4.3.21

Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα!

Κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα, οι ψησταριές βγαίνουν στους δρόμους και το κρέας έχει την τιμητική του! Κρέας στα κάρβουνα, καλή παρέα και άφθονο κρασί είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της σημερινής ημέρας.
Με αφορμή αυτήν την ημέρα, οι περισσότεροι ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, διασκεδάζουν και τσικνίζουν!
Στην Καλαμάτα, σε διάφορα σημεία της πόλης, από το πρωί ανάβουν τα κάρβουνα για να ψηθούν τα διάφορα κρέατα και το γλέντι διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ.
Γιατί ενώ είναι καθημερινή…νιώθουμε πως είναι Αργία
Μπορεί να μην είναι αργία όμως όλοι περιμένουν αυτή την ημέρα για να τσικνίσουν. Για τους περισσότερους από εμάς, πρόκειται για την αρχή της Αποκριάς, αφού εκείνη την ημέρα διαλέγουμε για να μασκαρευτούμε, να ακούσουμε “καρναβαλίστικη” μουσική, να χορέψουμε σε ξέφρενους ρυθμούς και… να φάμε φυσικά.
Γιατί πάμε για τσίκνισμα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας τηρώντας τα έθιμα των Αποκριών, στήνει σε διάφορα σημεία της ψησταριές για τσίκνισμα. Οι επιχειρηματίες της πόλης φιλεύουν τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες με ένα δωρεάν ψητό “λουκούμι”, για το καλό και με θερμές ευχές.
Γιατί κάθε χρόνο οι Καλαματιανοί είναι πιστοί στο έθιμο
Εκτός από τις ψησταριές που στήνονται έξω από καταστήματα της πόλης , την Τσικνοπέμπτη κάποιος θα δει και σε γειτονιές. Οι Καλαματιανοί τηρούν το έθιμο και με το παραπάνω. Το μεσημέρι τα κάρβουνα “φούντωνουν” για τα καλά, προκειμένου να κεράσουν φίλους και περαστικούς!
Γιατί τρώμε κρέας από το πρωί
Από νωρίς το πρωί της Τσικνοπέμπτης, δε γίνεται να μη βρεθεί κάποιος που θα σε κεράσει ένα σουβλάκι. Είτε βρίσκεσαι στη δουλεία, είτε είσαι για καφέ, θα “πρέπει” να τσικνίσεις, έτσι για το καλό!
Γιατί είναι ο Άγιος Βαλεντίνος…των Καλοφαγάδων
Πρόκειται για τον εφιάλτη των vegan καθώς και την πιο ερωτική μέρα του χρόνου των καλοφαγάδων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου