11.11.17

Ψαρόσουπα από τ΄ Άγιο Όρος

Τώρα που η χειμώνιασε και η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά, μια σούπα είναι ότι πρέπει. Αντιγράφουμε από το  vimaorthodoxias.gr και προτείνουμε μία αγιορείτικη συνταγή.
 Υλικά, που χρειάζονται:
1 κιλό ψάρια διάφορα για βραστά
2 κρεμμύδια
1 μάτσο σέλινο
4 καρότα
2 πράσινες πιπεριές
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
4 πατάτες μέτριες
¼ φλιτζάνι Λάδι
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια (τώρα είναι μόδα κι εξυπηρέτηση όλα σχεδόν τα ψαράδικα τα καθαρίζουν και τα προσφέρουν έτοιμα στους πελάτες). Μετά, καθαρίζουμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον άνηθο.
Όταν βράσουν όλα καλά, βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από το μύλο των λαχανικών, εκτός μόνο από τις πιπεριές, που τις πετάμε.
Σουρώνουμε τα ψάρια, τα πετάμε και βάζουμε το καθαρό ζουμί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά.
Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.
Και μην ξεχνάτε: οι αγιορείτες ξέρουν να μαγειρεύουν. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου