24.4.15

Bild: Σε πέντε χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά φορτωμένα με 100ευρα


Bild: Σε πέντε χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά φορτωμένα με 100ευρα

«Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδας μέχρι τώρα;»... 
Η Bild ξαναχτυπά και, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την υπαγωγή της Ελλάδας στους διεθνείς μηχανισμούς στήριξης, κάνει έναν απολογισμό.
«Ο εφιάλτης ξεκίνησε ακριβώς πριν από πέντε χρόνια με μία ανακοίνωση πτώχευσης από ένα ειδυλλιακό μέρος διακοπών. Ήταν Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε έναν γραφικό κόλπο ενός μικρού νησιού, το Καστελόριζο (550 κατοίκων) ανακοίνωνε ότι δεν μπορεί πλέον να πληρωθεί το χρέος και είναι απαραίτητη η βοήθεια από την ΕΕ», αναφέρει το άρθρο.
Bild: Σε 5 χρόνια στείλαμε 88 φορτηγά με 100ευρα στην Ελλάδα «Σε ένα "συναισθηματικό" τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ο Παπανδρέου έκανε λόγο για δύσκολους καιρούς, "προφητεύοντας" μία νέα Οδύσσεια. Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποφύγει την κατάρρευση. Αλλά εναπόθεσε την επιστοσύνη του στη βοήθεια των εταίρων, λέγοντας: Οι εταίροι μας θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να μας προσφέρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπου θα μπορούμε να πλεύσουμε».
Η είδηση προκάλεσε σοκ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, επισημαίνει το δημοσίευμα. Η ΕΕ ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα με δάνειο ύψους 30 δισ. ευρώ, με το μερίδιο της Γερμανίας να ανέρχεται στα 8 δισ.
«Η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο»
Ο ειδικός σε θέματα Οικονομίας, Φρανκ Σέφλερ του Κόμματος των Φιλελευθέρων είχε δηλώσει στη Bild: «Είναι πιθανό ότι η Γερμανία μέχρι το τέλος του 2012 έδωσε περισσότερα από 30 δισ. ευρώ δάνειο προς την Ελλάδα. Η χώρα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο». Και επιβεβαιώθηκε, σημειώνει η εφημερίδα.
Bild: Σε πέντε χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά φορτωμένα με 100ευρα«Οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ δεν δάνεισαν μόνο 30 δισεκατομμύρια ευρώ την Ελλάδα, όπως είχε ανακοινωθεί ότι απαιτούντο το 2010. Μέχρι σήμερα οι δανειστές έχουν δώσει στη χώρα περισσότερα από 215,7 δισ. ευρώ σε πακέτα βοήθειας», προσθέτει.
88 φορτηγά με 100ευρα
Η γερμανική εφημερίδα τονίζει στη συνέχεια ότι τα 215,7 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με 88 φορτηγά, 40 τόνων το καθένα.
«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων το καθένα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Δεν παραλείπει δε, να επιστρατεύσει εκ νέου την ειρωνική της διάθεση για να απεικονίσει την μεταφορά των χρημάτων από τους δανειστές μέχρι την χώρα μας με γράφημα στη φωτογραφία της.
Παρόλα αυτά η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώχευση, μία χρεοκοπία δεν μπορεί να αποκλειστεί τους επόμενους μήνες, εκτιμά το δημοσίευμα.
Και σημειώνει: «Από το τέλος Φεβρουαρίου δεν έχουν εισρεύσει χρήματα στην Αθήνα. Κι αυτό διότι υπάρχουν διαφωνίες για την λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τους δανειστές, ώστε να ξεκλειδώσουν οι επόμενες δόσεις του δανείου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου