20.3.20

Ελέγχει κανείς τους τουρίστες που κυκλοφορούν και στο νομό μας;

Ερωτηματικά γεννά η παρουσία τουριστών που κυκλοφορούν σαν… αδέσποτα κατοικίδια εν μέσω πανδημίας στην Ελληνική επικράτεια και κανείς δεν γνωρίζει πότε και που έκαναν ελέγχους.
Τηρούν τα μέτρα προφύλαξης;
Είναι θετικοί ή αρνητικοί φορείς του κορονοϊού;
Αρκετοί ζουν αρκετούς μήνες στην περιοχή.
Άλλοι όμως έρχονται σε airBNB καταλύματα, δημιουργώντας προβληματισμό, σπέρνοντας πανικό κλπ.
«Για να μην εξαπλωθεί ο ιός, εμάς, μας περιορίζει το κράτος. Χάνουμε δουλειές, πληρώνουμε από το υστέρημά μας κι αυτοί κόβουν βόλτες ανενόχλητοι», υποστηρίζουν οι ντόπιοι.   
Καθώς τώρα είναι και το Πάσχα των Καθολικών φεύγουν από τις πατρίδες τους και γυρνούν (για παράδειγμα) σε Κορώνη, Πύλο, Καρδαμύλη, Στούπα κλπ. Οι μόνιμοι κάτοικοι ρωτούν και περιμένουν απαντήσεις:
Μπορούν να ελεγχθούν;
Είναι θέμα των δημοτικών αρχών;
Υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας;
Της Αστυνομίας;        
 Έντονη είναι η ανησυχία και στα νησιά με την άφιξη τουριστών. Μάλιστα– πολλές φορές - δεν τηρούν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης  της νόσου.
ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Στη Σκιάθο έχει σημάνει συναγερμός μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Θοδ. Τζούμα ότι Ιταλοί τουρίστες «κόβουν» βόλτες στο νησί, ανενόχλητοι. Ο δήμαρχος είχε ζητήσει να απαγορευθούν οι μετακινήσεις προς το νησί και δεν έκρυψε την αγωνία του για την παρουσία τουριστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία.
«Δύο Ιταλοί ήρθαν την περασμένη εβδομάδα από το Μιλάνο που έψαχναν να νοικιάσουν κατάστημα για το καλοκαίρι. Έμεναν σε πανσιόν που ήταν παρανόμως ανοιχτή. Δεν πήγαν στο κέντρο υγείας, τους εντόπισε η αστυνομία αλλά αυτοί δεν θέλουν να φύγουν» είπε ο δήμαρχος. Τους ρώτησε ο διευθυντής του κέντρου Υγείας πώς ήρθαν στην Ελλάδα και αυτοί απάντησαν ότι βρίσκονταν ήδη εδώ και 10 ημέρες στην Αθήνα αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε» πρόσθεσε
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ: Ίδια κατάσταση και στη μικρή Σύμη. Ο δήμαρχος είπε πως στο νησί έχουν φτάσει δεκάδες πολίτες από χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από την Κίνα. «Σε καθημερινή βάση επισκέπτονται το νησί άνθρωποι από όλη την Ευρώπη. Κάποιοι είχαν αγοράσει σπίτια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί» πρόσθεσε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «έρχονται για να προστατευθούν από τον ιό».


ΑΝΤ. ΧΑΖΑΠΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου