15.8.12

Ας Γνωρίσουμε την ομάδα ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας


Η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας είναι μια ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που συστάθηκε στις αρχές του 2009 με σκοπό την επέμβασή της, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη συνδρομή της με τα μέλη της σε συνεργασία με άλλες ομάδες κι επίσημους φορείς, στην έρευνα, στη διάσωση και στη βοήθεια ατόμων.

Στηρίζει τη δράση της  βασικά, στη χρησιμοποίηση μηχανοκίνητων οχημάτων ειδικής χρήσης 4x4, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και προσέγγισης σε σημεία δύσβατα και δυσπροσπέλαστα από κοινά μέσα και τη δυνατότητα μεταφοράς ειδικών ομάδων όπως γιατροί, διασώστες, πυροσβέστες και άλλοι, στα σημεία που θα επιχειρήσουν.

Να τονιστεί ότι ο χαρακτήρας της ομάδας είναι καθαρά επικουρικός αυτού άλλων ομάδων. Δηλαδή, η ΟΑΚ βοηθά προκειμένου να αντιμετωπίζονται δυσκολίες και να υπερνικούνται τα εμπόδια που δημιουργεί η κίνηση στο
φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερα σε καταστάσεις καταστροφών και έκτακτης ανάγκης.

Για το σκοπό αυτό στο δυναμικό της ΟΑΚ, υπάρχουν διαθέσιμα εννέα οχήματα ειδικής χρήσης 4x4 με ειδικό εξοπλισμό, 2 πλωτά φουσκωτά σκάφη με τον ανάλογο εξοπλισμό και 23 ενεργά μέλη, εκ των οποίων έξι πιστοποιημένοι δύτες και τέσσερις χειριστές ταχυπλόων.

Για την εκπαίδευση των μελών μας, πραγματοποιούνται σχετικά με τη δραστηριότητα της ΟΑΚ σεμινάρια, ενώ στην 3χρονη λειτουργία μας έχουμε κατ' επανάληψη συνεργαστεί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και το Δήμο Καλαμάτας, για τη συνδρομή μας σε επιχειρήσεις πρόληψης, έρευνας και διάσωσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου