13.6.18

Έπαιρναν 090, Τατιάνα κλπ ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 1000

Στο χιλιάρικο έφτασε ο λογαριασμός τηλεφώνου σε υπηρεσίες και στο γραφείο κοινότητας του δήμου Αγρινίου. Και φυσικά μόλις έφτασε το χαρτί του ΟΤΕ έπεσαν όλοι ξεροί. 
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αρμόδιοι υπάλληλοι, ο λογιστής, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος. Όλη η ιεραρχία δηλαδή.
Τι είχε γίνει;
Κατά την διαδικασία ελέγχου των λογαριασμών των τηλεφώνων για την εκκαθάριση δαπάνης του μήνα από το λογιστήριο διαπιστώθηκε  ότι, σε ορισμένες τηλεφωνικές γραμμές γινόταν χρήση  υπηρεσιών  Τρίτων, που  αφορά κλήσεις  σε αριθμούς που ξεκινούν από 901, 812, 825, 850, 875, 14, 190-195 κλπ. Και κοστίζουν όχι μόνον ακριβά, αλλά πανάκριβα.
Οι υπηρεσίες  Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) σχετίζονται με τη μετάδοση πληροφορίας / περιεχομένου σε δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οι ψηφοφορίες (π.χ. για Eurovision), διαγωνισμοί (π.χ. Τατιάνα κλπ), αγορά (videos, παιχνιδιών αστρολογία, χαρτομαντεία), κ.ά. Τα τηλέφωνα αυτά έγιναν από υπηρεσίες του δήμου στην πολεοδομίας,  την πρόνοιας αλλά και σε γραφείο τοπικής κοινότητας και το  κόστος αγγίζει κοντά στα 1000 ευρώ!
 Το θέμα έφτασε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού οι δαπάνες δεν προβλέπονται από διάταξη νόμου, δεν συντελούν στην εξυπηρέτηση των σκοπών του δήμου και δεν μπορούν να εξοφληθούν. Η δημοτική αρχή έκρινε πως δεν πρέπει να καταλογιστούν σε όσους προέβησαν στις κλήσεις οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία, κατά πλείστον πρέπει να είναι συμβασιούχοι, αν και δεν δόθηκαν στοιχεία τι κλήσεις έγιναν.
Τελικά με την έγκριση της πλειοψηφίας δεν έγινε καταλογισμός  στους χρήστες ενώ έγινε  ενημέρωση των υπηρεσιών ότι, σε περίπτωση επανάληψης  του  φαινομένου, θα  γίνεται άμεσος καταλογισμός  στους χρήστες. Οι τεχνικές υπηρεσίες έκαναν και φραγή τέτοιων γραμμών!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου