11.3.20

Όταν η "κ. Σεβαστού" ήταν Πρωθιέρεια

Η κυρία Σεβαστού - η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου - από το σήριαλ "Άγριες Μέλισσες" ,που προβάλλεται αυτή την σεζόν, υπήρξε πρωθιέρεια σε δύο τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Το 1984 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες και το 1988 για τους Αγώνες στη Σεούλ. 
Η πρώτη φορά όμως δεν ήταν... καλή. Γιατί εκείνη τη χρονιά δεν έγινε τελετή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από τους Έλληνες, για την εμπορευματοποίηση της ιερής Φλόγας. Ήταν μία σύντομη τελετή, αφού είχαν αφαιρεθεί μεγάλα τμήματα. 
Η ίδια περιγράφει πως έζησε εκείνες τις τελετές:
«Η πρώτη μου φορά δεν μπορώ να πω ότι μου δημιουργεί και ευχάριστες αναμνήσεις. Η συμμετοχή μου ήταν επιβεβλημένη όμως. Υπήρχε η αναγκαιότητα να μη σπιλωθεί η βαριά κληρονομιά μας, που είναι να δίνουμε σαν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο αυτό το παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης.
0Το 1988 όλα ήταν διαφορετικά, η τελετή αφής ήταν μια αληθινή γιορτή και για μας και για τους Κορεάτες. Θυμάμαι μάλιστα ότι κατά την παρουσία μου στη Σεούλ, στη διάρκεια των αγώνων, ο σεβασμός των κατοίκων της χώρας προς το πρόσωπο μου, ως Πρωθιέρεια ήταν απίστευτα μεγάλος».
Και κάτι ακόμα: 
Στην Ολυμπία, το 1984, μία ημέρα πριν από την τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Σεράγεβο, η πρωθιέρεια Κατερίνα Διδασκάλου είχε καλυμμένο το πρόσωπό της. Είχε γεμίσει εξανθήματα, λόγω του στρες. Για να ξεπεράσει το πρόβλημα χρειάστηκε ένεση, που βρέθηκε στο διπλανό χωριό Πελόπιο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου