13.7.19

Φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία

Με Μολιέρο και το έργο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ανοίγει τη Δευτέρα (15 Ιουλίου) το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας που θα διαρκέσει μέχρι 30 Αυγούστου. Θα περιλαμβάνει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ σε λίγες ημέρες θα εμπλουτιστεί και με τις συναυλίες.
Μια από αυτές είναι και η μουσική παράσταση που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου με τους ΤΑΚΙΜ και το KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική Απόλαυσις». Η παράσταση θα δοθεί στο θέατρο Ολύμπια στο Φλόκα, την Τετάρτη (17 Ιουλίου) όπου οι ΤΑΚΙΜ θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι σε Ήπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη και αλλού. Το τραγουδιστικό μέρος έχουν οι Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου, ενώ την επιμέλεια και παρουσίαση έχει ο Λάμπρος Λιάβας.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΗΛΙΔΑ
Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας ανοίγει την Παρασκευή 26  Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου. Πρώτη θεατρική παράσταση το έργο «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» από το ομώνυμο βιβλίο του Ντάλτον Τράμπο. Φέτος θα υπάρξουν παραστάσεις και αφιερώματα από το Δωρικό Θέατρο, την αρχαία ελληνική  τραγωδία, αλλά και  τη σύγχρονη ελληνική κωμωδία, έργα  Σαίξπηρ αλλά και σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων. Αν και το φεστιβάλ θα είναι συμπυκνωμένο, θα περιέχει θεατρικές παραστάσεις απ’ όλα τα είδη, αλλά θα φιλοξενήσει και εξαιρετικούς μουσικούς με ξεχωριστές μουσικές επιλογές. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει συνεργασία με Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα, κυρίως της Δυτικής Ελλάδας. Η προσπάθεια αυτή δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστούν παραστάσεις είτε με πολύ χαμηλό εισιτήριο, είτε δωρεάν για το κοινό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου