1.3.18

Θα χαθεί το MEGA από τις οθόνες μας;

Κλείνει το MEGA;
 Μπορεί ναι. 
Η μόνη σωτηρία μπορεί να έλθει μόνο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τους εκπροσώπους του καναλιού. Μ ε βάση το νόμο για τις αδειοδοτήσεις πρέπει εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να καταθέσει αίτηση για την απόκτηση άδειας. Είτε πανελλαδικής εμβέλειας (όπως είναι τώρα) είτε ως περιφερειακό (όπως τόσα τοπικά – περιφερειακά  π.χ. BEST, Μεσόγειος, Αρκαδίας, Αχαϊας κλπ). Αλλά και ως θεματικό χωρίς ειδήσεις με ελεύθερο πρόγραμμα κλπ, αλλά πανελλήνιας εμβέλειας.   
Τη Δευτέρα το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση το άλλοτε ΜΕΓ(κ)ΑΛΟ κανάλι.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία ή συνεχιστεί η απαξίωση των κύριων μετόχων του καναλιού, όπως μέχρι σήμερα, το Συμβούλιο θα δώσει εντολή στην DEGEA να διακόψει τη συνεργασία. Το ορίζει αφενός ο νόμος ενώ αφετέρου  η εταιρεία μεταφοράς σήματος (DEGEA) έχει μήνες να πάρει χρήματα. Αυτό σημαίνει πως το MEGA θα φύγει από τις οθόνες των τηλεοράσεων μας σε όλη την Ελλάδα.       
Με άλλα λόγια όπως έλεγαν όσοι  ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις «το ΕΣΡ καλείται  να κρίνει αν το Mega θα μπορεί να μεταδίδει πρόγραμμα ή θα τελειώσει εδώ η πορεία του. Οι τράπεζες που έχουν κι αυτές μερίδιο ευθύνης, μετά τους μετόχους, επειδή κρατούν δεσμευμένους του λογαριασμούς, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το “φιλί της ζωής” στην Τηλέτυπος ΑΕ και να επιτρέψουν στο κανάλι να συνεχίσει τις εκπομπές του, μέχρι να βρεθεί επενδυτής».
Στο μεταξύ οι προσφυγές της Ένωσης Ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών και των σταθμών Αlpha, ANT1, Star και ΣΚΑΙ στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητηθούν στην Ολομέλεια στις 4 Μάϊου.
Συνεχίζει τις μεταδόσεις του, το Μακεδονία TV. Κανονικά θα συνεχίσει τη μετάδοση του προγράμματος  του το Μακεδονία TV.  Ο σταθμός δεν θεωρείται ενημερωτικός σταθμός σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν.4279/2014) έκρινε το ΕΣΡ. Η μη συμμετοχή του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις πανελλαδικές άδειες, γενικής στόχευσης.
Μόνο στην Αττική το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το ΕΣΡ τροποποίησε αυτεπαγγέλτως την 241/2013 απόφασης της Ολομέλειας που του έδινε τη δυνατότητα πανελλαδικής εκπομπής και έτσι ο σταθμός θα μεταδίδει πλέον πρόγραμμα μόνο στην Αττική. Στη διαγωνιστική διαδικασία του Ιανουαρίου 2018, το ΑΡΤ TV δεν είχε λάβει μέρος και κινδύνευε να χάσει το δικαίωμα εκπομπής.

  A.X.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου