Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ( Executive Chefs Club
of Greece ) ιδρύθηκε στο Νομό Μεσσηνίας με έδρα την πόλη
της Καλαμάτας.
Σε δελτίο τύπου της Λέσχης αναφέρονται τα εξής:
«Καλούμε σε συμπόρευση όλη την οικογένεια των επαγγελματιών εστίασης, μαγείρων, αρχιμαγείρων, ζαχαροπλαστών, και συναφών επαγγελμάτων, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτήν την προσπάθεια που θα αναβαθμίσει τον κλάδο μας και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο επάγγελμά μας.
Σκοπός της λέσχης, είναι η ανάδειξη, κατάρτιση και επαγγελματική καταξίωση του Έλληνα γαστρονόμου και γενικά η προώθηση σε όλον τον κόσμο, της ελληνικής μαγειρικής που βασίζεται κυρίως στη μοναδική Μεσογειακή διατροφή.
Η ανάδειξη του Έλληνα παραγωγού και των Ελληνικών προϊόντων, είναι προτεραιότητά μας και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, παράγουν με μεράκι και αγάπη τα αγνά Ελληνικά προϊόντα και στη συνέχεια τα διαθέτουν στην Ελληνική και ξένη αγορά μέσω των εξαγωγών.
Η Μεσσηνία είναι ένας τόπος παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, τα κρασιά, τα τυροκομικά προϊόντα κλπ..
Καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή με κάθε δύναμη, ώστε η Μεσσηνιακή αγνή παραγωγή, να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όλον τον κόσμο.
Επίσης δεδομένη να θεωρείται από εμάς, η υποστήριξη, βοήθεια και συμβουλή κάθε είδους, που θα προωθήσει και αναβαθμίσει τη δουλειά μας, εμπεδώνοντας την υγιή ανταγωνιστικότητα στους χώρους εστίασης και στα παραγόμενα προϊόντα.
Η δράση της λέσχης, θα είναι στα πλαίσια της οργάνωσης συνεδρίων, διαγωνισμών, σεμιναρίων κατάρτισης αλλά και κάθε εκδήλωσης που αφορά την Ελληνική μαγειρική και γαστρονομία, όπως και η εξυπηρέτηση του επαγγελματία.
Μέλημά μας η παραμονή στις ηθικές αξίες που μας οδήγησαν στην απόφαση δημιουργίας αυτής της λέσχης.
Η συνεργασία με όλους τους φίλους της μαγειρικής και της γαστρονομίας σε όλον τον κόσμο είναι ο κύριος στόχος μας και πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον μας, για τη διάδοση της ελληνικής και της μεσογειακής μαγειρικής και διατροφής γενικότερα.
Οι διαδικασίες ίδρυσης της λέσχης έχουν ολοκληρωθεί και ξεκινάμε μια πορεία που θα στεφθεί με επιτυχία.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους και τα μέλη που είναι μαζί μας από την πρώτη στιγμή και ζητούμε τη στήριξη όλων σε αυτήν την προσπάθεια.
Σε δελτίο τύπου της Λέσχης αναφέρονται τα εξής:
«Καλούμε σε συμπόρευση όλη την οικογένεια των επαγγελματιών εστίασης, μαγείρων, αρχιμαγείρων, ζαχαροπλαστών, και συναφών επαγγελμάτων, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτήν την προσπάθεια που θα αναβαθμίσει τον κλάδο μας και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο επάγγελμά μας.
Σκοπός της λέσχης, είναι η ανάδειξη, κατάρτιση και επαγγελματική καταξίωση του Έλληνα γαστρονόμου και γενικά η προώθηση σε όλον τον κόσμο, της ελληνικής μαγειρικής που βασίζεται κυρίως στη μοναδική Μεσογειακή διατροφή.
Η ανάδειξη του Έλληνα παραγωγού και των Ελληνικών προϊόντων, είναι προτεραιότητά μας και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, παράγουν με μεράκι και αγάπη τα αγνά Ελληνικά προϊόντα και στη συνέχεια τα διαθέτουν στην Ελληνική και ξένη αγορά μέσω των εξαγωγών.
Η Μεσσηνία είναι ένας τόπος παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, τα κρασιά, τα τυροκομικά προϊόντα κλπ..
Καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή με κάθε δύναμη, ώστε η Μεσσηνιακή αγνή παραγωγή, να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όλον τον κόσμο.
Επίσης δεδομένη να θεωρείται από εμάς, η υποστήριξη, βοήθεια και συμβουλή κάθε είδους, που θα προωθήσει και αναβαθμίσει τη δουλειά μας, εμπεδώνοντας την υγιή ανταγωνιστικότητα στους χώρους εστίασης και στα παραγόμενα προϊόντα.
Η δράση της λέσχης, θα είναι στα πλαίσια της οργάνωσης συνεδρίων, διαγωνισμών, σεμιναρίων κατάρτισης αλλά και κάθε εκδήλωσης που αφορά την Ελληνική μαγειρική και γαστρονομία, όπως και η εξυπηρέτηση του επαγγελματία.
Μέλημά μας η παραμονή στις ηθικές αξίες που μας οδήγησαν στην απόφαση δημιουργίας αυτής της λέσχης.
Η συνεργασία με όλους τους φίλους της μαγειρικής και της γαστρονομίας σε όλον τον κόσμο είναι ο κύριος στόχος μας και πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον μας, για τη διάδοση της ελληνικής και της μεσογειακής μαγειρικής και διατροφής γενικότερα.
Οι διαδικασίες ίδρυσης της λέσχης έχουν ολοκληρωθεί και ξεκινάμε μια πορεία που θα στεφθεί με επιτυχία.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους και τα μέλη που είναι μαζί μας από την πρώτη στιγμή και ζητούμε τη στήριξη όλων σε αυτήν την προσπάθεια.