Μία συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.
Το κέικ των μοναχών, όπως έχει ονομαστεί,
θα το αγαπήσουν (και θα θέλουν πάλι) και
οι μεγάλοι και οι μικροί στο σπίτι.
Μπορεί
να χρειαστεί σε λίγες μέρες που γιορτάζει
ο Δημήτρης και η Δημητρούλα. 1
Υλικά που χρειάζονται
250 ml σπορέλαιο
500 ml χυμό πορτοκάλι
Υλικά που χρειάζονται
250 ml σπορέλαιο
500 ml χυμό πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
Για το γλάσο:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μαργαρίνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μαργαρίνη
Εκτέλεση Συνταγής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο
και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για
30′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί.
Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε
το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα
μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Βγάζουμε
το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5- 10
λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα
το γλάσο.
Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει
καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το
σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία !!!
Τη βρήκαμε στο Βήμα Ορθοδοξίας.