Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να προσφερθεί όλες τις μέρες και ώρες. Είτε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (γιορτή κλπ), είτε μετά το φαγητό, καθημερινή, στο σπίτι για τα παιδιά και τους μεγάλους.
Αρέσει και ζεστός και κρύος.
Σήμερα παρουσιάζουμε μια εκδοχή με άρωμα πορτοκάλι. Επειδή είναι και νηστίσιμος προσφέρεται και για γλυκό σαρακοστής.
Υλικά που χρειάζονται:
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
1 ποτήρι νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κανέλλα για πασπάλισμα
Πως παρασκευάζεται:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει ελαφρώς πιο σκούρο. Αν το αφήσουμε μπορεί να κολλήσει στο σκεύος.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.
Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα. Αν έχουμε και αμυγδαλόψυχα γαρνίρουμε όπως δείχνει και η φωτογραφία.
Η συνταγή υπάρχει στο «βήμα ορθοδοξίας».
Αρέσει και ζεστός και κρύος.
Σήμερα παρουσιάζουμε μια εκδοχή με άρωμα πορτοκάλι. Επειδή είναι και νηστίσιμος προσφέρεται και για γλυκό σαρακοστής.
Υλικά που χρειάζονται:
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
1 ποτήρι νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κανέλλα για πασπάλισμα
Πως παρασκευάζεται:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει ελαφρώς πιο σκούρο. Αν το αφήσουμε μπορεί να κολλήσει στο σκεύος.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.
Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα. Αν έχουμε και αμυγδαλόψυχα γαρνίρουμε όπως δείχνει και η φωτογραφία.
Η συνταγή υπάρχει στο «βήμα ορθοδοξίας».