21.5.18

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΞΩΡΑΙΣΤΗΚΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΗΝ εικόνα της κεντρικής πλατείας Κυπαρισσίας εξωράισε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του και την αρωγή της Κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, την Κυριακή υποδεχόμενος το τέλος της Άνοιξης. 
Τα μέλη του Εμπορικού συλλόγου μεταξύ των οποίων ο κ. Δημήτρης Τερζής, ο Άρης Πανγιωτόπουλος, η Ελένη Κουρέτα, ο Νίκος Μπούκαλης με την βοήθεια πολιτών ομόρφυναν τόσο την κεντρική πλατεία όσο και τον πεζόδρομο, την πρόσοψη της πλατείας φυτεύοντας λουλούδια και πότισαν τα χρώματα των ανοιξιάτικων δημιουργιών. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός είδε επι το έργο και την εκπρόσωπο του ΜΕΣΚ την δραστήρια Σόνια Τουρκολιά, ενώ το παρών έδωσαν κι εκπρόσωποι της Δημοτικής ενότητας Κυπαρισσίας ώστε να ενισχύσουν την
προσπάθεια η οποία ελπίζουμε ότι θα έχει ανάλογη συνέχεια. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

         ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΜΑΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ
Συγκίνησε αλλά κυρίως χειροκροτήθηκε από το κοινό η μεγάλη πρεμιέρα του έργου <<ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΥΝΤΟΥΝ>> από την αγαπημένη θεατρική ομάδα της Κυπαρισσίας μας <<ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ>>, για άλλη μια φορά μας προσφέρει απλόχερα μια ακόμα θεατρική επιτυχία γεμάτη συγκίνηση. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος... Οι φίλοι του θεάτρου και πολιτισμού στηρίζουν την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ αποδεικνύοντας ΟΤΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ! Με την σκηνοθεσία και επιμέλεια της Ελένης Δρακουλάκου. Μια ακόμη μαγική παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική σκηνή Κυπαρισσίας, ενώ συγκινημένος ανέβηκε στην σκηνή ο συγγραφέας δημιουργός Γρηγόρης Χαλιακόπουλος ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από τα Φιλιατρά.rad

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η αγαπημένη θεατρική ομάδα της Κυπαρισσίας μας, για άλλη μια φορά μας προσφέρει απλόχερα μια ακόμα θεατρική επιτυχία γεμάτη συγκίνηση, μια μοναδική εμπειρία που μας φανερώνει το λυπηρό πρόσωπο του πολέμου, όπου για άλλη μια φορά τα μεγάλα θύματα είναι τα παιδιά που αναγκάζονται να θάψουν τα όνειρά τους...Εξαιρετική η ερμηνεία των νέων μαθητών που έστειλαν τον δικό τους μήνυμα ειρήνης, ανθρωπιάς και κυρίως αλληλεγγύης αλλά και τον εμπλουτισμό της διαφορετικότητας, αλλά κυρίως των νέων που βιώνουν την απάνθρωπη πλευρά του πολέμου...Η παράσταση ανέβηκε μετά από προετοιμασία μηνών από την καλλιτεχνική διεύθυνση των συντελεστών της ενώ το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας αποτελεί μια όαση πολιτισμού συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις πολιτισμού μαζί με γονείς των παιδιών, τους καθηγητές τους και τους δημιουργούς...Γ.ΜΠ.
 

            ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Επίσκεψη- ξενάγηση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Παρών ήταν εκτός από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου Παν. Λούτος και μέλη της ομοσπονδίας η οποία προάγει τον πολιτισμό και φέρνει σε επαφή τους απόδημους συμπατριώτες μας. 
Στην επίσκεψη παρευρέθησαν αρκετοί συμπατριώτες και φίλοι της Ομοσπονδίας μας. Η ξενάγηση έγινε από επαγγελματία ξεναγό και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλούς από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Μουσείου. Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις πολιτιστικές της δράσεις, για να γνωρίσουμε από κοντά την ιστορία του τόπου μας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου