12.12.18

Τρόποι για να ανεβείτε ψυχολογικά όταν όλα πάνε στραβά!

Πολλές φορές στη ζωή μας τυχαίνει να συμβαίνουν γεγονότα δυσάρεστα για εμάς ή ν΄αλλάζουν δεδομένα που δεν τα περιμέναμε;
Κι αναρωτιόμαστε… Γιατί πάνε όλα στραβά;
 Αφού λοιπόν νιώθουμε απογοήτευση γι’ αυτά που περιμέναμε και δεν ήρθαν, γι αυτά που αλλιώς τα περιμέναμε κι αλλιώς ήρθαν ή για μικροαναποδιές στην καθημερινότητά μας, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να γίνει η ζωή μας καλύτερη κι εμείς να νιώσουμε ευτυχισμένοι!
1. Δείτε το γεγονός ή τα γεγονότα που τα θεωρήσατε ως αναποδιές, μεμονωμένα. Δεν σημαίνει πως το ένα, έφερε το άλλο.
2. Δεν υπάρχουν αληθινά καλά και άσχημα γεγονότα (εξαιρούνται φυσικά οι καταστάσεις πένθους κλπ). Αυτό που θεωρείτε εσείς κακό, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι καλό ή αδιάφορο.
3. Ερμηνεύστε το κάθε γεγονός αλλιώς. Όταν για παράδειγμα δεν πήρατε τη δουλειά που τόσο θέλατε, πείτε στον εαυτό σας πως ίσως θα έρθει σύντομα μια ακόμη καλύτερη δουλειά ή ευκαιρία και μην είστε τόσο σίγουρη πως θα είσαστε ευτυχισμένη αν τελικά κατακτούσατε αυτή τη θέση που θέλατε. Το ίδιο συμβαίνει και σε ζητήματα προσωπικά. Χωρίσατε από έναν άνθρωπο με τον οποίο νιώθατε ερωτευμένη. Όμως η ζωή κρύβει υπέροχες εκπλήξεις κάθε μέρα και δεν ξέρετε αύριο ποιον θα συναντήσετε μπροστά σας που μπορεί να σας κάνει αληθινά ευτυχισμένη και να νιώσετε συναισθήματα που δεν φανταζόσασταν ότι θα αισθανθείτε.
4. Ποτέ μην θεωρείτε πως αυτά που φαντάζεστε για κάτι που δεν έγινε ή που δεν ήρθε θα γίνονταν όπως τα έχετε σκεφτεί στην πράξη. Σπάνια, ή σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει αυτό. Απλώς τις περισσότερες φορές φτιάχνουμε μια ιστορία στο νου μας, με τις πληροφορίες και τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, όμως δεν ξέρουμε όλα τα δεδομένα, άρα και την έκβαση κάθε γεγονότος.
5. Δείτε κάθε αναποδιά που συμβαίνει σαν δώρο. Ακούγεται θεωρητικό κι ίσως δύσκολο να γίνει στην πράξη, αν όμως το καταφέρετε, δεν θα ξαναπείτε ποτέ “γιατί όλα μου πηγαίνουν στραβά;¨. Μέσα από τις δυσκολίες λοιπόν, μαθαίνουμε τον εαυτό μας κι είναι μια αφορμή για ν΄αλλάζουμε και να βελτιωνόμαστε.
6. Μην θυματοποιείστε. Τι νόημα έχει να κάθεστε πάνω από το χυμένο γάλα και να κλαψουρίζετε; Ό,τι έγινε , έγινε. Κι έγινε για κάποιο λόγο. Με το να νιώθετε θύμα απλώς μειώνετε τον εαυτό σας και θα συνεχίσετε να νιώθετε έτσι αφού θα ελκύετε ανάλογες καταστάσεις.
7. Αλλάξτε το βλέμμα σας. Για σκεφτείτε. Προς τα που κοιτάτε; Μήπως το βλέμμα σας μένει στα εμπόδια και τις τυχόν αναποδιές. Αν είναι έτσι, είναι σαν να δίνετε εντολή στον εγκέφαλό σας να στοχεύει εκεί και τελικά να έρχονται στη ζωή σας, όσα φοβάστε ή δεν θέλετε. Αλλάζοντας το βλέμμα σας, ανοίγοντας τους ορίζοντές σας και πιστεύοντας πως θα καταφέρετε αυτό που θέλετε, κοιτώντας μόνο στον στόχο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχετε.
Πώς να νιώσετε καλύτερα:
1. Κάντε μια λίστα με όλα όσα έχετε στη ζωή σας, από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα.
2. Νιώστε την ευγνωμοσύνη για όσα έχετε.
3. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για όσα έχετε κάνει μέχρι σήμερα.
4. Μην το ρίξετε στο φαγητό, στο ποτό ή σε ο,τιδήποτε σας κάνει να καλύπτετε πρόχειρα το κενό και τη θλίψη που νιώθετε. Μην κάνετε κακό στον εαυτό σας.
5. Γράψτε τι είναι αυτό που σας προκαλεί φόβο. Μήπως κάτι που όταν είσαστε μικρότερη σας είχε απογοητεύσει; Καθησυχάστε τον εαυτό σας, ηρεμήστε τον!
6. Πάντα να θυμάστε αυτό που λένε οι Κινέζοι:”Θα περάσει κι αυτό” και σκεφτείτε πώς θα βλέπετε αυτή τη στιγμή που νιώθετε πως όλα σας πάνε στραβά, έπειτα από μερικούς μήνες ή χρόνια!


 womannow.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου