12.6.18

Γερμανίδες ρεπόρτερς ξεναγήθηκαν στην Καλαμάτα

Γερμανίδες δημοσιογράφοι, που ασχολούνται κυρίως με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, εργαζόμενες σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες της πατρίδας τους βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Καλαμάτα.
Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», του Λυκείου των Ελληνίδων. 

Σε αίθουσα δίπλα από το αίθριο του κτηρίου που στεγάζει τη Συλλογή, προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία της και είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ενδυμασίες (μέσω tablet), από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες.
Η ομάδα των Γερμανίδων δημοσιογράφων έδειξαν πως εντυπωσιάσθηκε από το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς, τις εγκαταστάσεις, τη φιλοξενία, την οργάνωση και από την σπάνια συλλογή ενδυμασιών της κυρίας Βικτωρίας Καρέλια, που ήταν παρούσα.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην ιδιωτική συλλογή του εικαστικού Δημήτρη Ηλιόπουλου, όπου φόρεσαν κοσμήματα εποχής και θαύμασαν παλιές εικόνες, χειρόγραφα βιβλία, όπλα της Επανάστασης του 1821 και παλαιά μουσικά όργανα.
Ακολούθησε βόλτα στο Ιστορικό Κέντρο, όπου στελέχη του δήμου τους μίλησαν για τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται και διοργανώνονται από τον δήμο

Καλαμάτας, όπως είναι: το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, η αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της πόλης κ.α. Επίσης, επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και τους προσφέρθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για την πόλη, την περιοχή, καθώς και τοπικά προϊόντα.
Πέντε από τις γερμανίδες δημοσιογράφους επισκέφθηκαν και άλλα σημεία της Μεσσηνίας, (Καρδαμύλη, Στούπα κ.ά.) πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους και επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου