10.3.18

Στο Αυτόφωρο γυναίκα αστυνομικός και δύο άνδρες

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε όχημα, διαπιστώθηκε ότι αυτό έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που οδήγησε τους αστυνομικούς σε περαιτέρω έλεγχο του οχήματος...
Στη σύλληψη δύο ανδρών και μιας γυναίκας αστυνομικού που υπηρετεί στην Αττική προχώρησαν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας το Σάββατο, σχηματίζοντας δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε όχημα, διαπιστώθηκε ότι αυτό έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που οδήγησε τους αστυνομικούς σε περαιτέρω έλεγχο του οχήματος. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τσαντάκι που περιείχε δύο υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, μικροποσότητα ναρκωτικών και το υπηρεσιακό πιστόλι της αστυνομικού, με την οποία ο ένας ιδιώτης φέρεται να διατηρεί προσωπικές σχέσεις.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα δελτία ταυτότητας είχαν περιέλθει, μέσω της υπηρεσιακής οδού, στην κατοχή της αστυνομικού για καταστροφή, χωρίς όμως η ίδια να προχωρήσει στην προβλεπόμενη διαδικασία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και των διατάξεων περί οπλοφορίας όσον αφορά στην αστυνομικό και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και των διατάξεων περί οπλοφορίας και εξαρτησιογόνων ουσιών, για τους δύο ιδιώτες, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει κινήσει ήδη τις πειθαρχικές διαδικασίες για την 34χρονη αστυνομικό.


in.gr

BINTEO: Ο Παρθενώνας όπως ήταν στην αρχαιότητα - Το πιστό αντίγραφο του ναού σε πραγματικές διαστάσεις

Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα στο Τενεσί και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι εντυπωσιακό.
Πρόκειται για προσομοίωση σε πραγματικές διαστάσεις του ναού, που μεταφέρει τους επισκέπτες στον χρυσό αιώνα του Περικλή, τότε που ο φαραωνικός ναός είχε ακόμα το αέτωμα, τη σκεπή και τη ζωφόρο, αλλά και το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς στο εσωτερικό του.
Μοιάζει όπως ήταν πριν να ανατιναχθεί από τον Μοροζίνι και προτού ο Έλγιν ξεγυμνώσει το μνημείο.
Δείτε το βίντεο και φανταστείτε πώς ήταν το κλασικό δημιούργημα της αρχαίας Αθήνας, στην εποχή της ακμής της.
Δείτε το βίντεο και φανταστείτε πώς ήταν το κλασικό δημιούργημα της αρχαίας Αθήνας, στην εποχή της ακμής της.
Η μουσική είναι ένα επιπλέον διακριτό στοιχείο στο βίντεο:

 mixanitouxronou.gr

Τραγωδία στην Κύμη: Πήγε να κάψει κλαριά και απανθρακώθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 66χρονος, όταν επιχείρησε να κάψει κλαριά στο κτήμα του.
Το τραγικό συμβάν έγινε,αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στο χωριό Άγιος Λουκάς του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, όταν την ώρα που ο 66χρονος έκαιγε τα κλαριά στο κτήμα του η φωτιά του ξέφυγε και προσπάθησε να την περιορίσει.
Δυστυχώς οι φλόγες που είχαν σύμμαχο τον αέρα κατάφεραν να κάψουν περίπου δυο στρέμματα έκτασης.
Ο άτυχος άνδρας φέρεται να λιποθύμησε από τον καπνό στην προσπάθειά του να ελέγξει τη φωτιά με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στις φλόγες και να βρει τραγικό θάνατο.
Οι πυροσβέστες τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του κτήματος κοντά σε ένα ρέμα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος δυο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες, ενώ προανακριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.


 lamiareport.gr

ΒΙΝΤΕΟ - «Αγροτικό με… θέα»: Το 4×4 που θα κλέβει την παράσταση στην Καλαμάτα !!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !!

 Θες αγροτικό για τις δουλειές σου στα χωράφια και τα ζώα, αλλά παράλληλα να μπορείς να κατεβαίνεις στην Καλαμάτα  και να κλέβεις την παράσταση;
 
Σου έχουμε τη λύση! 

Βασικά όχι εμείς… αλλά αμερικάνικη εταιρεία που επιχείρησε να «πειράξει» ένα κλασσικό αγροτικό όχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει… «θέα στον Θεό».
Το πειραματόζωο για αυτή την επέμβαση ήταν ένα καινούργιο Ford F-150 Super Crew (δηλαδή διπλοκάμπινο), στην έκδοση εξοπλισμού Platinum.
Η εταιρεία Newport Convertible Engineering έκοψε τις πίσω κολόνες και αφαίρεσε την οροφή. Στη θέση της μπήκε μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, σχεδιασμένη για να αποκαλύπτει το εσωτερικό του οχήματος ανάλογα με τις συνθήκες.
Το τρέντι καμπριολέ αγροτικό, συνδυάζει τα πάντα και σίγουρα θα αποτελέσει πειρασμό για πολλούς αγρότες και εδώ στην Μεσσηνία, μιας και περιλαμβάνει τόσο την χρησιμότητά του για τις off-road περιστάσεις, αλλά και την εντυπωσιακή εκδοχή του τις μέρες που θα «πέφτει» η κουκούλα!



Ψάξτε το οι ενδιαφερόμενοι… μπορεί και να βολεύει, πέρα από την πλάκα!

ΒΙΝΤΕΟ - Ερντογάν: Όταν γίνει η επιστράτευση θα πάω μαζί σας πρώτος

Ετοιμοπόλεμος δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε ξανά για πιθανή επιστράτευση, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», της Τουρκίας στην Αφρίν της Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του κόμματός του, δήλωσε ότι όταν έρθει το φύλλο πορείας, θα είναι ο πρώτος που θα πάει στη μάχη.

«Όταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος», είπε ο Ερντογάν. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Αφρίν θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της και υποστήριξε ότι 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

Δεν παρέλειψε να κάνει και επίθεση στης ΗΠΑ τονίζοντας ότι είπε πρόσφατα στον Ρεξ Τίλερσον: «Τι είδους σύμμαχοι είμαστε;» και τόνισε ότι τα αντιαμερικανικά αισθήματα αυξάνονται στην Τουρκία.

Μάλιστα είπε ότι ενοχλούνται οι ΗΠΑ όταν ρωτάει ποιος πληρώνει το μισθό των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). «Γιατί ενοχλεί; Έχει καταχωρηθεί στον προϋπολογισμό σας. Τους παρέχετε τεθωρακισμένα οχήματα και όπλα» δήλωσε.

Ιερέας πωλούσε εικόνες από μοναστήρια

«Σας χρειάζεται ένας πνευματικός. Κι αν δεν έχετε να σας συστήσουμε εμείς έναν…». 

Με τη φράση αυτή η πρόεδρος του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων Λάρισας ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφασή της σε βάρος ιερέα που κατηγορούνταν για κλεμμένες εικόνες και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα, τα οποία, μαζί με άλλους προσπάθησε να πουλήσει όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς έπεσαν επάνω σε αστυνομικό.
Μαζί με τον ιερέα τιμωρήθηκαν και 4 συγκατηγορούμενοί του. Τρεις κάτοικοι Λάρισας, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, ένας αλλοδαπός αλλά και ένας από την Ελασσόνα.
Το ευτύχημα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία»  ωστόσο για όλους αυτούς ήταν το γεγονός πως οι περισσότερες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν μετατράπηκαν. Ως εκ τούτου «έπεσαν» από τον βαθμό κακουργήματος σε αυτόν του πλημμελήματος.
Στον ιερέα επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή σε σχέση με τους υπόλοιπους: 4 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση, ενώ, όπως και των υπολοίπων είναι με τριετή αναστολή.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονταν πάρα πολλές μοναχές που ζήτησαν και τελικά πήραν πίσω, μια από τις εικόνες, γεμίζοντάς τες με ικανοποίηση.

Ρεκόρ βροχοπτώσεων τον Φεβρουάριο

Με αφορμή το πολύ βροχερό (υετοφόρο)  πρώτο δίμηνο του 2018 και τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσίασε τα ύψη βροχόπτωσης για το μήνα Φεβρουάριο κατά την περίοδο 2009-2018 σε επιλεγμένους σταθμούς του δικτύου του.
Για κάθε σταθμό υπολογίστηκε επίσης ο μέσος όρος των βροχοπτώσεων για το μήνα Φεβρουάριο κατά την περίοδο 2009-2017 ώστε να υπάρχει ένα "κλιματικό μέτρο σύγκρισης" των καταγραφών του 2018. Σύμφωνα με την εικόνα που δείχνουν τα στοιχεία οι καταγραφές του Φεβρουαρίου του 2018 αποτελούν ρεκόρ δεκαετίας, καθώς και η απόκλιση επί τοις εκατό των καταγραφών σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων ετών.
Με βάση τις τιμές του πίνακα παρατηρούμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των σταθμών, ο Φεβρουάριος του 2018 ξεπέρασε το μέσο όρο των προηγούμενων ετών, με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου υστέρησε. Παράλληλα προκύπτει ότι στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), στις Σποράδες και στην Κορινθία ο Φεβρουάριος του 2018 ήταν ο πιο υετοφόρος από το 2009.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; Πάτρα:11χρονο παιδί αρνείται να πάει σχολείο γιατί δεν έχει ... παπούτσια

Καθημερινά δράματα στην πόλη που χτύπησε χωρίς έλεος η κρίση... 

Έκκληση απο το "Φωτεινό Αστέρι" 

Κι όμως! Τα δράματα δεν έχουν τέλος στην Πάτρα, την πόλη που χτύπησε χωρίς έλεος η κρίση.

Μπορείτε να φανταστείτε ότι ένα μικρό παιδί δημοτικού δεν πάει στο σχολείο γιατί δεν έχει παπούτσια; Αυτό όμως, μας πληροφορεί το "Φωτεινό Αστέρι". Έχουμε ακούσει, για ρούχα, γραφική ύλη, μπουφάν...
Έχουμε επίσης βιώσει καταστάσεις με παιδάκια που ντρέπονται να έρθουν στο σχολείο, επειδή δεν έχουν να αλλάξουν ρούχα, ή να πάρουν τετράδια...
Ο Γολγοθάς οικογενειών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους, ολοένα και μεγαλώνει.
Σε αυτή την περίπωση, όπως αναφέρει σε δημόσια έκκλησή του το "Φωτεινό Αστέρι", ένα παιδί δημοτικού σχολείου της Πάτρας, δεν έχει παπούτσια και αρνείται να πάει σχολείο. Φοβάται...ντρέπεται...
Σύμφωνα με πληροφοίρες, το παιδί είναι μόλις 11 ετών και δυστυχώς καλείται να βιώσει το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής.
Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο "Φωτεινό Αστέρι".
Το  φοράει νούμερο 39-40 και το ΦΩΤΕΙΝΌ Αστέρι απευθύνει έκκληση, για να αποκτήσει παπούτσια και να μπορέσει να συνεχίσει με ελπίδα τα μαθήματά του…

Επικοινωνία

Το Φωτεινό Αστέρι
Ελ.Βενιζέλου 122
Πάτρα
2611 - 122.497
6981 - 044.800

Χιόνισε σε όλη την Ευρώπη. 60 οι νεκροί

Η θερμοκρασία του Φεβρουαρίου στην Ευρώπη
H τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2018 χαρακτηρίστηκε από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό ότι χιόνισε στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα και ανθρώπινες απώλειες (πάνω από 60 άτομα). 
Χιόνισε ακόμα και στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε τόσο χιόνι ήταν πριν το 1960.
Βέβαια τις ίδιες ημέρες που λάμβανε χώρα η πολύ ψυχρή εισβολή από τη Σιβηρία στην κεντρική και Δυτική Ευρώπη, η θερμοκρασία σε περιοχές της Αρκτικής ήταν υψηλότερη ακόμα και 30oC πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Η Υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κοπέρνικος δημοσίευσε την απόκλιση της θερμοκρασίας για το φετινό Φεβρουάριο σε σχέση με το μέσο όρο του χρονικού διαστήματος 1981-2010.
Σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση:
** ο Φεβρουάριος ήταν ψυχρότερος από το μέσο όρο της τριακονταετίας (1981-2010) για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Μόνο στα πολύ βόρεια αλλά και στα νοτιοανατολικά τμήματά της, όπως στη χώρα μας, ήταν θερμότερος από τον μέσο όρο.
** Η θερμοκρασία στον Αρκτικό Ωκεανό και σε ορισμένες γειτονικές περιοχές (σε στεριά και θάλασσα) ήταν σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο Φεβρουαρίου 1981-2010. Μάλιστα για κάποιες περιοχές στην ευρωπαϊκή περιοχή του Αρκτικού Ωκεανού ήταν ο πιο ζεστός Φεβρουάριος των τελευταίων 30 ετών.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο meteo.gr

Μαμά στέλνει επιστολή στη νέα σύντροφο του πρώην άντρα της και γίνεται viral!

Ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ εύκολο.
Όταν όμως υπάρχουν παιδιά στη μέση τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα. 

Η καλή επικοινωνία του πρώην ζευγαριού είναι μια αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, γιατί το σημαντικότερο απ' όλα σε αυτή την επίπονη διαδικασία, είναι το παιδί να αισθάνεται ασφάλεια και πως οι γονείς του το αγαπούν. 

Η Μπρίτνεϊ Τζόνσον, μια 27χρονη διαζευγμένη μαμά από το Μιζούρι των ΗΠΑ, αποφάσισε κάτι... πρωτότυπο. Ανέβασε στο Facebook ένα post (που μέχρι στιγμής έχει πάνω από 100.000 shares) στο οποίο ευχαριστεί τη νέα σύντροφο του πρώην συζύγου της.

Διαβάστε το συγκινητικό post:

«Προς όλες τις μητέρες εκεί έξω που εξοργίζονται όταν μια άλλη γυναίκα συμπεριφέρεται στο παιδί τους, σαν να ήταν δικό της: Γιατί; Αυτό ακριβώς δεν θέλουμε όλες;

Προσευχήθηκα ένα βράδυ για το είδος της γυναίκας, με την οποία θα ήταν ο πατέρα της κόρης μου, γνωρίζοντας ότι η κόρη μου θα μεγαλώσει σε δύο σπίτια.

Η Καΐλα, ήταν ένα δώρο πολύ μεγαλύτερο από όσο ποτέ ήλπιζα. Ξεκίνησε σπουδές νοσηλευτικής και έκτοτε η Πέιτον (η κόρη μου) ξετρελάθηκε. Έτσι η Καΐλα, της έφερε μια μίνι στολή για να είναι ίδιες.

Επιτρέψτε μου να σας πω, μεγαλώνω ένα δυνατό, έξυπνο και γλυκό κορίτσι. Και θέλω, όσο τίποτα άλλο από το να περιβάλλεται από πρότυπα που είναι ακριβώς αυτό. Σε ευχαριστώ Καΐλα που δείχνεις στην Πέιτον πώς να κυνηγήσει τα όνειρά της, πώς να δουλέψει σκληρά και να μείνει ξύπνια μέχρι αργά για να μελετήσει για ένα τεστ. Σε ευχαριστώ επίσης που βρίσκεις το χρόνο να κάνεις ποδήλατό μαζί της μαζί της και να της φτιάχνεις μακαρόνια με τυρί σε μια από τις πιο αγχωτικές στιγμές της ζωής σου. Είσαι ένα πραγματικό πρότυπο και μια καταπληκτική bonus μαμά και είμαστε πολύ περήφανοι για σένα.

Αν μοιράζεστε την ανατροφή των παιδιών σας, και βλέπετε το παιδί σας να κάνει πράγματα όπως αυτά που ανέφερα, δεν σας κάνει να χαμογελάτε, επανεξετάστε τι πραγματικά είναι το καλύτερο για το παιδί σας.

Η Πέιτον έχει περισσότερους ανθρώπους να την αγαπούν , και τι περισσότερο θα μπορούσε μια μητέρα να θέλει για το παιδί της; Το να είναι η καλύτερη φίλη με μένα και με την Καΐλα είναι αυτό που της αξίζει». 





Tromaktiko

Δείτε το απίστευτο κόλπο για να μην βουλώνει ποτέ ο Νιπτήρας και ο Νεροχύτης!

Ένα μοναδικό κόλπο υπόσχεται να σας γλιτώσει αρκετά χρήματα κρατώντας… μακριά τους υδραυλικούς.

Το βούλωμα του νεροχύτη και του νιπτήρα είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα νοικοκυριά.
Το θέμα δεν είναι να μάθετε πώς να ξεβουλώνετε έναν νιπτήρα ή έναν νεροχύτη αλλά πώς να προλαμβάνετε το βούλωμα, αναφέρει το spirossoulis.
Τα πράγματα είναι απλά. Φτιάχνετε που και που (μια φορά στις δύο εβδομάδες) την παρακάτω συνταγή και θα απαλλαγείτε μια καλή από τα βουλώματα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
•    1/2 φλ. μαγειρική σόδα
•    1/4 φλ. αλάτι
•    1 φλ. ζεστό ξίδι
Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολάκι. Έπειτα προσθέστε το ζεστό ξίδι και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα στο σιφόνι και αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά.
Έπειτα αφήστε να τρέξει πάνω στο σιφόνι καυτό νερό για 15-30 δευτερόλεπτα.

Αυτή είναι η νοσοκόμα που είχε ερωτικές σχέσεις με κρατούμενο και τον βοήθησε να δραπετεύσει

Θυμίζει σενάριο αστυνομικής ταινίας!
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν μία γυναίκα οδηγό, όταν κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπίστωσαν ότι ο συνοδηγός ήταν γνωστός δραπέτης από ψυχιατρική κλινική, στην οποία εξέτιε την ποινή του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Έντουαρντ Μόρεϊ καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για μία σειρά από ένοπλες ληστείες που πραγματοποίησε.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δράστης είχε τάσεις αυτοκτονίας, με συνέπεια να δώσει εντολή για νοσηλεία στην ψυχιατρική κλινική του Μπέρμιγχαμ.
Εκεί, εργαζόταν ως νοσοκόμα η Ντανιέλε Γουάιατ. 
Κατά τη συναναστροφή τους, αναπτύχθηκε ένα ισχυρό ειδύλλιο. Τότε άρχισαν να σκέφτονται πώς θα ζήσουν τον έρωτά τους έξω από τα δεσμά της φυλακής.  Η μητέρα δύο παιδιών βοήθησε τον Έντουαρντ Μόρεϊ να δραπετεύσει από την ψυχιατρική κλινική και οι δυο τους διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Τελικά, εντοπίστηκαν από έναν έλεγχο ρουτίνας της αστυνομίας. Κατά την ανάκριση, προέκυψε ότι το ζευγάρι, αμέσως μετά την απόδραση, κατέληξε σε ένα μοτέλ, όπου ικανοποίησαν το σεξουαλικό πάθος που είχε αναπτυχθεί ανάμεσά τους.
Μετά τη σύλληψή τους, ο κρατούμενος επέστρεψε στην κλινική και η μητέρα των δύο παιδιών καταδικάστηκε σε 100 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Πέθανε ενώ θήλαζε βρέφος 9 ημερών

Σοκαρισμένη είναι από χθες βράδυ η τοπική κοινωνία των Φαρσάλων μετά τον αιφνίδιο θάνατο μίας γυναίκας μόλις 42 χρόνων.

Πρόκειται για μητέρα τριών παιδιών και σύζυγο επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Φαρσάλων.

Η άτυχη μητέρα είχε δύο αγόρια (11 και 13 ετών) και μόλις πριν εννέα ημέρες, γέννησε και τρίτο αγοράκι στην κλινική «Υγεία». Προχθές κι ενώ θήλαζε το μωρό στο σπίτι της, στα Φάρσαλα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Πριν προλάβει κανείς από τους οικείους της να τη βοηθήσει, κατέληξε.

Ο ιδιώτης γιατρός που κλήθηκε, διαπίστωσε τον θάνατό της, ενώ η άτυχη 42χρονη στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Φως στα αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, αφού για την ώρα, παραμένουν άγνωστα.


 εφημερίδα Ελευθερία

Ποια η σχέση της ζάχαρης με τον καρκίνο;

Ζάχαρη ναι ή όχι στον καρκίνο; Τα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη.

Αλλά και ο πολλαπλασιασμός τους αυξάνεται ανάλογα με τη συσσώρευση της γλυκόζης. Ωστόσο, η γλυκόζη δεν αποτελεί «τροφή» μόνο των καρκινικών αλλά… και των υγιών κυττάρων. Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να εντοπίζεται στην ινσουλίνη.
Τελευταία γίνεται λόγος για την αποφυγή της ζάχαρης από τους καρκινοπαθείς.
Τα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη. Το κύριο στοιχείο του μεταβολισμού τους είναι οι αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη (προσλαμβάνουν 10 – 50 φορές περισσότερη γλυκόζη).
“Διάφορες μελέτες έχουν δείξει πως όσο υψηλότερη είναι η συσσώρευση της γλυκόζης στα καρκινικά κύτταρα, τόσο πιο επιθετική είναι η μορφή του καρκίνου. Ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων αυξάνεται ανάλογα με τη συσσώρευση της γλυκόζης…”
Η κατανάλωση – ζάχαρης & γλυκών – σχετίζεται με την αύξηση του βάρους και την κεντρική (κοιλιακή) παχυσαρκία. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε μεταβολικό, φλεγμονώδες και οξειδωτικό στρες τα προϊόντα των οποίων προάγουν την εμφάνιση και επιδείνωση του καρκίνου.
Ωστόσο, η ζάχαρη δεν αποτελεί ‘τροφή’ μόνο των καρκινικών αλλά και των υγιών κυττάρων. Επομένως, το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια φυσική ουσία που υποστηρίζει την ανάπτυξη των κυττάρων. Έτσι, τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να ενθαρρυνθούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, όταν το σώμα παράγει υπερβολική ινσουλίνη.
Επομένως, ενώ κάποια ποσότητα ινσουλίνης είναι φυσιολογική για τον οργανισμό, η υπερβολική ινσουλίνη κάνει γόνιμο το έδαφος για την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, γεγονός που είναι πολύ επιβλαβές.
Προκειμένου να περιοριστεί η παραγωγή της ινσουλίνης θα πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωση ζάχαρης στην καθημερινότητα. Παράλληλα, εκείνο στο οποίο πρέπει να δοθεί έμφαση είναι – ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφών – έτσι ώστε να μειωθεί η έκκριση ινσουλίνης ως φυσιολογική απάντηση στην συγκεκριμένη πρακτική.
“Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση φρούτων, τα λαχανικών και ξηρών καρπών, που περιέχουν φυτικές ίνες.”
Τέλος, έρευνες έχουν δείξει, ότι η αποχή από τροφές πλούσιες σε απλούς (ζάχαρη) και σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο) μπορεί να μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και επομένως να λειτουργεί ευεργετικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Έρευνα: Η έκθεση στον ήλιο αποτρέπει την εκδήλωση πολλαπλής σκλήρυνσης

Τα άτομα που έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία σε ηλιόλουστες περιοχές θεωρούνται προστατευμένα από την πιθανότητα εκδήλωσης πολλαπλής σκλήρυνσης μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Neurology.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ μελέτησαν το ιατρικό ιστορικό 151 γυναικών με πολλαπλή σκλήρυνση που είχαν διαγνωστεί κατά μέσο όρο όταν ήταν 40 ετών και 235 συνομίληκες χωρίς τη νευροεκφυλιστική ασθένεια. Όλες ζούσαν στις ΗΠΑ και ήταν καυκάσιας φυλετικής καταγωγής.
Εκείνες που είχαν μεγαλώσει σε ηλιόλουστες περιοχές και είχαν την υψηλότερη έκθεση σε ακτίνες UV-B είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν πολλαπλή σκλήρυνση από εκείνες που ζούσαν σε περιοχές με χαμηλότερη έκθεση σε UV-B ακτινοβολία.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έκθεση στον ήλιο σε νεαρή ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού υπολόγισαν ότι οι γυναίκες που ζούσαν σε περιοχές με την υψηλότερη έκθεση σε UV-B ακτινοβολία μεταξύ πέντε και 15 ετών, είχαν 51% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης πολλαπλής σκλήρυνσης από εκείνες που είχαν χαμηλότερα ποσοστά έκθεσης στην UV-B μεταξύ πέντε και 15 ετών.
Επίσης, όσο περισσότερο χρόνο περνούσαν οι γυναίκες εκτός σπιτιού τα καλοκαίρια στα νεανικά τους χρόνια τόσο μειωμένος ήταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πολλαπλής σκλήρυνσης μετέπειτα.
Όπως εξηγεί η Δρ Χελεν Τρεμλετ, «η UV-B ακτινοβολία βοηθά τον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D, τα χαμηλά επίπεδα της οποίας έχουν σχετιστεί με τον κίνδυνο εκδήλωσης πολλαπλής σκλήρυνσης. Η μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που εκδηλώνουν τη νόσο έχουν μειωμένη έκθεση στον ήλιο, χειμώνα και καλοκαίρι».
Σπεύδει πάντως να σημειώσει ότι ο ήλιος έχει και μια κακή πτυχή, τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο δέρμα και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να καταφεύγουμε σε ακρότητες και υπερβολές.



health.in.gr

Συνέντευξη τύπου για το Πανηλειακό Συλλαλητήριο

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα Σάββατο 10/3/2018 στο Δημαρχείο του Δήμου Άργους Μυκηνών από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών και τα μέλη  της συντονιστικής επιτροπής του Συλλαλητηρίου του Πύργου. Το Πανηλειακό Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 στον Πύργο της Ηλείας όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος,Δήμαρχος του τόπου καταγωγής της Γενιάς του Μ. Αλεξάνδρου.
Το μήνυμα που δόθηκε από όλα τα μέλη της επιτροπής που παρευρέθησαν στην συνέντευξη τύπου ήταν ισχυρό «Θα είμαστε εκεί για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις κυβερνητικές (και όχι μόνον) προθέσεις να εκχωρήσουν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.Θα είμαστε εκεί ακομμάτιστα μόνο με ελληνικές σημαίες για να ανακτήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια και να διαφυλάξουμε την ιστορία μας-Όλοι Μαζί στηρίζουμε!Όλοι Μαζί συμμετέχουμε!Ενωτικά … Ασυμβίβαστα … Μαχητικά!Γιατί… Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!»
Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν εκτός του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου κ. Γιώργος Κουρκούτας , κ. Χάρης Μιχαλακόπουλοςκαι οκ.Κυριάκος Βασιλάρας,ο ομιλητής κ. Γιώργος Τάκη Δόξαςκαι ο Πρόεδρος του ΣΑΦΕΜ (Συνδέσμου Αλέξανδρος Φίλιππος Έλλην Μακεδών)κ. Ευάγγελος Στόγιος.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ NEWSMESSINIA  

Στην αφίσα υπάρχει ένα λάθος που ....βγάζει μάτι !
Ο Επικούριος Απόλλωνας διοικητικά ανήκει στον Δήμο Οιχαλίας  του Νομού Μεσσηνίας ..
Κύριε Δήμαρχε μην χαράσσουμε αυθαίρετα διοικητικά όρια των Νομών 

Πέθανε ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας, Χρήστος Πασαλάρης

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, στα 93 του χρόνια, ο Χρήστος Πασαλάρης, ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας, που με τη ζωή, τη δράση του, την οξυδερκή πέννα του και τη συγγραφική του δραστηριότητα σημάδεψε τον ελληνικό Τύπο, αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου.

Γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1925, πρόσφερε στην ενημέρωση για πάνω από 75 χρόνια, ως συντάκτης, διευθυντής εφημερίδων και περιοδικών και αρθρογράφος μέχρι την τελευταία ώρα.

Ο Χρήστος Πασαλάρης σπούδασε Ιατρική και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Δημοσιογραφία στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του έδρασε στο γαλλικό σοσιαλιστικό κίνημα και η μητέρα του, γεννημένη στο Μοναστήρι, ήταν κόρη του Μακεδονομάχου Ναούμ Κωνσταντινίδη, οπλαρχηγού του Παύλου Μελά. Σύζυγός του υπήρξε η σπουδαία ζωγράφος Λούη Σηλυβρίδου-Πασαλάρη. Στην Κατοχή (1941-1944), ο Χρήστος Πασαλάρης (με το ψευδώνυμο «Αλέξης») έδρασε στον παράνομο Τύπο της Αντίστασης. Συνελήφθη από τους Γερμανούς και φυλακίστηκε στο Γουδί και στο Χαϊδάρι .

Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα το 1946 στον «Ριζοσπάστη» ως αθλητικός συντάκτης και ως αρχισυντάκτης. Το 1946 μεταφέρθηκε εξόριστος στη Μακρόνησο ως τα τέλη του 1950, μαζί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θανάση Κανελλόπουλο, Κώστα Δεσποτόπουλο, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιάννη Βούλτεψη και άλλους.

Μετά την απόλυσή του, το 1951 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Ταχυδρόμος», «Έθνος», «Φιλελεύθερος», «Αθηναϊκή» και «Εμπρός». Συνεργάτες του υπήρξαν τότε οι Αλέκος Φιλιππόπουλος, Γιάννης Καψής, Τάκης Λαμπρίας, Δημήτρης Μαρούδας, Νίκος Φώσκολος, Κώστας Πρετεντέρης, Αλέκος Σακελλάριος, Κωστής Χαιρόπουλος, Νταίζη Μαυράκη και άλλοι. Στενός του φίλος μέχρι την τελευταία ώρα ο Μανώλης Γλέζος. Από το 1953, εργάστηκε επί 17 χρόνια στο συγκρότημα Λαμπράκη ως Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Τα Νέα». Αποχώρησε το 1970 λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, όπως για τον ίδιο λόγο είχε αποχωρήσει και από το «Εμπρός».

Από το 1970 ως το 1974 ήταν διευθυντής στο περιοδικό «Επίκαιρα» του Γιάννη Πουρνάρα με ξεχωριστούς συνεργάτες τον Φρέντυ Γερμανό, τον ΚΥΡ (Γιάννη Κυριακόπουλο), τον Νίκο Μαστοράκη, τον Γιώργο Λιάνη, τον Γιώργο Μπέρτσο, οδηγώντας το περιοδικό σε μεγάλες κυκλοφορίες. Αποχώρησε και πάλι όμως λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία. Λίγο πριν από την πτώση της χούντας εκλήθη να διευθύνει την τιμωρημένη «Βραδυνή», η οποία τον Ιούλιο του 1974, με την επάνοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ξεπέρασε τα 300.000 φύλλα. Μετά την αποχώρησή του από τη «Βραδυνή», λόγω και πάλι πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, εκλήθη το 1975 να διευθύνει την «Απογευματινή» του Νάσου Μπότση, που επί πολλά χρόνια διατήρησε την κορυφαία θέση στην κυκλοφορία.

Τον Απρίλιο του 1983, μετά το θάνατο του Νάσου Μπότση και λόγω πολιτικής πάλι διαφωνίας με τον εκδότη Νίκο Μομφεράτο, δέχθηκε πρόταση του Άρη Βουδούρη για την δημιουργία του «Ελεύθερου Τύπου», με επιτελείς τον Γιάννη Βούλτεψη και τον Ανδρέα Μπόμη. Η εφημερίδα κατέρριψε αμέσως ρεκόρ κυκλοφορίας με 250.000 φύλλα. Η συνεργασία όμως με την ιδιοκτησία δεν μακροημέρευσε λόγω και πάλι διαφωνίας σε θέματα πολιτικής και δεοντολογίας.

Αμέσως μετά ο Χρήστος Πασαλάρης ως διευθυντής της «Μεσημβρινής» τετραπλασίασε την κυκλοφορία της, διατηρώντας παράλληλα το κύρος της. Από το 1990 ως τον Ιούνιο του 2009, εργάστηκε ως διευθυντής ή σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος στις εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος» και από το 2014 ως κύριος αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα Realnews. Ακολούθησε η συνεργασία του με την «Ελευθερία του Τύπου».

Από το 1968 έως το 2015, εργάστηκε ως καθηγητής δημοσιογραφικών σπουδών σε σχολές δημοσιογραφίας, πλήθος δε γνωστών σήμερα δημοσιογράφων υπήρξαν μαθητές του. Ειδικά, η «Απογευματινή», ο «Ελεύθερος Τύπος» και η «Μεσημβρινή» υπήρξαν τα «μεγάλα σχολεία» της ελληνικής δημοσιογραφίας, με το δίδυμο Πασαλάρη – Βούλτεψη να δημιουργούν τη νέα γενιά δημοσιογράφων. Ανάμεσά τους, η Σοφία Βούλτεψη, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Θοδωρής Δρακάκης, ο Πέτρος Καρσιώτης, η Λιάνα Κανέλλη, η Νίτσα Λουλέ, η Πηνελόπη Γαβρά, η Αγγελική Νικολούλη, η Μαρία Χούκλη, η Μάρω Λεονάρδου και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, ως καθηγητής στη δημοσιογραφική σχολή του «Αντέννα», δίδαξε και την επόμενη γενιά δημοσιογράφων.

Πολυβραβευμένος, παρασημοφορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με τον Χρυσό Φοίνικα. Έχει δύο φορές τιμηθεί με το Βραβείο Μπότση από το Ίδρυμα Μπότση (1986 και 1998) για την ευδόκιμη υπηρεσία του, από το «Ίδρυμα Ιπεκτσί» (1989) για το καλύτερο ρεπορτάζ. Από την Ακαδημία Αθηνών (1985) για το βιβλίο του «Μια ζωή τίτλοι». Από το Δήμο Αθηναίων με χρυσό μετάλλιο για την προσφορά του στο λειτούργημα. Από το ελληνικό κράτος με το μετάλλιο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, όπως επίσης και από την οργάνωση «Μπουμπουλίνα» για τον ίδιο λόγο. Από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά πινάκων της αείμνηστης συζύγου του Λούης για τα καρκινοπαθή παιδιά. Μάλιστα η Βουλή καθιέρωσε «Ετήσιο βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ» στο όνομα του Χρήστου Πασαλάρη.

Πολυγραφότατος, έγραψε τα βιβλία «Πώς να γίνετε δημοσιογράφος» (1970, έξι εκδόσεις, «Οι άσσοι της αστροναυτικής», (1970, δύο εκδόσεις), «Καλημέρα νέα τεχνολογία» (1983), «Η πράσινη αλεπού» (1987), «Μια ζωή τίτλοι» (1989, πέντε εκδόσεις), «Στου κουφού την πόρτα» (1992), «Οι βαρόνοι των Media» (τρεις εκδόσεις), «Όρτσα και μη φοβάσαι» (1994), «Την αλήθεια και ας πονάει» (2002, δύο εκδόσεις), «Η ιστορία του Τύπου» (2006, δύο εκδόσεις», «Κάθε παλιό να σβηστεί» (2015). Τα τελευταία χρόνια διέθετε το σύνολο των εισπράξεων των βιβλίων του υπέρ των απόρων σπουδαστών της δημοσιογραφίας.

Η κηδεία του Χρήστου Πασαλάρη θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 2 μετά το μεσημέρι στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου.
Ο συγγραφέας διέθετε τις εισπράξεις από τα βιβλία του εξ ολοκλήρου υπέρ των απόρων σπουδαστών της δημοσιογραφίας.
Τα χόμπι του ήταν: Ανεμοπορία, κολύμβηση, ταξίδια, κλασική μουσική.
Οι αρχές που δίδασκε ήταν: Να μη φοβόμαστε το θάνατο, Να μη λατρεύουμε το χρήμα.

ΦΩΤΟ - Απίστευτο… Ήθελε να σκοτώσει κατσαρίδες και ανατίναξε την κουζίνα του!

Απίστευτο… Ήθελε να σκοτώσει κατσαρίδες και ανατίναξε την κουζίνα του! (pics)
Είναι η στιγμή που φαίνεται ο δυνατός. Ή θα ανέβεις πάνω στο τραπέζι ουρλιάζοντας ή θα μείνεις στο πάτωμα και θα παλέψεις στα ίσα. 
Οι κατσαρίδες είναι ίσως ό,τι πιο σιχαμερό μπορείς να δεις στο σπίτι σου και ένας άνδρας από την Αυστραλία συμφωνεί μαζί μας.
Ο τύπος γύρισε στο σπίτι του και είδε αρκετές κατσαρίδες να βολτάρουν στην κουζίνα του. Στο σπίτι ήταν τα τρία παιδιά του ηλικίας 9, 11 και 17 ετών.
Πάνω στα νεύρα του, αφού στο σπίτι υπήρχαν παιδιά, πήρε το εντομοαπωθητικό σπρέι και το χρησιμοποίησε ως φλογοβόλο!
Η ιδέα να χρησιμοποιήσει με αυτό τον τρόπο το σπρέι ήταν τόσο πετυχημένη που έγινε ολόκληρη έκρηξη στην κουζίνα!
Ο πατέρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στους ώμους και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.
Όσο για τις κατσαρίδες ξέρετε τι λένε: Μόνο αυτές θα επιζήσουν μετά από πυρηνικό πόλεμο, οπότε λογικά όταν με το καλό επιστρέψει στο σπίτι του ο άτυχος άνδρας ίσως χρειαστεί να τις αντιμετωπίσει ξανά.
Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να είναι υγιέστατος και το σπίτι της οικογένειας όπως πριν.


gazzetta.gr

«Στήνουν» τροχαία για να τα παίρνουν από τις ασφαλιστικές

Σε έξαρση το φαινόμενο υποτιθέμενων τροχαίων ατυχημάτων που δηλώνονται στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Σε δυσθεώρητα ύψη έχει φτάσει ο αριθμός των στημένων τροχαίων “ατυχημάτων” που δηλώνονται στις ασφαλιστικές εταιρείες. Η κρίση, επισημαίνουν ειδικοί του κλάδου των ασφαλειών αυτοκινήτου, έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση της ασφαλιστικής απάτης. Όπως εξηγούν, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, ιδιαίτερα μάλιστα των τροχαίων ατυχημάτων που δηλώνονται “χωρίς επαφή”.
Όπως επισημαίνουν στο newsauto.gr στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, περίπου δύο στα δέκα ατυχήματα είναι “στημένα”. Κάτοχοι αυτοκινήτων των οποίων τα οχήματα έχουν γρατζουνιές και βαθουλώματα, τα οποία ωστόσο είναι ικανά να “φτιάξουν” έναν διόλου ευκαταφρόνητο λογαριασμό ακόμη και από το συνεργείο της γειτονιάς, στήνουν δήθεν ατυχήματα, ώστε να επωμιστεί το κόστος της συνολικής αποζημίωσης, η ασφαλιστική εταιρεία.
Το φαινόμενο γνωρίζει… άνθηση σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και κυρίως και κατά κύριο λόγο εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά, αθίγγανοι και αλλοδαποί. Το λεκανοπέδιο ακολουθούν οι μεγάλες αστικές περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη, αλλά και μικρότερες περιοχές όπως η Αιτωλοκαρνανία.
“Πρωταθλητές” στις ασφαλιστικές απάτες, είναι το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, αλλά και η περιοχή της Βορειοδυτικής Αττικής.
Για να στηθεί ένα ατύχημα, υπογραμμίζουν οι ειδικοί της ασφαλιστικής αγοράς, συνήθως χρειάζεται μελετημένη “οργάνωση” και εμπλοκή πολλών ανθρώπων. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμπλέκονται στελέχη της οδικής βοήθειας, τεχνικοί από συνεργεία αυτοκινήτων, δικηγόροι και πραγματογνώμονες που παρέχουν υπηρεσίες ως εξωτερικοί συνεργάτες των ασφαλιστικών εταιρειών.
Τελευταία μάλιστα πληθαίνουν και τα κρούσματα στα οποία παρατηρείται η εμπλοκή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, οι οποίοι στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του πελάτη τους, έστω και αν αυτό γίνεται με ζημιά της ασφαλιστικής εταιρείας.
Πάντως επειδή το φαινόμενο “στήνεται” με συγκεκριμένο… μοτίβο, πολλοί πελάτες που “φτιάχνουν” ατυχήματα βρίσκονται ενώπιον των δικαστικών αρχών. Ιδιαίτερα, στη διάρκεια του τελευταίου έτους. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει τις προσφυγές για να διασφαλίσουν ότι δεν θα πέσουν θύματα κάποιας απάτης.
Σύμφωνα με το newsauto.gr, συνήθως το “στήσιμο” των τροχαίων ατυχημάτων γίνεται για μικροποσά, ακόμη και κάτω των 300 ευρώ, τα οποία όμως αθροιστικά δημιουργούν έναν “τζίρο” πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Πώς καταλαβαίνει όμως κανείς ότι ένα τροχαίο ατύχημα είναι “στημένο”; Υπάρχουν συγκεκριμένα “σενάρια” που φτιάχνονται κατά περίσταση, εξηγούν άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς.
Περιστατικά που… μυρίζουν από μακριά απάτη, είναι τα λεγόμενα ατυχήματα “άνευ επαφής” (“μου έκλεισε το δρόμο και για να τον αποφύγω χτύπησα”), ατυχήματα μεταξύ συγγενών και φίλων, ατυχήματα με χρήση τρακαρισμένων αυτοκινήτων και αίτηση για χορήγηση αποζημίωσης που κατατίθεται ή αποστέλλεται σε περισσότερες από μία ασφαλιστικές εταιρείες.
Ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις οι εταιρείες δεν πληρώνουν κάποια αποζημίωση καθώς θεωρούν το συμβάν στημένο.
Τέλος, να σημειώσουμε πως υπάρχουν και πιο «επαγγελματικά» στημένες καταστάσεις που απαιτούν πιο μεγάλη έρευνα από τις ασφαλιστικές αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλέον αρκετά ισχυροί.

ΦΩΤΟ - ΠΥΛΟΣ: Αγαπημένος προορισμός - Γεμάτη μνήμες και ομορφιά!

Η ιστορική της υπόσταση «ενώνεται» με την εικόνα του σήμερα και τις ομορφιές της φύσης σε ένα μέρος, που ειδικά τα τελευταία χρόνια, ανθίζει και γίνεται ολοένα και περισσότερο αγαπημένος προορισμός.

Η Πύλος, ιστορικά γνωστή παλαιότερα και με την ενετική-ιταλική ονομασία ως Ναβαρίνο ή Ναυαρίνο, η παραθαλάσσια κωμόπολη στα δυτικά του Νομού Μεσσηνίας, θα σας κάνει να
θελήσετε να ανανεώνετε ξανά και ξανά το ραντεβού μαζί της.

Δίπλα στις ακτές του Ιονίου, με ένα λιμάνι που αποτελεί σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο με ανοδική εμπορική και τουριστική ανάπτυξη, λόγω της στενόμακρης μορφής της νήσου Σφακτηρίας η οποία «κλείνει» τον όρμο του
Ναυαρίνου και η οποία λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης, θεωρείται ως ένα από τα ασφαλή αγκυροβόλια στη Μεσόγειο.

Η σύγχρονη Πύλος, που σχεδιάστηκε μετά την Ναυμαχία του Ναβαρίνου (1827) από τους Γάλλους μηχανικούς του στρατηγού Mαιζόν και κατοικήθηκε από Mικρασιάτες, Eπτανήσιους και Μοραΐτες, έχει άριστη ρυμοτομία και διαθέτει όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης.
Διαθέτει πολλά αξιοθέατα με παλαιότερο κτίριο το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, που κατασκευάσθηκε μεταξύ 1956-1958 και άρχισε να λειτουργεί το 1961.

Τα δυο κάστρα του Ναυαρίνου, το φράγκικο Παλαιόκαστρο και το οθωμανικό Νιόκαστρο τραβούν το βλέμμα των επισκεπτών. Το πρώτο βρίσκεται στα βορειοανατολικά του κόλπου της Πύλου, βόρεια της νήσου Σφακτηρίας, ενώ το δεύτερο στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Πύλου, δίπλα στο
λιμάνι της Πύλου. Η θέα που προσφέρει το Παλαιόκαστρο προς το Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και προς τον εξαιρετικής ομορφιάς όρμο της Βοϊδοκοιλιάς, είναι πραγματικά μαγευτική. Ωστόσο, η πρόσβαση σε αυτό λόγο της ερείπωσής του, συνοδεύεται από έντονες και επανειλημμένες προειδοποιήσεις που αφορούν στην ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς ενδέχεται να κρύβει κινδύνους.

Το Νιόκαστρο, το οποίο είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει εξαιρετική θέα προς τη νήσο Σφακτηρία, τον κόλπο, το λιμάνι και την κωμόπολη της Πύλου. Εξακολουθεί να είναι από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα του ελλαδικού χώρου.

Προστατευόμενη περιοχή 

Στην κοντινή Γιάλοβα, η λιμνοθάλασσά της, είναι ευλογία της φύσης για την περιοχή και αποτελεί μια από τις 10 μεγάλες λιμνοθάλασσες στην Ελλάδα. Φιλοξενεί ποικίλα σπάνια είδη ζώων
και πτηνών, τα οποία βρίσκονται στα όρια της εξαφάνισης, από ολόκληρη την Ευρώπη. Το παρατηρητήριο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν περισσότερα και να παρακολουθήσουν τα ρηχά υφάλμυρα νερά της λιμνοθάλασσας και να περπατήσουν σε διαδρομές και μονοπάτια που περιγράφουν τα διαφορετικά οικοσυστήματα της Γιάλοβας.
Για τους παραπάνω λόγους, η περιοχή της Λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας έχει χαρακτηριστεί ως Ειδική Ζώνη Προστασίας του πανευρωπαϊκού δικτύου προστασίας των ειδών και των ενδιαιτημάτων τους, με το πρόγραμμα Natura.

Μαγικές παραλίες 
Σε κοντινή απόσταση από την κωμόπολη της Πύλου βρίσκονται γνωστές παραλίες, όπως η παραλία της Γιάλοβας και στη συνέχειά της
η παραλία της Χρυσής Ακτής (θεωρείται προστατευόμενη περιοχή), καθώς και εκείνη της Βοϊδοκοιλιάς.
Μικροί γραφικοί κολπίσκοι, βαθιά νερά, αμμώδεις παραλίες μονοπωλούν το ενδιαφέρον.


5 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα υγιεινό λάδι για το μαγείρεμα. Είναι επίσης και ένα μοναδικό καθαριστικό για ποικίλες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Ξέχνα λοιπόν τα χημικά καθαριστικά, «κλέψε» λίγο το λάδι από την κουζίνα και πιάσε δουλειά:
1. Ανοξείδωτες επιφάνειες
Αφαίρεσε τα λίπη από την κουζίνα σου χρησιμοποιώντας λίγο ξίδι. Στη συνέχεια άπλωσε λίγο λαδάκι και ύστερα σκούπισε την επιφάνεια με λίγο χαρτί κουζίνας.

2. Δερμάτινες καρέκλες
Σκούπισε τις δερμάτινες επιφάνειες με ένα πανάκι με λίγο λάδι και δες τες να αναζωογονούνται και να λάμπουν, όπως όταν τις πρωτοαγόρασες.

3. Ξύλινοι πάγκοι
Καθάρισέ τους με ένα μίγμα από ίση ποσότητα λεμονιού και λαδιού, σκούπισέ τους με ένα καθαρό πανάκι και θαύμασε την πεντακάθαρη κουζίνα σου!

4. Μαντεμένιο τηγάνι
Πλύνε το τηγάνι με ζεστό νερό και σαπούνι και σκούπισέ το. “Βρέξε” μία πετσέτα με λάδι και πέρασε με αυτή όλο το σκεύος μέσα και έξω. Τοποθέτησε το τηγάνι στο φούρνο ανάποδα και άφησέ το στους 180 ºC για μία ώρα. Κλείσε το φούρνο και άφησε το τηγάνι να κρυώσει τελείως.

5. Ασημικά
Γυάλισε τα ασημικά, σκουπίζοντάς τα προσεκτικά με ένα μαλακό πανάκι και λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στοίχημα ότι μπορείς να δεις ξεκάθαρα το είδωλό σου να καθρεφτίζεται, σωστά;



olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ! Νέα διάκριση για το βίντεο του ΕΟΤ "Greece- A 365-Day Destination"


Νέα διεθνής διάκριση για το πολυβραβευμένο πλέον βίντεο του ΕΟΤ "Greece- A365-Day Destination" (Ελλάδα- Προορισμός 365 ημέρες). H Ελλάδα έλαβε το δεύτερο βραβείο παγκόσμιου προορισμού και το πρώτο στην Ευρώπη, στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών του Βερολίνου Golden City Gate, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB, όπου η χώρα μας έχει δυναμική παρουσία με περίπτερο του ΕΟΤ.
Το βραβείο παρέλαβαν από τον πρόεδρο του φεστιβάλ Βόλφγκανγκ Τζο Χούσερτ (Wolfgang Jo Huschert), ο διευθυντής Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ Πέτρος Σαγάνας και η προϊσταμένη του Τμήματος Εκδόσεων και Οπτικοακουστικών Ελευθερία Φίλη, παρουσία της προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας Βίκυς Στρούμπου.
Η ταινία "Greece- A365-Day Destination", δημιουργήθηκε από τον ΕΟΤ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη- Κιούκα, σε εφαρμογή του επικοινωνιακού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο. Είναι διάρκειας 3'36'' κι έχει ως θέμα, τις εικόνες, τον ήχο, και τα χρώματα της Ελλάδας στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ουκρανή οικιακή βοηθός έδειρε μέχρι θανάτου την ηλικιωμένη που πρόσεχε στην Ολυμπία

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση βαρύνεται μια 55χρονη από την Ουκρανία, η οποία συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας στο Κακοτάρι Ολυμπίας, όπου μένει μόνιμα με τον σύζυγό της, καθώς εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ηλείας.

Η 55χρονη οδηγήθηκε την Πέμπτη στον Ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομίας, η 55χρονη κατηγορείται ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε μια 94χρονη γυναίκα την οποία φρόντιζε σε καθημερινή βάση στο σπίτι της στη συνοικία Τραγανό του Πύργου, στις 7:30μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου, οι οποίες απέβησαν θανάσιμες, καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα απεβίωσε λίγες ημέρες αργότερα, στις 31 Ιανουαρίου.

Το συμβάν του ξυλοδαρμού κατήγγειλε στο ΑΤ Πύργου ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας το πρωί της 30ής Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.



 patrisnews.gr

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Το «σαράκι» της ζήλιας όπλισε το χέρι του αστυνομικού

Το «σαράκι» της ζήλιας φαίνεται να είχε τρυπώσει «βαθιά» στην καρδιά του πρώην αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα την 55χρονη γυναίκα του στην Κέρκυρα.

Η Αμαλία Κουρή ήταν μια κατ’ομολογία φίλων και συγγενών μια αρκετά εμφανίσιμη γοητευτική γυναίκα την οποία ο 62χρονος πρώην αστυνομικός είχε ερωτευτεί παράφορα. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της η γυναίκα είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε δύο παιδιά. Ένα από τον πρώτο της γάμο και έναν από τον δεύτερο.
H ζωή τους στην Κέρκυρα ήταν αρκετά αξιόλογη, όπως λένε άνθρωποι που γνώριζαν την άτυχη Αμαλία και τον συνταξιούχο αστυνομικό.
Το αίσθημα της ζήλιας όμως που ένιωθε ο συνταξιούχος αστυνομικός για τη γυναίκα του όπως αναφέρουν άτομα από το φιλικό περιβάλλον της άτυχης 55χρονης γυναίκας, κάθε φορά που εκείνη γινόταν αποδέκτης κομπλιμέντων, γινόταν όλο και πιο έντονο με τους καυγάδες του ζευγαριού να είναι συχνοί.
Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και το πρωί της Παρασκευής ύστερα από ακόμη έναν έντονο διαπληκτισμό ο 62χρονος συνταξιούχος αστυνομικός πήρε την καραμπίνα και σκότωσε εν ψυχρώ τη σύζυγό του.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 62χρονος μετά από λίγη ώρα, παρουσιάστηκε εκούσια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, όπου και συνελήφθη.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο με το οποίο ο 62χρονος πυροβόλησε την 56χρονη.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.



Πρωτο Θεμα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΤΕΣ ! Νέα δημοσκόπηση: Διψήφιο προβάδισμα για τη Ν.Δ., μία «ανάσα» από την αυτοδυναμία

 Τρίτο κόμμα το κίνημα Αλλαγής.
 
Εκτός Βουλής Καμμένος, Λεβέντης. 
 
Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση. 
 Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 10,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, πανελλαδική έρευνα της Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24 αποτυπώνει ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 29,4%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%, ενώ τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.
Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την απάντηση άκυρο ή λευκό και το υπόλοιπο 14,2% κατατάσσεται στην κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος.

Δημοτικότητα αρχηγών
Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των
πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές).

Ακολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 
 
Μετεκλογικές συνεργασίες
Στο ερώτημα «αν μετά τις εκλογές προκύψει ανάγκη συνεργασιών με ποιο κόμμα θα θέλατε να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής», η πλειονότητα των ερωτηθέντων -σε ποσοστό 36,5%- απαντούν ότι το κόμμα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία.
Το 18,7% τάσσονται υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9,4% προκρίνουν συνεργασία της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με άλλο κόμμα, 27,4% ζητούν από το Κίνημα Αλλαγής να μην συνεργαστούν με κανένα κόμμα και το υπόλοιπο 10% τοποθετούνται με την επιλογή «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Μετά το τέλος των μνημονίων, τι;
«Αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;» ήταν το επόμενο ερώτημα που τέθηκε σε όσους συμμετείχαν στην πανελλαδική έρευνα.
Το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

Σκοπιανό
Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές και στο Σκοπιανό, σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντούν ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών. Μόνο το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα. 

Συντριπτικό το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες στο ερώτημα ποιο κόμμα εκφράζει καλύτερα το χώρο της Κεντροαριστεράς

Και η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα ποιος από τους δύο βασικούς διεκδικητές έχει αρτιότερο σχέδιο για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης

Πατήστε εδώ και δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση 
 
 
lykavitos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου