26.10.17

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΨΑΝ...τα αίματα άλλη μια φορά στο Δ.Σ. Τριφυλίας με κόντρες μεταξύ του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και του Προέδρου του Σώματος καθώς ο πρώτος ζήτησε να είχε τεθεί σε συζήτηση ως κύριο θέμα το μείζον ζήτημα της αστυνόμευσης μετά τα γεγονότα στο Κοπανάκι.
Ο κ. Ανδρινόπουλος επέκρινε το ύψος της δημοτικής αρχής για την ανακολουθία του στο θέμα καθώς δεν ζήτησε καν από τις παρατάξεις να παραστούν στις ενημερώσεις για το θέμα της εγκληματικότητας, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Καλκαβούρα σε έντονο ύφος τόνισε ότι αυτό τελικά δεν είναι...Δημοκρατία. Ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε από τη Δημοτική αρχή να μην λαικίζει καθώς εξ αρχής όφειλε να συγκληθεί Δημοτικό συμβούλιο, ώστε να χαραχθούν κοινές δράσεις για το ζήτημα. 
Ο κ. Κατσίβελας καταλόγισε απουσία της αντιπολίτευσης από τα δρώμενα του Δήμου σε κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να απαντήσει στο αίτημα για σύγκληση του Σώματος λέγοντας ότι κανείς δεν εμποδίζεται να συμμετέχει όταν ζητηθεί. Ο
κ.Καλκαβούρας ενεπλάκη στο θέμα τονίζοντας ότι ασκείται κριτική στα όργανα του προεδρείου αλλά ζήτησε να υπάρξει η τήρηση της διαδικασίας. Στο θέμα πάντως δεν δόθηκε καμία απάντηση μετά την εν λόγω κόντρα με αποτέλεσμα να φορτιστεί η συνεδρίαση. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                              ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΡΚΕΤΗ ώρα στην 6ωρη συνεδρίαση πήραν οι τοποθετήσεις για την εγκληματικότητα ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Φιλιατρών, Δημήτρης Σαρμαντζής και Βασίλης Παπαθεοδοσιου επέμειναν ότι η απουσία τμημάτων θα οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση για την περιοχή.
Ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Δημήτρης Σαρμαντζής δεν πείστηκε από τα ποσοστά που παρουσίασε σε δελτίο τύπου η Περιφερειακή Διεύθυνσης Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει αναλογικότητα όταν το 60% της αστυνομικής δύναμης στη Μεσσηνία εδρεύει στην Καλαμάτα. Στην συνέχεια εξήγησε ότι : «Υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας στα Φιλιατρά και είναι διάχυτο, χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω τον κόσμο. Τουλάχιστον πέντε ληστείες έχουν έρθει στην αντίληψή μου και δεν ξέρω αν έχουν καταγραφεί από την αστυνομία το τελευταίο διάστημ.  Εμμένουμε, για εμάς το θέμα παραμένει ανοιχτό».
Για το ίδιο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου επανέλαβε την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του, με αφορμή την ανησυχία των κατοίκων οδηγώντας το θέμα ωστόσο σε άλλη οπτική γωνία. Μάλιστα ο κ. Παπαθεοδοσίου υποστήριξε ότι: «Όσον αφορά την ασφάλεια στην Τριφυλία, δεν υπάρχει ασφάλεια, θα θρηνήσουμε θύματα, τα Φιλιατρά, οι πόλεις της Τριφυλίας δυστυχώς έχουν αλλοτριωθεί από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Η ασφάλεια έχει δυο παραμέτρους, και την έκταση της ασφάλειας και την πληθυσμιακή έκταση. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην Τριφυλία όσον αφορά την Καλλικρατική ύπαρξη, δεν μπορώ να ασχοληθώ για το γήπεδο του Κοπανακίου, όπως εσείς δεν μπορείτε να ασχοληθείτε για το γήπεδο των Γαργαλιάνων, οπότε εκ των πραγμάτων υφίσταται θέμα Καλλικρατικής ύπαρξης, δομής, ευαισθησίας και συνέχειας». ΓΙΑΝ. ΜΠ.
                                               
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ 11 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης τέθηκε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις το θέμα με τους 11 πρώην συμβασιούχους στο τότε δήμο Κυπαρισσίας καθώς η δημοτική αρχή έκανε στροφή 180 μοιρών αίροντας την πρωτοβουλία της για ένδικα μέσα αποδεχόμενοι τελικά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους του προγράμματος Stage που είχαν προσληφθεί στον πρώην Δήμο Κυπαρισσίας με αποτέλεσμα να υλοποιηθεί η διαδικασία πρόσληψής τους στο δήμο. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιήθηκε τον Απρίλιο 2012 κι έκτοτε μεσολάβησαν αρκετά θέματα, συμπεραίνοντας ότι η αλλαγή στάσης του Δήμου οφείλεται στο νεο νομοθετικό πλαίσιο που ήδη αποδέχτηκαν κι άλλοι Δήμοι ανά την επικράτεια για την δικαίωση πρώην συμβασιούχων.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρινόπουλος χαιρέτησε την αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι η παράταξή του είχε ξεκάθαρη θέση από την αρχή ώστε να μην πάνε τους εργαζόμενους στον Άρειο Πάγο. Από την πλευρά της η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας κα. Μαραβελή πρόσθεσε ότι η τροπολογία έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ ο δικηγόρος από το δήμο ορίστηκε στις 7 Απριλίου 2017, οπότε οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές από αυτές που αρχικά υπέδειξε ο Δήμος.
«Οι εργαζόμενοι αυτοί κρατούνταν επι χρονιά σε μια ομηρία», εξέφρασε ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης, κριτικάροντας την διαφορετική αρχική αντιμετώπιση από την πλευρά της Δημοτικής αρχής..
Προς το τέλος μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος συμπλήρωσε ότι «Δεν ακούστηκε όλη η αλήθεια για τα παιδιά του stage και είμαστε όλοι μάρτυρες. Τα παιδιά δικαιώθηκαν το 2012, ο κ. δήμαρχος το 2014, ενοχλήθηκε από αυτά τα παιδιά να κάνουν ένα ραντεβού και τελικά έφαγαν πόρτα αρχικά από την Δημοτική αρχή σήμερα. Τι μεσολάβησε και άλλαξε η στάση σας, μήπως οι νομικοί σύμβουλοι σας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά;». Γ.ΜΠ.

                               ΑΣΤΡΑΨΕ ΠΑΛΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
«Μομφές στην παράταξη, μομφές σε όλους μας ή νταβατζής ο κ. Κανελλόπουλος δεν είναι κ. Δήμαρχε», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Ζαχαρίας Κανελλόπουλός στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας.
Ποιος είδε τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και δεν το φοβήθηκε! Ο κ. Κανελλόπουλος γι’ ακόμη μία φορά ήταν χειμαρρώδεις, μάλιστα έθιξε το θέμα του υψηλού κόστους κατασκευής για τις δημοτικές χαρές της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, μετά την αναφορά του δημάρχου για το θέμα αυτό στην απαντητική επιστολή του προς τον πρώην δήμαρχο κ. Κόλλια. Ο κ. Κανελλόπουλος εκτίμησε ότι ο δήμαρχος άφησε υπονοούμενα όσον αφορά το υψηλό κόστος κατασκευής τονίζοντας το γεγονός πως όσοι ασκούσαν εξουσία τότε στη δημοτική αρχή Κόλλια βρίσκονται και σήμερα στη δημοτική αρχή Κατσίβελα.
Απευθυνόμενος προς τον κ. Κατσίβελα και σε έντονο ύφος ανέφερε τα εξής: «Δεν θέλω να στεναχωρήσω καρδιές αλλά εδώ κ. δήμαρχε είμαστε για την διαφάνεια και όταν κάνετε υπαινιγμούς και όταν μιλάτε για συμβούλους και αντιδημάρχους της προηγουμένης θητείας, τους έχετε και τώρα, δίπλα σας είναι. Λοιπόν, μομφές στην παράταξη, μομφές σε όλους μας ή νταβατζής ο κ. Κανελλόπουλος δεν είναι κ. Δήμαρχε, άλλοι είναι οι νταβατζήδες κ. Δήμαρχε […] και δεν δέχομαι αυτή την προσβολή, νταβατζήδες, νταβατζήδες για την νομιμότητα, επειδή σηκώνουμε τη σημαία της διαφάνειας, ε λοιπόν δεν θέλω να γίνω αντιδήμαρχος ούτε το ζήτησα […] και αν σας αρέσει, αν δεν σας αρέσει ο λαός έχει αυτιά, μάτια και θα κρίνει […] είπε χαρακτηριστικά. 
Το σχόλιο προέρχεται από το gargalianoionline.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου