16.3.17

Είδος "πολυτελείας"το ψωμί για τους Πατρινούς - Δείτε τι σκαρφίζονται για να το αποκτήσουν

"Κόκκινο" έχει χτυπήσει η οικονομική δυσπραγία σε εκατοντάδες νοικοκυριά στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια. 'Ενα από τα αγαθά πρώτης ανάγκης το ψωμί, πλέον όπως μαρτυρούν αρτοποιοί αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τόσο σε συνοικιακούς φούρνους όσο και στο κέντρο της Πάτρας, καταγράφονται σε καθημερινή βάση, τραγικές καταστάσεις, με ανθρώπους όλων των ηλικιών, μέχρι πρότινος ήταν νοικοκυραίοι, να σκαρφίζονται πλέον διάφορες δικαιολογίες για να αποκτήσουν τον άρτο τον επιούσιον.
Η συνήθης μέθοδος είναι να ζητούν, ψωμί προηγούμενων ημερών, με την προϋποθέση να μην είναι μπαγιάτικο .... με το επιχείρημα πως το θέλουν για να τα ταϊσουν τους σκύλους ή τις κότες τους, δηλώνει στο tempo24.gr, φουρνάρισσα που διατηρεί αρτοποιείο σε συνοικία στη νότια πλευρά της Πάτρας.
Πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι προτινος αγόραζαν το ψωμί της ημέρας και σήμερα η τσέπη τους δεν "αντέχει" σημειώνει. 
"Με πιάνει η καρδιά μου, όταν έρχομαι αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση" δηλώνει στο tempo24.gr, "είναι τραγικό" προσθέτει. 
Υπενθυμίζεται πως στο πρόφατο παρελθόν στην Πάτρα, πολλά αρτοποιεία έχουν "υιοθετήσει" την πρωτοβουλία "ψωμί στην αναμονή", κατά την οποία όποιος επιθυμεί δίνει κάτι από το υστέρημα του και με το ποσό που συγκεντρώνεται καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, εξασφαλίζεται μια φρατζόλα για όσους την έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν τα χρήματα για να την αγοράσουν.
Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου