20.8.12

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Μηλίτσα η «Βραδιά χωριού»

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στη διαχρονική αξία του χωριού για την ελληνική κοινωνία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 17 Αυγούστου το βράδυ στη Μηλίτσα του Δήμου Μεσσήνης. 

Με πρωτοβουλία του προέδρου της τοπικής κοινότητα Μηλίτσας, Σωτήρη Χαρίτου και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας και της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» προβλήθηκαν σε γιγαντοοθόνη ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους  με σπάνιο υλικό με θέμα τη ζωή στο χωριό. Μεγάλη ήταν η  συμμετοχή επισκεπτών αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Παράλληλα λειτούργησε έκθεση τυποποιημένων προϊόντων της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας, Στην έκθεση υπήρχαν συσκευασμένο λάδι, ελιές, βαλσαμέλαιο, χειροποήτα σαπούνια, μέλι και ζυμαρικά των παραγωγών Δούκα, Χαρίτου, Ανδριανόπουλου, Πανόπουλου και Αδαμόπουλου που διατηρούν τις μονάδες (τυποποίησης) τους στη περιοχή της Αίπειας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης Νίκος Φύκιρης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λογγά Γιάννης Γάλλος, ο τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Χράνων Νίκος Αγγελόπουλος ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Μάκαρης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημοτικής Ενότητας Αίπειας Σταυρούλα  Χανδρινού. Την ευθύνη για τη ψηφιακή επεξεργασία και διανομή του υλικού προβολής είχε ο καθηγητής πληροφορικής Γιάννης Λάσκαρης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου