9.3.20

Χωρίς θεατές η Αφή στην Αρχαία Ολυμπία

"Βροχή" πέφτουν οι ακυρώσεις των γκρουπ μέσα στο Μάρτιο αλλά και τον Απρίλιο στην Αρχαία Ολυμπία, εξαιτίας της κατάστασης με τον κορωνοϊό αλλά και των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση θέτοντας σε καραντίνας την περιοχή του νομού Ηλείας. 
Η απαγόρευση των οργανωμένων εκδρομών βάζει φρένο σε δεκάδες γκρουπ που είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία, ενώ οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία κλείνουν το θέμα τουρισμός στην περιοχή, ακόμα και για αυτούς που θέλουν να επισκεφθούν μεμονωμένα την περιοχή.
Οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων και του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας μιλώντας στο ilialive.gr περιέγραψαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή. Κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική ζημιά που προκαλείται, καθώς χάνεται ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά στις διανυκτερεύσεις στην Αρχ. Ολυμπία με τα γκρουπ των σχολικών εκδρομών που κάθε χρόνο φτάνουν την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου αλλά και το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται για τους επόμενους μήνες.
Στο μεταξύ στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (13 Μαρτίου) δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε επισκέπτες - τουρίστες στο Αρχαίο Στάδιο. "Μόνο 100 μαθητές θα παρευρεθούν στη μία πλευρά. Εκεί που είναι ο χώρος των τουριστών, επισκεπτών κλπ". Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος στον Realfm. Και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν αλλάζει κάτι από το Ολυμπιακό πρωτόκολλο. Για τα όσα διαδραματίζονται ενημερώνετε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπάχ, που θα παραστεί στις εκδηλώσεις μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου