ακόμα και στο ποιο παράλογο αίτημα,μια μόνιμη ομπρέλα, προστασίας ακόμη κι αν δε βρέχει…Ο σημερινός τρόπος λειτουργίας των δημαρχιακών γραφείων αποτελεί την ποιο βασική παράμετρο που κάνει τον πολίτη να στρέφει την πλάτη στην πολιτική, γνωρίζει καλά ο πολίτης ότι η εξάρτηση του από το ρουσφέτι είναι απόλυτη γιατί πλέον όλα τα προβλήματα του έχουν καθαρά διαπραγματευτικό χαρακτήρα.¨όλα είναι θέμα « δούναι και λαβείν»

Πολλές φορές κατηγορούμε αναίτια, πολλούς συμπολίτες μας όταν ωμά λένε καθαρά «θα ψηφίσω όποιον με τακτοποιήσει».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της σήψης είναι αυτό που συνέβη προχτές σε μικρό δήμο της Μεσσηνίας.

Για μια « χούφτα ψήφους » οι καθ΄ύλην αρμόδιοι δημοτικοί άρχοντες δεν δίστασαν να φέρουν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διεκδικήσουν δρόμο από ιδιοκτησία ιδιώτη προς όφελος άλλου ..ιδιώτη μόνο και μόνο για μια χούφτα ψήφους

Τι και εάν υπάρχουν συμβόλαια αγοράς τι και αν υπάρχουν τοπογραφικά η δύναμις της ψήφου είναι υπεράνω όλων.

Ποιος υπολογίζει τον δημότη ποιος νοιάζεται για τις αρχές δικαίου πάνω από όλα η ..εκλογική πελατεία .

Μέσα σε΄όλα αυτά έχουμε και την επισημοποίηση αυτής της κατάστασης και από τον Συνήγορο του Πολίτη ο οποίος σε κάποιο σημείο της εκθεσής του αναφέρει πώς

"Η δημόσια διοίκηση, σε όλες τις βαθμίδες της, φαίνεται να μην κατανοεί στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου".

Μπράβο Συνήγορε, διαπίστωσες κι εσύ αυτό που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες και ευτυχώς που έχουμε κι εσένα και παρεμβαίνεις σε 100 υποθέσεις το χρόνο για να επιλύονται τα προβλήματα 100 πολιτών.

Αν δεν απατώμαι όμως τα ίδια δεν είχες διαπιστώσει και για το 2007;

Από διαπιστώσεις χορτάσαμε και χρειαζόμαστε προτάσεις και μείωση της γραφειοκρατίας για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο.;

Αναφέρει ο Συνήγορος πως:

"Τα περισσότερα προβλήματα κατά το 2008 εντοπίσθηκαν:

Στους δήμους (18,13%)

Στις νομαρχίες (7,74%)

Και ακολουθεί πλήρης κατάλογος Εμείς όμως θα το αναφέρουμε πιο απλά ούτε τη μισή διαφθορά δεν πήρε χαμπάρι ο Συνήγορος. Ένας ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος σε όλους αυτούς τους δήμους θα έδειχνε γιατί πρέπει να κτυπηθούν άμεσα αυτά τα παραμάγαζα της εξουσίας

Από http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/2009/08/blog-post_9996.html

Έρχεται ο φόρος των κινητών

Τις διατάξεις σχετικά με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και την επιβολή τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτή το ειδικό τέλος υπολογίζεται για κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης και το ποσό θα αντιστοιχεί:

Μέχρι 50 ευρώ: 12%

από 50,01 μέχρι 100 ευρώ: 15%

από 100,01 μέχρι 150 ευρώ: 18%

από 150,01 και άνω: 20%

Το τέλος κινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας για κάθε λογαριασμό.

Εάν αυτός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσοι και οι μήνες. Τότε για την εξεύρεση του τέλους ο λογαριασμός επιμερίζεται σε τόσα ίσα μέρη, όσα είναι και οι μήνες για τους οποίους εκδίδεται, εφόσον από αυτόν δεν προκύπτει διαφορετικός επιμερισμός.

Για την εξεύρεση του κλιμακίου του τέλους, λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός μηνιαίος λογαριασμός, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας.

Zougla.gr

« Φωτιά και λαύρα » η αμόλυβδη

Χωρίς η Μεσσηνία να περιλαμβάνεται στις πιο ακριβές περιοχές της χώρας σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, όπως είναι η Κρήτη ή τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ακριβών περιοχών. Ή τιμή της αμόλυβδης έχει πετάξει έως και το 1.25 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 0,151 ευρώ (ή 51,45 δραχμές) περισσότερα το λίτρο απ’ το μέσο πανελλαδικό μέσο όρο.

Ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων 10 ppm), με βάση δειγματοληψία με καταγραφή τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, διαμορφώθηκε την Παρασκευή στα 1,099 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 2,42% συγκριτικά με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής, που ήταν 1,073 ευρώ ανά λίτρο. Σε σχέση με το μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων, στις τιμές λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκε άνοδος 0,040 ευρώ ανά λίτρο, ή ποσοστό 3,78%.

Σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων και τις μεγάλες αποκλίσεις που παρατηρούνται από περιοχή σε περιοχή, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) θα συνεχίσουν συστηματικά τους ελέγχους υγρών καυσίμων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι σήμερα, σε ό,τι αφορά ελέγχους εκτός Αθηνών από τα ΚΕΔΑΚ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους νομούς της Κρήτης, στη Ρόδο και την Κω, ενώ ανάλογα προγραμματίζονται αποστολές και σε άλλα νησιά ή τουριστικές περιοχές, όπου δεν αποκλείεται να διενεργήσουν και κοινές αποστολές με την ΥΠ.Ε.Ε. (πρώην ΣΔΟΕ).

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου»

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» σήμερα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τον Ορθόδοξο Κόσμο γενικότερα. Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Δοξολογία στην Ι.Μ Παναγίας Σουμελά. Στην Ιθάκη, στο Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα βρεθεί για τον εορτασμό της ημέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας, στην Κομοτηνή ο Κ.Καραμανλής, στην Πάρο ο Γ.Παπανδρέου.

14.8.09

Δύο φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης σκοτώνουν τους ιούς της γρίπης.

Δύο σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά της οστεοπόρωσης πιθανολογείται πως επιφέρουν τη θανάτωση των ιών της γρίπης, συμπεριλαμβανομένων και των ιών H1N1 της νέας γρίπης Α και H5N1 της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για τις δραστικές ουσίες pamidronate και zoledronate, οι οποίες κυκλοφορούν στην αγορά από την εταιρεία Novartis AG.

Στα εργαστηριακά πειράματά τους, οι ερευνητές εξέθεσαν στα δύο φάρμακα ανθρώπινα κύτταρα που είχαν μολυνθεί με ιούς της γρίπης και παρατήρησαν ότι τα φάρμακα αυτά προκάλεσαν αύξηση της παραγωγής ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων που ονομάζονται yd-T και τα οποία άρχισαν να σκοτώνουν τα κύτταρα που είχαν μολυνθεί με τους ιούς της γρίπης.

Ο καθηγητής Λάου Γιου-Λουνγκ του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ περιέγραψε τα προσβεβλημένα ανθρώπινα κύτταρα ως "εργοστάσια παραγωγής ιών".

"Αυτά τα φάρμακα επιτίθενται ειδικά κατά των ιών...Αυτή η προσέγγιση σκοτώνει τα εργοστάσια που παράγουν ιούς", εξήγησε.

Ο ερευνητής Μάλικ Πέιρις, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας, εξήγησε ότι τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητκού συστήματος στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτό, είπε, είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται συνεχώς, πράγμα που μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές σε ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους.

Επιχείρηση «Ξαπλώστρα » - Οι αρπαχτές του καλοκαιριού.

Η επιχείρηση «ξαπλώστρα» στις παραλίες έχει εγκαινιαστεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εσχάτως έχει σχεδόν γίνει κανόνας ακόμα και σε παραλίες που μέχρι πρότινος είχαν τη φήμη «ερημικής γωνιάς».

Το κράτος, από τη δεκαετία του ‘80, παραχωρεί στους δήμους το δικαίωμα να τοποθετούν ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες ή να υπενοικιάζουν αυτή τη δραστηριότητα σε ιδιώτες. Με τον καιρό, η πρακτική αυτή, που αποδείχθηκε άκρως προσοδοφόρα ειδικά στις τουριστικές παραλίες, τείνει να αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες να καλύπτουν κάθε ελεύθερο τετραγωνικό παραλίας παρά τα όσα ορίζει η νομοθεσία.

Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 3 ευρώ το σετ και φτάνουν έως και τα… 50. Η συνήθης τιμή ωστόσο είναι 10 – 15 ευρώ στις δημοφιλείς παραλίες. Στις φθηνές περιπτώσεις, οι λουόμενοι στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον με τις πλαστικές καρέκλες και τα κουβαδάκια του διπλανού στο… κεφάλι.

Τα έσοδα από την υπενοικίαση ποικίλλουν από δήμο σε δήμο, ανάλογα βέβαια και με την «αξία» της παραλίας που υπενοικιάζεται. Κάποιοι δήμοι, μάλιστα, στη σύμβαση που υπογράφουν βάζουν πλαφόν στην τιμή της «ξαπλώστρας». Όμως, όπως οι ίδιοι ομολογούν, το όριο δεν τηρείται. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο έπειτα από καταγγελίες πολιτών μπορεί να παρέμβει το ΣΔΟΕ και όχι ο δήμος.

Σε κάποιους δήμους πάλι τα πράγματα έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει, καθώς οι υψηλές τιμές στην παραλία σημαίνουν και περισσότερα χρήματα για τα ταμεία τους.

Ψωμί για τρεις μέρες

Ψωμί για τρεις μέρες πρέπει να προμηθευτούν οι Μεσσήνιοι αύριο λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Η Συντεχνία Αρτοποιών γνωστοποιεί ότι ψωμί για 3 ημέρες θα διαθέτουν τα αρτοποιεία του Ν. Μεσσηνίας την Παρασκευή 14 Αυγούστου. Θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο 15 Αυγούστου και την Κυριακή 16 Αυγούστου. Τα αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Σήραγγα Αρτεμισίου .... εγκαινίασαν έργο που είχε ξεκινήσει το 1985

Ρε παιδιά θα μας τρελάνουν τελείως σε αυτή την χώρα , είδαμε στα κανάλια , στις εφημερίδες , στα διάφορα site , να κόβουν κορδέλες με υπερηφάνια και να κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις για τα εγκαίνια της δεύτερης σήραγγας στο Αρτεμίσιο. Μια σήραγγα που έχει ξεκινήσει το λιγότερο πριν 24 χρόνια και έρχονται μετά από τόσα χρόνια να μας πουλήσουν μούρη. Και εμείς φυσικά αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες , γιατί ντομάτες εκεί πάνω δεν έχει , τους χειροκροτάμαι και λέμε ... αααα τι ωραίο έργο.Που αν ήταν σε άλλη χώρα θα ... είχε τελειώσει μαζί με την πρώτη σήραγγα και δεν θα είχε μείνει στην μέση.

Βέβαια ακούμε και κάτι άλλους που κράζουν τους έχοντες τα ψαλίδια τώρα - και κόβουν κορδέλες - και λένε ότι καθυστερούν τα έργα. Ρε παιδιά ας τα φτιάχνατε εσείς τόσα χρόνια να μην καθυστερούν.

Ρε τι τραβάμε καλοκαιριάτικα και δεν το μαρτυράμε ....

Αντί να μας πούνε συγνώμη γιατί τόσα χρόνια το έργο είχε μείνει στην μέση και ημιτελές μας ζητάνε να τους πούμε και μπράβο από πάνω

http://kosmosnews.blogspot.com

Καιρός - Πρόγνωση 3-6 ημερών

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 6 ημερών

που εκδόθηκε την Παρασκευή 14-08-2009 / 1300

και ισχύει από την Κυριακή 16-08-2009 έως και την Τετάρτη 19-08-2009

Κυριακή 16-08-2009

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ορεινά για μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 17-08-2009

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: σε άνοδο στα δυτικά.

Τρίτη 18-08-2009

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 19-08-2009

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο στα ανατολικά.

ΠΑΣΟΚ – Επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με την καθυστέρηση επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους αγρότες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ύστερα από σχετική Ερώτησή μας στη Βουλή, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο από το 2009 θα δίνεται μέσα στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους, υπόσχεση που δεν τήρησε.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αναξιοπιστία της.

Την προχειρότητα της κυβερνητικής λειτουργίας και τις διαφωνίες μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων δεν μπορεί να την πληρώνουν οι αγρότες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της μεγάλης ακρίβειας σε όλα τα αγροτικά εφόδια και των χαμηλών τιμών των προϊόντων και περιμένουν τα ποσά της επιστροφής φόρου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κατεπείγουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Επιτέλους, το «σήριαλ» για την επιστροφή φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο που παίζεται από διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες πρέπει να τελειώσει.

Η υπομονή των αγροτών έχει εξαντληθεί…

Νέο τζάκποτ στο λόττο της Ιταλίας

Στον "πυρετό" του λόττο βρίσκεται ξανά η Ιταλία αφού ούτε στη χθεσινή κλήρωση βρέθηκε νικητής για να διεκδικήσει τα 131 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στο τυχερό παιχνίδι "Superenalotto". Ωστόσο, το ποσό που θα λάβει κάποιος αν κερδίσει το νέο τζάκποτ στο ιταλικό λόττο την ερχόμενη Δευτέρα, ανέρχεται στα 136 εκ. ευρώ, ποσό που εξάπτει την φαντασία και κάθε Ιταλό.

Αν και παίχτηκαν εκατομμύρια στήλες, κανείς δεν είχε το σωστό συνδυασμό των έξι "μαγικών αριθμών". Έτσι το ποσό μεταφέρεται για την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας και ανεβαίνει στα 136 εκατομμύρια ευρώ.

Η τελευταία φορά που βρέθηκε νικητής στο Superenalotto της Ιταλίας ήταν τον περασμένο Ιανουάριο. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει μοιράσει το παιχνίδι μέχρι σήμερα ήταν 100,7 εκατομμύρια ευρώ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Είδαν γοργόνα σε παραλία του Ισραήλ

Κάποτε το ερώτημα της γοργόνας του γνωστού μύθου αφορούσε το αν «ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος». Σήμερα όμως, κι αφού όλοι πια φαίνεται να γνωρίζουμε πως ο μεγάλος Ελληνας στρατηλάτης δεν ζει, τίθεται πια ένα άλλο -ακόμη πιο καίριο- ερώτημα. Τι να απέγινε άραγε η... αδερφή του, η γοργόνα του παραμυθιού;

Τις τελευταίες ώρες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στη μικρή πόλη του Ισραήλ, Κιριάτ Γιαμ των περίπου 37.000 κατοίκων, που βρίσκεται μόλις δώδεκα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χάιφας. Ποιος είναι ο λόγος; Οι φήμες που έχουν κατακλύσει την πόλη και αφορούν τους ισχυρισμούς πολλών τουριστών στην περιοχή ότι έχουν δει μία... γοργόνα να κολυμπά κοντά στις ακτές του Ισραήλ! Φήμες που ανάγκασαν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να διακηρύξει πως προσφέρει αμοιβή ύψους 1.200.000 δολαρίων σε εκείνον ή εκείνη που θα καταφέρει να προσκομίσει στις αρχές φωτογραφία της νεαρής, μυστηριώδους θαλάσσιας ύπαρξης!

«Πολλοί μάς δηλώνουν μετά μεγάλης βεβαιότητας πως την έχουν δει να κολυμπά. Και μιλάμε για ανθρώπους που δεν γνωρίζονται, αλλά και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Νάτι Ζίλμπερμαν μιλώντας για το θέμα στο Sky News, προσθέτοντας ακόμη πως «λένε ότι πρόκειται για ένα θηλυκό πλάσμα που μοιάζει με νεαρό κορίτσι».

Σε ό,τι αφορά πάντως τους ισχυρισμούς όσων έχουν δει τη... γοργόνα, αξίζει να σημειωθεί πως οι μαρτυρίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ομόφωνα λένε πως εμφανίζεται ξαφνικά κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ενώ έχουν δώσει περίπου τις ίδιες λεπτομέρειες αναφορικά και με την ομολογουμένως τσαχπίνικη συμπεριφορά της μέσα στο νερό.

«Λένε πως πρόκειται για ένα πλάσμα που από τη μέση και πάνω είναι κορίτσι και από τη μέση και κάτω ψάρι, το οποίο στο νερό συνεχώς κάνει παιχνίδια όπως ένα δελφίνι και εξαφανίζεται το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε» είπε χαρακτηριστικά ο Ζίλμπερμαν, που δεν παρέλειψε πάντως να πει πως «πιστεύω ότι αν πραγματικά υπάρχει γοργόνα, τότε πολλοί θα σπεύσουν στην περιοχή μας με την ελπίδα να τη φωτογραφίσουν και να εισπράξουν την αμοιβή, τα οποία όμως θα βγάλουμε ως πόλη με το παραπάνω, με τη μαζική προσέλευση τουριστών».

Πύθωνας …έκοβε βόλτες στα Τρίκαλα

Ένα ξεχωριστό περιστατικό αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, καθώς κλήθηκε από κατοίκους περιοχής της πόλης των Τρικάλων να εμποδίσει τη …βόλτα σε κεντρικό δρόμο ενός φιδιού με μήκος πάνω από τρία μέτρα!.Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από προσπάθειες το φίδι τοποθετήθηκε σε ειδικό σάκο και μεταφέρθηκε στο δήμο Τρικάλων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πύθωνα που ξέφυγε από τον ...ιδιοκτήτη του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου