20.3.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παράταση για τα «Διάφανα Σώματα» !



  Το «Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας» (ΚΤΚ) της Κ.Ε «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζει την ατομική έκθεση, της εικαστικού  κυρίας Νάντιας Παπαδοπούλου με τίτλο   «Διάφανα Σώματα». Η καλλιτεχνική επιμέλεια  της έκθεσης είναι του Διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της «Φάρις» κυρίου  Παναγιώτη Λαμπρινίδη.
Αποϋλοποιημένη η ζωγραφική της Νάντιας Παπαδοπούλου παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο το ανθρώπινο σώμα. Οι εικόνες γίνονται η αφορμή για να καταγραφεί η ιδία η ανθρώπινη ψυχή. Τα χρώματα και τα σχήματα υποτάσσονται στη βιωματική αντίληψη και επικεντρώνονται στην επαφή με το όνειρο αφήνοντας στο θεατή μια νοσταλγική εντύπωση.

Η Νάντια Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Ήρθε σε επαφή με τα εικαστικά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σπουδάζοντας  στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Καλαμάτας  (ΔΕΠΑΚ).
Στη συνέχεια  παρακολούθησε  μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του Δ. Φώτου και Κ. Αργύρη στην Αθήνα.
Εισήχθηκε  στην  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον κο  Ζ. Αρβανίτη, ενώ παρακολούθησε γλυπτική στο εργαστήριο του Ν. Τρανού. Αποφοίτησε με άριστα το 2009,  από τότε συνεργάζεται με την γκαλερί «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών»
Το 2007 πήρε μέρος στην ομαδική έκθεση «Οι καταναγκασμοί του ανάγλυφου και η προοπτική της σκιάς» στη «γκαλερί της Έρσης».
Το 2008 πήρε μέρος στην ομαδική έκθεση «Το Γυμνό στη Νεότερη Ελληνική Ζωγραφική»
Παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία σκηνικών και κουστουμιών για παιδικές θεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και με συντήρηση έργων τέχνης
Το 2013 παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση   με  τίτλο «Διάφανα Σώματα» στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου