31.12.20

Προλαβαίνεις να φτιάξεις βασιλόπιτα

Στην αρχαιότητα υπήρχε το έθιμο του εορταστικού άρτου, τον οποίο σε μεγάλες αγροτικές γιορτές οι αρχαίοι Έλληνες πρόσφεραν στους θεούς. Για όσους κι όσες έχουν όρεξη και χρόνο να φτιάξουν βασιλόπιτα συστήνουμε ας ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό ώστε να προλάβουν μέχρι το βράδυ. Εκτός αν είναι για άλλη μέρα. Τα υλικά μας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα χιονονιφάδας και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το φλουρί! Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Συστατικά που θα χρειαστούν 3 αβγά, μεσαία 150 γρ. γάλα 150 γρ. ηλιέλαιο 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 3 γρ. μαχλέπι 1 γρ. μαστίχα Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου