14.1.15

Από τηλεφώνημα αγνώστου βρέθηκε ο «Θεοχάρης» του Ξηρού

Από τηλεφώνημα αγνώστου οι αρχές φέρονται να εντόπισαν τα ίχνη του ενοικιαστή της γιάφκας στην Ανάβυσσο
Χαρακτηριστικά αστυνομικός καταθέτει ότι:
Από τηλεφώνημα αγνώστου οι αρχές φέρονται να εντόπισαν τα ίχνη του ενοικιαστή της γιάφκας στην Ανάβυσσο. 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
«Στις 9-1-2015 άγνωστος τηλεφώνησε στο 1014 και είπε: "Άκουσε καλά. Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χάρης Κόκα και είναι 40 χρόνων. Ψάξτε να τον βρείτε". Έκλεισε το τηλέφωνο πριν προλάβω να του κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις».
Στη συνέχεια οι αρχές επέδειξαν φωτογραφίες στον άνθρωπο που εισέπραττε το ενοίκιο της γιάφκας για λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Εκείνος αναγνώρισε τον κατηγορούμενο: «Από τις φωτογραφίες  που μου επιδεικνύεται (είναι του Κόκα) αναγνωρίζω το άτομο που μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης , από τον οποίο παραλάμβανα στο φαρμακείο το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου.»


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο Hari Koka είχε νοικιάσει τη γιάγκα κατ'εντολήν της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς» και άλλων ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα. 

Που οδηγούν τα αποδεικτικά στοιχεία;

Από τα ως τώρα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο εφέτης ειδικός ανακριτής, σύμφωνα με τα εντάλματα σύλληψης, προκύπτει ότι ο Αλβανός Hari Koka είχε νοικιάσει τη γίαφκα στην Αναλβυσσο κατ' εντολή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και άλλων ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα. Με αυτούς, αναφέρεται ότι είχε γνωριστεί στην 1η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του συγκρατούμενου του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ Χρήστου Πατουχέα, ο οποίος επίσης βρισκόταν έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα των φυλακών και άλλων αγνώστων ατόμων. Επισημαίνεται ότι στη γιάφκα εκτός από τη διαμονή του Χριστόδουλου Ξηρού, οι αρχές εντόπισαν και βαρύ οπλισμό.

Ο ανακριτής αποδίδει στους δυο κατηγορούμενους τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία. Ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εκτιμώντας ότι οι δυο κατηγορούμενοι ειναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου