Μαζί με
άλλα λιχούδικα που φτιάχνουν οι γυναίκες του σπιτιού, τέτοιες μέρες,
προτείνουμε κι ένα άλλο παραδοσιακό γλυκό. Καλά τα μελομακάρονα, οι
κουραμπιέδες ή οι δίπλες αλλά μία γαλατόπιτα κάνει τη διαφορά σε γιορτινό
τραπέζι.
Κι
επιπλέον: όλοι θα μιλάνε για τη νοικοκυρά του σπιτιού. Που βρήκες τη συνταγή,
πόσα αυγά βάζεις, την είδες στην τηλεόραση, και άλλα τέτοια θα βρεθούν … στο
τραπέζι δίπλα στα κουταλάκια.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1,5 λίτρο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
4 αυγά
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
1,5 λίτρο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
4 αυγά
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Για την εκτέλεση:
Βήμα
1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175
βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βήμα
2: Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
Βήμα
3: Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει
καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα
4: Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα
τα αυγά.
Βήμα
5: Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα.
Βήμα
6: Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.