23.5.15

Πελοπόννησος - Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
22-23-24 ΜΑΙΟΥ
Για ακόμη μία χρονιά, ένα συναρπαστικό ταξίδι σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς. Στη φετινή διοργάνωση επιλέχθηκε η  Πελοπόννησος ως Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός  2015.
 Ο συναρπαστικόςαυτός τόπος των γεύσεων, στο μακραίωνο ιστορικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό DNAτου οποίου είναι γραμμένα ορισμένα από τα αντιπροσωπευτικά σύμβολα της ελληνικής γαστρονομίας.
Για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου,
παρουσιάζεται στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και φορέων ανάδειξης της γεύσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας, της περιοχής .
Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάδειξη της γαστρονομικής φυσιογνωμίας  και του συναρπαστικού πολιτισμού γεύσεων  της Πελοποννήσου με άξονα τόσο την μακραίωνη  γαστρονομική παράδοση της περιοχής  και τη δυναμική της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας  η οποία συνδυάζει τόσο τον κοσμοπολίτικο  χαρακτήρα δημοφιλών παγκοσμίως τουριστικών προορισμών  όσο και μια ανεξάντλητη παλέτα  υψηλής ποιότητας,  αυθεντικών τοπικών προϊόντων και συνταγών.
Το μεγάλο αφιέρωμα των Ημερών Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο, πλαισιώνεται από ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως εκδηλώσεις γευστικών δοκιμών και live cooking sessions από διάσημους chefs, εκθέσεις παραγωγών, θεματικές εκδηλώσεις για τις κοινότητες της γεύσης, εικαστικές εκθέσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές ιδέες,
συναρπαστικές διαδρομές γαστρονομικού τουρισμού επιτυχημένα μοντέλα συνέργειας, δικτύωσης και εξαγωγών, συζητήσεις και ομιλίες για την διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και τέχνης, παρουσιάσεις arte de latable, foodstyling&photography, εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις όπως masterclasses και workshops,  μουσικές θεματικές βραδιές και mixology – cocktailpartynights από βραβευμένους bar-chefs, παρουσίαση ευρηματικών μαγειρικών συνταγών εμπνευσμένων γαστρονομική παράδοση της Πελοποννήσου κ.α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου