Συστατικά
1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
800 ml χλιαρό νερό
50 γρ.νωπή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλάτι
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Τρόπος μαγειρέματος
Διάλυσε τη μαγία σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
800 ml χλιαρό νερό
50 γρ.νωπή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλάτι
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Τρόπος μαγειρέματος
Διάλυσε τη μαγία σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
Το διαβάσαμε στο TLife.gr