9.12.16

Πώς σχολίασε η αντιπολίτευση το διάγγελμα Τσίπρα


Ν.Δ.: Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται ως απερχόμενος πρωθυπουργός
Εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού «ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος Πρωθυπουργός», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.
«Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους. Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς», ανέφερε η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.
«Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές», κατέληξε η Νέα Δημοκρατία.
«Τρεις λέξεις μόνο: Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», σχολίασε από την πλευρά του μέσω Twitter ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.  

ΠΑΣΟΚ: Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι
Απόλυτη εφαρμογή της ρήσης «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι», καταλόγισε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ. Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ έστω και για μια φορά», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της.
Σημείωσε ωστόσο ότι:

  • «Οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δισ. ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016».
  • «Οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017)».
  • «Το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δισ. περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκ ευρώ περίπου».
  • «Με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ακόμη».
  • «Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι», συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «το άγριο κάψιμο του Λαού μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό».
Σε ό,τι αφορά την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης, στην Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαναν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε καταθέσει την ίδια πρόταση πριν από ένα μήνα στη Χίο, ενώ την πρόταση επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016. «Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν», κατέληξε η Χαριλάου Τρικούπη.

ΚΚΕ: Προκλητική κοροϊδία
Για «προκλητική κοροϊδία» έκανε λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα, σε σχόλιό του για το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει», ανέφερε το ΚΚΕ.
Ο Περισσός εκτιμά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να πείσουν τον λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές - ψίχουλα».
Πρόσθεσε επίσης ότι «την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».


Ποτάμι: Μοιράζει λίγους από τους νέους φόρους που βάζει
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού «θα είχαν αξία  αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους», σημείωσε για το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα το Ποτάμι σε σχόλιό του με τίτλο «με το ένα χέρι μοιράζει, λίγους από τους νέους φόρους που βάζει».
Το Ποτάμι επεσήμανε ότι, αν τα  χρήματα προερχόντουσαν από μείωση της κρατικής σπατάλης, τα μέτρα θα μπορούσαν να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων.
Σε ό,τι αφορά την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, η Σεβαστουπόλεως υπογράμμισε ότι είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει και συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο να ληφθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.


Ένωση Κεντρώων: Κύκνειο άσμα του καταρρέοντος
Ως «κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του» περιέγραψε η Ένωση Κεντρώων το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας» ανέφερε η Ένωση Κεντρώων σε σχόλιό της.
Πρόσθεσε επίσης ότι «για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον».

naftemporiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου