24.3.18

Αναλυτική πρόβλεψη ΕΜΥ για σκόνη και βροχές

Πάλι εδώ. 
Η κόκκινη σκόνη από την Αφρική θα κάνει πάλι την εμφάνισή της στις παρελάσεις. 
Το λέγαμε και νωρίτερα. Παράλληλα θα καταγραφεί και άνοδος της θερμοκρασίας, που θα διατηρηθεί όλη την εβδομάδα.
Στη φωτογραφία παρουσιάζεται η κατάσταση που θα επικρατεί γύρω στις 9 το πρωί της Κυριακής.
Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο
 της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  στη γενική πρόγνωση 3έως 7 ημερών που εκδόθηκε την Παρασκευή και ισχύει από Κυριακή μέχρι Πέμπτη κάνει λόγο για σκόνη τα επόμενα 24ωρα. 

Κυριακή: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές  καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.  Στην υπόλοιπη χώρα 
άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντική μεταφορά  σκόνης.  Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8  μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια. 

Δευτέρα και Τρίτη: Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα  χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους  νεφελώδης με τοπικές βροχές ή μεμονωμένους όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντική μεταφορά σκόνης.  
Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ της Δευτέρας βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τη Δευτέρα. 

Τετάρτη: Στην ανατολική και νότια χωρά αρχικά νεφώσεις με τοπικές  βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων.  Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία  ένταση.  Η θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Πέμπτη: Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.  Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη βαθμιαία 6 τοπικά  7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου