9.3.20

Κορονοϊός: Με 100 προσκεκλημένους αντί για 1.000 η ορκομωσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

 Θα αποφευχθούν και οι συγχαρητήριες χειραψίες.

«Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο να αποφεύγει τον συνωστισμό και η Βουλή να δίνει διαφορετική εικόνα. Θα ήταν διπλό λάθος. Και για λόγους αυτοπροστασίας, αλλά και ως μήνυμα στην κοινωνία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Την Παρασκευή 13 μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ), Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όμως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, αποφασίστηκε η τελετή της ορκωμοσίας να γίνει με δραστική μείωση του αριθμού των παρισταμένων και των προσκεκλημένων.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, από τους περίπου 1.000 ανθρώπους που κανονικά θα έδιναν το παρών στην Ολομέλεια και τα θεωρεία, τώρα, δεδομένης της κατάστασης, θα παραστούν το πολύ 100 άνθρωποι.
Ακόμη, αντί να δώσουν το παρόν και οι 300 βουλευτές, ο αριθμός τους  θα περιοριστεί γύρω στους 35, όπου θα είναι οι αρχηγοί των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γενικοί γραμματείς.
Επιπλέον, δεν θα προσκληθούν όλοι οι πρέσβεις και οι διπλωμάτες, αλλά μόνο ο πρύτανης του διπλωματικού συμβουλίου, ενώ τα κόμματα δεν θα δώσουν εισόδους στα θεωρεία της Βουλής σε επισκέπτες, καθώς εκεί θα φιλοξενηθούν μόνο η οικογένεια και οι οικείοι της κ. Σακελλαροπούλου.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα αποφευχθούν και οι συγχαρητήριες χειραψίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου