20.3.20

Φυλάκιση 8 μηνών σε μανικιουρίστρα

Άνοιξε το μαγαζί και... πλήρωσε ένα σπασμένο νύχι με 8μηνη φυλάκιση. Την ποινή αυτή επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε 43χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος περιποίησης νυχιών που συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα να λειτουργεί το κατάστημά της, παρά την απαγόρευση στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του κορονοιού.
Η 43χρονη "νυχού" δήλωσε πως λειτούργησε το κατά­στημά της λόγω έκτακτης ανάγκης για να εξυπηρετήσει πελάτισσα που κινδύ­νευε από μόλυνση, καθώς έσπασε το νύχι σε ατύχημα και της δημιούργησε τραύμα. Η εκ­δοχή της έκτακτης ανάγκης έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο, το οποίο ωστόσο επισήμανε στην κατηγορούμενη μανικιουρίστα ότι στο πλαίσιο της πρόληψης δεν έπρεπε να λειτουργήσει το κατάστημά της. Έτσι της επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή για να αφεθεί τελικά ελεύθερη, αφού νωρίτερα ενώπιον του δικα­στηρίου δήλωσε μετανιωμένη, ζητώντας παράλ­ληλα συγγνώμη. 
Πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα:
Νωρίς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αστυνομικοί του Τμήματος Λάρισας περιπολώντας σε κεντρική οδό στο πλαίσιο των ελέγχων για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοίού, διαπίστωσαν ότι παρά την απαγόρευση το κατάστημα της 43χρονης ήταν φωταγωγημένο και η μανικιουρίστα παρείχε τις υπηρεσία της σε Λαρισαία.
Η 43χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου εξηγώντας την από­φασή της να λειτουργήσει το κατάστημα εμφα­νίσθηκε μετανιωμένη και ζήτησε συγγνώμη καθώς όπως είπε "δεν ήθελα να κάνω κάτι κακό. Μια πελάτισσά μου για πολλά χρόνια επικοι­νώνησε μαζί μου λέγοντας πως θα πάθαινε μό­λυνση γιατί της έσπασε το νύχι. Με παρακαλούσε γιατί πονούσε» είπε η 43χρονη τονίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που πήγε στο κατάστημά της διευκρινίζοντας πως «αν ήθελα να δουλέψω θα πήγαινα ή στο υπόγειο του καταστήματος ή στα σπίτια. Παραπάνω από μισή ώρα δεν έμεινα στο μαγαζί, φταίω για την καλοσύνη μου, με παρακαλούσε η πελάτισσά μου γιατί πόναγε» επανέλαβε η 43χρονη διευκρινίζοντας προς το δικαστήριο τι έπρεπε να συμβεί στο σπασμένο χτιστό νύχι της Λαρισαίας για να αποφευχθεί η μόλυνση μετά το ατύχημα. Την απόφαση της Πολιτείας για τηv απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υπενθύμισε στην κατηγορουμένη η πρόεδρος του δικαστηρίου τονίζοντας το σκέλος της πρόληψης.
Tις πρωτόγνωρες συνθήκες  που διαμορφώνει η επιδημία του κορονοϊού και για τους επαγγελματίες σημείωσε η εισαγγελέας της έδρας η οποία τόνισε πως η 43χρονη μανικιουρίστα θα μπορούσε και με άλλον τρόπο να αντιμετωπίσει το τραύμα της πελάτισσας  χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το κατάστημα και σημειώνοντας το σκέλος της πρόληψης πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πράξη τελέσθηκε από αμέλεια.
Tις πρωτόγνωρες καταστάσεις από την επιδημία σημείωσε και η υπεράσπιση, εστιάζοντας στην έκτακτη ανάγκη, λόγο για τον οποίο «υπέκυψε από αμέλεια στο αίτημα της πελάτισσας». Στην εισαγγελική πρόταση για 5μηνη φυλάκιση, το δικαστήριο επέμενε στην κατηγορία με τη οποία παραπέμφθηκε η 43χρονη, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών, χωρίς χρηματικό πρόστιμο και με ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η μανικιουρίστα να αφεθεί ελεύθερη. Να σημειωθεί πως η "νυχού" αποτέλεσε τη δεύτερη επαγγελματία που καταδικάσθηκε καθώς λειτούργησε το κατάστημά της παρά την απαγόρευση.
Προηγήθηκε, η καταδίκη 59χρονου Ελασσονίτη ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ, ενώ σε βάρος άλλων τριών επαγγελματιών του νομού έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Εφημερίδα Ελευθερία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου