10.3.20

Κρούσμα και σε φρεγάτα;

Σε καραντίνα έχει τεθεί η φρεγάτα «Ύδρα» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό. 

Υπαξιωματικός του Π.Ν, ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με αντιναύαρχο ε.α. που από το βράδυ του Σαββάτου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έχοντας βγει θετικός στον ιό.
Είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που εντοπίζεται σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο υπαξιωματικός απομακρύνθηκε  άμεσα από τη φρεγάτα, ενώ συνοδεία κλιμακίου μετέβη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται. Να σημειώσουμε πως ο εντοπισμός του από τις υγειονομικές αρχές έγινε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του αντιναυάρχου ε.α, προκειμένου να δουν εάν είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό , άτομα που είχαν τυχόν έρθει σε επαφή μαζί του.

Στη Δυτική Μακεδονία
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού  είναι, πλέον γεγονός στη Δυτ. Μακεδονία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει λάβει ανεπίσημα η διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, πρόκειται για  53χρονο άντρα από τη Σιάτιστα, εργαζόμενο στο νοσοκομείο Καστοριάς, ο οποίος από το πρωί της Τρίτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έχοντας μεταφερθεί εκεί από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Να σημειωθεί πως ο ασθενής δεν είχε ιστορικό ταξιδιού.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Κοζάνης, έπειτα από την επιβεβαίωση του κρούσματος του 53χρονου, ο οποίος βρέθηκε εκεί για αρκετές ώρες. «Επί 12 ώρες δεν ίσχυαν μέτρα απομόνωσης» ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου