20.8.13

"Ναζιστικό beach party με... Σπαρτιάτες στην Κρήτη!"

Με έντονη δόση ειρωνείας σχολιάζει το αμερικανικό νεανικό περιοδικό Vice την πρόσφατη κατασκήνωση χρυσαυγιτών στην Κρήτη, όπου υποδυόμενοι τους αρχαίους Σπαρτιάτες, επιδόθηκαν σε αθλήματα, όπως η ρίψη ακοντίου, η πάλη και η διελκυστίνδα...

Πέρα από την περιγραφή της κιτς ιστορικής αναπαράστασης -το "ελληνικό beach party των νεοναζί", όπως το χαρακτηρίζει το περιοδικό-, οι συντάκτες αναφέρουν:

"Επειδή περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου μαστιγώνοντας αιγύπτιους οδηγούς ταξί με αλυσίδα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το ρίχνεις έξω που και που. Γι' αυτό τον λόγο κάθε χρόνο οι σκληροπυρηνικοί της Χρυσής Αυγής καταλήγουν στην Κρήτη για μια εθνικά καθαρή ημέρα, υποδυόμενοι τους Σπαρτιάτες" αναφέρει.

Και συνεχίζουν δεικτικά: "Σπαρτιάτες στην Κρήτη. Λίγο περίεργο, αλλά ο ιστορικός αναχρονισμός είναι κάτι που δεν μπορούν καν να προφέρουν, πόσο μάλλον να αποφύγουν".

Το περιοδικό παραθέτει μια σειρά φωτογραφιών από την κατασκήνωση, τις οποίες συνοδεύει με χλευαστικές λεζάντες...

"Ακόμα και οι πιο θερμοί οπαδοί τους παραδέχονται πως τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής" γράφει η λεζάντα μιας φωτογραφίας, όπου τα μέλη μιας ομάδας διελκυστίνδας είναι τριπλάσια από τους αντιπάλους τους.

Ο συντάκτης του κειμένου, τέλος, κάνει και μια τρομακτική διαπίστωση: «Έτσι θα μοιάζουν όλα σε μια φασιστική Ελλάδα αν δεν αντισταθούμε στον εφιάλτη».

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα


















ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου