22.12.18

Μελομακάρονα: Συνταγή για όσες δεν θέλουν έτοιμα

Προλαβαίνεις να ετοιμάσεις μελομακάρονα. Σε ένα απόγευμα ή λίγες ώρες από το πρωινό αρκούν για να ετοιμαστούν. 
Θα χρειαστούν
800 γρ. λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
2 κουταλάκια κανέλα
2 κιλά περίπου αλεύρι
καρυδόψιχα (για πασπάλισμα)
Για το σιρόπι:
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε, μέχρι που η ζύμη  να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα μελομακάρονα (όχι σε μεγάλο μέγεθος α) γιατί θα φουσκώσουν και β) θα αργήσουν να ψηθούν). Όταν ετοιμαστούν τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα τριπάμε λίγο με τη μύτη ενός πιρουνιού και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Τότε ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από   πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.
Άντε καλή επιτυχία και του χρόνου καλύτερα.  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου