27.9.17

Πλημμύρες και καταστροφές στη Θάσο: Απεγκλωβίστηκαν προσκυνητές από μοναστήρι

Μεγαλύτερες από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί ήταν οι δυσλειτουργίες που προκάλεσε στη Θάσο η δυνατή νεροποντή που έπεσε τόσο το βράδυ της Κυριακής όσο και το πρωί της Δευτέρας.
Αν και η κατάσταση αυτή την στιγμή στο νησί φαίνεται να είναι υπό έλεγχο, εντούτοις τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή Θάσου ήταν αρκετά και σοβαρά.
Το μεγαλύτερο από αυτά ήταν ο αποκλεισμός περίπου 60 προσκυνητών που είχαν μεταβεί στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Καζαβίτι, καθώς οι κατολισθήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που ενώνει το μοναστήρι με τον υπόλοιπο κόσμο. Η διαδικασία απομάκρυνσης των φερτών υλικών διήρκεσε αρκετές ώρες, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι προσκυνητές απεγκλωβίστηκαν.
Όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, "πέρα από τον δρόμο στον Άγιο Παντελεήμονα είχαμε σοβαρές φθορές στον δρόμο που ενώνει τον Πρίνο με το Καζαβίτι, αλλά και μια σειρά προβλημάτων στον Σωτήρα, στην Καλλιράχη και στον Πρίνο (τόσο στον κάμπο όσο και στο δασύλλιο, λόγω τοπικών φαινόμενων πλημμυρών. Αναγκαστήκαμε, μάλιστα, να κλείσουμε προληπτικά το δημοτικό σχολείο Πρίνου, ενώ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου προχώρησε σε αρκετές αντλήσεις νερών από σπίτια. Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες. Όλα αυτά δείχνουν ότι τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που ξεκίνησαν πρόσφατα -μετά από πολύ μεγάλες καθυστερήσεις- πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου