14.1.15

Οταν ο φερόμενος σαν συνεργός του Ξηρού ήταν... αλατάς στη Μάνη

 Ο αστυνομικός έχοντας αποταχθεί από το Σώμα, φωτογραφίζεται ως αλατάς στη Μάνη, το 2011. Τίποτα δεν προδίδει τις κινήσεις αλλά και τις διασυνδέσεις του.

Μάνη, 2011. Ο Χρήστος Πατουχέας, φωτογραφίζεται ως ένας από τους ανθρώπους του χωριού Χοτάσια στη Μάνη, ο οποίος ασχολείται με αυτό που προσφέρει η γη, το αλάτι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ το 2011, όντας αποταγμένος από Σώμα, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κάνει ότι θα έκανε ένας άνθρωπος ο οποίος είχε βγει στη σύνταξη. Πιθανότατα αυτό έχει δηλώσει και στην εφημερίδα.
Μάλιστα, φιλοξενούν και δηλώσεις για την πορεία της παραγωγής αλατιού εκείνης της χρονιάς καθώς η οικογένεια του τότε 50χρονου Χρήστου Πατουχέα, έχει ενοικιάσει την αλυκή της εκκλησίας.
«Σήμερα την αλυκή της εκκλησίας έχει ενοικιάσει η οικογένεια του 50χρονου Χρήστου Πατουχέα, ο οποίος επέστρεψε στο χωριό μετά τη συνταξιοδότησή του από την ΕΚΑΜ.
«Φέτος δεν πήγαμε πολύ καλά, αφού οι πολλές βροχές μείωσαν την πυκνότητα του νερού», μας λέει ο Χρήστος, αναφέρει το ρεπορτάζ το οποίο είχε τίτλο «Το αλάτι φωλιάζει στα βράχια της Μάνη».
Δύο χρόνια αργότερα, ο Χρήστος Πατουχέας θα βρεθεί στη φυλακή. Κατηγορήθηκε για διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο.
Ενα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του φαίνεται ότι άρχισε να αναλαμβάνει την προμήθεια και την απόκρυψη οπλισμού για εκείνους που σχεδίαζαν την επίθεση και την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου