Είναι η εποχή της
φρέσκιας μελιτζάνας.
Οι πάγκοι σε όλες τις αγορές και τα σούπερ μάρκετ είναι
γεμάτοι.
Η συνταγή της μελιταζονοσαλάτας που παρουσιάζουμε σήμερα είναι
από το βιβλίο: «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές».
Υλικά που
χρειάζονται:
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση : Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ώσπου
να μαλακώσουν καλά, και τις ξεφλουδίζουμε.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή αλάτι.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή αλάτι.