28.7.18

Ένας 65χρονος φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά που κατέκαψε το Μάτι

Ο 65χρονος είναι κάτοικος της περιοχής Νταού Πεντέλης και οι καταθέσεις κατοίκων της περιοχής τον θέλουν να έχει προχωρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν σε καύση σκουπιδιών και ξερών κλαδιών, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, οι ανακριτικές αρχές έχουν λάβει 9 καταθέσεις μαρτύρων που τον υποδεικνύουν ως τον βασικό ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς και ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του.

Ο 65χρονος, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να έκαιγε χόρτα και ξερά κλαδιά σε λόφο πάνω από το Νταού Πεντέλης όταν, πιθανότατα από σπινθήρες, η φωτιά μεταδόθηκε στη γύρω βλάστηση και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προσέλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Όταν αντελήφθη το μέγεθος που προσέλαβε η πυρκαγιά και τις τραγικές της συνέπειες, ο 65χρονος επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του σκεπάζοντας με χώμα, χαλίκια και νερό το σημείο έναρξης της φωτιάς.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

ΒΙΝΤΕΟ - Η απίστευτη καταστροφή στα Γεράνεια Όρη από ψηλά

Χιλιάδες στρέμματα βλάστησης έκαψε η φωτιά στα Γεράνεια Όρη.
Μια τεράστια οικολογική καταστροφή που θα επηρεάζει για χρόνια την περιοχή.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την Κινέτα και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής πλαγιάς του βουνού, ενώ απείλησε και τη δυτική πλαγιά του βουνού.
Αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας πραγματοποίησε με drone η ιστοσελίδα loutraki365.

Στο νοσοκομείο η Ρίκα Βαγιάνη

Ώρες αγωνίας για τη γνωστή δημοσιογράφο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας της με κουράγιο και αξιοπρέπεια

Αγώνα ζωής με κουράγιο, γενναιότητα και αξιοπρέπεια δίνει η γνωστή δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με την Espresso, η Ρίκα Βαγιάνη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Όμως, η νοσηλεία της εκεί δεν κράτησε πολύ, καθώς η ίδια μαζί με άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος αποφάσισαν να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
Η δημοσιογράφος επέλεξε να δώσει τη μάχη της αθόρυβα, χωρίς να ενημερώσει καν άτομα του πολύ φιλικού της περιβάλλοντος. Στο πλευρό της βρίσκονται μόνον άτομα της οικογένειάς της, ενώ λιγοστές είναι οι επισκέψεις που έχει δεχθεί.

Εσύ ξέρεις τα δικαιώματα σου όταν τρως έξω;

Πέρα από το «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» (που μεταξύ μας δεν ισχύει), υπάρχουν κάποια βασικά δικαιώματα που έχει ένας καταναλωτής στις επιχειρήσεις εστίασης. Και επειδή στις διακοπές επισκεπτόμαστε συχνότερα ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, ας τα δούμε αναλυτικά, όπως τα παρουσιάζει και η Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.).
Τιμοκατάλογος
* Όλα τα εστιατόρια είναι υποχρεωμένα να έχουν αναρτημένο ενημερωμένο τιμοκατάλογο στην είσοδο του καταστήματος (Απόφαση Α2-718/ΦΕΚ2090/Β/31-7-2014 άρθρα 89, 90, 91 & 92).
* Είναι υποχρεωμένα να έχουν έναν τιμοκατάλογο ανά δύο τραπέζια και να τον διαθέτουν σε κάθε πελάτη πριν από την παραγγελία.
* Ο τιμοκατάλογος πρέπει να είναι γραμμένος υποχρεωτικά στα Ελληνικά και προαιρετικά σε κάποια άλλη γλώσσα.
* Πρέπει πάντα να αναγράφονται οι τελικές τιμές, καθώς και η ένδειξη: «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)».
* Εάν διαθέτουν κατεψυγμένα ψάρια, κρέατα ή λαχανικά, πρέπει να αναγράφονται στον κατάλογο με την ένδειξη «κατεψυγμένο» καθώς και «προμαγειρεμένο» ή «προτηγανισμένο» για φαγητό.
* Πρέπει να αναγράφεται το είδος των ελαίων που χρησιμοποιείται σε ωμή μορφή στα φαγητά.
Χρέωση κουβέρ
* Δεν επιτρέπεται η χρέωση κουβέρ ενώ κανένα προϊόν (π.χ. εμφιαλωμένο νερό και ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς τη συναίνεση του πελάτη.
* Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 500€ ανά είδος.
Δελτίο Παραπόνων
Τα εστιατόρια υποχρεούνται να τηρούν «Δελτίο Παραπόνων» σε ειδική θήκη, σε εμφανές σημείο στην έξοδο του καταστήματος εις τριπλούν, ώστε να συμπληρώνεται από τον καταναλωτή εφόσον έχει παράπονο και να αποστέλλεται στο αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου κάθε Περιφέρειας.
Ηλεκτρονική πληρωμή
Τα εστιατόρια υποχρεούνται να διαθέτουν τρόπο ηλεκτρονικής πληρωμής στους καταναλωτές.
Τέλος, πρέπει πάντα να ζητάτε απόδειξη και να ελέγχετε ότι έχουν χρεωθεί αποκλειστικά και μόνο τα είδη που παραγγείλατε.

Έρευνα: Oι γυναίκες που κάνουν αυτά τα επαγγέλματα είναι και οι πιο άπιστες!

Η απιστία είναι γένους θηλυκού με τους ειδικούς να αποδεικνύουν και επιστημονικά ότι κάποια επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπή στις ερωτικές σκανταλιές. 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, διαπιστώνει κανείς ότι στο θέμα της γυναικείας απιστίας, άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη.
Οι γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική είναι οι λιγότερο άπιστες ενώ οι γιατρίνες και οι δασκάλες οι πιο άτακτες ερωτικά…
Τα πιο άπιστα γυναικεία επαγγέλματα
Ιατρική
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, οι γυναίκες που φορούν λευκή μπλούζα μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία είναι πιο άτακτες ερωτικά.
Το 23% των γιατρών και νοσηλευτριών απατούν τον σύντροφό τους, όπως αναφέρει ο ιστότοπος »Ashley Madison» .Πιθανότατα τα κρεβάτια στο χώρο εργασίας να ανοίγουν την όρεξη στις εργαζόμενες.
Εκπαίδευση Οι γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης- είτε είναι δάσκαλοι είτε καθηγήτριες Πανεπιστημίου- δεν είναι αντίθετες στην απιστία.Τους αρέσει να διδάσκουν ακόμα και στο… κρεβάτι. Μετά τις γιατρίνες οι καθηγήτριες και οι δασκάλες έρχονται δεύτερες στην απιστία.
Επιχειρηματίες
Οι γυναίκες που «στήνουν» μία εταιρεία είναι περίεργες, ξέρουν τι θέλουν και προσπαθούν να πάρουν αυτό που θέλουν. Το 11% απατά τον σύντροφό τους.
Οικονομολόγοι
Οι γυναίκες που ασχολούνται με τα χρηματοοικονομικά δεν βαριούνται ποτέ. Η αδρεναλίνη είναι στα ύψη. Το 9% απατά τον σύντροφό τους, πιθανότατα με κάποιον συνάδελφο.
Κοινωνική εργασία
Το 9% των γυναικών που προσφέρουν κοινωφελές έργο, είναι άπιστες.Σχεδόν μία στις 10 γυναίκες κάνουν «τάρανδο» τον σύζυγο.
Λιανεμπόριο και ξενοδοχειακές μονάδες
Οι γυναίκες που εργάζονται στο λιανεμπόριο και σε ξενοδοχεία καταλαμβάνουν την έκτη θέση της λίστας με τα πιο άπιστα γυναικεία επαγγέλματα.
Το 9% έχει κάνει one night stand.Μάλλον βοηθάει και το επάγγελμα. Πολλές επαφές …τρίτου τύπου.
Tεχνολογία -Πληροφορική
Το 8% των γυναικών προφανώς βαριέται τους υπολογιστές και κάνει διάλειμμα από τη δουλειά κάνοντας ερωτικά παιχνίδια με τρίτα πρόσωπα.
Μάρκετινγκ-Επικοινωνία
Το 4% των γυναικών που εργάζονται στο μάρκετινγκ είναι επιρρεπείς στην απιστία.
Κατασκευαστικός κλάδος
Το 4% των γυναικών δεν μπορεί να αντισταθεί στον ανδροκρατούμενο κυρίως χώρο βλέποντας ιδρωμένα κορμιά να εργάζονται.
Δικαστικός κλάδος
Οι δικαστικοί υπάλληλοι, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι καταλαμβάνουν την δέκατη θέση στη λίστα. Οι άνδρες με κοστούμι και τη γραβάτα ελκύουν απίστευτα τις γυναίκες ενώ οι νομικές υποθέσεις τους φέρνουν πιο… κοντά.
Τέχνες – Ψυχαγωγία
Οι γυναίκες που ασχολούνται με τον καλλιτεχνικό χώρο είναι από τις λιγότερο δραστήριες στην απιστία.Κι όμως!Μόνο το 3% απατά τον άνδρα της.
Πολιτική
Στην τελευταία θέση της λίστας έρχονται οι γυναίκες πολιτικοί.Μόνο το 1% των κυριών που ασχολούνται με τα κοινά έχουν εξωσυζυγική σχέση.

Προσοχή στην έκθεση των παιδιών σε εικόνες και σκηνές φρίκης συστήνουν οι ειδικοί


Όσο η αγωνία με τους αγνοούμενους από τις πυρκαγιές στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζεται κι οι δυνάμεις διάσωσης «χτενίζουν» την περιοχή, οι επιζώντες προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να ανασυγκροτηθούν και να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα. Κι όλες αυτές οι εικόνες μεταδίδονται καθημερινά.
Σε «οδηγό» που δημοσιεύει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ‘Μέριμνα' συστήνει σε γονείς ή κηδεμόνες τι πρέπει να κάνουν σχετικά με την έκθεση των παιδιών σε δυσάρεστες και σκηνές που διαδραματίζονται στις πληγείσες περιοχές, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τα παιδιά όταν είναι διαρκώς εκτεθειμένα σε εικόνες και αφηγήσεις που αφορούν καταστροφικά γεγονότα όπως οι πυρκαγιές, καθίστανται ιδιαίτερα ευάλωτα σε εμφάνιση γενικευμένου άγχους, φοβιών αλλά και συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες καθώς δεν έχουν τη γνωστική και συναισθηματική ωριμότητα να επεξεργαστούν όλες αυτές τις πληροφορίες.
Ειδικότερα λοιπόν συμβουλεύει:
- Περιορίστε την έκθεση των παιδιών στις εικόνες και αφηγήσεις που αφορούν το γεγονός μέσω της τηλεόρασης, του διαδικτύου, του ραδιοφώνου αλλά και των συζητήσεων που γίνονται στο σπίτι από τους ενήλικες.
- Προωθήστε τα νέα που θα δημιουργήσουν ασφάλεια: περιγράψτε τις προσπάθειες που γίνονται από την πολιτεία για τη φροντίδα των ανθρώπων στις περιοχές αυτές αλλά και για τις κινήσεις στήριξης και συμπαράστασης από φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες.
- Δώστε χώρο σε δικές τους ερωτήσεις. Διατηρείστε την ανοικτή επικοινωνία μαζί τους, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι κατανοούν από τα γεγονότα που συμβαίνουν, τι φοβούνται και τι χρειάζονται από εσάς στην παρούσα φάση.
- Αποφεύγετε τις λεπτομερείς περιγραφές των καταστροφών όταν τα παιδιά είναι παρόντα και μην τα κατακλύζεται με τυχόν δικά σας συναισθήματα φόβου, θυμού, αγωνίας.
- Απαντήστε μόνο σε αυτά που σας ρωτάνε.
- Διατηρείστε τη ρουτίνα και την καθημερινότητα σας που συμβάλουν στη διατήρηση ενός αισθήματος ασφάλειας.
Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έζησαν τον εφιάλτη της πυρκαγιάς και στους συγγενείς των θυμάτων
Στο πλευρό των ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς ή που ζούνε την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων βρίσκεται η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα» που προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά, γονείς, οικογένειες, που θρηνούν την απώλεια ή απώλειες οικείων προσώπων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Ελευθερία Ράλλη, ψυχολόγος και υπεύθυνη στο συμβουλευτικό κέντρο της ‘Μέριμνας', «ιδιαίτερα τα παιδιά χρήζουν μεγάλης προσοχής καθώς θα πρέπει να έχουν πλήρη στήριξη από τους δικούς τους ανθρώπους, το περιβάλλον τους. Το πώς θα κυλήσει η ζωή τους από δω και πέρα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Ένας βασικός παράγοντας είναι η στήριξη που θα έχουν, κι όχι μόνο ψυχολογική στήριξη από κάποιον ειδικό. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να διασφαλιστεί έπειτα από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ασφάλεια. Για αυτό κι όλος ο κοινωνικός μηχανισμός πρέπει να έχει αυτό ως προτεραιότητα. Όσο πιο ασφαλή συνθήκη ζωής δημιουργηθεί αυτήν την στιγμή γύρω τους κι όσο πιο σταθερό είναι το οικογενειακό τους περιβάλλον και κοντά τους τόσο πιο ασφαλή νιώθουν τα παιδιά. Η πρωταρχική ανάγκη που έχουν τα παιδιά είναι να νιώσουν ασφάλεια, να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον για εκείνα».
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η «Μέριμνα» αναφέρει ότι τις δύσκολες αυτές στιγμές λειτουργεί καθημερινά, 10:00 με 16:00 τηλεφωνική γραμμή στήριξης 210 64.63.622 για γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που είτε στηρίζουν παιδιά που έχουν χάσει συγγενείς ή φίλους τους, είτε οικογένειες που θρηνούν την απώλεια παιδιού. Παράλληλα, παρέχει ψυχολογική στήριξη στις οικογένειες με παιδιά ή εφήβους, που έχασαν αγαπημένο τους άτομο, κατόπιν ραντεβού (210 64.63.622), στα γραφεία της «Μέριμνας», Παπανικολή 2Α Χαλάνδρι. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι της «Μέριμνας» δηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους να συνεργαστούν με τους αρμόδιους Δήμους και τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, για να επιμορφώσουν εκπαιδευτικούς και εθελοντές στην κατανόηση και αντιμετώπιση των αντιδράσεων των παιδιών και εφήβων της περιοχής.

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Ποιες περιοχές θα πλήξουν οι ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Για κίνδυνο πλημμυρών προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος προειδοποιεί πως την Κυριακή η κακοκαιρία θα πλήξει κατά πάσα πιθανότητα το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και η Δυτική Αττική.

Όπως εκτιμά μάλιστα υπάρχει 40 με 45% πιθανότητα να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα στην ανατολική Αττική, που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές, με δυνατές κατά τόπους μπόρες, αλλά «τα φαινόμενα, αν τελικά εκδηλωθούν, θα είναι ασθενέστερα» από ό,τι στην υπόλοιπη Αττική

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:

Η Κυριακή εγκυμονεί κινδύνους για την Αττική λόγω καταιγίδων

Και για αύριο Κυριακή, για τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.

Στο «επίκεντρο» θα βρεθεί και η Αττική

Ασφαλώς, στο επίκεντρο των καταιγίδων θα βρεθεί και η περιοχή της Αττικής με κατά τόπους έντονα φαινόμενα ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Υπάρχει σαφώς ορατός ο κίνδυνος πλημμυρών για άλλη μια μέρα.

Οι δείκτες αστάθειας «δείχνουν» τα κεντροδυτικά της Αττικής

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι δείκτες αστάθειας, δηλαδή οι δείκτες εκείνοι που "μαρτυρούν" ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, δείχνουν ότι σε συγκεκριμένες περιοχές του νομού Αττικής οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Σύμφωνα λοιπόν με τον προγνωστικό χάρτη αστάθειας πάνω από την Αττική, στο εσωτερικό της κόκκινης καμπύλης βρίσκονται εκείνες οι περιοχές που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για έντονες τοπικά βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες με ιδιαίτερη δυναμική.

Οι περιοχές είναι από το κέντρο της Αθήνας και βορειότερα έως και τα βόρεια προάστια αλλά και οι δυτικότερες περιοχές του νομού όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον προγνωστικό χάρτη.


Στις ανατολικές ακτές της Αττικής θα είναι τοπικά τα φαινόμενα

Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ναι μεν υπάρχει το ενδεχόμενο (γύρω στο 40-45%) ακόμη και για δυνατές κατά τόπους μπόρες αλλά τα φαινόμενα αν τελικά εκδηλωθούν δεν θα έχουν τη δυναμική που θα έχουν στα κεντροδυτικά ή βόρεια του νομού Αττικής.

Η αστάθεια θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας

Φαίνεται ότι οι μπόρες ή και οι τοπικές καταιγίδες ιδιαιτέρως από το μεσημέρι έως και το απόγευμα, θα διατηρηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα για την Αττική. Ωστόσο, δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές του νομού. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση τοπικά, έως και μέτριας εντάσεως και μικρής χρονικής διάρκειας».

Παραιτήθηκε και δεύτερος Αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα για τις πυρκαγιές

Aκόμα ένας αντιδήμαρχος του Δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε την παραίτησή του το πρωί του Σαββάτου, μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων του Δήμου Μαραθώνα, Βασίλης Τσουπράς ανακοίνωσε την παραίτησή του.  Λίγο νωρίτερα, είχε ανακοινώσει την παραίτησή της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Μαραθώνα, Δήμητρα Λαμπαρού.

Ο κ. Τσουπράς ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει «με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή» του.

«Η συνείδησή μου ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα από μένα, με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ και από τη θέση του Αντιδημάρχου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να πάω σπίτι μου», έγραψε ο κ. Τσουπράς.

Η ανάρτηση του κ. Τσουπρά:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

σε αυτές τις δύσκολες στιγμές επέλεξα να επικοινωνήσω πρώτα με εσάς, όπως το κάνω από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

Ουδέποτε υπήρξα πολιτικός και ουδέποτε θέλησα να γίνω πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω τον τόπο που μεγάλωσα. Το ίδιο προσπάθησα να κάνω και το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας.

Δεν ξέρω αν κάποιος στη θέση μου μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα ή χειρότερα.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι από το πρώτο λεπτό ήμουν στον τόπο της πυρκαγιάς και με όλες μου τις δυνάμεις έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να περιορίσουμε το μέγεθος της καταστροφής.

Η συνείδησή μου ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα από μένα, με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ και από τη θέση του Αντιδημάρχου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να πάω σπίτι μου.

Γι’ αυτό τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή μου.

Με όση ψυχική και σωματική δύναμη μου έχει απομείνει θα προσπαθήσω ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου (όπως ανέκαθεν έπραττα) να βοηθήσω στη μάχη που έχει να δώσει ο τόπος μας για να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η πρωτόγνωρη τραγωδία που ζήσαμε».

Ποτάμι η Κηφισίας !Πληθώρα κλήσεων στην Πυροσβεστική λόγω της ξαφνικής νεροποντής στην Αττική

Πληθώρα κλήσεων δέχτηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και κοπή δένδρων, λόγω της ξαφνικής νεροποντής σε περιοχές της Αττικής.
Χαλάζι και μεγάλος όγκος νερού έπεσε στα βορειοανατολικά προάστια, απ΄ όπου δέχτηκε η πυροσβεστική τις περισσότερες κλήσεις.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πλειοψηφία των κλήσεων, που έφτασαν τις  30,  έγιναν από περιοχές των βορείων προαστίων και κυρίως από Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι.

Το ενδιαφέρον των Ιταλών κρατά τις τιμές του ελαιολάδου

Συντηρείται το θετικό κλίμα στην ελληνική αγορά ελαιoλάδου, με την κινητικότητα των Ιταλών να είναι αυτή που τις τελευταίες ημέρες δίνει τον τόνο στις εμπορικές πράξεις και προσφέρει ερείσματα για περαιτέρω βελτίωση των τιμών, όπως απεικονίζεται και στον σχετικό πίνακα.
Όπως αναφέρουν στην «Ύπαιθρο Χώρα» παράγοντες με γνώση της αγοράς, λίγο πριν κλείσουν για το φετινό καλοκαίρι τα ιταλικά τυποποιητήρια (από 5 έως 20 Αυγούστου) σπεύδουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ισπανία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστοί εμπορικοί οίκοι πληρώνουν στη Λακωνία έως και 3,35 ευρώ/το κιλό για εξειδικευμένες ποιότητες, ενώ για τα συμβατικά ελαιόλαδα η τιμή κινείται από 3 έως 3,10 ευρώ το κιλό.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κρήτης, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς Ηρακλείου στην «ΥΧ», την τελευταία εβδομάδα η τιμή για το ΠΟΠ ελαιόλαδο αυξήθηκε κατά 10 λεπτά σε σχέση με την αύξηση των 20 λεπτών που είχε καταγραφεί πριν από 40 ημέρες και ανήλθε πλέον στα 3,10 ευρώ.
Στη Σητεία, η τιμή διατηρείται σταθερά στα 3,20 ευρώ/κιλό, ενώ και οι εμπορικές πράξεις είναι σχετικά περιορισμένες. Σταθερή παραμένει η τιμή στη Μεσσηνία στα 3,10 ευρώ. Ωστόσο, κρίσιμο συνεχίζει να είναι το ερώτημα για το τι θα συμβεί στα τέλη Αυγούστου, μια περίοδο καθοριστική για το εμπόριο του ελαιολάδου. Τον επόμενο μήνα, θα αποτυπωθούν πλήρως οι επιπτώσεις που θα έχει ο δάκος στην ποιότητα και την ποσότητα της φετινής σοδειάς, γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά το επίπεδο των τιμών και των περσινών αποθεμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ! Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του κυπριακού Down Town για τη φονική πυρκαγιά στην Αττική

Η ελληνική τραγωδία πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του κυπριακού «Down Town».
Η πυρκαγιά που έκαψε την Ανατολική Αττική και στέρησε τη ζωή σε 86 -μέχρι στιγμής- ανθρώπους συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα, μα ολόκληρη την Ευρώπη, με τις εικόνες θλίψης και απόλυτης καταστροφής να φιγουράρουν στον διεθνή Τύπο.
Αφιέρωμα στην τεράστια αυτή καταστροφή κάνει και το κυπριακό «Down Town», του οποίου το νέο εξώφυλλο μόνο απαρατήρητο δεν θα μπορούσε να περάσει.
«Ανείπωτη τραγωδία: Μαρτυρίες μέσα από τις φλόγες – Στη γειτονιά μου κάηκαν όλοι», διαβάζουμε, με το βλέμμα των αναγνωστών να αδυνατεί να φύγει από το εξώφυλλο του δράματος…

Δείτε τι ψάχνουν στα σκουπίδια και τα πουλάνε πανάκριβα στο ίντερνετ

Μπορεί η Lyra και η El Greco, οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες που κατασκεύαζαν παιχνίδια, να έχουν κλείσει από την δεκαετία του 1990, ωστόσο τα προϊόντα τους κατάφεραν να διασωθούν, έχουν γίνει συλλεκτικά αντικείμενα για φανατικούς των παιχνιδιών σ' ολόκληρο τον κόσμο και αλλάζουν χέρια για χιλιάδες ευρώ! Πρόκειται κυρίως για παλιά αυτοκινητάκια, για τα αλογάκια-μινιατούρες Μικρό Μου Πόνυ, για τις κούκλες Μπιμπιμπό ή για επιτραπέζια παιχνίδια όπως Η Οδύσσεια του Διαστήματος.

Καθημερινά σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες του Διαδικτύου όπως στο e-bay γίνονται αγοραπωλησίες εκατοντάδων τέτοιων παιχνιδιών. Η τιμή τους καθορίζεται από την παλαιότητά τους, από τον αριθμό των κομματιών που κυκλοφόρησαν και από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Μεγαλύτερη αξία έχουν όσα βρίσκονται ακόμα στην συσκευασία τους. Ενδεικτικά, ένα Μικρό Μου Πόνυ με δώρο μικρή τσατσάρα περιποίησης κοστίζει κοντά στα 2.000 ευρώ, ενώ η τιμή μιας Μπιμπιμπό ξεπερνά κατά πολύ τα 100 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 400 ευρώ! 

Σύμφωνα με τους περισσότερους συλλέκτες, η νοσταλγία είναι αυτή που πάνω απ’ όλα καθιστά τα παιχνίδια συλλεκτικά, ενώ άλλοι δεν κρύβουν ότι έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο γιατί βγάζουν αρκετά χρήματα! Δεν είναι λίγοι αυτοί που στήνονται από τις 4 το πρωί στα γυφτοπάζαρα που μοστράρουν κάθε είδους σκουπίδια και ψάχνουν με μεγεθυντικούς φακούς μήπως βρουν κάποιο κελεπούρι σε τιμή ευκαιρίας, το οποίο στην συνέχεια θα μοσχοπουλήσουν στο Διαδίκτυο!

Κόλπα μαγειρικής που μάλλον δεν γνωρίζατε

Για να διαχωρίσετε το κάθε κόκκo ρυζιού, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι πριν το βρασμό του.

Αν βάλετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, θα ψηθούν πιο γρήγορα.
Για να αποθηκεύσετε τα ψάρια για περισσότερο από μία ημέρα και να διατηρηθούν φρέσκα, πρώτα τα καθαρίζετε, στη συνέχεια τρίψτε τα με αλάτι, προσθέστε κουρκούμη και ξύδι, και στη συνέχεια παγώστε τα στην κατάψυξη.
Για να μην μαυρίσουν τα κομμένα μήλα, περιχύστε τα με λίγο λάιμ ή λίγη μουστάρδα σε σκόνη.
Για να βοηθήσετε το σκληρό κρέας όπως το αρνί ή το βοδινό κρέας, μαρινάρετε το σε ξύδι, πηγμένο γάλα για τυρί, μουστάρδα ή πουρέ παπάγιας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σκουπίστε τη μαρινάδα και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα.

Διαβήτης και light αναψυκτικά. Τι λένε οι έρευνες

Η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών ακόμα κι αν αυτά περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά και όχι ζάχαρη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, γράφουν στο περιοδικό European Journal of Endocrinology Σουηδοί ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση δύο ή περισσότερων αναψυκτικών είτε με ζάχαρη είτε λάιτ, την ημέρα είχαν διπλάσιες πιθανότητες τα άτομα να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με όσους έπιναν σποραδικά αναψυκτικά.
Η μελέτη αφορούσε 2.874 εθελοντές, ηλικίας άνω των 35 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τις διατροφικές τους συνήθειες απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερωτήματα για την κατανάλωση αναψυκτικών. Τα δύο τρίτα από τους συμμετέχοντες έπιναν τακτικά αναψυκτικά, με το 6% να υπερβαίνουν τα 2 ποτήρια την ημέρα. Οι μισοί σχεδόν εθελοντές έπασχαν από διαβήτη.
Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε πως όσοι έπιναν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά των την ημέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2, με τον κίνδυνο να αυξάνεται κατά το διπλάσιο για όσους έπιναν πέντε ή περισσότερα αναψυκτικά. Τα αποτελέσματα ήταν περίπου ίδια είτε τα αναψυκτικά ήταν λάιτ είτε περιείχαν ζάχαρη.
Ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2 αυξανόταν κατά 21% όταν περιείχε ζάχαρη και κατά 18% όταν δεν περιείχε, σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου αναψυκτικά.
Η επικεφαλής της μελέτης δρ Josefin Edwall Lofvenborg ανέφερε ότι προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι τα λάιτ αναψυκτικά αυξάνουν την όρεξη για γλυκά και οδηγούν σε άνοδο του σωματικού βάρους, κάτι που σχετίζεται με τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Επίσης τα τεχνητά γλυκαντικά προκαλούν χημικές αντιδράσεις με το σωματικό λίπος και με τα βακτήρια του εντέρου, αυξάνοντας την αντίσταση των κυττάρων απέναντι σην είσοδο της γλυκόζης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναψυκτικά αύξησαν επίσης τον κίνδυνο μιας λιγότερο συχνής κατάστασης που ονομάζεται λανθάνων αυτοάνοσος διαβήτη των ενηλίκων (latent autoimmune diabetes in adults ή Lada). Πιο διαδεδομένα είναι γνωστός ως διαβήτης 1,5 και συνδυάζει χαρακτηριστικά του διαβήτη 1 και 2.


stogiatro.gr

Οι δικαστικές περιπέτειες ενός άντρα χωρίς πέος που εξαπατούσε τις συντρόφους του

Το μυστικό του 35χρονου και η περιπέτεια που έζησαν δυο γυναίκες στα χέρια του

Ο Κάρλος Ντελακρούζ από το Μπάκνοκ, ένα χωριό κοντά στο Φόλκερκ, κατάφερε για καιρό να κρύψει το μυστικό του, ξεγελώντας τις συντρόφους του.
Μέχρι που το μυστικό αποκαλύφθηκε και τώρα βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, έχοντας μάλιστα συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Το μυστικό του 35χρονου έχει να κάνει με μια ανατομική του ιδιαιτερότητα καθώς δεν έχει πέος. Παρ' όλα αυτά κατάφερνε για χρόνια να ξεγελά τις συντρόφους του, οι οποίες δεν το είχαν καταλάβει. Μέχρι που το ανακάλυψαν και τον κατήγγειλαν στην αστυνομία.
Όπως μετέδωσε η Daily Mail, στο δικαστήριο του Εδιμβούργου, την Τρίτη 24/7, παραδέχθηκε πως κατά τη σεξουαλική πράξη προσποιούνταν διείσδυση χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο που δεν κατονόμασε.
«Ο κατηγορούμενος ήταν σε σχέση με μια γυναίκα από τον Μάιο του 2013 έως και τον Ιανουάριο του 2016 και η πρώτη τους σεξουαλική επαφή έγινε τον Μάιο του 2013», ανέφερε η εισαγγελέας, Κίρστεν Κόκμπερν. «Η γυναίκα πίστευε ότι η διείσδυση γινόταν με το πέος του. Ο κατηγορούμενος δεν έχει πέος. Ήξερε ότι ήταν ανασφαλής με το σώμα του και πάντα φορούσε μπλουζάκι», πρόσθεσε.
Οι ερωτικές επαφές δεν ήταν συχνές, σύμφωνα με την εισαγγελέα, που τις προσδιόρισε σε μια το μήνα. Οι συνευρέσεις γίνονταν με τα φώτα σβηστά και με τον κατηγορούμενο να φορά πάντα t-shirt.
Για τη γυναίκα ήταν μια επώδυνη διαδικασία καθώς κάθε φορά υπέφερε από τον πόνο, όπως είπε η Κόκμπερν, ενώ τις επόμενες ημέρες εμφάνιζε κολπίτιδα. «Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους η γυναίκα συνέχισε να πιστεύει ότι ο κατηγορούμενος είχε πέος».
Το ζευγάρι χώρισε τον Ιανουάριο του 2016 και η γυναίκα μόλις φέτος έμαθε ότι ο Ντελακρούζ δεν έχει πέος. Έτσι πήγε στην αστυνομία και τον κατήγγειλε.
Τον Αύγουστο του 2016 ο κατηγορούμενος σύναψε σχέση με μια άλλη γυναίκα με την οποία έβγαιναν δύο μήνες πριν αποφάσισαν να συζήσουν.
Και αυτή πίστευε ότι ο Ντελακρούζ είχε πέος, ενώ κάθε φορά που έκαναν σεξ αισθανόταν τρομερό πόνο κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Την πρώτη φορά, μάλιστα, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, είπε στον 35χρονο να σταματήσουν καθώς αιμορραγούσε. Και αυτή μετά τις σεξουαλικές επαφές, εμφάνιζε κολπίτιδα.
Η σχέση τους διήρκεσε 9 μήνες και σε αυτό το διάστημα οι συνευρέσεις δεν ξεπέρασαν τις δέκα.
Τον Μάιο του 2017 χώρισαν λόγω «οικονομικών θεμάτων», όπως ειπώθηκε. Η γυναίκα ανακάλυψε το μυστικό του Ντελακρούζ τον επόμενο μήνα και προσέφυγε στην αστυνομία.
Όπως ανέφερε η εισαγγελέας Κόκπμερν, ο Ντελακρούζ δεν έκανε κανένα σχόλιο όταν κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ενώ κατά την ιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε όντας υπό κράτηση «διαπιστώθηκε πως δεν έχει πέος».
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Από καύση ξερών κλαδιών η πυρκαγιά;

Νέα στοιχεία για τα αίτια της φονικότερης πυρκαγιάς στα ελληνικά χρονικά φέρνει στο φως η «Καθημερινή».

 Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πληροφορίες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπιση Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) η πρώτη σπίθα φαίνεται ότι άναψε από αμέλεια ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα.
Μιλώντας, χθες, στην «Καθημερινή» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα έως τώρα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά στις 5 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ιδιώτη, η ταυτότητα του οποίου είναι ήδη γνωστή στις Αρχές.

Πυρκαγιές: Πόσοι είναι τελικά οι αγνοούμενοι;

Αλαλούμ προκλήθηκε και με τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά. Χθες την ώρα που η Πυροσβεστική Υπηρεσία επέμενε στους 83 νεκρούς, οι ιατροδικαστές ανακοίνωναν πως ολοκλήρωσαν τη νεκροτομή σε 86 σορούς.
Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε η Πυροσβεστική τον αριθμό των σορών που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ενδεχομένως αυτή η διαφορά να οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της αλλοίωσης που είχαν υποστεί οι σοροί δεν ήταν δυνατόν εκ πρώτης όψεως να καταλάβει κανείς εάν πρόκειται για έναν ή δύο νεκρούς.
Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι υπέκυψε στα τραύματά του 62χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στα 87 θύματα.

Πόσοι είναι;

Η κυβέρνηση για έκτη ημέρα μετά την τραγωδία συνεχίζει να κρύβει τους 100 και πλέον αγνοούμενους, τον αριθμό των οποίων αποφεύγει να ανακοινώσει επίσημα. Με την ολοκλήρωση των νεκροτομών και τη λήψη δείγματος DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων, τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι οικογένειες πρόκειται να ενημερωθούν εάν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία ακόμη αναζητούν, είναι ανάμεσα στα θύματα.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα έχει ορίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό και έχει ζητήσει από την Πυροσβεστική να ολοκληρώσει την αυτοψία όσο το δυνατόν γρηγορότερα με στόχο την ταχεία περαίωση της έρευνας και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Τραγικά λάθη

Σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων καταλογίζει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η ΠΟΕΔΗΝ. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κάνει λόγο για ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών και επισημαίνει πως «ο κ. Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23/7/2018». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ο υπουργός Άμυνας «έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι έξι ώρες μετά, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες ενώ ουδείς διεκομίσθη στα στρατιωτικά νοσοκομεία που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Εντοπισμός

Με αμείωτο ρυθμό συγγενείς και φίλοι συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Οι έλεγχοι των κλιμακίων στην καμένη περιοχή δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Οι ιστορίες που ακούγονται έξω από το Νεκροτομείο αλλά και οι αγωνιώδεις έρευνες που κάνουν για να βρουν τους αγαπημένους τους συγκλονίζουν. Ανάμεσα στις φωτογραφίες αγνοουμένων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αλλά έχουν ανέβει και στην ανοιχτή βάση δεδομένων είναι και αυτή του 13χρονου Δημήτρη – Αρίστου Αλεξόπουλου. Ο πατέρας φέρεται να αναγνώρισε το παιδί του σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί φαίνεται ένα αγόρι με κόκκινη μπλούζα δίπλα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που, όπως υποστηρίζει ο πατέρας, είναι η γιαγιά του παιδιού, στην παραλία μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής προσπαθώντας να σωθούν.
Εξάλλου ταυτοποιήθηκε στο Νεκροτομείο της Αθήνας η σορός του αγνοούμενου Δημήτρη Τουρναβίτη, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη αναζητούνταν από τη Δευτέρα. Ο αδερφός του θύματος, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρει οποιοδήποτε στοιχείο ή προσωπικό αντικείμενο που θα τον οδηγούσε στα αγαπημένα του πρόσωπα, είχε ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες δικές του έρευνες στη θαλάσσια περιοχή.

in

Νεκρό 5χρονο κορίτσι στην παραλία της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 5χρονο παιδί, από τη θαλάσσια περιοχή “Αγίας Τριάδας” Θεσσαλονίκης.

Το κορίτσι με καταγωγή από τη Ρωσία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Εισηγηθήκαμε εκκένωση, αλλά δεν έγινε- ο Ν. Τόσκας έπρεπε να έχει παραιτηθεί

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής που επιχειρούσε στο πεδίο στην ανατολική Αττική εισηγήθηκε στο συντονιστικό όργανο εκκένωση του οικισμού Μάτι, όμως αυτή δεν έγινε ποτέ, είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος.
 
"Εντολή εκκένωσης δεν μπορώ να σας πως εγώ γιατί δεν δόθηκε, καθώς δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Εμείς ως Πυροσβεστική εισηγούμεθα να γίνει εκκένωση. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος.
Τόνισε δε,  πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έπρεπε να έχει παραιτηθεί και θα έπρεπε να ζητά συγγνώμη ανά πέντε λεπτά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη και να τον μιμηθεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Τα "Γιατί " που θα σας στοιχειώνουν ....

 Επιστολή αναγνώστη κατοίκου της περιοχής !
 
Πρέπει αν έχουν ελάχιστο φιλότιμο, προτού επιρρίψουν ευθύνες στο σύνηθες υποζύγιο (πολίτη) να μας πουν που ήταν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στις παρακάτω περιοχές:

1) Κ.Υ. Ραφήνας (σώθηκε απο την πυρκαγιά χάρις σε 3 ιδιώτες τεχνικούς)

2) Διασταύρωση Ραφήνας (σώθηκε χάρις στην αυταπάρνηση ιδιωτών κατοίκων)

3) Λεωφόρος Μαραθωνος (που ήταν ο φραγμός του Πυρ/κου Σώματος, που σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις είχε εφαρμοσθεί με άκρα επιτυχία;)

4) Γιατί δεν υπήρχαν πυροσβεστικές δυνάμεις να προστατεύσουν τους κατοίκους της περιοχής στο Μάτι;

Επιπλέον:
 
5) Γιατί η τροχαία αντί να απομακρύνει τα οχήματα από το Μάτι, έστελνε εκεί και εκείνα που έρχονταν απο τη Μαραθωνος;

6) Γιατί η Περιφέρεια δεν έδωσε ποτέ εντολή εκκένωσης του οικισμού, ενώ πιο πέρα οι κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα είχαν εκκενωθεί εγκαίρως;...

Γιατί εύκολο είναι να τα ρίχνουμε σε απρόσωπους παράγοντες όπως οι δρόμοι ή ο κακός μας ο καιρος, ή η άναρχη δόμηση ή οι πολίτες, αλλά στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμα των επιχειρησιακών παραγόντων του Υπουργείου "Προστασίας" του πολίτη και της Πολιτικής "προστασίας" που απέτυχαν παταγωδώς...

Πολιτική ευθύνη σημαίνει παραιτήσεις ή αποπομπές, κε Πρωθυπουργέ


Για τα μνημόνια που θα έσκιζε, ανέλαβε ακροθιγώς την ευθύνη - πολύ ακροθιγώς όμως -μιλώντας για αυταπάτες (ουσιαστικά δεν την ανέλαβε).

Για την πυρκαγιά και τους 87 - προσώρας - νεκρούς στο Μάτι, ανέλαβε φραστικώς «ακέραια» την πολιτική ευθύνη δυο υπουργικό. Ήταν μια βεβιασμένη παράσταση, εξαιτίας του στραπάτσου που υπέστη η κυβέρνηση στην έκτακτη συνέντευξη τύπου το βράδυ της Πέμπτης.
Ήταν όμως μια ρητορική ανάληψη ευθύνης του πρωθυπουργού, η οποία… δεν είναι ανάληψη ευθύνης.

Αυτή υπάρχει ούτως ή άλλως. Είναι αυτογενής και αυτονόητη αφ΄ ης στιγμής υπάρχει και ανάληψη της πολιτικής εξουσίας. Η μόνη περίπτωση να την απεκδυθούν, είναι να τους απαλλάξει ο λαός δια της ψήφου του. Αν παραδόξως τους επιβραβεύσει - όπως τον Καραμανλή μετά τις φωτιές της Ηλείας - απέλειπεν η ευθύνη. Όμως αυτό είναι άλλο, κριτής γίνεται ο λαός.
Ανάληψη φραστική – θεατρική – εντυπωσιοθηρική –προπαγανδιστική, σαν αυτή που έκανε ο Πρωθυπουργός, δεν υφίσταται. Η «πολιτική ευθύνη» του είναι μια γενική διακήρυξη, υπαινικτική, αόριστη, νεφελώδης και «χυλώδης», χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα και χωρίς «φόρο αίματος», εκείνων οι οποίοι βαρύνονται επιχειρησιακών ανομημάτων - ήτοι ανικανότητας, απρονοησίας, ασχετοσύνης, άγνοιας, που είχαν ως κατάληξη καρβουνιασμένους, πονεμένους, δυστυχείς, ξεσπιτωμένους ανθρώπους.
Ο Πρωθυπουργός εμπαίζει. Δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη, πέραν της φραστικής πομφόλυγας στο υπουργικό. Αν την είχε αναλάβει εμπράκτως, κατ΄ αρχάς θα είχε αποδεχθεί την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (λέμε τώρα) κ. Τόσκα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την υπέβαλε τα τρομακτικά βράδια της φωτιάς. Αλλά κι αν δεν την είχε υποβάλει, θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να του την έχει υποδείξει. Και ας τον γέμιζε με αποχαιρετιστήρια δόξα (όπως κυνικά έκανε ο Αντρέας κάποτε, που καρατόμησε υπουργό του και παράλληλα του αναγνώρισε ότι… έγραψε ιστορία!).
Παράλληλα, σε μια κορυφαία - υποτίθεται - στιγμή ανάληψης ευθύνης, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανοίκειο τρόπο, καταλογίζοντάς τους «μακάβρια κομματική σκοπιμότητα»! (Είναι ικανός δηλαδή σε επόμενη φάση, να τα κατηγορήσει ότι χάρηκαν για το παρανάλωμα του πύρινου θανάτου).
Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης στρεβλή άποψη για το νόημα της αυτοκριτικής, καθώς οι λέξεις και έννοιες που χρησιμοποιεί δεν συνάδουν με την ελληνική γλώσσα και τη νοηματοδότησή της. Ως αυτοκριτική δεν εννοεί την …αυτοκριτική και την συγνώμη, αλλά… την πρόθεσή του να προχωρήσει «με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου , που θα αντιμετωπίζει τις οικιστικές στρεβλώσεως δεκαετιών». Δηλαδή μια αναγκαία κυβερνητική δραστηριότητα τη βάπτισε ως αυτοκριτική! (κύριε Μπαμπινιώτη τα φώτα σας).
Η μόνη θετική πλευρά των πρωθυπουργικών δηλώσεων συνίστατο – ή μάλλον θα μπορούσε να συνίσταται - στην υπόσχεση ότι «θα δουλέψουν οι μπουλντόζες», για τα αυθαίρετα. Φευ, παρήλθεν ο χρόνος της αθωότητας και της κοροϊδίας. Αν όταν είχε έρθει ο κ. Τσίπρας στεφανωμένος από την εμπιστοσύνη του λαού, ξεκινούσε τις μπουλντόζες, θα είχε πολλούς μαζί του ( και εμάς).
Όμως η αθωότητα εχάθη το 2017, όταν οι φιλικές του εφημερίδες ανήγγειλαν με δοξαστικά πρωτοσέλιδα ότι «Το αφεντικό τρελάθηκε», και σε υπότιτλους εξηγούσαν ότι αποφασίστηκε «νομιμοποίηση αυθαιρέτων με μεγάλες εκπτώσεις και πολλές δόσεις».

Το σχετικό νομοσχέδιο, με υπογραφή Σταθάκη, ευνοούσε νομιμοποιήσεις με ευνοϊκότερους όρους, σε 100 δόσεις και με έκπτωση 20% στα πρόστιμα! Η πλέον κυνική δηλαδή επιχείρηση οικειοποίησης της παρανομίας.
Τώρα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τις μπουλντόζες, ο ανεπίγνωστος κ. Καμμένος επιτιμά τους δυστυχείς που έζησαν την αλλοφροσύνη, για τα αυθαίρετά τους. Ο κ. Σπίρτζης υπόσχεται κατεδαφίσεις, ο κ. Σκουρλέτης θυμήθηκε την σύγκρουση με τα συμφέροντα, ενώ φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ αναφέρονται σε καταπατητές – αυτούς που οι ίδιοι διευκόλυναν στη νομιμοποίηση με ευκολίες πληρωμής.
Είναι ευκρινής η στόχευση. Όπως για να αλώσει το πολιτικό σύστημα χρησιμοποίησε γενικώς και αορίστως την καταγγελία για «τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα», τώρα θα το προσομοιάσει στο οικιστικό περιβάλλον: Δεν φταίμε εμείς για τη φωτιά, φταίνε αυτοί που επέτρεψαν τα αυθαίρετα τόσα χρόνια, άρα αυτοί έκαψαν τους ανθρώπους, όχι εμείς.
Ωστόσο αυτή τη φορά διαβλέπουμε ότι το κλίμα δεν θα είναι εύκρατο. Δεν είναι μόνο οι νεκροί, δεν είναι μόνο οι αντιδράσεις των κομμάτων, που σαφώς είναι πιο επιθετικές από το ‘15. Είναι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας που διαβεβαίωσε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της πυρκαγιάς».

Από αυτούς αναμένουμε. Σε αυτούς ελπίζει πλέον η χώρα, και στην αντίστασή τους απέναντι στις ποικίλες πιέσεις που σίγουρα θα υποστούν.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ - To συγκινητικό γράμμα μίας 7χρονης σε πληγέντα από την φωτιά

Ραγίζει καρδιές το γράμμα ελπίδας από 7χρονη στον θείο της που έχασε το σπίτι του στην Κινέτα
 – «Μην στενοχωριέσαι, σκέψου ότι χάθηκαν και άνθρωποι», έγραψε ένα μικρό κοριτσάκι 
– Ο θείος της ανήρτησε την επιστολή στα social media

Μετά την καταστροφή έρχεται η ελπίδα που αποτυπώνεται με το γράμμα μίας 7χρονης στον θείο της που είναι μεταξύ των πληγέντων στην Κινέτα.
Τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα και προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να την φέρουν, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.
Όπως έκανε μία 7χρονη, η οποία έστειλε ένα συγκινητικό γράμμα στον θείο της που είδε να καίγεται το σπίτι του στην Κινέτα.
Χαρακτηριστικά σε αυτό, έγραφε…
«Ξέρω πολύ καλά οτι σου έχει μείνει μόνο ένα δωμάτιο και η κουζίνα. Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε και θα τα κάνουμε πιο ωραία από πριν και θα φυτέψουμε και τα δέντρα και τα χρωματιστά λουλούδια. Μην στεναχωριέσαι. Σκέψου οτι χάθηκαν και άνθρωποι».


Απίστευτο! Έφτιαξαν τούνελ 44 εκατ. δολαρίων που οδηγεί σε... φαράγγι!

Αυτό που συνέβη στην Κροατία, ξεπέρνα κάθε προηγούμενο! 

Τούνελ που κόστισε 44 εκατ. δολάρια στους φορολογούμενους, βγάζει σε... γκρεμό και συγκεκριμένα σε ένα φαράγγι, στη μέση του... πουθενά!
Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο και οργή στην Κροατία, οι πολίτες της οποίας βιώνουν μία δύσκολη κατάσταση, ενώ οι καταγγελίες και οι ενδείξεις για διαφθορά εναντίον της κυβέρνησης, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Το τούνελ κατασκευάστηκε για να διαπεράσει ένα βουνό κοντά στην πόλη Omis. Κανείς, όμως, δεν περίμενε, ότι η σήραγγα των 1.471 μέτρων θα κατέληγε στο... πουθενά, σε έναν γκρεμό φαραγγιού, δίχως... συνέχεια και προορισμό. Το έργο υποτίθεται ότι θα συνεισέφερε στην αναμόρφωση της περιοχής και θα πρόσφερε μία συντομότερη διαδρομή για τη μικρή πόλη.
Η κατασκευή ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, αλλά οι εργασίες διεκόπησαν καθώς, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, «τα χρήματα ξοδεύτηκαν σε άλλες πηγές»!

68χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 71χρονη συγγενή του

Ο 68χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία της ηλικιωμένης

Ένας 68χρονος, σε χωριό της Δ.Ε. Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας, στον ορεινό Βάλτο, φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει 71χρονη συγγενή του.
Η είδηση προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία.
Ο 68χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία της ηλικιωμένης στις Αρχές, η οποία κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι όπου το πρωί, έγινε η απόπειρα και τηλεφώνησε στην αστυνομία.
Μάλιστα ο δράστης φέρεται να άσκησε βία σε βάρος της προκειμένου να την βιάσει, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Αύριο, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Αγρινίου.

Ανείπωτη τραγωδία! Νεκρά τα δίδυμα κοριτσάκια, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι

Ο επίλογος γράφτηκε 
– Και οι 4 βρέθηκαν αγκαλιά 
– Ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει – Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια, φίλος της οικογένειας Φιλιππόπουλου ανακοίνωσε τον επίλογο του δράματος 
– Έγινε η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού και κάπως έτσι όλη η Ελλάδα θρηνεί.
Μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δυο δίδυμα αδερφάκια, οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018). Την ημέρα δηλαδή που θα στοιχειώνει για δεκαετίες την χώρα.
Όλοι πίστευαν σε ένα θαύμα. Όλοι ήλπιζαν πως τα δίδυμα κοριτσάκια θα βρίσκονταν ζωντανά. Δυστυχώς γράφτηκε ο πιο τραγικός επίλογος…
Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας. Με λίγες μόνο λέξεις… Αλλά τόσο συγκλονιστικές.
«Ο επιλογος γραφτηκε.Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλια.Ουτε ο θανατος δεν μπορεσε να τους χωρισει»…

10 συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεδιψάσετε είναι απλώς να πείτε ένα ποτήρι νερό. Το νερό αποτελεί μια φυσική πηγή υγείας, αλλά πολλοί άνθρωποι συχνά ξεχνούν να πιουν βλάπτοντας έτσι τον οργανισμό τους. Παρακάτω περιγράφονται μερικά σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας έχει ανάγκη από νερό:
1. Ξηροστομία
Το συνηθέστερο σημάδι δίψας εκδηλώνεται με ξηρότητα στο στόμα, τη γλώσσα και τη στοματική κοιλότητα. Αν το στόμα σας είναι ξηρό, τότε το σώμα σας είναι ήδη αφυδατωμένο. Θα πρέπει να αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες του σώματός σας και να ικανοποιείτε τις ανάγκες του.
2. Ξηροφθαλμία
Η έλλειψη του νερού στο σώμα εκδηλώνεται με ξηρότητα στα μάτια που μπορεί να κοκκινίσουν. Η αδυναμία ύγρανσης των ματιών προκαλεί πρόβλημα ιδιαίτερα σε όσους φορούν φακούς επαφής.
3. Πόνοι στις αρθρώσεις
Οι σπόνδυλοι και οι χόνδροι περιέχουν 80% νερό. Αν θέλετε να εμποδίσετε το δυσάρεστο τσούξιμο και το αίσθημα καύσου στα κόκαλά σας όταν μετακινείστε ή ασκήστε, καταναλώστε τη σωστή ποσότητα νερού.
4. Ξηρό δέρμα
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας και χρειάζεται πολύ νερό για να λειτουργήσει σωστά. Το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η έλλειψη νερού μειώνει την ικανότητα του σώματος να ιδρώσει και να απομακρύνει τις τοξίνες.
5. Αίσθημα κόπωσης
Η κόπωση και η υπνηλία είναι σημάδια έλλειψης νερού στο σώμα. Όταν πίνετε μικρές ποσότητες νερού, το σώμα προμηθεύεται νερό από άλλα όργανα με συνέπεια να αισθάνεστε άσχημα. Η αργή ανάρρωση από ασθένειες είναι μια άλλη συνέπεια της έλλειψης νερού.
6. Μείωση μυϊκής μάζας
Οι μύες περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού. Οι μικρές ποσότητες νερού σημαίνουν μείωση της μυϊκής μάζας. Η τακτική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά δίνει στο σώμα αρκετή ενέργεια για να αντέξει την άσκηση και την προσπάθεια.
7. Αίσθημα πείνας
Η αφυδάτωση ξεγελά τον εγκέφαλο και μεταδίδει το μήνυμα ότι το σώμα χρειάζεται τροφή κι έτσι νιώθετε πεινασμένοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα τρόφιμα που δεν περιέχουν αρκετό νερό επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και ενισχύουν τα αποθέματα λίπους.
8. Πρόωρη γήρανση
Η έλλειψη νερού γίνεται ορατή στο πρόσωπό σας. Επηρεάζει την ξηρότητα του δέρματος, υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην εμφάνιση ρυτίδων και χάνεται η ελαστικότητά του με συνέπεια το δέρμα να φαίνεται μεγαλύτερο σε ηλικία απ’ ό,τι θα έπρεπε.
9. Μειωμένη ανάγκη επίσκεψης στην τουαλέτα
Η μικρότερη ποσότητα νερού στο σώμα επηρεάζει την ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα. Αν δεν ουρείτε 4-7 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημαίνει ότι πίνετε πολύ λίγο νερό. Το σκούρο χρώμα των ούρων είναι ένα ακόμη σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι.
10. Πεπτικά προβλήματα
Το ρέψιμο είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα οξέος στο στομάχι το οποίο οφείλεται στην αφυδάτωση. Το νερό υγραίνει τα όργανα πέψης και η επαρκής ποσότητα νερού αποτρέπει προβλήματα με το έντερο όπως και άλλα που σχετίζονται με τη δυσκοιλιότητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου