27.9.17

ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την καταστροφή του κάμπου για ακόμα μια χρονιά !

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
Ένα έργο πνοής για το τόπο μας, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου – τσιμενταύλακα στη περιοχή κάμπος Χανδρινού Στενωσιάς του Δήμου Πύλου-Νέστωρος, έχει αφεθεί ανολοκλήρωτο. 
Πρόκειται για μία περιοχή η οποία με την πολύτιμη προσφορά πληθώρας πηγών που αναβλύζουν διάσπαρτες και των ποταμών που ρέουν σε αυτήν καθόλη την
διάρκεια του έτους, εδώ και αιώνες καλλιεργείτε με κηπευτικά, δημητριακά και άλλα βασικά είδη διατροφής, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα γεωργούς από τρία χωριά, καλύπτοντας κυρίως τις πρώτες ανάγκες διατροφής των νοικοκυριών μας.
Επειδή Δημιουργούνται Εύλογες Υπόνοιες για την πρόθεση κάποιων να μας αφαιρέσουν το φυσικό πλούτο μας των υδάτων προς όφελος τρίτου ή τρίτων προσώπων δρομολογώντας με πράξεις και παραλήψεις παράνομες καταστάσεις και τετελεσμένα γεγονότα.
Επειδή Αδικαιολόγητα ο ανάδοχος έχει καταστρέψει το προϋφιστάμενο από 100ετίας υπάρχον δίκτυο υδραυλάκων άρδευσης και έχει αλλάξει τη ροή των υδάτων οδηγώντας αυτά σε παρακείμενο ποτάμι και στη θάλασσα με συνέπεια τη
μη άρδευση υπάρχουσων καλλιεργειών του κάμπου για δεύτερη συνεχόμενη θερινή περίοδο και την απειλή οικονομικής καταστροφής μας.
Επειδή Εχουμε Οχλήσει τον Δήμο Πύλου Νέστωρος κατ’ επανάληψη χωρίς αποτέλεσμα και με επίσημα έγγραφα προς αυτόν ζητήσαμε να συζητηθεί το πρόβλημά μας σε δημοτικό συμβούλιο χωρίς να λάβουμε απάντηση.   
καταγγελουμε τον δήμο Πύλου Νεστωρος    για ακόμα μια φορά για πλήρη εγκατάλειψη  τον αγροτών    και τον θεωρούμε υπεύθυνο   για την  καταστροφή τον καλλιεργειών μας                                                                          
Ζητάμε από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης  και από την περιφέρεια να  δώσουν λύση
Δεν θα επιτρέψουμε  σε κανέναν   την καταστροφή του κάμπου για ακόμα μια χρόνια  
Θα μας βρουν μπροστά τους
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου