Προσοχή όταν μαγειρεύετε!
Το
κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα που είναι τα πρώτα στη
λίστα των τροφίμων για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.
Τη λίστα συνεχίζουν
Φυλλώδη - πράσινα λαχανικά
Αυγά
Τόνος
Στρείδια
Τυρί
Τα βακτήρια αφθονούν στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον
άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την
κατανάλωσή του όταν δεν είναι ψημένο καλά.
Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά
τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό
και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.