11.1.20

ΦΩΤΟ - Ακόμη και στις κλήσεις είναι μπροστά τα Τρίκαλα - Ας τα βλέπουν και στην Καλαμάτα

Ακόμη και στις κλήσεις είναι μπροστά τα Τρίκαλα, όπως φάνηκε από την «έκπληξη» της Δημοτικής Αστυνομίας προς οδηγούς που πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους παράνομα στον πεζόδρομο.

Οι οδηγοί έβλεπαν το γνωστό ροζ χαρτί πάνω στο παρμπρίζ, όμως όταν πήγαιναν πιο κοντά διαπίστωναν ότι τα «μαντάτα» δεν ήταν τετελεσμένα, αλλά προειδοποιητικά.
Η Δημοτική Αστυνομία θέλησε να προχωρήσει σε μια κίνηση προειδοποίησης των πολιτών, με κύριο σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει στο πάρκινγκ πάνω σε πεζοδρόμους.
Ως εκ τούτου, τα ροζ σημειώματα που έμοιαζαν με κλήση, έγραφαν την προειδοποίηση:

«Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».

Οκτώ συλλήψεις στην αστυνομική επιχείρηση, στο Κουκάκι.Τραυματίσθηκαν 6 αστυνομικοί

Σε οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, προχώρησε η αστυνομία απόψε, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι, το οποίο είχε ανακαταληφθεί.

Η συγκεκριμένη αστυνομική
επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί .

Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος των μαστών

Το μέγεθος του στήθους είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις περισσότερες γυναίκες. 

Ορισμένες φορές, ίσως μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μεγάλωσε ξαφνικά, βάζοντάς μας σε υποψίες για το τι μπορεί να κρύβεται από πίσω. Άλλες φορές πάλι ενδέχεται ο προβληματισμός μας να οφείλεται στο αντίστροφο και να στηρίζεται καθαρά σε… αισθητικούς λόγους. 
Όπως και να έχει το θέμα πάντως, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος του μπούστου μας.

Από τι καθορίζεται το μέγεθος του στήθους μας;
  • Κληρονομικότητα
Τα γονίδιά μας παίζουν ρόλο στα περισσότερα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά, επομένως είναι αναμενόμενο πως θα επηρεάζουν και το μέγεθος του στήθους μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε το ίδιο cup με τη μαμά μας. Απλώς, είναι πιο πιθανό να έχουμε ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ αν αυτό ισχύει και για τις περισσότερες γυναίκες της οικογένειάς μας.
  • Βάρος
Κάποιες γυναίκες βλέπουν το στήθος τους να αυξάνεται ή να μειώνεται δραματικά μετά από μια μεταβολή του βάρους τους, ενώ άλλες δεν παρατηρούν την παραμικρή διαφορά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το στήθος δεν αποτελείται μόνο από λιπώδη ιστό, αλλά και από αδένες και συνδετικό ιστό. Η σύστασή του διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό. Οι μεγαλύτερες μεταβολές στο μέγεθός του σημειώνονται όταν ο λιπώδης ιστός έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απαιτείται αξιοσημείωτη μεταβολή του βάρους προκειμένου η διαφορά να γίνει αισθητή.
  • Άσκηση
Πίσω από τον ιστό του στήθους μας βρίσκονται οι τέσσερις θωρακικοί μύες, οι οποίοι μας βοηθούν να παίρνουμε βαθιές ανάσες και να κινούμε τα χέρια μας. Όταν γυμνάζονται επαρκώς, έχουν την τάση να δημιουργούν την αίσθηση ανόρθωσης του στήθους, κάνοντάς το να μοιάζει λίγο μεγαλύτερο – και σίγουρα πιο στητό.
  • Έμμηνος ρύση
Δεν είναι μυστικό. Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα για το πότε θα έχουν την επόμενή τους περίοδο, όταν παρατηρούν το στήθος τους να μεγαλώνει. Αιτία για αυτό, είναι το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό του κύκλου μας, όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη μέρα της περιόδου μας, ο οργανισμός μας παράγει περισσότερη προγεστερόνη, η οποία μεγεθύνει τους γαλακτοφόρους αδένες, οδηγώντας σε πρήξιμο και πιθανό αίσθημα πόνου.
  • Αντισυλληπτικά
Οι ορμόνες που περιέχονται στα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του στήθους σας. Αιτία για αυτό είναι τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη που περιέχονται σε αυτό και που μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών. Σταδιακά, όσο συνεχίζετε την αγωγή σας, αυτό το φαινόμενο κατά πάσα πιθανότητα θα υποχωρήσει.
  • Κύηση και γαλουχία
Και σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δεν πρόκειται για μια πληροφορία που σας σοκάρει. Καθώς το στήθος σας προετοιμάζεται για τον θηλασμό, αποκτά επιπλέον γαλακτοφόρους αδένες, ενώ μέχρι τον πέμπτο ή έκτο μήνα είναι πλήρως ικανό να παράγει γάλα. Ως αποτέλεσμα, το μέγεθός του μεγαλώνει. Αυτό συνήθως συνεχίζεται και μετά τη γέννηση του μωρού, όταν η μητέρα θηλάζει. Επανέρχεται στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις τρεις με έξι μήνες μετά τον απογαλακτισμό. Ωστόσο, μετά από πολλαπλές γέννες και θηλασμό, ενδέχεται να παρατηρήσετε πως το μέγεθος και το σχήμα του έχει υποστεί αρκετές αλλαγές.
  • Ηλικία
Όσο πλησιάζουμε την εμμηνόπαυση, το σώμα μας βιώνει μια σειρά από ορμονικές αλλαγές. Αυτές οδηγούν στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος του στήθους και την μείωση τους μεγέθους των ιστών που συνδέονται με τη γαλουχία. Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό το σχήμα και το μέγεθός του να υφίσταται σημαντικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Σημείωση: Οι αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα του στήθους μας κατά κανόνα δεν υποδηλώνουν κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, αν οι μεταβολές συμβούν ξαφνικά ή για τον οποιονδήποτε λόγο μας παραξενέψουν, καλό είναι να απευθυνθούμε άμεσα στον γιατρό μας. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το αν παρατηρήσαμε ή όχι κάποια αλλαγή, είναι σημαντικό να εξετάζουμε μόνες μας το στήθος μας σε τακτική βάση.

Το γνωρίζατε; - Δείτε πως ερμηνεύονται τα όνειρα ανάλογα με την ημέρα που τα βλέπετε

Όπως είναι γνωστό, κάθε μέρα της εβδομάδας έχει άμεση σχέση με ένα συγκεκριμένο πλανήτη. 
Αυτό έχει επίδραση στα όνειρα που έχεις τις νύχτες και υποδεικνύουν μια σειρά καταστάσεων και γεγονότων, είτε θετικών, είτε αρνητικών. 

Μερικά όνειρα μάλιστα είναι προφητικά και για να μάθεις εάν ένα συγκεκριμένο όνειρό σου είναι ένα από αυτά, λάβε υπόψη την μέρα της εβδομάδας που το ονειρεύτηκες και ρίξε παρακάτω μια ματιά που θα σε βοηθήσει.
Καταρχάς, τα όνειρα που θα κάνεις …το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα θα αποκαλύψουν την ουσιαστική συναισθηματική σου κατάσταση, καθώς και τα προσωπικά και επαγγελματικά σου προβλήματα, τα οποία σε “ενοχλούν” στην παρούσα χρονική στιγμή.
Αλλά κάθε φορά που ένα όνειρο είναι φορτωμένο με προβλήματα από την καθημερινή ζωή, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως προφητικό, αφού είναι απλά μια αντανάκλαση των δικών σου ανησυχιών.
Τα όνειρα αυτό το βράδυ, σπάνια θα είναι προφητικά, αν μιλάμε για ένα όνειρο που επανέρχεται τις τελευταίες νύχτες. Ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όμως, είναι η διάρκεια του ονείρου.
Εάν ένα όνειρο την Κυριακή το βράδυ είναι σύντομο, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι δεν προμηνύει καμία σημαντική αλλαγή τις επόμενες μέρες και σίγουρα σηματοδοτεί μια εβδομάδα χωρίς πολλές δυσκολίες.
Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή το όνειρο είναι μεγάλης διάρκειας, με λεπτομέρειες που θυμάσαι εύκολα, δηλώνει την αρχή μιας δύσκολης εβδομάδας, που θα σε αναγκάσει να ασχοληθείς με οικογενειακά προβλήματα, καθώς και μ’ εκείνα που σχετίζονται με την εργασία.
Επίσης είναι σημαντικό να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στα συναισθήματα που αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια των ονείρων σου το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Αν αισθανθείς χαρούμενος και δεν αισθάνεσαι καμία ανησυχία, θα αντιμετωπίσεις εύκολα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν την ερχόμενη εβδομάδα. Αλλά αν στο όνειρό σου, αισθανθείς φόβο, θυμό ή απογοήτευση, θα έχεις πιο δύσκολα θέματα να φέρεις εις πέρας.
Η Τρίτη στη συνέχεια, είναι κάτω από την επιρροή του κόκκινου πλανήτη, του Άρη. Τα όνειρα που βλέπεις τη Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη, συχνά προμηνύουν μελλοντικές συγκρούσεις, καθώς και την απόδειξη της ετοιμότητάς σου για αποφασιστικές ενέργειες, οι οποίες είχαν αναβληθεί για κάποιον λόγο.
Εάν μάλιστα ονειρευτείς ότι θριαμβεύεις σε διάφορους τύπους των συγκρούσεων, σε διαφωνίες ή ακόμα και μάχες πολέμου, αυτό είναι μια πραγματική ένδειξη ότι σύντομα θα λάβεις μια ηγετική θέση. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι συμβαίνει τις ημέρες μετά από αυτό το όνειρο, καθώς δεν θα πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να επωφεληθείς από την τύχη σου.
Επιπρόσθετα, τα όνειρα αυτήν τη νύχτα έχουν συνάφεια με τους στόχους και τις επιθυμίες σου και μπορούν να σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς για διάφορες δυσκολίες και στο πώς να τις αποφύγεις.
Σημείωσε παρακαλώ ότι ένα όνειρο που θα δεις το βράδυ της Δευτέρας θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα εντός των επόμενων 10 ημερών. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις παραπάνω.
Τα όνειρα που θα δεις το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη είναι κάτω από την κυβέρνηση του Ερμή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνήθως ευχάριστα και φωτεινά.
Αρκετές φορές το όνειρό σου θα είναι υπερφορτωμένο με πληροφορίες, με ξεκάθαρα γεγονότα και θα το θυμάσαι πολύ καλά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πραγματικά σημαντικό.
Συνήθως θα σε βοηθήσει να ασχοληθείς με μια περίπλοκη κατάσταση που έχει πρόσφατα συμβεί στη ζωή σου και θα σε καθοδηγήσει ως προς τη λήψη μιας απόφασης που είναι σημαντική για σένα και θα αλλάξει πολλά πράγματα. Θέλω λοιπόν να προσέξεις πολύ καλά τι ακριβώς έχει να σου «πει», γιατί περιέχει σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες το υποσυνείδητό σου προσπαθεί να σου δείξει μέσα από αλληγορίες και σύμβολα.
Οι άνθρωποι είναι στην κορυφή της ψυχολογικής τους δραστηριότητας στη μέση της εβδομάδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεις τα όνειρα της νύχτας της Τρίτης σοβαρά, ειδικά αν περιέχουν μια ενδιαφέρουσα και σοβαρή πλοκή.
Ακόμα κι αν το όνειρό σου φαίνεται πάρα πολύ συγκεχυμένο και παράλογο, απλώς γράψε τις βασικές στιγμές αφού ξυπνήσεις, για να θυμάσαι τις λεπτομέρειες, καθώς μπορεί να καταλήξει να είναι μεγάλης σημασίας για εσένα τις επόμενες ημέρες.
Οπότε, Τρίτη βράδυ μην ξεχάσεις να αφήνεις πάντα ένα στυλό και ένα χαρτί δίπλα στο κρεβάτι σου, πριν κοιμηθείς.
Ο λόγος που βλέπουμε όνειρα δεν είναι ακόμα σαφής, αλλά μερικά από αυτά είναι προφητικά και γίνονται πραγματικότητα. Και στο λέω αυτό γιατί το όνειρο που βλέπεις την Τετάρτη το βράδυ προς Πέμπτη, έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι προφητικό. Η Πέμπτη, ανήκει στον Δία και περιέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις εργασιακές προοπτικές και με την κοινωνική δραστηριότητά σου.
Εάν είσαι μάρτυρας φωτεινών, χαρούμενων σκηνών και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι παρόντες στο όνειρό σου, σημαίνει ότι θα έχεις μεγάλη επιτυχία στην εργασία σου και θα ανεβείς γρήγορα την κοινωνική κλίμακα. Αν μάλιστα δεις ότι σου χαμογελούν, είναι σημάδι ότι θα κερδίσεις τη συμπάθεια μιας μερίδας ανθρώπων, που θα σε βοηθήσει σε έργα που είναι σημαντικά για σένα.
Επίσης, δώσε σημασία στα όνειρά σου αυτό το βράδυ καθώς είναι σαν συμβουλές που θα λάβεις για οποιαδήποτε κατάσταση της ζωής σου σε απασχολεί την συγκεκριμένη στιγμή. Ενδεικτικά, αν δεις πλούσιους ανθρώπους, πολυτελείς περιοχές και χαρτονομίσματα, σύντομα θα αναλάβεις την επιχείρηση ενός συγγενή ή πάλι αν συναντήσεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, θα πρέπει να στηρίξεις τους επιχειρηματικούς εταίρους σου σε μια επιχείρηση.
Όσον αφορά τα όνειρα της Τετάρτης προς Πέμπτη σημείωσε ότι πολύ συχνά, τα όνειρα αυτής της νύχτας γίνονται πραγματικότητα την Κυριακή.
Όπως είπαμε, κάθε μέρα της εβδομάδας είναι κάτω από την επιρροή ενός διαφορετικού πλανήτη, και έτσι φτάνουμε στο βράδυ της Πέμπτης που επηρεάζεται από την Αφροδίτη. Την Πέμπτη το βράδυ προς Παρασκευή, συχνά θα δεις όνειρα τόσο ρεαλιστικά που κατά την αφύπνιση, δεν θα είναι σίγουρο αν τα ονειρεύτηκες ή αν τα γεγονότα ήταν αληθινά.
Συνήθως ένα τέτοιο όνειρο σε αφήνει μ’ ένα αίσθημα πραγματικού σοκ, γιατί σίγουρα θα θυμάσαι τις λεπτομέρειες και δεν θα τις ξεχάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τα όνειρα που βλέπουμε την Πέμπτη το βράδυ δεν “δείχνουν” αμέσως. Το πιο πιθανό είναι ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Τα όνειρα αυτό το βράδυ συνδέονται στενά με τα συναισθήματα και τα γεγονότα στην προσωπική σου ζωή. Είναι η αντανάκλαση των κρυμμένων συναισθημάτων σου.
Αν π.χ. την Πέμπτη το βράδυ ονειρευτείς ότι θα επιτευχθεί ένας στόχος που τον παλεύεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή ότι θα λάβεις ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αυτό είναι ένα σημάδι ότι σύντομα το όνειρό σου θα μετατραπεί σε πραγματικότητα.
Αν πάλι ονειρευτείς ότι έχεις χάσει κάτι ή θα αποτύχεις σε μια σημαντική θέση, αυτό σημαίνει ότι οι δυσκολίες σε περιμένουν τόσο στην υλική πλευρά, όσο και στην συναισθηματική.
Πηγαίνοντας προς το τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή προς Σάββατο που κυβερνάται από τον πλανήτη Κρόνο, τα όνειρα σου αποκτούν μια αίσθηση μοιραίου και θα σου δείξουν τι πρέπει να αφήσεις πίσω, καθώς και τι απόφαση να πάρεις. Μάλιστα την Παρασκευή το βράδυ, μπορείς να δεις περιστατικά που θα συμβούν στο μέλλον σου, καθώς και το μέλλον ανθρώπων που είναι σημαντικοί για εσένα.
Τα όνειρα σου έχουν σχέση με το αποτέλεσμα των πρόσφατων ενεργειών σου στην πραγματική ζωή. Εάν ονειρευτείς αυτό το βράδυ κάτι πραγματικά ενοχλητικό, προσπάθησε να βρεις πως συνδέονται ο τρομακτικός εφιάλτης με κάποιο πρόβλημα που προσπαθείς να ξεπεράσεις. Ο εφιάλτης σου, μπορεί να έχει προκληθεί από τα πραγματικά προβλήματα που σε βασανίζουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά θα μπορούσε να είναι και η ευκαιρία να βρεις τη σωστή λύση στα προβλήματα.
Αν το όνειρό σου είναι μαυρόασπρο ή σε κάνει να αισθάνεσαι ανήσυχος ή φοβισμένος, σοβαρά προβλήματα σε περιμένουν την επόμενη εβδομάδα.
Αν πάλι το όνειρό σου είναι ευχάριστο και ονειρευτείς απέραντες πεδιάδες ή βουνά, σημαίνει πως ό, τι προσπαθείς να επιτύχεις σύντομα θα το καταφέρεις.
Τελευταίο tip για το όνειρο της Παρασκευής προς Σάββατο: αν ονειρευτείς στενούς συγγενείς ή φίλους που δεν έχεις δει εδώ και καιρό, φρόντισε να τους αναζητήσεις, εντός των προσεχών ημερών, γιατί πιθανότατα έχουν ανάγκη από την βοήθεια σου.
Κλείνοντας με το βράδυ του Σαββάτου ξημερώματα προς Κυριακή να σου τονίσω ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να θυμηθείς τα όνειρα σου. Με ρωτάς γιατί; Η απάντηση είναι ότι μερικοί επιστήμονες λένε ότι αν ονειρευτείς αυτό το βράδυ και είσαι σε θέση να θυμηθείς το όνειρο σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει πραγματικότητα.
Υποστηρίζεται ότι αυτό που ονειρεύεσαι το Σάββατο θα γίνει πραγματικότητα, ειδικά αν δεν το είχες ονειρευτεί ποτέ πριν. Μερικοί μάλιστα λένε ότι από τη θέση σου στο κρεβάτι εξαρτάται αν το όνειρο είναι προφητικό και αν θα γίνει πραγματικότητα. Γι’ αυτό Γάλλοι εμπειρογνώμονες σου συνιστούν να αλλάζεις τη θέση από το μαξιλάρι σου κάθε επτά ημέρες. Είναι ένας τρόπος για να θυμάσαι το όνειρο και να αυξήσεις την πιθανότητα εμφάνισής του.
Αν πάλι ονειρευτείς το ίδιο πράγμα, το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ τρεις φορές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη, εάν τα όνειρα σου συμβούν το χρονικό διάστημα μεταξύ 20:00 και24:00, θα γίνει πραγματικότητα μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ή και καθόλου, αν ονειρευτείς μεταξύ 00:00 και 3:00 μετά τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να συμβούν εντός 3 μηνών, και αν είναι μετά από 3:00 πμ., θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα.

Ποιος είναι ο φρουτοχυμός που αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι τα ζαχαρούχα ροφήματα δεν είναι υγιεινά, κανείς μας, όμως, πιθανόν να μην είχε σκεφτεί ότι σε αυτά το ροφήματα περιλαμβάνονται και οι χυμοί φρούτων.
Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, υποστηρίζει τώρα ότι η τακτική κατανάλωση χυμών φρούτων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Για τη μελέτη, η επικεφαλής συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα, Jean Welsh συγκέντρωσε μαζί με τους συνεργάτες της στοιχεία από 13.440 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία 64 ετών, που συμμετείχαν σε μια μελέτη για το εγκεφαλικό επεισόδιο από το 2003 έως το 2007. Οι συμμετέχοντες, το 71% εκ των οποίων ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, ρωτήθηκαν πόσα ζαχαρούχα ροφήματα κατανάλωναν.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι έπιναν τα περισσότερα ζαχαρούχα ποτά – συμπεριλαμβανομένου και του 100% χυμού φρούτων – είχαν υψηλότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν τα λιγότερα. Επιπλέον, για κάθε επιπλέον 60ml χυμού που κατανάλωναν, ο κίνδυνος αυξανόταν ακόμα περισσότερο. Τελικά, σε μια περίοδο έξι ετών κατά μέσο όρο, 1.168 από τους συμμετέχοντες πέθαναν.

«Οι μεγαλύτεροι ενήλικες που πίνουν πολλά ζαχαρούχα ροφήματα, όπως χυμούς φρούτων, αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά μπορεί να κινδυνεύουν να πεθάνουν νωρίτερα. Οι προσπάθειες για τη μείωση της κατανάλωσης αναψυκτικών και άλλων ποτών που περιέχουν ζάχαρη πρέπει επίσης να περιλάβουν στη λίστα τους και τους χυμούς φρούτων και αυτές οι προσπάθειες πρέπει να απευθυνθούν τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά», δήλωσε η Δρ. Welsh.

Τι ισχύει για smoothies και φρούτα

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα ζαχαρούχα ποτά συνδέονται σαφώς με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και παχυσαρκία, αλλά δεν αποδείχθηκε το ίδιο εξίσου απόλυτα και για τους χυμούς φρούτων.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι αναψυκτικά και τα άλλα ζαχαρούχα ποτά, όπως τα ποτά διαίτης, τα φρουτοποτά και τα ενεργειακά ποτά, συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Ωστόσο, οι χυμοί φρούτων εξακολουθούν να θεωρούνται ευρέως ως μια πιο υγιεινή επιλογή», τονίζει η Marta Guasch-Ferre, ερευνητική επιστήμονας στο Τμήμα Διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας Chan του Harvard.

Η αλήθεια είναι ότι ο χυμός περιέχει πράγματι ορισμένα θρεπτικά συστατικά και μπορεί να είναι ευεργετικός για την υγεία, αλλά περιέχει επίσης σχετικά υψηλές ποσότητες ζάχαρης από φυσικές πηγές. Σημειώνεται ότι, σε αντίθεση με τους χυμούς φρούτων, που έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων, δεν ισχύει το ίδιο και για τα ολόκληρα φρούτα.

«Αν και οι χυμοί φρούτων δεν είναι τόσο επιβλαβείς όσο τα ζαχαρούχα ποτά, η κατανάλωσή τους θα πρέπει να μετριάζεται τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες και ακόμα περισσότερο στα άτομα που προσπαθούν να ελέγξουν το σωματικό τους βάρος», δήλωσε χαρακτιριστικά η Δρ. Guasch-Ferre.

Όσον αφορά στα smoothies με βάση φρούτα, αυτά θεωρούνται συνήθως πιο υγιεινές επιλογές, ωστόσο, τα συστατικά τους μπορεί να διαφέρουν σημαντικά και οι έρευνες για τις επιπτώσεις τους στην υγεία είναι προς το παρόν περιορισμένες. Επιπλέον, τα smoothies έχουν συνήθως αρκετές θερμίδες και έτσι δεν συνιστώνται για καθημερινή κατανάλωση. Ο χυμός λαχανικών αποτελεί επίσης μια εναλλακτική λύση, αλλά κι αυτός μπορεί να περιέχει πολύ αλάτι.

«Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το νερό θα πρέπει να είναι το προτιμώμενο ρόφημα σε κάθε περίπτωση και η κατανάλωση άλλων ροφημάτων όπως το τσάι ή ο καφές, χωρίς ζάχαρη και σαντιγί, θα πρέπει να επιλέγεται αντί των ζαχαρούχων ροφημάτων», συνέστησε καταληκτικά η Δρ. Guasch-Ferre.



topontiki.gr

ΑΡΓΙΕΣ 2020 - Πότε «πέφτουν» Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Το 2020 «προσφέρει» πολλές αργίες που πέφτουν Δευτέρα ή Παρασκευή, δημιουργώντας τριήμερα και δίνοντας ευκαιρίες για σύντομες αποδράσεις.

Ειδικότερα, οι αργίες του 2020 έχοντας ήδη «σβήσει» δύο (Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια) είναι οι εξής:

-Τσικνοπέμπτη: 20 Φεβρουαρίου
-Καθαρά Δευτέρα: 2 Μαρτίου του 2020

και ακολουθούν:
-Ευαγγελισμός Θεοτόκου: 25 Μαρτίου του 2020, Τετάρτη
-Κυριακή του Πάσχα: 19 Απριλίου του 2020
-Δευτέρα του Πάσχα: 20 Απριλίου του 2020
-Πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2020, Παρασκευή
-Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου 2020, Δευτέρα
-Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2020, Σάββατο
-28η Οκτωβρίου 2020, Τετάρτη
-Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή
-Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου του 2020, Σάββατο.

Οι υποχρεωτικές ημέρες αργίας
-25 Μαρτίου (εθνική εορτή)
-Δευτέρα του Πάσχα
-15 Αυγούστου, Κοίμηση της Θεοτόκου
-28 Οκτωβρίου, (εθνική εορτή)
-25 Δεκεμβρίου, Χριστούγεννα

Οι αργίες κατ’έθιμο
-1 Ιανουαρίου, Πρωτοχρονιά
-6 Ιανουαρίου, Θεοφάνεια
-Καθαρά Δευτέρα
-Μεγάλη Παρασκευή
-1 Μαΐου, Πρωτομαγιά (βάσει του Α.Ν 380/68 μπορεί να καθορίζεται και σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, αυτό γίνεται μέχρι και σήμερα.)
-Αγίου Πνεύματος
-26 Δεκεμβρίου, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων
-Τη Μεγάλη Παρασκευή η λειτουργία των καταστημάτων απαγορεύεται μέχρι τις 13:00.
Είναι ακόμη δυνατό να καθοριστούν και άλλες αργίες, μέχρι πέντε το χρόνο, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται ισχυρές βροχοπτώσεις την επόμενη βδομάδα

Για ισχυρές βροχοπτώσεις που θα χτυπήσουν κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας έκανε λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.
Αλλαγή του καιρού από την Κυριακή προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook.

O γνωστός μετεωρολόγος εστιάζει την προσοχή του στην Κρήτη, αναφέροντας ότι θα δεχθεί μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες.

Για δυνητικά ισχυρές και καθημερινές βροχοπτώσεις που θα πλήξουν τις περισσότερες νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας από την Τετάρτη έως περίπου και την Παρασκευή έκανε λόγο ο κ. Αρναούτογλου.

Τέλος, υπογράμμισε πως πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις χοντρικά πάνω από τα 1500 περίπου μέτρα.

 Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν οι βροχές στην Κρήτη από την ερχόμενη κυρίως Τετάρτη και με τα σημερινά-πρωινά προγνωστικά στοιχεία!

 ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 

 
Φίλες και φίλοι,

Ακριβοθώρητος δείχνει και πάλι να γίνεται ο ήλιος στην Κρήτη από την ερχόμενη εβδομάδα ενώ και με τα σημερινά πρωινά προγνωστικά στοιχεία οι περισσότερες νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και την Κρήτης, δείχνουν μετά το μεσημέρι της Τρίτης αλλά κυρίως από την Τετάρτη έως περίπου και την Παρασκευή να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών και σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχοπτώσεων που λόγω του κορεσμένου από τις πολλές βροχές έδαφος κυρίως στην Κρήτη, είναι δυνητικά ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα! Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις χοντρικά πάνω από τα 1500 περίπου μέτρα!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάσει τα νότια και πάλι τμήματα της χώρας από βδομάδα θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική αυτή εξέλιξη και μέσα από

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
τη σελίδα μου στο facebook.
Για να μη χάνετε τον...καιρό σας ;)

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

ΦΩΤΟ - Αγανακτισμένη ένοικος πολυκατοικίας τα "πήρε στο κρανίο " και έβγαλε ανακοίνωση !

Στους πίνακες ανακοινώσεων των πολυκατοικιών έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς διάφορα επικά σημειώματα.
Έτσι για ακόμα μια φορά, σε μια πολυκατοικία σε περιοχή κοντά στο κέντρο της Αθήνας, εμφανίστηκε μια «διαφορετική» ανακοίνωση που δεν αφορούσε κοινόχρηστα ή κάποια συντήρηση-επισκευή.
Συγκεκριμένα μια αγανακτισμένη -όπως φαίνεται από την ανακοίνωση- ένοικος αναζητά απεγνωσμένα τον φοίνικα που εκλάπη από το ισόγειο.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο φοίνικας εκλάπη και ζητάει από τον κλέφτη να τον επιστρέψει, διαφορετικά προειδοποιεί πως θα καλέσει την αστυνομία.
Συγκεκριμένα έχει γράψει:
«Όποιος έκλεψε έναν φοίνικα παρακαλώ να τον φέρει πίσω! Διαφορετικά θα καλέσω την αστυνομία και θα ελέγξω όλες τις βεράντες. Φέρτε το πίσω».

Οκτώ μυστικά για να κρατήσεις το σπίτι ζεστό!

Ο χειμώνας έδειξε τα… δόντια του τις τελευταίες μέρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται! Βέβαια παρόλο που η θερμοκρασία συνεχίζει να πέφτει, δυστυχώς, δεν παρατηρείται να συμβαίνει το ίδιο και με την τιμή του πετρελαίου ή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο παραθέτουμε 8, ανέξοδες ή χαμηλού κόστους προτάσεις, ώστε να κρατήσετε την φωλιά σας όσο πιο ζεστή γίνεται, εκμεταλλευόμενοι όλες τις δυνατότητες για να εγκλωβίσετε την θερμότητα εντός…
1.Φέρε ενισχύσεις: Εάν τα παραθυρόφυλλα σας έχουν φθορές αυτό σημαίνει ότι θα έχετε και απώλειες θερμότητας. Αγοράστε μονωτικά αυτοκόλλητα που μπαίνουν γύρω από πόρτες και παράθυρα – τα βρίσκετε σε διάφορα μήκη και μεγέθη- και μπλοκάρουν τον αέρα να μπει και να βγει από το σπίτι. Βάλτε και στο κάτω μέρος της εξώπορτας. Εναλλακτικά και εάν υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα μεταξύ τοίχου και κουφωμάτων κλείστε τα με εδικό μονωτικό αφρό ή σιλικόνη.
2. Κλείσε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς! Μια πρόταση που αφορά κυρίως τα μεγαλύτερα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες. Τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται, σφραγίζονται! Κλείστε την πόρτα τους και βάλτε και ένα τυλιγμένο χαλάκι. Όσο λιγότερο κρύο αέρα έχεις να… τριγυρίζει άσκοπα μέσα στο σπίτι, τόσο το καλύτερο. Άσε που αν έχετε την τεχνική δυνατότητα, μπορείτε κλείνοντας τη βάνα στα σώματα του καλοριφέρ σε αυτά τα δωμάτια, να γλιτώσετε και χρήματα από το πετρέλαιο, αφού θα καίτε λιγότερο.
3. Φουλ της ζέστης! Για να αυξήσετε την απόδοση των καλοριφέρ σας προσθέστε στο πίσω μέρος τους και πάνω στον τοίχο, ειδικά μεταλλικά φύλλα που βοηθούν την ζέστη να αντανακλάται και να βγαίνει στο δωμάτιο αντί να πηγαίνει στον τοίχο. Επίσης, υπάρχουν ειδικά μοτέρ που θυμίζουν μίνι ανεμιστήρες και δουλεύουν με ελάχιστο ρεύμα. Αυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο κάτω μέρος του καλοριφέρ για να στέλνουν περισσότερο ζεστό αέρα.
4. Κουρτίνες ως πέπλο προστασίας! Οι βαριές κουρτίνες από χοντρά υφάσματα μπορούν να κάνουν το σπίτι να μοιάζει πιο χειμωνιάτικο παράλληλα όμως μπλοκάρουν τον κρύο αέρα που έρχεται από τα παράθυρα που δεν είναι επαρκώς μονωμένα.
5. Κλείστε τις τρύπες! Φροντίστε να καλύψετε τις χαραμάδες του air-condition εάν δεν το χρησιμοποιείται γιατί γίνονται όχημα μεταφοράς αέρα. Το ίδιο γίνεται και με την καμινάδα από το τζάκι. Για αυτό όταν δεν το χρησιμοποιείται να την κλείνετε πάντα αλλιώς ο ζεστός αέρας από το σπίτι σας το «σκάει».
6. Θερμοκρασία υπό έλεγχο! Εάν μπορείτε, αξίζει να επενδύσετε σε έναν αυτόματο θερμοστάτη γιατί βοηθάει στο να κάνετε οικονομία στο πετρέλαιο που καίτε. Ρυθμίζοντας τον να ανάβει όταν πέσει το θερμόμετρο κάτω από συγκεκριμένους βαθμούς, κρατάτε το σπίτι σε μια σταθερή θερμοκρασία και έτσι μετά δεν χρειάζεται να κάψετε περισσότερο πετρέλαιο για να καταφέρετε να το ζεστάνετε.
7. Ντύσου καλά! Οι καιροί που κυκλοφορούσες εν μέσω του χειμώνα με το κοτνομάνικο σαν να κάνεις διακοπές στην κόπα καμπάνα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σίγουρα δεν ενοούμε να κυκλοφορείς με σκούφο και γάντια μέσα στο σπίτι, αλλά σίγουρα ένα φουτεράκι ή προτιμότερα ένα μαλινάκι χρειάζεται. Χειμώνας είναι, στο κάτω κάτω.
8. Στρώσε το σπίτι σου! Σε περίπτωση που έχετε κάποια χαλιά ή πατάκια που δεν έχετε χρησιμοποιήσει και ταυτόχρονα υπάρχουν σημεία του σπιτιού που δεν είναι καλυμμένα, στρώστε τα. Το γυμνό δάπεδο είναι κρύο στην αίσθηση. Και αν είναι ξύλινο το πάτωμα, πάει καλά, αν μιλάμε όμως για πλακάκι ή μάρμαρο..Γι’ αυτό, αν έχετε κάτι,ακόμη και αν δεν σας ταιριάζει απόλυτα αισθητικά, καλό είναι να θυμήθείτε ότι τις -δύσκολες- μέρες, προτεραιότητα έχει η ζέστη.

ΦΩΤΟ - «Μαγικό» τεστ: Μάθε αν έχεις μυωπία με μία μόνο φωτογραφία - Εσύ ποιον βλέπεις;

Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με την όρασή σας στη φωτογραφία θα δείτε τον Αϊνστάιν.

Όσοι έχετε μυωπία θα δείτε την Marilyn Monroe…

Δείτε την παρακάτω εικόνα και μάθετε!!!

Αν βλέπετε τον Αϊνστάιν, απομακρυνθείτε από την οθόνη πηγαίνοντας μερικά μέτρα πίσω και θα δείτε τη Marilyn Monroe…

Τραγωδία με ζευγάρι υπερήλικων που βρέθηκε νεκρό!

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο - Τι εκτιμά η αστυνομία 

Μία τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα Σάββατο, στην Αγία Πελαγία, στην Κρήτη, όπου δύο υπερήλικες, ζευγάρι, βρέθηκαν νεκροί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους δύο ηλικιωμένους πήγαν να επισκεφθούν τα εγγόνια τους καθώς είχαν μέρες να τους δουν και τους εντόπισαν νεκρούς στην αυλή του οικήματος.
Η αστυνομία - σύμφωνα με πληροφορίες - έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Με βάση τα ευρήματα στον χώρο εκτιμάται ότι η γυναίκα, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ένιωσε αδιαθεσία ενώ ο σύζυγός της - που φαίνεται ότι έκοβε ξύλα στην αυλή - στην προσπάθειά του να την βοηθήσει, ίσως έπεσε και χτύπησε.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και θα γίνει και νεκροψία - νεκροτομή. 


πηγή

Οι ρύποι των οχημάτων «πνίγουν» την Αθήνα

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ....ΚΑΠΝΙΣΜΑ !!!
 
Οι ρύποι οξειδίου του αζώτου που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα πνίγουν την Αθήνα, σύμφωνα με μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αθήνα και Μιλάνο αποτελούν τις δύο πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες πάνω από το 70% των επιβλαβών ρύπων οξειδίου του αζώτου προέρχονται από τα οχήματα και τις μεταφορές.
Πρόκειται για ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο (47%) των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.
Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία οι συγκεντρώσεις του μονοξειδίου και του διοξειδίου του αζώτου στις μεγαλουπόλεις θα μπορούσαν να μειωθούν έως 40% με τα κατάλληλα μέτρα.
Έτσι το 15% της μείωσης μπορεί να προέλθει από τους περιορισμούς στα παλαιότερα πετρελαιοκίνητα ΙΧ, το 13% στα πετρελαιοκίνητα φορτηγά και 6% στα βαν με ντίζελ.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Μόνο το διοξείδιο του αζώτου είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον 68.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ ετησίως, ενώ  υπάρχουν πόλεις όπως η Αθήνα- τακτικά ξεπερνούν τα ευρωπαϊκά όρια και ασφαλείας για το συγκεκριμένο ρύπο (40 μικρογραμμάρια Νο2 ανά κυβικό μέτρο αέρα).

Ιραν: Μπέρδεψαν το ουκρανικό αεροσκάφος για πύραυλο Κρουζ και το κατέρριψαν

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανέλαβαν την πλήρη ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους, όπως ανέφερε σήμερα ένας ανώτερος διοικητής τους σε βίντεο που αναρτήθηκε διαδικτυακά από την κρατική τηλεόραση.

"Μακάρι να πέθαινα και να μην ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ενός τέτοιου δυστυχήματος", δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης Αμιραλί Χατζιζαντέχ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Φρουροί μπέρδεψαν το ουκρανικό αεροσκάφος για πύραυλο Κρουζ και το κατέρριψαν με πύραυλο μικρού βεληνεκούς.
Περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε αυτή η τραγωδία, ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ δήλωσε ότι η μοιραία απόφαση για την κατάρριψη του Boeing ελήφθη μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. «Ο χειριστής της αεράμυνας έστειλε μήνυμα στους διοικητές του. Όταν δεν έλαβε καμία απάντηση έπειτα από 10 δευτερόλεπτα, αποφάσισε να το καταρρίψει», δήλωσε ο Χατζιζαντέχ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.
«Εκείνη τη στιγμή ήμασταν έτοιμοι για πόλεμο με τις ΗΠΑ. Είχαμε αναφορές ότι πύραυλοι Κρουζ χτύπησαν το Ιράν. Ήταν το λάθος ενός ατόμου, που προκάλεσε μια τραγωδία», συνέχισε ο Χατζιζαντέχ, περιγράφοντας το πώς καταρρίφθηκε το ουκρανικό αεροσκάφος στο Ιράν.
Πάντως, ανέφερε ότι είχε ζητηθεί να δημιουργηθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, εξαιτίας της πολεμικής κατάστασης, κάτι που όμως δεν εγκρίθηκε. Επίσης αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει από το πρωί της Τετάρτης Ιρανούς αξιωματούχους για τις εκτιμήσεις ότι καταρρίφθηκε επιβατικό αεροσκάφος. Παρόλα αυτά, μόλις σήμερα το Ιράν παραδέχθηκε ότι η αεροπορική τραγωδία προκλήθηκε εξαιτίας πυραύλου.

Ukraine International Airlines: Το αεροσκάφος δεν έλαβε προειδοποίηση για πιθανή απειλή προτού απογειωθεί
Η αεροπορική εταιρεία Ukraine International Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο Ιράν δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση για πιθανή απειλή από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης προτού απογειωθεί.
Σε ενημέρωση του Τύπου από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό της, η εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι το επιβατικό αεροσκάφος είχε αλλάξει πορεία λέγοντας ότι οι ιρανικές αρχές θα έπρεπε να έχουν κλείσει το αεροδρόμιο.
Οι ανώτεροι αξιωματούχοι της εταιρείας εξάλλου κάλεσαν το Ιράν να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την συντριβή του αεροσκάφους.

Ο Καναδός πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί "ενδελεχής έρευνα" για να αποδοθούν ευθύνες
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε «διαφάνεια» προκειμένου να διεξαχθεί «πλήρης και ενδελεχής» έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του κατέρριψαν από λάθος την Τετάρτη το αεροσκάφος της Ukraine Airlines International, στο οποίο επέβαιναν πολλοί Καναδοί.
«Προτεραιότητά μας είναι να πέσει φως στην υπόθεση με πνεύμα διαφάνειας και δικαιοσύνης», τόνισε ο Τριντό σε ανακοίνωσή του.
«Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία και όλοι οι Καναδοί πενθούν. Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα διεξαχθεί μια πλήρης και ενδελεχής έρευνα», διαβεβαίωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.
«Η κυβέρνηση του Καναδά αναμένει την πλήρη συνεργασία των ιρανικών αρχών», υπογράμμισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων και την καταβολή αποζημιώσεων από το Ιράν
Η Ουκρανία αναμένει τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας, πλήρη παραδοχή ενοχής και την καταβολή αποζημιώσεων από το Ιράν μετά την παραδοχή της Τεχεράνης ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν από λάθος το αεροσκάφος της Ukraine Airlines International, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανακοίνωσή του σήμερα.
Ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι "το Ιράν δήλωσε ένοχο για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους. Όμως επιμένουμε σε πλήρη παραδοχή ενοχής".
"Αναμένουμε από το Ιράν διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητά του να διεξαγάγει πλήρη και ανοικτή έρευνα, να προσαγάγει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, να καταβάλει αποζημιώσεις και να ζητήσει επισήμως συγγνώμη μέσω της διπλωματικής οδού", πρόσθεσε.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ ζήτησε να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση για το συμβάν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ενημερώθηκε για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους "λόγω ανθρώπινου λάθους" χθες Παρασκευή και δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή θα πρέπει να ανακοινωθεί δημοσίως έπειτα από συνάντηση που είχε με το συμβούλιο ασφλείας της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Fars στο Twitter.
Εξάλλου ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν να διορθώσουν οποιαδήποτε "αμέλεια" οδήγησε στο τραγικό συμβάν. Κάλεσε επίσης τον ιρανικό στρατό να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο "ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ενός αντίστοιχου δυστυχήματος", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπό του.

Η Επανάσταση του 1821 μέσα από την εικονική πραγματικότητα!


“ Πυρπολητές” τουρκικής ναυαρχίδας, μπαίνοντας εικονικά στο κόσμο που απεικονίζει στον γνωστό πίνακά του ο Νικηφόρος Λύτρας, θα μπορούν να γίνουν οι επισκέπτες του πρωτοποριακού μουσείου “ Επανάστασις 1821”, που ετοιμάζει το Εργαστήριο Πολυμέσων και Κοινωνικών Δικτύων(Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory) του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).
Η επιστημονική ομάδα ανέλαβε το έργο που αφορά την “ επικοινωνία και προώθηση της αναβίωσης σταθμών του Αγώνα του 1821 με συστήματα εικονικής πραγματικότητας”, αφού υπέβαλε τη σχετική πρόταση και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση με 100.000 ευρώ από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, με ολοκλήρωση τον Δεκέμβριο 2021.
«Σκοπός του έργου "Επανάστασις 1821" είναι η επικοινωνία σημαντικών γεγονότων της Επανάστασης και η ανάδειξη πτυχών του Αγώνα του Έθνους, όπως έχουν αποτυπωθεί σε αρχειακό υλικό, σε βιβλία και σε καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τον σκοπό αυτό, γίνεται ψηφιακή αναπαράσταση και αναβίωση αντικειμένων και γεγονότων, με έμφαση στις ναυμαχίες» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του έργου, Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης.
«Παράλληλα ο χρήστης», συνεχίζει, «θα μπορεί να έχει ενισχυμένες αλληλεπιδράσεις αλλά και διαδράσεις με τα χέρια του, όπως να πιάσει και να διαβάσει επιστολές, να περιεργαστεί ένα σπαθί εποχής ή να... λάβει μέρος στην πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας, που εικονίζεται στο διάσημο έργο του Λύτρα».
Στόχος άλλωστε του Εργαστηρίου είναι να ενισχύσει την εμπειρία των χρηστών και την αποτελεσματικότερη κατανόηση της επίδρασης που είχαν τα γεγονότα του Αγώνα στη διάπλαση, την εξέλιξη του ελληνικού κράτους και την επιρροή τους στον ευρωπαϊκό κόσμο.
«Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάζεται ένα συγκεντρωτικό ιστορικό και μουσειολογικό αφήγημα για το εικονικό μουσείο της “ Επανάστασις 1821”, το οποίο με νοηματική ροή και συνάφεια, θα εξιστορεί πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από τη συγκρότηση συλλογής ψηφιοποιημένου υλικού, το οποίο σχετίζεται με τα γεγονότα και τα πρόσωπα του απελευθερωτικού αγώνα. Ο βασικός άξονας του έργου είναι η αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και τα παιχνίδια σοβαρού σκοπού (Serious Games), υπό το πρίσμα της μουσειολογίας» εξηγεί ο βοηθός έρευνας Λευτέρης Αναστασοβίτης. «Στη δική μας εκδοχή του 1821», προσθέτει, «δεν καταπιανόμαστε με μία θεματική πτυχή της ιστορίας».
«Επιδιώκουμε να επαναπροσδιορίσουμε όχι το περιεχόμενο, αλλά τον τρόπο προσέγγισης του ιστορικού παρελθόντος, μέσα από τη γεφύρωση της μουσειολογικής αφήγησης με τη σύγχρονη τεχνολογία, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ψηφιακού κόσμου θέασης της ιστορίας που είναι συμμετοχικός και πρωτίστως βιωματικός» εξηγεί από την πλευρά της η μουσειολόγος Γεωργία Γεωργίου που συμμετέχει στην ομάδα του έργου.
Πεποίθηση του κ.Αναστασοβίτη είναι ότι με “ τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας, δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας του χθες με το σήμερα, καθώς ο χρήστης σε περιβάλλον υψηλής εμβύθινσης μεταφέρεται στο παρελθοντικό χωρο-χρόνο και δύναται νοηματικά να κατανοήσει καλύτερα το παρελθόν και να παράγει τους δικούς του συσχετισμούς με την ιστορία”. “ Θα έλεγε κανείς, ότι βιώνοντας την ιστορία μέσα σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και παιχνιδιού όχι μόνο βρίσκεται στην αιχμή των σύγχρονων τεχνολογικών απαιτήσεων, αλλά μπορεί να κάνει την ιστορία δική του υπόθεση, κτήμα πιο προσωπικό” τονίζει.
Στην παρούσα αρχική φάση του έργου, γίνεται η συλλογή, η τεκμηρίωση των δεδομένων και ο μουσειολογικός σχεδιασμός του εικονικού μουσείου. Η πρώτη έκδοση του Virtual Museum και η δυνατότητα να δοκιμαστεί από το ευρύ κοινό, αναμένεται τον Σεπτέμβριο 2020 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην Ευρωπαϊκή Βραδιά Ερευνητή 2020. Το τελικό ψηφιακό προϊόν θα είναι ολοκληρωμένο τον Δεκέμβριο του 2021.
“ Στόχος της ερευνητικής μας ομάδας είναι να προκύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία φυσικής εγκατάστασης του εικονικού μουσείου "Επανάστασις 1821", σε μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους πολιτισμού σε όλη τη χώρα ενώ θα είναι διαθέσιμο δωρεάν και στο διαδίκτυο” καταλήγει ο συντονιστής του έργου κ.Κομπατσιάρης.
Το έργο "Επανάστασις 1821: Ε" υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο Πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης της Δράσης "Επιστήμη και Κοινωνία" - "200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση". Υλοποιείται από την κύρια διεπιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory , του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής , στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης , με επικεφαλής τον Συντονιστή Έργου Δρ. Ιωάννη Κομπατσιάρη, τον Project Manager Δρ. Σπύρο Νικολόπουλο , την Γεωργία Γεωργίου (Βοηθός Έρευνας, Μουσειολόγος, Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης και Μουσειολογικού Σχεδιασμού) και τον Λευτέρη Αναστασοβίτη (Βοηθός Έρευνας, Virtual Reality expert, 3D Serious Games designer/developer, Visual FX).

Νατάσα Καραθάνου

Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα της Πάτρας κατά τις βραδινές ώρες

«Κατά τις βραδινές, κυρίως, ώρες οι συνθήκες ποιότητας του αέρα στην Πάτρα είναι κακές, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τη συγκέντρωση μεγαλύτερης ρύπανσης σε περιοχές του κέντρου και στις νότιες συνοικίες της πόλης». 
Αυτά τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Ανδρέας Καζαντζίδης, σχετικά με τη συγκέντρωση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της αχαϊκής πρωτεύουσας, κυρίως από την καύση των τζακιών.
Οι μετρήσεις των ρύπων πραγματοποιούνται από τους σταθμούς του συστήματος «Αιθέρας», που δημιούργησε και λειτουργεί το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας και όπως επισημαίνει ο καθηγητής, «τα στοιχεία των τελευταίων 24ωρων είναι πολύ χαρακτηριστικά, αφού οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων είναι πολύ πάνω από το δείκτη με τιμή 50 που είναι η κακή ποιότητα αέρα και ως εκ τούτου πάμε στην πολύ κακή ποιότητα αέρα».
Μάλιστα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «αυτό που εμείς μετράμε πολύ καλύτερα είναι τα μικρά αιρούμενα σωματίδια, διότι παρουσιάζουν και το περισσότερο ενδιαφέρον, αφού έχουν την ικανότητα να εισέρχονται βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού».

Τέλος η αργία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Νέες αλλαγές και στην ανώτατη εκπαίδευση

Αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, ανασύσταση της Αρχής για την αξιολόγηση των ΑΕΙ (ΑΔΙΠ) και απελευθέρωση των λογαριασμών έρευνας των πανεπιστημίων από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κράτους περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνει σειρά νέων άρθρων σχετικών με την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τις μαθητικές εκδρομές, τον ΔΟΑΤΑΠ, τα εκκλησιαστικά σχολεία το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και τον τριετή αποκλεισμό στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
Τι θα ισχύσει για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών
Παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα « Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους , ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών , παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.
Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια καιιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος’’.Θυμίζουμε ότι με διάταξη του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία παρέμεναν κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.
Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τις διατάξεις για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ, καθώς αυτές οι διατάξεις μελετώνται περισσότερο και θα κατατεθούν στο επόμενο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας


in.gr

ΦΩΤΟ - Παράξενο ον εμφανίστηκε στη Μυρσίνη Ηλείας !

Ένα παράξενο πλασματάκι , ένα παράξενο ον εμφανίστηκε στο χωράφι συμπολίτη μας στη Μυρσίνη , αρκετές ημέρες πριν .
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας κ.Α.Αποστολόπουλος
”Σήμερα το είδα από κοντά, το φωτογράφισα και επισυνάπτω φωτογραφίες .
Μέχρι προχθές ήταν ζωντανό , μόλις το ακουμπούσες με ένα ξυλαράκι άνοιγε ένα ματάκι γαλάζιο στο κέντρο του . Ήταν στρογγυλό με διάμετρο περίπου 10 εκατοστά .
Τώρα δεν είναι ζωντανό πλέον, έχει συρρικνωθεί και η διάμετρός του είναι 6 εκατοστά . Χωρίς κάποια οσμή και κρύο . Αν το γυρίσουμε ανάποδα , θα δούμε ένα θαυμάσιο αστέρι με 6 ακτίνες , όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες .
Το παρέλαβα σε ένα σακουλάκι και θα το δείξω σε ένα κτηνίατρο σε λίγη ώρα .
Αν κάποιος φίλος έχει ξαναδεί παρόμοιο ον, ας μας πει τη γνώμη του.”

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ! Έρχεται το πρώτο καφενείο για...καπνιστές

Πώς ένα παραθυράκι του νόμου επιτρέπει τη δημιουργία καπνιστικής λέσχης

Είναι αλήθεια ότι με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο οι καπνιστές, αλλά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι στα… σχοινιά. 
Από την μια είναι η απαγόρευση του καπνίσματος μέσα σε αυτούς τους χώρους και από την άλλη ως συνέπεια του νομοθετικού πλαισίου πληθαίνουν οι φωνές των καταστηματαρχών για την πτώση των τζίρων. Σε πολλές των περιπτώσεων αυτά τα καταστήματα δούλευαν με καπνιστές οι οποίοι αφού δεν μπορούν να καπνίσουν δεν πάνε σε αυτούς τους χώρους. Την ίδια ώρα τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» από τα κλιμάκια ελέγχου, τόσο για τους ιδιοκτήτες, αλλά και για όσους καπνίζουν. Κι όμως χρησιμοποιώντας ένα «παραθυράκι» του νόμου φαίνεται πως είναι δυνατόν -έχοντας κάποιες προϋποθέσεις- να λειτουργήσει εντός ενός καφέ ή καφενείου ξεχωριστός χώρος για καπνιστές, δηλαδή μια καπνιστική λέσχη που δεν θα έχει καμιά επαφή με το υπόλοιπο κατάστημα. Στις αρχές Φεβρουαρίου μια τέτοια λέσχη αναμένεται να λειτουργήσει στο καφενείο «Πέταλο», επί της οδού Σκαρλάτου Σούτσου 9 στη Λάρισα. Στο καφενείο θα υπάρχουν περίπου 25 τετραγωνικά αυτόνομος χώρος για τους καπνιστές.

Πως θα λειτουργήσει η καπνιστική λέσχη
Η Έφη Λακμέτα, δικηγόρος Λάρισας , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την μετατροπή τμήματος του καταστήματος σε καπνιστική λέσχη. Εξηγεί στη larissanet κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
«Το μόνο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπει χορήγηση για άδεια καπνιστικής λέσχης. Ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση καπνού ή άλλων καπνικών ειδών, σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια, καθώς και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μπορούμε να μετατρέψουμε το δημόσιο χώρο σε ιδιωτικό», αναφέρει η κα Λακμέτα.
Αυτό είναι λοιπόν και το «κλειδί» για να δημιουργηθεί η καπνιστική λέσχη. Έτσι ανάλογα με την δυνατότητα του καταστήματος μπορεί να δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός χώρος ο οποίος θα είναι εντελώς απομονωμένος, με δική του είσοδο, που θα εξυπηρετεί τους καπνιστές. Κάπως έτσι θα γίνει και στο εν λόγω καφενείο.
Σε αυτόν τον χώρο δεν έχει πρόσβαση ούτε το προσωπικό, ούτε ο ιδιοκτήτης και κανείς άλλος εκτός από τα μέλη της λέσχης. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στο μισθωτήριο ώστε απευθείας να εκμισθωθεί ο χώρος από τον ιδιοκτήτη στα μέλη του συλλόγου, δηλαδή στα μέλη της καπνιστικής λέσχης.

Πως θα δημιουργηθεί η λέσχη
Η πρώτη ενέργεια που γίνεται είναι η καταγραφή όλων των προσώπων τα οποία θα θέλουν να κάνουν χρήση αυτού του χώρου. Παράλληλα θα γίνει η σύσταση του Συλλόγου Καπνιστών. Μετά την τροποποίηση θα υπάρξει μια νέα κάτοψη του εν λόγω χώρου ώστε να αποτυπωθεί και πολεοδομικά η αλλαγή. Τα μέλη της καπνιστικής λέσχης θα μπορούν με την διαδικασία του self service να παίρνουν τον καφέ τους ή ότι άλλο επιθυμούν και στην συνέχεια να επιστρέφουν στο χώρο των καπνιστών. Η παραγγελία θα μπορεί να γίνεται και ως delivery, όπου ένας υπάλληλος του καταστήματος θα πάει ότι έχει παραγγελθεί στην πόρτα της λέσχης. Για να μπει κανείς στο χώρο καπνιστών θα πρέπει να έχει καρτελάκι που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμό του, το όνομα πατρός και τον αριθμό που είναι καταχωρημένος στο Μητρώο του Συλλόγου.
Επί της ουσίας με όλη την διαδικασία θα υπάρχει ένας χώρος που μέσα στο κατάστημα από δημόσιος μετατράπηκε σε ιδιωτικός και δεν θα υπάρχει έλεγχος από καμία δημόσια αρχή.
Ανάλογες περιπτώσεις με την δημιουργία καπνιστικής λέσχης συναντάμε ήδη σε Αθήνα και Κομοτηνή.
Ο κ. Γιώργος Λακμέτας αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία της καπνιστική λέσχης καθώς η πελατεία μειωνόταν στο καφενείο του

50 άτομα είναι έτοιμα να γίνουν μέλη

Ο Γιώργος Λακμέτας ιδιοκτήτης του καφενείου μιλά για την απόφασή του να μετατρέψει χώρο του καφενείου του σε καπνιστική λέσχη. «Έπρεπε να σεβαστώ τους πελάτες που έχω χρόνια στο μαγαζί και είναι καπνιστές και είναι μεγάλης ηλικίας. Δεν μπορούν να μην καπνίσουν. Από την άλλη είδαμε μείωση στην πελατεία. Είχαμε μείωση τζίρου έως 40%. Έτσι ξεκινήσαμε την διαδικασία για την δημιουργία της καπνιστικής λέσχης», αναφέρει ο καταστηματάρχης.
Ήδη σύμφωνα με τον κ. Λακμέτα υπάρχει ενδιαφέρον για την λέσχη από 50 καπνιστές, πελάτες του καταστήματος. Αν μη τι άλλο είναι μια λύση για όσους καπνίζουν και θέλουν τον δικό τους χώρο χωρίς να ξεροσταλιάζουν στο κρύο και την βροχή για ένα τσιγάρο.


larissanet.gr

Σοκ στη Βρετανία: Γυναίκα παρίστανε το έφηβο αγόρι για να αποπλανεί ανήλικα κορίτσια!

Μια απίστευτη υπόθεση απασχολεί τη δικαιοσύνη στη Βρετανία, με πρωταγωνίστρια μια 21χρονη γυναίκα η οποία παρίστανε το αγόρι στα social media για να γνωρίζει ανήλικα κορίτσια, με σκοπό να ικανοποιεί τις άρρωστες σεξουαλικές ορέξεις της.
Σύμφωνα με το BBC, η Gemma Watts είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στα social media, όπου εμφανιζόταν ως ένας 16χρονος έφηβος, ονόματι Jake Waton. Μέσω αυτών των λογαριασμών, εντόπιζε ανήλικα κορίτσια, τα γνώριζε και αντάλλαζε μαζί τους τολμηρές φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια ζητούσε να τα συναντήσει από κοντά.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Guardian, η 21χρονη χρησιμοποιούσε την δική της φωτογραφία στο Snapchat και το Instagram, ποζάροντας με αγορίστικα ρούχα, καπέλο και τα μακριά μαλλιά της πιασμένα κοτσίδα, καταφέρνοντας να ξεγελάσει τα θύματά της ως προς το φύλο της. Η νεαρή γυναίκα που ζούσε στο Ένφιλντ του βόρειου Λονδίνου με τη μητέρα της, «βομβάρδιζε» τα υποψήφια θύματά της με κοπλιμέντα, τρυφερά μηνύματα και βιντεάκια, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους.
Η νεαρή γυναίκα έβαζε στο στόχαστρο ανήλικα κορίτσια, κυρίως από 14-16 ετών, και ταξίδευε πολλά χιλιόμετρα με το τρένο προκειμένου να συναντήσει τα θύματά της και να τα κακοποιήσει σεξουαλικά. Αρκετά κορίτσια είχαν πειστεί ότι διατηρούσαν διαδικτυακή σχέση με ένα έφηβο αγόρι και έτσι δέχονταν να τη συναντήσουν, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η Guardian αναφέρει ότι η Watts ήταν τόσο πειστική, που ακόμα και ορισμένοι γονείς των κοριτσιών την είχαν γνωρίσει, χωρίς να υποψιαστούν τίποτα.
Η Watts ξεκίνησε να απασχολεί τις βρετανικές Αρχές τον Μάρτιο του 2018, όταν ένας γιατρός κατήγγειλε στην Αστυνομία του Χάμσαϊρ ότι ένα κορίτσι διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα μεγαλύτερο αγόρι. Ωστόσο πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να αποκαλυφθεί πλήρως η δράση της, με τη συνεργασία των αστυνομικών Αρχών από άλλες περιοχές.
H 21χρονη αντιμετωπίζει αρκετά μεγάλη ποινή φυλάκισης, έχοντας παραδεχτεί τον περασμένο Νοέμβρη την ενοχή της για επτά κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και αποπλάνησης ανηλίκων.
Οι κατηγορίες αφορούν σε τέσσερα κορίτσια, μιας 14χρονης από το Χάμσαϊρ και τριών 15χρονων από το Σάρεϊ, το Πλίμουθ και τα Γουεστ Μίντλαντς. Σύμφωνα με την Guardian, όλα τα θύματα της 21χρονης πίστευαν ότι διατηρούσαν σχέση με ένα 16χρονο αγόρι, μέχρι που έμαθαν την αλήθεια από τις Αρχές.
Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι οι Αρχές πιστεύουν ότι τα θύματα της νεαρής είναι πολύ περισσότερα. «Πιστεύω ότι θα αποκαλυφθούν ακόμα περισσότερα θύματα, που μπορεί να είχαν σχέση με την Watts αλλά να μην είχαν συνειδητοποιήσει ως τώρα ότι πρόκειται για γυναίκα. Εκτιμώ ότι μπορεί να μιλάμε για 20-50 άτομα», δήλωσε η Phillipa Kenwright.
«Ήταν μια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή όλων των θυμάτων. Πίστευαν ότι είχαν σχέση με ένα νεαρό αγόρι και στη συνέχεια έμαθαν ότι επρόκειτο για γυναίκα. Για κάποια από τα κορίτσια ήταν η πρώτη τους σχέση… τις είχε ξεγελάσει απόλυτα. Πολλές κοπέλες είναι νέες και αθώες» δήλωσε η Phillipa Kenwright, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.


Πρωτο Θεμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου