23.11.19

"Υποχρεώσεις" του μνημονίου Τσίπρα ! Τίτλοι τέλους για το ΕΚΑΣ για 420.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Τελευταία καταβολή για τους δικαιούχους του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, γνωστού και ως ΕΚΑΣ. Οι σκέψεις της κυβέρνησης για αντισταθμιστικές παροχές.
Τίτλοι τέλους πέφτουν στα τέλη Νοεμβρίου για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, γνωστό και ως ΕΚΑΣ, το οποίο αφορούσε περίπου 420.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Και αυτό, διότι θα είναι η τελευταία φορά που θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων του τρίτου δανειοδοτικού πακέτου.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει δεσμευτεί να προβεί σε αντισταθμιστικές παροχές, προκειμένου να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη χορήγηση μόνιμου μερίσματος σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Real News», συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη μονιμοποίηση μερίσματος που δίνεται στους συνταξιούχους στο τέλος κάθε χρόνου.
Το προωθούμενο μέτρο αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους και υπό την προϋπόθεση επίτευξης υπερπλεονάσματος (σ.σ. πλεόνασμα άνω του στόχου).
Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να διακρίνεται από την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή να καθορίζεται με βάση το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου