Και όμως συνέβη σε ταβέρνα της Πρέβεζας.
Ιταλοί πήγαν σε γνωστή
ψαροταβέρνα έχοντας μαζί τους ψάρι που είχαν ψαρέψει προηγουμένως,
ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να το ψήσουν και να τους το σερβίρουν.
Ο έμπειρος στα ψάρια ιδιοκτήτης
αντελήφθη αμέσως ότι πρόκειται για το τοξικό ψάρι Λαγοκέφαλος που ζει
κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ μετά το 2003 εμφανίστηκε
και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης,
μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω του Σουέζ στη
Μεσόγειο.
Η κατανάλωσή του μπορεί
να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού
συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Για αυτό, ο ιδιοκτήτης της
ταβέρνας δε μαγείρεψε το λαγοκέφαλο. Μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση
στο Facebook.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και
πιο συχνή η αλίευση του συγκεκριμένου ψαριού σε ελληνικά νερά.
epirusgate