16.9.15

22 ΝΕΚΡΟΙ - Νέα τραγωδία στο Αιγαίο


Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους 4 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των νοτιο-δυτικών ακτών της Τουρκίας σε νέα τραγωδία στο Αιγαίο. Οι μετανάστες επέβαιναν σε βάρκα η οποία βυθίστηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα όταν αυτή ανατράπηκε μεταξύ της Κω και των τουρκικών παράλιων.
Οι Τούρκοι λιμενοφύλακες κατόρθωσαν να διασώσουν 211 επιβαίνοντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αλικαρνασσό. Το σκάφος είχε αποπλεύσει από την περιοχή κοντά στην Ντάτσα, και φαίνεται ότι είχε προορισμό την Κω.
Στο μεταξύ, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω θα οδηγηθούν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μεταφορά των προσφύγων την Κυριακή τα ξημερώματα με σκάφος το οποίο ανετράπη κοντά στο Φαρμακονήσι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες τους σύγχρονους δουλέμπορους τους υπέδειξαν οι διασωθέντες πρόσφυγες.
Τουρκία 
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως Σύρους, που κατευθύνονταν πεζή προς τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, δημιουργώντας εν δυνάμει ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση.
Η τουρκική χωροφυλακή έστησε σήμερα οδοφράγματα κοντά στην Αδριανούπολη, σε απόσταση περίπου 30χλμ από τα ελληνικά σύνορα, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στον δρόμο και άλλοι κατευθύνονταν προς τους γύρω λόφους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα σύνορα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου