5.11.16

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Πέθανε στην αγκαλιά της μια μέρα μετά την πρόταση γάμου

Συγκλονιστική ιστορία! Πέθανε στην αγκαλιά της μια μέρα μετά την πρόταση γάμου
Προκαλεί συγκίνηση η τραγική ιστορία του ζευγαριού.
Στα χέρια της συντρόφου του Sally Mondryk, ενώ γύριζαν από τις διακοπές μιας ζωής στην Αμερική πέθανε ο 55χρονος Martyn Foulds.

Ο πατέρας δύο παιδιών αρρώστησε στις διακοπές τους και αποφάσισαν νε γυρίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατέρρευσε όμως και πέθανε μέσα στην πτήση, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως είχε όγκο 15 εκατοστών που μπλόκαρε το έντερό του.

Είχαν περάσει μόνο 24 ώρες από τότε που το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στο Grand Canyon και απολάμβαναν το ταξίδι μιας ζωής στις ΗΠΑ. Ξαφνικά ο 55χρονος άρχισε να κάνει εμετό και να υποφέρει από φριχτούς πόνους στην πλάτη ενώ βρίσκονταν στο Λος Άντζελες.
Είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες και τη Φλόριντα, αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν όταν ο διευθυντής τράπεζας Lloyds αρρώστησε. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε μέσα στο αεροπλάνο και πέθανε στην αγκαλιά της αρραβωνιαστικιάς του.
«Ένιωθα μουδιασμένη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω και ένιωθα ότι έβλεπα κάποιον άλλο να πεθαίνει. Αυτό ήταν το χειρότερο πράγμα. 300 άνθρωποι τον έβλεπαν να πεθαίνει. Είχα το κεφάλι του στα χέρια. Προσπαθούσε να με απομακρύνει αλλά δεν τον άφηνα. Τον κρατούσα με τέτοιο τρόπο να με κοιτάζει και τον ρωτούσα αν αισθανόταν καλά. Μου είπε ότι ήταν μια χαρά και πέθανε. Δύο γιατροί τον μετέφεραν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου όσο πιο γρήγορα μπορούσαν».

Ο πιλότος άλλαξε την πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο πιο κοντινό αεροδρόμιο, στον Καναδά. Οι γιατροί του έκαναν CPR μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο, αλλά ανακηρύχθηκε νεκρός πριν προσγειωθεί.
«Ήταν άνθρωπος που νοιαζόταν για όλους τους άλλους περισσότερο από ό,τι για τον εαυτό του και για αυτό πιθανότατα δεν είχε πάει στον γιατρό νωρίτερα. Έχω ορισμένες φανταστικές αναμνήσεις από τις διακοπές αλλά και κάποιες απίστευτα οδυνηρές. Ωστόσο πρόλαβε να μου δείξει αυτά που ήθελε. Σχεδιάζαμε ένα λαμπρό μέλλον».




 newsit.gr

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ! Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 μέχρι τις 8

Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 μέχρι τις 8Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο

Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, τα εμπορικά καταστήματα. Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αναφέρει ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο 11:00 - 18:00, αν και κατά τις ισχύουσες διατάξεις τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία εργαζομένων «και όλους όσοι εναντιώνονται στην κατάργηση της Κυριακής αργίας», να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει
προκηρύξει αύριο στις 11.00 π.μ. έξω από το κατάστημα PUBLIC στο Σύνταγμα (Καραγεώργη Σερβίας 1), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει στο εμπόριο.
Επιστολή ΕΣΕΕ
Με την ευκαιρία της διενέργειας των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν στις 10 Νοεμβρίου 2016, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με επιστολή της στις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση "φθινοπωρινή" εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ' ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Τρίτη, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Παρακαλούνται οι Εμπορικοί Σύλλογοι να ενημερώσουν την ΕΣΕΕ για την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και την γενικότερη ανταπόκριση που θα έχει στην αγορά τους η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:
α) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου.
β) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Καταναλωτή.
γ) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας.
δ) Οι διευθύνσεις ανάπτυξης των περιφερειών.
στ) Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές».

ΒΙΝΤΕΟ - Έρχεται η μεγαλύτερη υπερσελήνη των τελευταίων 70 ετών !


CvZR_n-WgAAIo_C

Χάσατε την υπερσελήνη του Οκτωβρίου;

Δεν πειράζει.

 Έρχεται η νέα υπερσελήνη του Νοεμβρίου που θα είναι μεγαλύτερη και υπόσχεται… μεγάλες συγκινήσεις στους αστροφίλους αλλά και στον απλό κόσμο.


Το φεγγάρι θα φτάσει τόσο κοντά στη Γη στις 14 Νοεμβρίου που η τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο ήταν πίσω στα 1948.
Η υπερσελήνη που μας έρχεται, θα εμφανιστεί σχεδόν 30 φορές πιο φωτεινή και 14 τοις εκατό μεγαλύτερη από ό, τι μια κανονική πανσέληνο. Το φαινόμενο αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμα της φάσης του στις 14 Νοεμβρίου.
«Αυτή η πανσέληνος δεν θα είναι μόνο η πιο κοντινή και η πιο λαμπρή υπερσελήνη του 2016, αλλά και η μεγαλύτερη από το 1948, είπε στο Space.com, ο Bob Berman, αστρονόμος στο κοινοτικό Παρατηρητήριο Slooh. Η Σελήνη θα έρθει πάλι τόσο κοντά στη Γη πάλι στις 25 Νοέμβρη του 2034, σύμφωνα με τη NASA.

Τι είναι η υπερσελήνη
Στην αστρολογία υπερσελήνη λέγεται μια πανσέληνος ή μια νέα Σελήνη που συμπίπτει με ένα κοντινό πλησίασμα της Σελήνης στην Γη, την περίγειο (Perigee). Η απόσταση του φεγγαριού διαφέρει από μήνα σε μήνα αλλά βρίσκετε κάπου ανάμεσα στα 354.000 km και 410.000 km.
Ο Δρ. James Garvin, επικεφαλής επιστήμονας στο Κέντρο Επιστημονικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA αναλύει τον ορισμό:
«Υπερσελήνη είναι η κατάσταση κατά τη οποία το φεγγάρι είναι ελαφρώς πιο κοντά στη Γη στην τροχιά του από ότι κατά μέσο όρο, και αυτό το αποτέλεσμα είναι πιο αξιοπρόσεχτο όταν συμβαίνει την ίδια στιγμή με την πανσέληνο.
Έτσι, το φεγγάρι ενδέχεται να φαίνεται μεγαλύτερο παρόλο που η διαφορά στην απόστασή του από τη Γη είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό τέτοιες φορές.
Ονομάζεται υπερσελήνη επειδή είναι μια πολύ αξιοπρόσεχτη ευθυγράμμιση που σε πρώτη ματιά θα φαινόταν να έχει κάποια επίδραση.
Το «υπερ» στην υπερσελήνη είναι πραγματικά απλά η εμφάνιση της κοντινότερης ύπαρξης της Σελήνης…» (ΝASA)
Ο όρος «υπερσελήνη» επινοήθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979, σύμφωνα με το astrikiprovoli.
Φυσικά είναι αυτονόητο ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο έχουμε Ήλιο, Γη και Σελήνη σε πλήρη ευθυγράμμιση.


Ηλίας Σιατούνης

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΠ: Πως διαπραγματευόταν ο Αγγλούπας την αγοραπωλησία των κλοπιμαίων


Aggloupas_Dialogoi


Τις συνομιλιές που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, όσο καιρό παρακολουθούσε τα μέλη της «Καμόρα» των Ρομά και στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Αγγλούπας φέρνει σήμερα στο φως δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο γνωστός επιχειρηματίας που φέρεται να ενεργούσε ως κλεπταποδόχος του κυκλώματος μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Οπως προκύπτει και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπάρχουν μέσα στην ογκοδέστατη δικογραφία, οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση καταγράφοντας κάθε τηλεφωνική του συνομιλία. Σε πολλές από αυτές ο Αλέξανδρος Αγγλούπας διαπραγματεύεται όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί την αγορά κλεμμένων ρολογιών και κοσμημάτων και την μεταπώληση τους, ενώ ζητά από πολλούς από τους συνομιλήτες τους να τον ενημερώνουν σε περίπτωση που πέσουν στα χέρια τους πολύτιμοι λίθοι και επώνυμα ρούχα.
Στις περισσότερες συζητήσεις του που περιέχουν, σύμφωνα με το διαβιβαστικό των αστυνομικών παράνομη δραστηριότητα συνομιλεί με ένα άνδρα, ο οποίος συχνά τον ενημερώνει για τα κλεμμένα του προϊόντα αλλά και για τα πόσα μπορεί να τα πουλήσει στο γνωστό επιχειρηματία. Σε μια από αυτές που καταγράφηκε από τις διωκτικές αρχές στις 15/9/2016, οι δύό άνδρες κάνουν την παρακάτω συζήτηση.
Χ.Μ :Μόνο γυναικεία;
Αγγλούπας: Γυναικεία
Χ.Μ: Καλά γιατί μου πέφτουνε καλά ρούχα στο χέρι( εννοεί κλοπές)
Αγγλούπας: Τι να βρω, γυναικεία φοράς εσύ;
Χ.Μ: Ε;
Αγγλούπας: Γυναικεία ρούχα φοράς;
Χ.Μ: Οχι ρε μου πέφτουνε καλά ρούχα γυναικεία επώνυμα στο χέρι.
Αγγλούπας: Να μου λες όταν σου πέφτουν βαριά ρούχα, γούνες και τέτοια.
Χ.Μ: Δεν το ήξερα.
Αγγλούπας: Βέβαια ρε μεγάλε να μου λες
Χ.Μ: Πρόσεξε έχω στη Θεσσαλονίκη γνήσια τσαντάκια bulgari(εννοεί κλεμμένα) γύρω στα 1500 κομμάτια.
Αγγλούπας: Τι να τα κάνω; Ρούχα σου λέω. Αντε έλα να κάνουμε καμιά δουλειά.
Δύο ημέρες αργότερα οι δύο άνδρες έρχονται και πάλι σε επαφή, μόνο που αυτή τη φορά μιλούν για κάποια οικονομική τους διαφορά.
Χ.Μ: Αλέξη τα λεφτά είναι οκτώ δεν είναι οκτώ τριακόσια.
Αγγλούπας: Δεν είναι πέντε η μια δεσμίδα;
Χ.Μ: Είναι ακριβώς οκτώ χιλίαρικα.
Αγγλούπας: Εκανα λάθος;
Χ.Μ: Ναι.
Αγγλούπας: Οκ. Εγινε χρωστάω τρια κατοστάρικα. Το βράδυ, έγινε, έγινε;
Τέσσερις ώρες αργότερα θα ακολουθήσει κι άλλη τηλεφωνική επαφή.
Αγγλούπας: Γράφεις; Εχεις κανά στυλό και χαρτί για να σου πω για την πέτρα; (εννοεί για κλεμμένο πολύτιμο λίθο)
Χ.Μ: Οχι δεν έχω.
Αγγλούπας: Πως θα γράψεις; Πως θα σου πω τώρα; Τώρα πήγα στον Χρήστο.
Χ.Μ: Πες μου.
Αγγλούπας: Λοιπόν 1,20 ακριβώς(εννοεί γραμμαρία) vs2( εννοεί καλή ποιότητα δεν έχει εμφανή σημάδια), j χρώμα με ελάχιστρο φθορισμό(διαμάντι άχρωμο).
Χ.Μ: Μάλιστα.
Αγγλούπας: Εχει 5.100 δολλάρια το καράτι, άλλα τα 1,20 έχουν 6.150. Θα έρθετε προς τα νότια.
Χ.Μ: Ναι.
Αγγλούπας: Ωραία ελάτε να σας δώσω τα λεφτά να φύγουν από πάνω μου.
Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγα λεπτά και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας δέχεται και πάλι τηλεφωνική κλήση από τον Χ.Μ, μόνο που αυτή τη φορά θα μιλήσει με τον αδερφό του… προμηθευτή του. Ο Αλκης, όπως ονομάζεται το άτομο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα ρωτήσει τον επιχειρηματία τι έκανε με ένα άλλο δαχτυλίδι το οποίο του είχε δώσει αυτός.
Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αφού του ζητήσει να περιμένει για λίγο στη συνέχεια θα ζυγίσει το κόσμημα και μέσω του τηλεφώνου θα του αναφέρει την αξία πώλησης του η οποία αγγίζει τα 4.000 ευρώ.
Μάλιστα ο Αλέξανδρος Αγγλούπας θα βγάλει γρήγορα στην πιάτσα το κλεμμένο διαμάντι που αγόρασε από το Χ.Μ. Αν και θα δεχτεί πολλές προσφορές, θα τις αρνηθεί όλες, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με ένα γυναικείο πρόσωπο προκειμένου να πετύχει την τιμή που επιθυμεί.
Αγγλούπας: Δεν την έδωσα την πέτρα.
Γυναίκα: Ναι
Αγγλούπας: Μου έδωσε 3.700, αλλά θεωρώ ότι θα βρω καλύτερο πελάτη για να τη δώσω 4.500. Εντάξει τα ρολόγια τα έδωσα 2.000.
Δεν πρόλαβαν να περάσει μια ώρα και ο Αγγλούπας όπως προέκυψε κατάφερε τελικά να πουλήσει τον πολύτιμο λίθο έναντι 4.500. Το γεγονός αυτό το ανακοινώνει και πάλι στο ίδιο πρόσωπο, όπου τηλεφωνεί και αναφέρει ότι τελικά έδωσε το πανάκριβο προϊόν του.
Τα ρολόγια που δεν έχουν χαρτιά τα δίνω εγώ
Ο επιχειρηματίας που έγινε γνωστός, από τις σχέσεις του με τις καλλονές της showbiz, αλλά και με τις ξέφρενες βραδιές του στα κλαμπ και στις πίστες της Αθήνας, αγοράζει από τον Χ.Μ άλλο ένα ρολόι όπως προκύπτει από τις συνομιλίες του που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ.
Αγγλούπας: Ελα σου έστειλα.
Χ.Μ: Μόνο ρε Αλέξη.
Αγγλούπας: Εμένα δεν μου κάνει για παραπάνω.
Χ.Μ: Κάνουν τριανταπέντε και σαράντα χιλιάδες.
Αγγλούπας: Καινούργιο κάνει 22.000 το ρολόι παντού. Ιδια τιμή σε όλο τον κόσμο και εγώ πέρνω 20 με 22%.
Τις ίδιες ημέρες σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αγοράζει ένα ρολόι Patek Philippe χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα που να πιστοποιούν την αγορά του από κάποιο οίκο.
Αγγλούπας: Εxω σκοπό να πληρώσω μέχρι 2.500. Δεν έχει χαρτιά. Από τη στιγμή που δεν έχει χαρτιά τι συζητάμε.
Χ. Κ: Δεν έχει. Δυόμισι μια αρά είναι, όχι παραπάνω.
Σε μια άλλη τηλεφωνική του συνομιλία ο Αγγλούπας παραδέχεται ότι εμπορεύεται παράνομα ρολόγια.
Αγγλούπας: Ενα Daytona Rolex του 2007 χρυσό. Καθαρό, καθαρό. Δεν έχει χαρτιά αλλά άμα θες μας κανουν δήλωση είναι από φίλη της μητέρας μου.
Αγοραστής: Πιστέυω 15.500 έως 16.000
Αγγλούπας: Το άλλο το Perl Master;
Αγοραστής: Με χαρτιά όμως να είναι σωστά τα ρολόγια.
Αγγλούπας: Αμα δεν έχει χαρτια τα δίνω εγώ. Τα ρολόγια είναι καθαρά.
Η μπίζνα με το bon viveur επιχειρηματία και οι Ιταλοί πελάτες.
Από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου έως και τις αρχές Οκτωβρίου, ο κοριός της ΕΥΠ που είχε «λοκάρει» την τηλεφωνική σύνδεση του Αλέξανδρου Αγγλούπα, καταγράφει συχνές συνομιλίες με φίλο του, γνωστό στους κοσμικούς κύκλους της πρωτεύουσας αλλά και με μεγάλες κατακτήσεις στο γυναικείο φύλλο. Οι δύο άντρες συζητούν για την πώληση πανάκριβων ρολογιών σε Ιταλούς αγοραστές οι οποίοι θα έπρεπε να καταβάλλουν το ποσό των 800.000 ευρώ για να τα αποκτήσουν.
Eπιχειρηματίας: Ελα Αλέξη μου.
Αγγλούπας: Σου έστειλα λίστα με τα ρολόγια συν το «πανεράι» που δεν είναι μέσα στη λίστα. Λοιπόν να τους κάνουμε μια προσφορά, αυτές είναι οι αρχικές των ρολογιών εκεί που σου έστειλα.
Επιχειρηματίας: Η λίστα πόσα χρήματα είναι δεν την έχω διαβάσει.
Αγγλούπας : Ενάμιση εκατομμύριο οι αρχικές.
Επιχειρηματίας: Αυτοί για να καταλάβεις είχαν πει στο Νίκο για μισό εκατομμύριο και μετά κατέβηκαν στα 450.000.
Αγγλούπας: Ναι δεν ξέρω αν ήταν το «πανεράι» μέσα. Ο Μ….. χρωστάει στους δικούς μου ένα εκατομμύριο κι έχουν μπουχτίσει και θα τον ζορίσουν να του πάρουν τα ρολόγια.
Επιχειρηματίας: Πρέπει να έχω μια τιμή ρε παιδιά.
Αγγλούπας: Αυτοί θέλουν τρελές. Θέλουν 650.000.
Επιχειρηματίας: Δεν πρόκειται άρα μην το συζητάμε καθόλου. Τώρα ζητάνε 200.000 παραπάνω.
Αγγλούπας: Δεν ξέρω αν ήταν όλα αυτα τα ρολόγια συν το «πανεράι». Το «πανεράι» έχει εκατόν τόσες χιλιάδες που σου έστειλα.
Επιχειρηματίας: Του είχαν πει 500.000 χωρίς το «πανεράι». Και συζήταγε για χωρίς το «πανεράι» 450.000.
Λίγες ώρες αργότερα, ο επιχειρηματίας τηλεφωνεί και πάλι στο Αγγλούπα, καθώς είχε νέα από τους υποψήφιους αγοραστές.
Επιχειρηματίας: Ακουσε λοιπόν από τη δικιά μας μεριά. Μπορώ να πάρω 700.000, οκτακόσιες θα πάρει κάποιος άλλος.
Αγγλούπας: Ναι
Επιχειρηματίας: Το deal μπορεί να γίνει ως εξής: Αυτοί θα στέιλουν έναν άνθρωπό έδω να ελέγξουν τα ρολόγια. Δεν μπορούν να φέρουν χρήματα όμως στην Ελλάδα τα έχουν στο Μιλάνο. Μόλις τα ελέγξουν και είναι ΟΚ, θα φύγουν από εδώ ένας ή δύο άνθρωποι και θα πάνε στο Μιλάνο και την ίδια στιγμή που θα παραλαβουν τα μετρητά θα δώσουμε κι εδω πέρα τα ρολόγια στον δικό τους άνθρωπο.
Αγγλούπας: Ναι αλλά πως θα εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά.
Επιχειρηματίας: Χέρι – χέρι θα γίνει η δουλειά.
Στις δύο Οκτωβρίου του 2016 το deal φαίνεται να φτάνει στο κρίσιμο σημείο του, με τους δύο φίλους να κανονίζουν πως θα γίνει η μοιραία.
Επιχειρηματίας: Μας πήρε αυτός με τα ρολόγια, την Παρασκευή θα μας πει σε ποιο ξενοδοχείο. Λοιπόν αυτός θα έρθει να δει τα ρολόγια ο ίδιος, μόλις δει τα ρολόγια τότε μπορούν να φύγουν από εδώ δυο άνθρωποι να πάνε σε όποιο ξενοδοχείο θέλουν στο Μιλάνο και να γίνει η συναλλαγή.
Αγγλούπας: Τώρα πες μου τι θα πληρώσουν αυτοί;
Επιχειρηματίας: Οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.
Αγγλούπας: Από τα 600.000 μέχρι τα 700.000 τα μοιραζόμαστε τρια άτομα, από 33.000 ο καθένας και 100.000 πέρνει ο ενδιάμεσος.
Το ραντεβού με τους Ιταλούς κλείνεται σε κάφε της Γλυφάδας. Το παρών δίνει ο επιχειρηματίας, ο οποίος συναντιέται με εκπροσωπο των Ιταλών. Από ότι φαίνεται όμως και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομίλες κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο επιχειρηματίας τηλεφωνεί στον Αγγλούπα και ακολουθεί η παρακάτω συνομιλία.
Επιχειρηματίας: Λοιπον υπάρχει κι άλλος μαζί του.
Αγγλούπας: Στο είπα.
Επιχειρηματίας: Ναι, λοιπόν εγώ λέω να μην προχωρήσουμε.
Αγγλούπας: Οχι, όχι,όχι είναι στήσιμο.
Επιχειρηματίας: Ναι κάτι βρωμάει.

ΣΟΚ στα Πετράλωνα: 50χρονος Αφγανός κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 10χρονο κορίτσι

Μια υπόθεση ασέλγειας ανηλίκου εξετάζει τις τελευταίες ημέρες η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 50χρονος Αφγανός ασέλγησε σε 10χρονο κοριτσάκι μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αφγανός ήταν σύντροφος της 40χρονης μητέρας του ανήλικου κοριτσιού από την Αλβανία. Η μητέρα είχε εμπιστοσύνη στον Αφγανό, δίχως να γνωρίζει τις αρρωστημένες του ορέξεις και πολλές φορές τον άφηνε μόνο με τις κόρες της.
Η γυναίκα από την Αλβανία ζούσε με τις τρεις ανήλικες κόρες της και δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε στο 10χρονο κοριτσάκι της.
Όταν εκείνη έφευγε αμέριμνη για δουλειά εκείνος έπιανε το ανήλικο κοριτσάκι και ασελγούσε πάνω του. Το αθώο παιδάκι άρχισε και είχε διαφορετική συμπεριφορά μπροστά στην μητέρα ώσπου μια μέρα έσπασε την σιωπή της και μίλησε στην μητέρα της για τη φρίκη που βίωνε.
Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, όταν έμαθε για τις άρρωστες πράξεις του συντρόφου της, του επιτέθηκε ζητώντας να μάθει την αλήθεια . Φυσικά εκείνος αρνήθηκε τα πάντα όμως η μητέρα άρχισε να είναι πιο προσεκτική και διαπίστωσε μόνη της αυτά που δεν είχε φανταστεί ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της.
Στην αρχή από φόβο όπως η ίδια είπε στους αστυνομικούς δεν τον μπορούσε να τον καταγγείλει. Μετά από καθυστέρηση ένα μήνα αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα ανηλίκων που παρακολούθησε και συνέλαβε τον 50χρονο.
Σε έρευνα που έγινε στο χώρο του βρέθηκαν και αρκετές περούκες. Οι αστυνομικοί υποψιάζονται, ότι ο Αφγανός έχει πιθανόν προσπαθήσει να ικανοποιήσει το αρρωστημένο πάθος του και σε άλλα κοριτσάκια, γι αυτό και η προσπάθεια μεταμόρφωσης του με περούκες.

Πόσες Ελληνίδες θηλαζουν τα παιδιά τους και τί εμποδίζει τον μητρικό θηλασμό;

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου)
Ο μητρικός θηλασμός έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλαπλά οφέλη υγείας, τόσο για την μητέρα, όσο και για το παιδί.
Ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής της γυναίκας δεν επιτρέπει πάντα το αποκλειστικό θηλασμό του παιδιού. Θηλάζουν άραγε οι ελληνίδες τα παιδιά τους και πόσο; 
Ποιοι παράγοντες συντελούν στην διακοπή του;
Στο νόμο 4316/2014, άρθρο 3 αναφέρεται για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού προβλέπεται η δημιουργία χώρων θηλασμού και χώρων άντλησης γάλακτος στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίσης, ο νόμος θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και οργάνωση των χώρων θηλασμού στην εργασία, προωθεί την ανάπτυξη πρωτοβουλίας για «Φιλικά προς τα Βρέφη Νοσοκομεία» καθώς τη δημιουργία Τραπεζών Γάλακτος στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές που διαθέτουν μονάδα νεογνών. Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου για το μητρικό θηλασμό καθώς και ανάπτυξη δικτύου για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού.
Αν και ιστορικά το μητρικό γάλα ήταν η πρώτη τροφή για τον άνθρωπο, τα ποσοστά του μητρικού θηλασμού, ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο, γνώρισαν κατακόρυφη πτώση από τα μέσα του 20ού αιώνα και μετά. Αυτό, κοινωνιολογικά αποδίδεται στο γεγονός ότι κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι γυναίκες ήρθαν σε επαφή με το γάλα σε μορφή σκόνης και στις επόμενες δεκαετίες του ‘50 και του ‘60 έκαναν χρήση του γάλακτος εμπορίου αφού είχαν πεισθεί ότι είναι εφάμιλλο του μητρικού.
Επιπλέον, οι επαγγελματίες υγείας μαζί με τις γαλακτοβιομηχανίες έπεισαν τις μητέρες για τη χρήση του συμπυκνωμένου γάλακτος του εμπορίου. Έτσι οι γυναίκες, ειδικά αυτές που εργάζονταν μη έχοντας άδειες μητρότητας, υπέκυψαν στον πειρασμό του τεχνητού γάλακτος.
Μάλιστα, στις δεκαετίες του ‘60-‘70 τα υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος έφτασαν να θεωρούνται υπερέχοντα του μητρικού γάλακτος, μια αντίληψη που «ριζώθηκε» στη συνείδηση της κοινωνίας. Αφθονούσαν εξάλλου οι ισχυρισμοί ότι «καλό μωρό» θεωρείται εκείνο που έτρωγε ξένο γάλα χωρίς προβλήματα και είχε συνηθίσει να κοιμάται χωρίς να ξυπνά τους γονείς. Το αποτέλεσμα ήταν η «τέχνη» του μητρικού θηλασμού να ξεχαστεί.
Ευτυχώς μετά το 1970 αρχίσε να παρατηρείται στροφή προς το μητρικό θηλασμό. Η προσπάθεια ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς γιατί οι γυναίκες δεν βοηθήθηκαν από τα ίδια τα μαιευτήρια και συνέχισαν να χορηγούν γάλα εμπορίου σε μεγάλο ποσοστό.
Σήμερα, στην Ευρώπη τα ποσοστά αποκλειστικού μητρικού θηλασμού τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του βρέφους παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις. Πρωταθλήτριες φαίνεται να είναι οι Νορβηγίδες οι οποίες θηλάζουν αποκλειστικά τα παιδιά τους, κατά την γέννηση σε ποσοστό που προσεγγίζει το 100%, στους έξι μήνες κατά 80% και στους 12 μήνες κατά 40%.
Τα ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού τους πρώτους έξι μήνες είναι: 22% στη Γερμανία, 12% στη Σουηδία, 9,7% στην Αυστρία, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάτω του 1%.
Σύμφωνα με έρευνα του 2007 που έγινε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, στην Ελλάδα το 89% των εγκύων έχει ήδη αποφασίσει να θηλάσει το παιδί προ της γέννησης του και το 88% των νέων μητέρων ξεκινά το θηλασμό του παιδιού μετά τη γέννηση. Την πρώτη ημέρα ζωής θήλασαν αποκλειστικά το 41% των γυναικών, στο τέλος του πρώτου μήνα θήλαζε μόλις το 21% και στο τέλος του 3ου μήνα το 11%. Τον έκτο μήνα το ποσοστό αυτό σχεδόν μηδενίστηκε (0,9%).
Από τα στοιχεία σχετικά με το θηλασμό συνολικά, ανεξάρτητα αν αυτός ήταν αποκλειστικός, ή μη, προκύπτει ότι την πρώτη ημέρα της ζωής θήλασε το 87,9% των νέων μητέρων, στο τέλος της 1ης εβδομάδας συνέχιζε τον θηλασμό το 82,9%, στο τέλος του πρώτου μήνα συνέχιζε το θηλασμό το 60,2%, στο τέλος του 3ου μήνα συνέχιζε το θηλασμό το 39,4% και στο τέλος του 6ου μήνα συνέχιζε το θηλασμό το 22,0%.
Όσον αφορά τους λόγους της διακοπής του θηλασμού περίπου 50% των γυναικών που σταμάτησαν να θηλάζουν, προέβαλαν ως βασικό λόγο διακοπής την «ανεπαρκή ποσότητα γάλακτος», ενώ για το 12% ο λόγος διακοπής του θηλασμού ήταν η επιστροφή στην εργασία. Ποσοστό 30% επικαλέστηκαν προβλήματα στο στήθος (π.χ. εισέχουσες θηλές) ή προωρότητα, ενώ οι γυναίκες που επέλεξαν να μη θηλάσουν, επικαλέστηκαν ως αιτία την προηγούμενη αρνητική εμπειρία στο θηλασμό.

ΒΙΝΤΕΟ - Ποδοσφαιριστής έκανε πρόταση γάμου σε επόπτη

Προτάσεις γάμου σε γήπεδα έχουμε δει πολλές κατά καιρούς. Ανάμεσα σε ποδοσφαιριστή και επόπτη, όμως πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας. 

Το γεγονός συνέβη στη Σλοβακία και κάνει το γύρο του διαδιχτύου. Πιο συγκεκριμένα ένας ποδοσφαιριστής λίγο πριν από τη σέντρα κινήθηκε στο μέρος της βοηθού διαιτητή, έσκυψε μπροστά της και της έκανε πρόταση γάμου.
Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ορίστηκε η κοπέλα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και οργάνωσε μία πρόταση γάμου που θα της μείνει σίγουρα αξέχαστη.

ΠΡΟΣΟΧΗ - 10 συμπτώματα που εμφανίζονται 30 μέρες πριν την Καρδιακή Προσβολή !

Οι γυναίκες βρίσκονται σε πολύ δυσκολότερη θέση σε σύγκριση με τους άντρες στο θέμα της καρδιακής προσβολής.

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άντρες να πεθάνουν, να αποκτήσουν μόνιμη αναπηρία ή να παρουσιάσουν δεύτερο επεισόδιο μέσα στον χρόνο. Ωστόσο, ελάχιστες πληροφορίες παρέχονται στις γυναίκες προκειμένου να αποτραπούν οι καρδιακές προσβολές.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ο υπ’ αριθμόν 1 δολοφόνος των αντρών και γυναικών στην Αμερική και αντιπροσωπεύει το 40% όλων των θανάτων στις ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από τους θανάτους από όλες τις μορφές καρκίνου σε συνδυασμό. Παρακάτω περιγράφονται τα 10 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε.

Η καρδιά είναι το όργανο που επιτελεί το πιο δύσκολο έργο από όλα τα υπόλοιπα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας αντλεί συνεχώς αίμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας μέσω ενός δικτύου αρτηριών και το μεταφέρει σε όλους τους ιστούς του σώματος. Προκειμένου να εκτελέσει το επίπονο έργο της άντλησης του αίματος στο υπόλοιπο σώμα, ο καρδιακός μυς χρειάζεται άφθονο αίμα πλούσιο σε οξυγόνο, το οποίο παρέχεται μέσω των στεφανιαίων αρτηριών.

Η στεφανιαία νόσος θεωρείται η πιο συνηθισμένη αιτία καρδιακής προσβολής, η οποία συμβαίνει όταν η ροή του αίματος στους μυς της καρδιάς (το μυοκάρδιο) διακόπτεται. Έχουν βεβαίως διατυπωθεί κι άλλες θεωρίες από εμπειρογνώμονες στην καρδιολογία, όπως ο Quintiliano H. de Mesquita, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η καρδιακή προσβολή ξεκινά μέσα από την καρδιά κι όχι στα τοιχώματα των αρτηριών.

Ανεξαρτήτως αιτίας, οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν πάθει καρδιακή προσβολή ισχυρίζονται ότι παρουσίασαν διάφορα συμπτώματα περίπου 30 ημέρες πριν από την εκδήλωσή της και δεν πρέπει ποτέ να αγνοούνται. Έχετε υπόψη ότι 2 ή 3 από τα παρακάτω συμπτώματα που δεν είναι συχνά δεν αποτελούν απαραιτήτως σημάδι καρδιακής προσβολής, αλλά μια προειδοποίηση για να επιστήσετε την προσοχή σας. Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ορισμένοι έχουν λίγα συμπτώματα και εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή. Αν έχετε 5 ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα καθημερινά, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

• Τα εμφράγματα μπορεί να ξεκινήσουν σιγά-σιγά και να προκαλέσουν μόνο ήπιο πόνο ή δυσφορία. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια ή πιο έντονα και ξαφνικά να έρχονται και να φεύγουν για αρκετές ώρες.

• Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (διαβήτης) μπορεί να μην έχουν συμπτώματα ή να είναι πολύ ήπια.

• Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα σε άντρες και γυναίκες είναι ο πόνος στο στήθος ή η δυσφορία.

• Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν δύσπνοια, ναυτία και εμετό, ασυνήθιστη κούραση (μερικές φορές για μέρες) και πόνο στην πλάτη, τους ώμους και το σαγόνι.

1. Δύσπνοια

Η απώλεια της ροής του αίματος προκαλεί μικρότερη ροή στους πνεύμονες, η οποία οδηγεί σε μειωμένη αναπνοή. Η Nieca Goldberg, αναπληρώτρια Καθηγητρια Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Langone Medical Center της Νέας Υόρκης, αναφέρει τα εξής: «Μερικές φορές οι άνθρωποι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή δεν νιώθουν πίεση στο στήθος ή πόνο, αλλά μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή. Είναι σαν να έχουν μόλις τρέξει στον μαραθώνιο, παρ’ όλο που δεν έχουν καν κινηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, η δύσπνοια συνοδεύεται συχνά από δυσφορία στο στήθος, αλλά μπορεί να συμβεί πιο πριν ή χωρίς δυσφορία στο στήθος. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σε θέση να εισπνεύσουν αρκετό αέρα. Έχουν λαχάνιασμα ακόμα και με λίγη προσπάθεια, το οποίο βελτιώνεται όταν σταματούν.

2. Ζαλάδα και εφίδρωση

Όταν στον εγκέφαλο φτάνει λιγότερο αίμα, επηρεάζονται οι σωματικές λειτουργίες. Για τη σωστή λειτουργία των περιοχών του εγκεφάλου είναι απαραίτητη μεγάλη ροή αίματος. Το έμφραγμα μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και λιποθυμία, όπως επίσης και δυνητικά επικίνδυνες ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, γνωστές ως αρρυθμίες. Η απότομη εμφάνιση κρύου ιδρώτα είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα καρδιακής προσβολής. Ο David Frid, καρδιολόγος στην κλινική Cleveland Clinic, αναφέρει: «Μπορεί απλώς να κάθεστε στην καρέκλα και ξαφνικά να ιδρώσετε σαν να έχετε μόλις κάνει γυμναστική».

3. Κόπωση

Το αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης καθημερινά μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη αίματος που μεταφέρεται προς την καρδιά, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες. Έτσι γίνεται δύσκολο να πραγματοποιήσετε τις συνήθεις δραστηριότητές σας ενώ χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου και συχνά οδηγεί σε μεγάλη εξάντληση – νιώθετε πολύ κουρασμένοι για να κάνετε οτιδήποτε. Ιδίως στις γυναίκες, η ασυνήθιστη κόπωση μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής καθώς και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Αν αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα, ίσως πάσχετε από καρδιακή ανεπάρκεια.

4. Πόνος στο στήθος, την πλάτη, τους ώμους, τον βραχίονα και τον αυχένα

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα καρδιακής προσβολής είναι ο πόνος στο στήθος. Αυτός ο πόνος δίνει το πράσινο φως για την εμφάνιση καρδιακής προσβολής. Αρχικά, όταν ο πόνος εμφανίζεται οι άνθρωποι πανικοβάλλονται, αλλά από τη στιγμή που εξαφανίζεται μόνος του συνήθως δεν πηγαίνουν για εξετάσεις και τον αγνοούν. Συχνά αγνοούν τον πόνο στο στήθος, αλλά καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα όταν εξαπλώνεται στους ώμους, τα χέρια και την πλάτη.

5. Οίδημα

Η καρδιακή ανεπάρκεια κάνει τα υγρά να συσσωρεύονται στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οίδημα (συνήθως στα πέλματα, τους αστραγάλους, τα πόδια ή την κοιλιακή χώρα) καθώς και ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους και μερικές φορές απώλεια της όρεξης.

6. Ανεξήγητη αδυναμία

Στις εβδομάδες και ημέρες που προηγούνται από μια καρδιακή προσβολή καθώς και κατά τη διάρκειά της, μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από έντονη κι ανεξήγητη αδυναμία. Η Jean C. McSweeney, αναπληρώτρια Κοσμήτορας έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για το Κολέγιο Ιατρικών Επιστήμων στο Little Rock, λέει τα εξής: «Μια γυναίκα μου ανέφερε ότι ένιωθε σαν να μην μπορούσε να κρατήσει ούτε ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στα δάχτυλά της». Είναι σαν να έχετε γρίπη με λίγες ή και καθόλου δυνάμεις. Οι άνθρωποι το θεωρούν σύμπτωμα γρίπης, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μια σημαντική ένδειξη ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής στο εγγύς μέλλον.

7. Γρήγορος ή ακανόνιστος καρδιακός παλμός

Οι γιατροί λένε ότι αν η καρδιά σας χάνει έναν χτύπο περιστασιακά δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Ένας γρήγορος ή ακανόνιστος παλμός όμως – ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από αδυναμία, ζαλάδα ή δυσκολία στην αναπνοή – μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας ή αρρυθμίας. Αν παραμείνετε χωρίς θεραπεία, οι αρρυθμίες μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή αιφνίδιο θάνατο.

8. Πεπτικό σύστημα

Δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεται κάποιος ναυτία και να έχει κοιλιακή διόγκωση, η οποία συνδέεται με την καρδιακή ανεπάρκεια που μειώνει την όρεξη και την πέψη. Οι συχνές δυσπεψίες και οι έντονες καούρες αποτελούν σημαντική ένδειξη.

9. Αλλαγές στη διάθεση

Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος ή ακόμη και τον φόβο του θανάτου. Οι επιζώντες από μια καρδιακή προσβολή συχνά διηγούνται ότι έχουν βιώσει την αίσθηση μιας «επικείμενης καταστροφής». Συνηθισμένα είναι επίσης τα συναισθήματα άγχους άνευ λόγου.

10. Βήχας

Ο επίμονος βήχας ή συριγμός μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρού στους πνεύμονες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια βγάζουν φλέμα με αίμα.]

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - Διακόπτεται δικαστικά η εκτέλεση ταμειακών βεβαιώσεων και κατασχετηρίων εκθέσεων εις χείρας Τραπεζών, για οφειλές προς το ΙΚΑ

Γράφει η δικηγόρος Αναστασία Μήλιου*

Τα δικαστήρια αναγνωρίζοντας το παράνομο και κατάφωρα αντισυνταγματικό τρόπο που το ΙΚΑ χειρίζεται τις οφειλές των ασφαλισμένων του προς αυτό, παρακάμπτοντας την νόμιμη διαδικασία, η οποία επιβάλει να εξετάζεται πρώτα επί της ουσίας η παράβαση και η επιβολή οποιουδήποτε προστίμου και εν συνεχεία να προχωρεί το Ταμείο στην βεβαίωση της οφειλής και την διαδικασία είσπραξης του προστίμου, με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, συντάξεων κ.τ.λ., αναστέλλουν πλήρως οποιαδήποτε ενέργεια κατάσχεσης, μέχρι την οριστική κρίση επί της ουσίας της παράβασης.
Στην κάτωθι περίπτωση το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφαση επί αίτησης αναστολής, ομόρρυθμης εταιρείας, εις βάρος της οποίας είχε καταλογιστεί πρόστιμο για αδήλωτη εργασία υπαλλήλου και επισπεύτηκε σε βάρος της  εταιρείας αλλά και των ομόρρυθμων εταίρων προσωπικάαναγκαστική κατάσχεση, εις χείρας όλων των τραπεζών στις οποίες μπορεί να είχε τραπεζικούς λογαριασμούςγια όλο το ποσό της οφειλής, ανάστειλε την διαδικασία δέσμευσης των χρημάτων αυτών των τραπεζικών λογαριασμών.
Η ομόρρυθμη εταιρεία άσκηση κατά της αναγκαστικής κατάσχεσης ανακοπή και αίτηση αναστολής επί της ανακοπής, η οποία αναστολή έγινε δεκτή με το εξής σκεπτικό: «Ανακοπή χωρεί κατά κάθε πράξης που εκδίδεται στα πλαίσια της διαδικασίας της διοικητικής εκτέλεσης και, ιδίως, κατά: α) της πράξης της ταμειακής βεβαίωσης του εσόδου, β)της κατασχετήριας έκθεσης, …(κ.τλ.)ενώτο δικαστήριο ελέγχει την προσβαλλόμενη πράξη κατά το νόμο και την ουσία, στα όρια της ανακοπής, τα οποία προσδιορίζονται από τους λόγους και το αίτημά της. Το δικαστήριο, αν διαπιστώσει παράβαση νόμου ή ουσιαστικές πλημμέλειες της προσβαλλόμενης πράξης, προβαίνει στην ολική ή μερική ακύρωση ή την τροποποίησή της. Η αίτηση αναστολής γίνεται δεκτή μόνο εφόσον ο αιτών επικαλεσθεί και αποδείξει ότι η άμεση εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη ή αν το δικαστήριο εκτιμά ότι το ένδικο βοήθημα είναι προδήλως βάσιμο. 2. Ειδικώς επί φορολογικών, τελωνειακών και διαφορών με χρηματικό αντικείμενο το δικαστήριο διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης, κατά το μέρος που συνεπάγεται τη λήψη ενός ή περισσότερων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ή διοικητικών μέτρων για τον εξαναγκασμό ή τη διασφάλιση της είσπραξης της οφειλής, εφόσον ο αιτών αποδεικνύει ότι η βλάβη.
Η πράξη βεβαίωσης οφειλής συντάσσεται τον επόμενο μήνα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και σε κάθε περίπτωση μέχρι έξι (6) μήνες από την ημέρα που οι ασφαλιστικές οφειλές κατέστησαν καθυστερούμενες.Ο οφειλέτης ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο για την οφειλή του και την έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης, β) εντός μηνός από την έκδοση του εκτελεστού τίτλου αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση και τάσσεται προθεσμία είκοσι (20) ημερών εντός της οποίας καλείται ο οφειλέτης να εξοφλήσει, γ) μετά την εκπνοή της ως άνω προθεσμίας ο εκτελεστός τίτλος διαβιβάζεται στα κατά τόπο αρμόδια όργανα για εκτέλεση σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ, ως ισχύει, δ) μετά τη διαβίβαση στο Κ.Ε.Α.Ο. των ληξιπροθέσμων οφειλών κάθε είδους διοικητική ή δικαστική αμφισβήτηση που ασκείται ενώπιον των οικείων Ασφαλιστικών Οργανισμών ή Δικαστηρίων δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Η άσκηση ένστασης ενώπιον της Τ.Δ.Ε. από τον οφειλέτη του Ι.Κ.Α. κατά καταλογιστικών πράξεων δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ως προς την ταμειακή βεβαίωση και είσπραξη των σχετικών οφειλών. Ωστόσο, όπως έχει κριθεί σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας περί της ενδικοφανούς προσφυγής, ερμηνευόμενων υπό το φως του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος, με το οποίο κατοχυρώνεται η αποτελεσματική παροχή δικαστικής προστασίας (βλ. και άρθρο 6 της ΕΣΔΑ), κατά τη διάρκεια της προθεσμίας άσκησης ένστασης, όπως και στην περίπτωση που, μετά την άσκηση ένστασης από τον οφειλέτη του ΙΚΑ κατά καταλογιστικών πράξεων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διοικητική διαδικασία, είτε με την έκδοση απόφασης της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής (Τ.Δ.Ε.), επί της κατά τα ανωτέρω ένστασης, είτε με την πάροδο άπρακτης της προθεσμίας εντός της οποίας οφείλει να αποφανθεί η Τ.Δ.Ε., δεν αναστέλλεται μεν, η εγγραφή του οφειλέτη του ΙΚΑ στην κατάσταση οφειλετών του Ιδρύματος, η οποία αποτελεί το νόμιμο τίτλο υπό ευρεία έννοια για τη βεβαίωση και είσπραξη των απαιτήσεων του ΙΚΑ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, είναι, όμως, ανεπίτρεπτη, κατά την έννοια των ανωτέρω διατάξεων, η ταμειακή βεβαίωση της σχετικής οφειλής, η οποία αποτελεί το νόμιμο τίτλο υπό στενή έννοια για την είσπραξη των εν λόγω απαιτήσεων (βλ. ΣτΕ 1825/2010, 1760, 3328/2008, 2982/2007 επταμ.). Επομένως, υπό το φως των ως άνω διατάξεων (άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ), είναι, και υπό το νυν ισχύον καθεστώς του άρθρου 101 του Ν.4172/2013, ανεπίτρεπτη η ταμειακή βεβαίωση και είσπραξη των απαιτήσεων του ΙΚΑ από καθυστερούμενες οφειλές κατά τη διάρκεια της προθεσμίας άσκησης ένστασης κατά καταλογιστικών πράξεων ή όταν, μετά την άσκηση ένστασης από τον οφειλέτη του ΙΚΑ κατά των πράξεων αυτών, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διοικητική διαδικασία.
Στην προκείμενη περίπτωση από τακτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδια όργανα του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Εύοσμου για τη χρονική περίοδο από Νοέμβριο 2011 έως Νοέμβριο 2015 διαπιστώθηκαν διαφορές ως προς την ασφάλιση του προσωπικού της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να εκδοθούν Π.Ε.Π.Ε.Ε., με τις οποίες καταλογίσθηκαν σε βάρος της ομόρρυθμης εταιρείας εισφορές και πρόσθετες επιβαρύνσεις εισφορών για την ασφαλιστική τακτοποίηση εργαζομένων της επιχείρησης, οι οποίες της επιδόθηκαν στις 11-2-2016. Κατόπιν σχετικής καταγγελίας εργαζομένου και για την ασφαλιστική του τακτοποίηση εκδόθηκαν κι άλλες Π.Ε.Π.Ε.Ε.  επί των οποίων η αιτούσα άσκησε την 504/59/10-3-2016 ένσταση ενώπιον της Τ.Δ.Ε. του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Εύοσμου.
Εν τω μεταξύ, με πράξη ταμειακής βεβαίωσης του Διευθυντή του Κ.Ε.Α.Ε.Ο Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε ταμειακά, η οφειλή στην εταιρεία. Ακολούθως, ο ίδιος ως άνω Διευθυντής εξέδωσε πράξεις αναγκαστικής κατάσχεσης αντίστοιχα, κατά της εταιρίας και κατά των ομόρρυθμων μελών αυτής, εις χείρας όλων των τραπεζών, προερχόμενης από τις ίδιες ως άνω καταλογιστικές πράξεις.
Κατά των ανωτέρω πράξεων ταμειακής βεβαίωσης και πράξεων αναγκαστικής κατάσχεσης η  εταιρία και οι ομόρρυθμοι εταίροι αυτής άσκησαν ανακοπή, για τη συζήτηση της οποίας δεν έχει ακόμη ορισθεί δικάσιμος και, ήδη, με την κρινόμενη αίτηση, ζητούν την αναστολή εκτέλεσής τους, προβάλλοντας κατ' αρχάς ότι οι λόγοι της ανακοπής είναι προδήλως βάσιμοι. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι δεν έλαβαν ατομική ειδοποίηση των προαναφερόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών τους που βεβαιώθηκαν στο Κ.Ε.Α.Ο. Θεσσαλονίκης και ότι έλαβαν γνώση περί της εν λόγω βεβαίωσης όταν αντιλήφθηκαν ότι είχαν επιβληθεί οι επίμαχες ως άνω κατασχέσεις εις χείρας της Τράπεζας Πειραιώς, όπου η αιτούσα εταιρία διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συναλλαγών της επιχείρησης και την εξόφληση των οφειλών της προς το Δημόσιο και το προσωπικό της. Περαιτέρω, υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις ταμειακής βεβαίωσης πάσχουν, καθόσον εκδόθηκαν, ενώ δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία οριστικοποίησης των σχετικών καταλογιστικών πράξεων, δοθέντος ότι είχαν ασκηθεί εμπροθέσμως ενστάσεις στην Τ.Δ.Ε. κατά των Π.Ε.Π.Ε.Ε., οι δε ταμειακές βεβαιώσεις έλαβαν χώρα την ίδια ημερομηνία με αυτή της άσκησης των ενστάσεών τους. Για τον ίδιο λόγο είναι μη νόμιμες και οι προσβαλλόμενες πράξεις αναγκαστικής κατάσχεσης. Εξ άλλου, οι αιτούντες ισχυρίζονται ότι οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης είναι παράνομες και για το λόγο ότι δεν τους κοινοποιήθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις ταμειακής βεβαίωσης, ούτε τους εστάλη ατομική ειδοποίηση χρεών, με αποτέλεσμα να απωλέσουν ένα στάδιο δικαστικής προστασίας. Περαιτέρω, υποστηρίζουν ότι μη νομίμως εκδόθηκαν οι καταλογιστικές πράξεις του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ σε βάρος της αιτούσας εταιρίας, αμφισβητώντας τα πορίσματα του τακτικού ελέγχου και ελέγχου που διενεργήθηκε κατόπιν καταγγελίας εργαζομένου της επιχείρησης, προβάλλοντας ουσιαστικούς ισχυρισμούς, επικαλούνται δε και παραβίαση της αρχής της χρηστής διοίκησης και υπέρβαση εξουσίας εκ μέρους των ελεγκτικών οργάνων του ΙΚΑ, ενώ ισχυρίζονται ότι κατά παράβαση της διαδικασίας δεν συνετάγη έκθεση επιτόπιου ελέγχου. Εξ άλλου, οι αιτούντες υποστηρίζουν ότι η άμεση εκτέλεση των προσβαλλόμενων πράξεων τους επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη, συνιστάμενη στη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησής τους από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη της οφειλής, αλλά και στη λήψη μέτρων σε βάρος των ομορρύθμων εταίρων ατομικά. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποστηρίζει ότι η προθεσμία και ή άσκηση ένστασης κατά των σχετικών καταλογιστικών πράξεων ενώπιον της Τ.Δ.Ε. δεν αποτελεί λόγο αναστολής σύνταξης των οικείων ταμειακών βεβαιώσεων και ότι η αιτούσα εταιρία έλαβε ηλεκτρονικά ατομική ειδοποίηση, που εκδόθηκε μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ, που αναρτήθηκε στο λογαριασμό που τηρεί αυτή.
Με τα ανωτέρω δεδομένα, λαμβάνεται ιδίως υπόψη ότι: α) η ταμειακή βεβαίωση, η οποία αποτελεί την πρώτη πράξη της αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του ιδιώτη, μπορεί, να ανασταλεί αυτή καθ' εαυτή από το δικαστήριο, που δικάζει σχετική αίτηση αναστολής όταν εκτιμάται ότι το κύριο ένδικο βοήθημα της ανακοπής κατά αυτής είναι προδήλως βάσιμο, περίπτωση δε πρόδηλης βασιμότητας του κυρίου ένδικου βοηθήματος συντρέχει ιδίως όταν αυτό βασίζεται σε πάγια νομολογία ή σε νομολογία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας β) δεν είναι επιτρεπτή η ταμειακή βεβαίωση του χρέους προερχόμενου από καταλογιστική πράξη του οργάνου του ΙΚΑ, κατά του οποίου προβλέπεται η άσκηση ένστασης ενώπιον της Τ.Δ.Ε., για όσο χρόνου διαρκεί η προθεσμία άσκησης της ένστασης και μέχρι να εκδικασθεί αυτή από την Τ.Δ.Ε. ή να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία για την έκδοση σχετικής απόφασης, γ) εν προκειμένω, οι Π.Ε.Ε., οι Π.Ε.Π.Ε.Ε. και η Π.Ε.Π.Α.Ε. σε βάρος της αιτούσας εταιρίας προσβλήθηκαν εμπροθέσμως με ενστάσεις που άσκησε, το δε ΙΚΑ προχώρησε στην ταμειακή βεβαίωση των σχετικών χρεών, ενόσω, δηλαδή διαρκούσε η προθεσμία έκδοσης απόφασης επί των ως άνω ενστάσεων, προθεσμία η οποία, κατά τα γινόμενα δεκτά ανωτέρω, εμπόδιζε την ταμειακή βεβαίωση των χρεών από τις καταλογιστικές πράξεις που προσβλήθηκαν με ένσταση. Συνεπώς, από την άποψη αυτή, πάσχουν οι ένδικες ταμειακές βεβαιώσεις, κατά το μέρος που αφορούν τα χρέη που προέρχονται από τις Π.Ε.Ε., Π.Ε.Π.Ε.Ε. και την Π.Ε.Π.Α.Ε., ο δε προβαλλόμενος λόγος της ανακοπής παρίσταται προδήλως βάσιμος, κατά το βασίμως προβαλλόμενο ισχυρισμό της κρινόμενης αίτησης, που πρέπει να γίνει δεκτός.
Συντρέχει, επομένως, λόγος χορήγησης αναστολής των προσβαλλόμενων πράξεων ταμειακής βεβαίωσης και τις πράξεις αναγκαστικής κατάσχεσης, κατά το μέρος που αφορούν τα χρέη που προέρχονται από τις ως άνω καταλογιστικές πράξεις. Κατόπιν των ανωτέρω, πρέπει να χορηγηθεί η αναστολή εκτέλεσης των  πράξεων ταμειακής βεβαίωσης του Διευθυντή του ΚΕΑΟ Θεσσαλονίκης και των πράξεων αναγκαστικής κατάσχεσης του ανωτέρω Διευθυντή, στο σύνολό τους, μέχρι τη δημοσίευση οριστικής απόφασης επί της ανακοπής.

 *Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr
fb: Αναστασία Μήλιου

"Τελικά ο Καμμένος κράτησε για πρωθυπουργό τον Τσίπρα... Μπράβο Πάνο..."

Σχόλιο στο twitter του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης:

"Τελικά ο Καμμένος κράτησε για πρωθυπουργό τον Τσίπρα... Μπράβο Πάνο..."

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Γράφει: Ο Αιρετικός Μεσσήνιος

Η σπουδή της ΝΔ να βγάλει ανακοίνωση  για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας τονίζοντας ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις δυσαρέστησε βουλευτές στελέχη και οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πλήρη τις προϋποθέσεις ο Πολύδωρας ενώ πληρούν οι επιλογές του Μητσοτακη να εντάξει στη ΝΔ τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη, να ανοίξει την πόρτα στον Βενιζέλο λίαν προσεχώς να ψάχνει τηλεαστέρες τύπου Μπογδάνου ,να αναζητά λύσεις σε επιλογές Τατσόπουλου και Σάκη Ρουβά!!!
Ο Βύρων Πολύδωρας δεν έμεινε στην ανακοίνωση αλλά προχώρησε σε δηλώσεις αφήνοντα υπονοούμενα  σημειώνοντας πως «Αν είχα σχέσεις με τον Χριστοφοράκο θα είχα και καλύτερη τύχη» Κατονόμασε και χαρακτήρισε ως ΣΑΤΡΑΠΗ τον Αντώνη Σαμαρά που τον άδειασε από πρόεδρος της βουλής και έδειξε ενοχλημένος από την δήλωση-αποστασιοποπιηση Καραμανλή ότι έχει να τον δει τέσσερα χρόνια. Σαφώς ο Τσίπρας εκθέτει κατ επανάληψη στα μάτια των Νεοδημοκρατών τον Κυριάκο Μητσοτάκη που στρέφεται αποφασίζοντας  επιπόλαια  σε στελέχη με ιστορία και διαδρομή όπως ο Βύρων Πολύδωρας που είναι πολύ αγαπητός στην συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος που όπως όλα δείχνουν να συρρικνώνει περισσότερο και από τον Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο «Θρύλος» του ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ Νίκος Γκάλης έμαθα πως θα είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Α Θεσσαλονίκης και ο  «Απόγονος» του Δημήτρης Διαμαντίδης στην Β΄ Αθήνας!!!
Χειμώνα έχουμε και όχι πρωταπριλιά. Αν αληθεύουν αυτά είναι πράγματι βόμβες. Αναρωτιέμαι όμως τι ανάγκη έχουν και οι δυο να μπλέξουν με την πολιτική…

Σημίτης και ΓΑΠ δραστηριοποιούνται για την «Ανασύνταξη» της Κεντροαριστεράς. Και σημαδεύουν
ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο που κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είπε ότι «Αν επιστρέψει ο ΓΑΠ εγώ θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ…» Τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξ αλλού .Τότε να δείτε τη φαγωμάρα πως θα φουντώσει στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί να καθίσει ήσυχος ο «Μπένυ» δεν γίνεται. Δεν είναι ο τύπος του….


 Τραπέζι σε γνωστό στέκι πίσω από το ΧΙΛΤΟΝ σε δημοσιογράφους έκανε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και στο επίκεντρο βρέθηκε η ρεπόρτερ του δικαστικού στο ΣΚΑΙ Ιωάννα Μάνδρου που είπε στον αέρα 3 ώρες πριν την απόφαση του ΣΤΕ για τα κανάλια. Φέρεται να είπε στην ομήγυρη ότι «Στον ΣΥΡΙΖΑ περίμενα το θέμα του ΣΤΕ να το καθαρίσει ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος που διατηρεί καλές σχέσεις…»

Ο Σταύρος Ψυχάρης δεν μπορεί να δικαιολογήσει 48 εκ. ευρώ για αυτό και κάθεται πάλι στο σκαμνί της δικαιοσύνης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά από ερεύνα του ΚΕΦΕΟΜΕΠ.
,Συν τα τόσα χρόνια που δεν δήλωνε πόθεν εσχες ο μεγαλοεκδότης.
Κατά τα αλλά 6 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και ο γιός του πρώην βουλευτής Αντρέας να κάνει βόλτες στα φαγάδικα του Κολωνακίου και να υπερηφανεύεται για την νέα του μηχανή μεγάλου κυβισμού!!!Στην υγεία των κορόιδων… Κατά τα άλλα ήμαστε όλοι …ίδιοι σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα !!!

Πάρτι έγινε στην Κηφισιά. Ο τέως βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός ,γιος του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Διονύση Λιβανού, και συμμαθητής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κολλέγιο Αθηνών και σύμβουλος τώρα επιχειρηματικότητας στη ΝΔ αλλά και υποψήφιος οπότε γίνουν εκλογές στον αγροτικό νομό της Αιτωλοακαρνανίας!!!Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η Κηφισιά με το Αγρίνιο αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.
Στο πάρτι μεταξύ των άλλων εκλεκτών καλεσμένων του Λιβανού ήταν και ο Σταύρος Παπασταύρου. Ναι ο κολλητός του ΣΑΜΑΡΑ αλλά και της Μαρέεβα πως την λένε την γυναίκα του Κούλη Μητσοτάκη. Ο Παπασταύρου δεν είναι απλά φίλος του Λιβανού αλλά και κουμπάρος του…
Τα … «Πρόβατα» στοιχηθείτε όλα στη σειρά. Για φανταστείτε να χάσει είτε ο Σαλμάς ,είτε ο Καραγκούνης από τον κολλητό του Κούλη και τον κουμπάρο του Παπασταυρου Λιβανό και να μη μπορεί να πει και τίποτα.

Για δείπνο κάλεσε 4-5 βουλευτές σε μαγαζί του Ψυχικού η βουλευτής της Β΄ Αθήνας Άννα Καραμανλή. Και ενώ έφαγαν και τα είπαν με το που εμφανίστηκε άλλη βουλευτίνα η Καραμανλή σηκώθηκε όπως έμαθα και έφυγε και άφησε την πεντάδα. Δεν έμαθα ποιος πλήρωσε τον …λογαριασμό.

ΚΟΥΙΖ:
Ο επιχειρηματίας και ειδικός στα ευρωπαϊκά προγράμματα Δημήτριος Βλάχος γνώρισε την βουλευτίνα της Ν.Δ στη Β΄ Αθήνας Αννα Καραμανλή στον πρώην υπουργό και βουλευτή Κώστα  Μουσουρούλη που γνωρίζει τις Βρυξέλλες και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καλύτερα από το σπίτι του και αυτό ενδιαφέρει πολύ την ελληνίδα βουλευτίνα;
Γιατί τον ξέρει καλά τον κ. Βλάχο η Άννα που εδώ και καιρό έχει στη πρέσα την Ντόρα ποντάροντας να γίνει… Υφυπουργός Αθλητισμό όταν ο Κούλης γίνει πρωθυπουργός και ο Βαγγέλης Ιωάννου σύμβουλος της….

ΦΩΤΟ - Viral: Βάτραχοι... "γλέντησαν" αλιγάτορα - Δείτε τί του έκαναν

 These brave frogs showed no fear when they hopped onto a caiman's back so they could do the congaΠαρά το γεγονός πως θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος για το "μενού" του, πέντε... γενναίοι βάτραχοι στο Tangerang της Ινδονησίας, σκάρωσαν "γλέντι" στην πλάτη ενός μικρού αλιγάτορα.

Οι φωτογραφίες έχουν γίνει Viral.

Απολαύστε τις:


Hilarious pictures show the moment the five tree frogs clambered up the reptile's leg and squeezed together on its back


Photographer Tanto Yensen, 36, from Jakarta, captured the images on his Canon EOS 60D when visiting Tangerang in Indonesia


The first frog could be seen bravely making the ascent up the caiman's leg - but the larger reptile did not seem to mind


The frog then hopped down the caiman's back without incident, prompting the other tree frogs to follow suit


One of the larger tree frogs allowed a smaller bright green frog to clamber onto its back, so it could also climb on the caiman


The final frog could be seen helping one of its friends, by pushing up its back legs so it could hop on the caiman's back


The five small tree frogs then squeezed together and appeared to be doing the conga on the caiman's back

BILD ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ: Νέα κυβέρνηση αμερικανικής επιρροής από τον Τσίπρα – Ο νέος υπουργός Οικονομίας, το Ινστιτούτο Levy και η επίσκεψη Ομπάμα!


tsipras_levy

Λίγο πριν την επίσκεψη του Αμερικανού πρόεδρου στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου, ο Τσίπρας έδιωξε δύο απρόθυμους για μεταρρυθμίσεις υπουργούς.
Ο Ομπάμα στήριζε πάντα τον Τσίπρα κατά των Ευρωπαίων και κυρίως της Γερμανίας και έστειλε συμβούλους στην Αθήνα.

Τώρα η Αθήνα αναμένει ότι θα ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. O λόγος της αισιοδοξία της είναι ότι, παράλληλα με τα διακριτικά μηνύματα της Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα πρόσθεσε βραχυπρόθεσμα ακόμα έναν ευρωπαϊκό σταθμό, το Βερολίνο, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Ακριβώς λίγο πριν την επίσκεψη από την Ουάσινγκτον, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο Τσίπρας προήγαγε ως υπουργό Οικονομίας τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, έναν πρωτοστάτη της ελάφρυνσης του χρέους των Ελλήνων από τους Ευρωπαίους δανειστές. Ο Παπαδημητρίου είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Levy Economics, μιας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης και άριστα δικτυωμένος με αμερικανικούς πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους. Θεωρείται ως αντίπαλος της βορειοευρωπαϊκής και ιδίως της γερμανικής πολιτικής της λιτότητας. Ηταν ο Παπαδημητρίου ο οποίος έπεισε τον Τσίπρα να ζητήσει ένα σχέδιο Μάρσαλ, ανάλογο με το αντίστοιχο των ΗΠΑ προς την μεταπολεμική Γερμανία.
Αυτό, όμως, το οποίο μοιάζει με πρώτη ματιά ως πρόοδος για τις μεταρρυθμίσεις και στρώσιμο του χαλιού για τον Ομπάμα είναι μετά από δεύτερη ματιά, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, ένα τεράστιο χτύπημα κατά των πραγματικών μεταρρυθμιστών στην κυβέρνηση Τσίπρα και αναβάθμιση του εταίρου «Ανεξάρτητοι Ελληνες». Και τούτο διότι ο πρόεδρός του Πάνος Καμμένος παραμένει υπουργός Αμυνας και επιπλέον οι δεξιοί θα διαθέτουν και το υπουργείο Τουρισμού. Σημειωτέον ότι ο Καμμένος απέρριψε την μείωση του διογκωμένου στρατιωτικού προϋπολογισμού και είχε ταχθεί έντονα κατά την κατάργησης των φορολογικών προνομίων σε τουριστικά νησιά, κατά την Bild.
Βέβαια, οι υπουργοί Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας (ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών), ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς (ήταν κατά της πώλησης του αεροδρομίου της Αθήνας, σ.σ. εννοεί το Ελληνικό προφανώς) και ιδίως ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης (ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης του τομέα της Ενέργειας) πρέπει να εγκαταλείψουν τη θέση τους. Οπως σημειώνει η Bild, στο εξαιρετικά ευαίσθητο υπουργείο Οικονομίας ο Τσίπρας απομακρύνει έναν από τους σημαντικότερους μεταρρυθμιστές. Παραμένει μεν υπουργός ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές και την πολιτική λιτότητας της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα μήνυμα προς τους δανειστές της πτωχευμένης χώρας ότι δηλαδή η πολιτική της λιτότητας και η μεταρρυθμιστική πολιτική συνεχίζονται, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα.
Ο Τσίπρας, όμως, αναφέρει η εφημερίδα, απομακρύνει παράλληλα τον αρμόδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, προφανώς διότι είχε ζητήσει δημόσια από τον Τσίπρα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και θάρρος ιδίως για την αναδιοργάνωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα που κατά τη γνώμη του είναι το κύριο πρόβλημα της χώρας.
Ένας ακόμα μεταρρυθμιστής υπουργός, τον οποίο βάζει στο περιθώριο ο Τσίπρας κατά τη γερμανική εφημερίδα, είναι ο υπουργός Εργασίας και Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εισήγαγε στη χώρα απεχθείς συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές όπως επίσης και την αναδιοργάνωση την ασφαλιστικού συστήματος. Ως ενισχυμένo πάντως θεωρεί η Bild τον τομέα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αφού ο Ιωάννης Μουζάλας θα διευθύνει το υπουργείο Μετανάστευσης.
Το ριζοσπαστικό αριστερό κυβερνών κόμμα του Τσίπρα κέρδισε καθαρά πέρυσι δύο εκλογές. Τώρα βρίσκεται περισσότερο από 15% πίσω από το φιλελεύθερο – συντηρητικό πρώην κυβερνητικό κόμμα Νέα Δημοκρατία. Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές εδώ και βδομάδες, αλλά ο Τσίπρας τις απορρίπτει. Κατά τη γερμανική εφημερίδα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείται ότι είναι η τελευταία του προσπάθεια να τις αποφύγει.

Ο Χατζηνικολάου ανέλαβε να ξεπλύνει τον νέο Υπ. Οικονομίας...

Στη σελίδα του ο Χατζηνικολάου προσπαθεί να μας πείσει ότι ο νέος υπ. Οικονομίας είναι υπερ του ευρώ και εναντίον της επιστροφής στη δραχμή... φυσικά γελάει ο κόσμος αφού ο Παπαδημητρίου την άνοιξη του 2015, σε συνεντευξή του στην ΑΥΓΗ, είχε ταχθεί υπερ ενός παράλληλου συστήματος ή της επιστροφής στη δραχμή 

Δημ. Παπαδημητρίου: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας 

- Η πρότασή του για παράλληλο νόμισμα

Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι οικονομολόγος, πρόεδρος του αμερικανικού think tank, Levy Economics Institute και καθηγητής του Bard College στη Νέα Υόρκη. Είναι σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία παρέμεινε αναπληρωτής υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση.

Στο Συμβούλιο Διευθυντών του Ινστιτούτου μετέχουν γνωστά ονόματα, όπως ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ, ο Μάρτιν Λάιμποβιτς (σύμβουλος της Mοrgan Stanley) και ο Λέον Μποστάιν.

Ο κ. Παπαδημητρίου είχε ασχοληθεί με τα θέματα της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια, με σειρά παρεμβάσεων και άρθρων του. Η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο σχέδιο Μάρσαλ» λέγεται ότι την πήρε από τον κ. Παπαδημητρίου.

Είχε ταχθεί υπέρ της κυκλοφορίας παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα. Μιλώντας σε συνέδριο που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2013 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, ο κ. Παπαδημητρίου είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να προχωρήσει σε ένα «παράλληλο χρηματοδοτικό σύστημα», σε ένα παράλληλο νόμισμα με την Ελλάδα να παραμένει εντός του ευρώ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή» τον Αύγουστο του 2015 και μετά τα όσα είχαν λεχθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για ένα παράλληλο νόμισμα, ο κ. Παπαδημητρίου διαχώρισε πλήρως τη θέση του από το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη και τις (όποιες) προετοιμασίες γίνονταν στο υπουργείο Οικονομικών για ένα παράλληλο νόμισμα.

«Η ιδέα για ένα παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί ομόλογα μηδενικού τοκομεριδίου, διαρκή (χωρίς εξόφληση κεφαλαίου ή αποπληρωμή/εξαργύρωση) και μεταβιβάσιμα, το οποίο ονομάσαμε Geuro, και που για όλους τους πρακτικούς σκοπούς θα μπορούσε να θεωρηθεί χρήμα συμβατό με τη διατήρηση του ευρώ ως νόμιμου νομίσματος, παρουσιάστηκε σε συνέδριο του Levy Institute στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2013», είπε, προσθέτοντας: «Στο συνέδριο έλαβαν μέρος παράγοντες της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (του ΣΥΡΙΖΑ), που δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτήν την προτεινόμενη λύση δημοσιονομικής επέκτασης. Εγώ το προώθησα σε άτυπες συζητήσεις πριν από τις εκλογές του 2015, αλλά απερρίφθη. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι ο κ. Βαρουφάκης σε κείμενο στο ιστολόγιό του στις αρχές του 2014 αποκάλεσε την ιδέα παράλληλου νομίσματος μια «ανοησία». Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μου ζήτησε να συνεισφέρω στον σχεδιασμό ενός προγράμματος για διπλό νόμισμα».

Ερωτηθείς στην ίδια συνέντευξη, αν το Levy υποστήριζε την επιστροφής τη δραχμή, ο κ. Παπαδημητρίου είχε απαντήσεις: «Οι εκθέσεις του Levy Institute καθώς και πολλά δικά μου άρθρα στα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ –συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας εφημερίδας– ήταν πάντα και συνεχίζουν να είναι εναντίον της εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής της στη δραχμή. Όπως έχουμε υποστηρίξει, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ήταν άκρως καταστροφική – ιδιαίτερα με τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και ιδίως αφού, κατά τη γνώμη μας, υπάρχει η εναλλακτική λύση του παράλληλου συστήματος, που π.χ. λειτουργεί στην Ελβετία για 80 χρόνια, με μεγάλη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Στη Μεγάλη Βρετανία, επίσης, πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το ευρώ για τις συναλλαγές τους αντί των αγγλικών λιρών».

enikonomia.gr

Εισπρακτικές: Καταγράφουν συνομιλίες με συγγενείς οφειλετών χωρίς ενημέρωση

Όταν απαντά στην τηλεφωνική κλήση οφειλέτη συγγενής ή τρίτο πρόσωπο, το στέλεχος της εισπρακτικής εταιρείας δεν θα ενημερώνει ότι η κλήση αυτή καταγράφεται, καθώς η εισπρακτική θα έχει καταχωρήσει σε κάποια εφημερίδα ότι οι κλήσεις αυτές καταγράφονται.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την υπ' αριθμ. 53/2016 απόφασή της,  έκανε δεκτό, κατά πλειοψηφία, το αίτημα εισπρακτικής εταιρείας να ενημερώνονται με καταχώρηση στον Τύπο οι συγγενείς και οι φίλοι των οφειλετών που απαντούν στο τηλέφωνο τους, όταν αυτοί απουσιάζουν, ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται.

Συγκεκριμένα, όταν απαντά στην τηλεφωνική κλήση οφειλέτη συγγενής ή τρίτο πρόσωπο, το στέλεχος της εισπρακτικής εταιρείας δεν θα ενημερώνει ότι η κλήση αυτή καταγράφεται, καθώς η εισπρακτική εταιρεία θα έχει καταχωρήσει σε κάποια εφημερίδα ότι οι κλήσεις αυτές καταγράφονται.

Ειδικότερα, η Αρχή αναφέρει ότι η ενημέρωση των τρίτων -µη οφειλετών- για την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της εισπρακτικής εταιρείας µε αυτούς, «στο πλαίσιο αναζήτησης των οφειλετών, θα γίνεται, όχι κατά την έναρξη της τηλεφωνικής συνομιλίας, αλλά δια του Τύπου».

Αντίθετα, δύο μέλη της Αρχής εξέφρασαν την άποψη, ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της εισπρακτικής εταιρείας αναφορικά µε την υποχρέωση ενηµέρωσης των τρίτων -µη οφειλετών- για την καταγραφή, καθώς «δεν αρκεί η ενηµέρωσή τους δια του Τύπου».

Κατά τη μειοψηφία «κρίνεται κατά νόµο απαραίτητη η εξατοµικευµένη, πλήρης ενηµέρωση του υποκειµένου, τόσο για το γεγονός της καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, στην οποία αυτό συµµετέχει, όσο και για την ιδιότητα του καλούντος (εταιρεία ενηµέρωσης ή δανειστής) και για τα λοιπά στοιχεία που προβλέπονται στο ν. 3758/2009, ήδη κατά την έναρξη του τηλεφωνήµατος». 

Εξάλλου, η Αρχή αναφέρει, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία από την πλευρά των εισπρακτικών εταιρειών, πρέπει «να περιορίζεται αυστηρά στην αναζήτηση του οφειλέτη και µέχρι να επιτευχθεί συνοµιλία µε τον οφειλέτη να µην αποκαλύπτονται από τις εισπρακτικές εταιρείες σε τρίτους περισσότερα στοιχεία που να θίγουν τον οφειλέτη», ενώ «οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν εµφανή τον αριθµό προέλευσης της κλήσης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εταιρειών Ενηµέρωσης και ∆ιαπραγµάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕ∆Α), να είναι καταχωρηµένες στους δηµόσιους καταλόγους συνδροµητών, οπότε ο καλούµενος σε κάθε περίπτωση να µπορεί, και πρέπει να µπορεί, µε δική του αναζήτηση να πληροφορείται ποιος τον κάλεσε». 

Ακόμη, η Αρχή επισημαίνει ότι η νομοθεσία «ρητώς επιβάλλει την πλήρη και σαφή ενηµέρωση του οφειλέτη (και όχι τρίτου) για τα στοιχεία του καλούντος, την καταγραφή των στοιχείων και του περιεχοµένου της συνοµιλίας, τον σκοπό της καταγραφής, το χρόνο τήρησης των ανωτέρω, καθώς και τον σκοπό της επικοινωνίας (την αναλυτική ενηµέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσµη οφειλή του)».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το περιεχόµενο της καταγραφής  τηλεφωνικής συνομιλίας σε βάρος του οφειλέτη, δικαστικά ή εξωδίκως.

"Χωρίς αλλαγή πολιτικής, και με τον ... Ιησού στην κυβέρνηση δε γίνεται τίποτα"!

"Και τον Ιησού Χριστό να βάλεις στην κυβέρνηση, αν δεν αλλάξεις πολιτική δεν γίνεται τίποτα"! 
Αυτή ήταν η φράση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της μετάβασής του στο νησί. με αφορμή το συνέδριο των Ποντίων στο οποίο χθες έδωσε το "παρών".
Όπως είπε ο κ. Λεβέντης, "βλέπει" εκλογές ως την άνοιξη ενώ σημείωσε ότι κάποιοι τις βλέπουν και νωρίτερα το Γενάρη για να πάει η διαδικασία με λίστα.
Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, σημείωσε ότι ο Νίκος Φίλης δεν ήταν το πρόβλημα. "Ήταν λίγο αθυρόστομος αλλά άλλοι...Θα έπρεπε να υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία αλλά δεν την βλέπουμε. Σε μια βδομάδα θα είμαστε στη ίδια κατάσταση. Γιατί στα πράγματα ειναι δυο άνθρωποι... ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης που με την αλαζονεία τους και τους εγωισμούς τους οδηγούν τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή"!

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως

Σοβαρά τώρα. Φάγαμε τόσες εβδομάδες για έναν ανασχηματισμό της πλάκας; 
Για να αυξήσει ο ακομβίωτος Πάνος τις θέσεις του στο υπουργικό συμβούλιο; 
Για να σπάσει υπουργεία και να βολέψει τους κολλητούς; Για να διώξει τον Φίλη και τον Σκουρλέτη και τελικά ο δεύτερος του πήρε το σκάλπ γιατί ο Τσίπρας φοβάται τους 53; Έκανε ανασχηματισμό για να βάλει στην Ανάπτυξη έναν άνθρωπο που μιλούσε για παράλληλο νόμισμα και ήταν κολλητός του Βαρουφάκη όπου μαζί με τον Γκαλμπρέιθ ετοίμαζαν το «σχέδιο Β;» Έκανε «αναδόμηση» για να φτιάξει μια... ολιγομελή και συμπαγή ομάδα από 50 παρά ένα υπουργούς; Αν χρειαζόταν τόσο καιρό για να αποφασίσει ποιους θα βάλει, τότε δεν σώζεται η χώρα ούτε με σφαίρες. «Ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής με στόχο την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», χαρακτηρίζει το νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό με σχόλιο του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Έτσι το λέει γιατί εμείς το λέμε κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως καθώς αυτό το σχήμα όχι μόνο δε βγαίνει αλλά θα αποτύχει παταγωδώς; Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ήταν επιτυχημένος ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης και τους κράτησε; 
Αυτοί υπογράφουν ακόμη και τις χαρτοπετσέτες που τους δίνει η Βελκουλέσκου για ποια επιτυχία μιλάμε; Ο Κατρούγκαλος, ένα βήμα πριν να φάει ξύλο από τους συνταξιούχους ουσιαστικά πήρε και ο ίδιος...σύνταξη αφού στο Εξωτερικών που πήγε μόνο ταξίδια χωρίς αντικείμενο θα κάνει. Ο κολλητός Νίκος Παππάς δείχνει ότι ο Τσίπρας είναι αμετανόητος. Του έφτιαξε μια θέση Ψηφιακής Πολιτικής και του ξανάδωσε τα Μέσα Ενημέρωσης, εκεί που έγραψε χρυσές σελίδες πολιτικής επιτυχίας. Αντί να παραιτηθεί ο ίδιος για την ξεφτίλα του συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί. Ίσως δε με τα ψηφιακά μέσα που έχει να ασχοληθεί με το... facebook, εκεί μπορεί κάλλιστα να παίξει τον... Παππά. Δεν το συζητάμε για τους συνταξιούχους της κυβέρνησης μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη και μπάρμπα Γιάννη Δραγασάκη. Αν υπήρχε υπουργείο... καφενείου θα ήταν οι πρώτοι στην πρέφα και το φρεντοτσίνο. Στο Εργασίας πήγε μια παγκοσμίως άγνωστη όμορφη νεαρά, 31 ετών, η κ. Αχτσιόγλου προφανώς γιατί εκτίμησαν τα... ταλέντα της. 
Μπορεί να είναι άξια, μένει να δούμε τη δουλειά έχει ένα μειράκιον με τα καυτά θέματα των 80άρηδων. Ο Νίκος Τόσκας θεωρείται πετυχημένος και τον κράτησαν στο Δημόσιας Τάξης. Εκτίμησαν προφανώς ότι οι μπαχαλάκηδες καίνε κάθε Παρασκευή τα Εξάρχεια, τραυματίζουν αστυνομικούς αλλά δεν φτάνουν στο Μαξίμου. Επίσης ότι οι Ρουβίκωνες έχουν κάνει ομάδες πολιτοφυλακής. Η Όλγα Κιμ Γεροβασίλη πάει στη Διοικητική Ανασυγκρότηση. Τι να ανασυγκροτήσει μια παντελώς αποτυχημένη και μισητή πλέον υπουργός; Για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Ανάπτυξης τα είπαμε. Κολλητός του Βαρουφάκη, στο περίεργο ινστιτούτο Levy. Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» είχε επίσης δηλώσει: «Η δική μου άποψη είναι ότι η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος, αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας». Τι να πει κανείς; Ο Βαρουφάκης πέθανε, ζήτω ο Βαρουφακισμός. Ο Φίλης εκδιώχθηκε ουσιαστικά από τον Ιερώνυμο. Δεν πέρασαν οι απόψεις των αριστεριστών που ήθελαν σύγκρουση με την Εκκλησία. Για να δούμε. Θα κάνει και ο Φίλης αριστερή αντιπολίτευση; Υπουργός Δικαιοσύνης ο Κοντονής! Γιατί άραγε; Καθάρισε τον Αθλητισμό από την «παράγκα» και αναβαθμίστηκε; Τι γραμμάτια πλήρωσε ο Τσίπρας και ποιανού τις χάρες έκανε για να τον βάλει στο κρίσιμο αυτό υπουργείο με τις πολλές ανοικτές υποθέσεις; Αμετακίνητος ο καραμανλικός Παπαγγελόπουλος προφανώς γιατί ξέρει πολλά. Ο Παρασκευόπουλος πλήρωσε το γεγονός ότι οι δικαστικοί τσάκισαν την κυβέρνηση. Ο Τρύφωνας ξαναγυρνάει στη θέση του... εφοριακού σχολιαστή στον Αυτιά και τον Παπαδάκη. Δεν θα αλλάξει και τίποτε άλλωστε. Και ως υπουργός περισσότερο χρόνο έτρωγε στα κανάλια παρά στο υπουργείο. Μεγάλη επιτυχία στο Υγείας το δίδυμο Ξανθού – Πολάκη. Όπου πάνε τους βρίζουν γιατί διέλυσαν τα νοσοκομεία, όμως ο Τσίπρας τους έκρινε επιτυχημένους... Δυστυχώς η χώρα έχασε την ευκαιρία της υπουργοποίησης του Λαζόπουλου, δυστυχώς και του Κιμούλη.
 Η μπίλια έπεσε στην επί χρόνια Συριζαία Λυδία Κονιόρδου. 
Άλλωστε κάθε κυβέρνηση θέλει τον θεατρίνο της. Αλλά η χώρα έχασε και την περίφημη διεύρυνση.
 Που είναι ο μπάρμπα Φώτης;
 Που είναι η Μαριλίζα και ο Στέφανος Τζουμάκας;
 Κατακαημένο ΠΑΣΟΚ ηττήθηκες αλλά έμεινε ο Κουρουμπλής και ο Σπίρτζης. Τώρα αρχίζει μια νέα περίοδος για την κυβέρνηση. 
Ο Τσίπρας την ονομάζει επανεκκίνηση, οι περισσότεροι τελευταία ευκαιρία.
 Η ουσία είναι ότι ο δρόμος είναι χωρίς γυρισμό. Με όσες αποτυχημένες επιλογές κι αν κάνει, με όση ανακύκλωση στελεχών κι αν επιχειρήσει η ουσία είναι μία. 
Η κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς πνέει τα λοίσθια.



πηγή

Νέα αυστηρότερα πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις...

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την επιβολή νέου, πιο αυστηρού, συστήματος προστίμων, για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν «κόβουν» αποδείξεις.
 
Τα ισχύοντα πρόστιμα δεν αποδίδουν, όπως  διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων του καλοκαιριού, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς πολλές επιχειρήσεις συνέχισαν να μην εκδίδουν αποδείξεις.
Επιπλέον, πρόθεση είναι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ποινών και προστίμων για τις κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν είναι υπόχρεες σε ΦΠΑ, όπως σε γιατρούς, ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς απαλλαγής από τον ΦΠΑ. Οπως σημειώνει η εφημερίδα, σήμερα, αν εντοπιστεί γιατρός ο οποίος δεν έχει εκδώσει απόδειξη, το μόνο που μπορεί να κάνει ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι σύσταση.
Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι εξετάζεται να ισχύσουν ξανά τα αυτοτελή πρόστιμα, στις περιπτώσεις των γιατρών και φροντιστηρίων που εντοπίζονται να μην εκδίδουν αποδείξεις. Ωστόσο, έχουν γίνει εισηγήσεις να μην ισχύσει το 48ωρο «λουκέτο» για ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και γιατρούς, διότι θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στον κοινωνικό ιστό της κάθε περιοχής...

iefimerida.gr

Δείτε πότε πέφτουν οι αργίες του 2017

Σε λιγότερο από δύο μήνες τελειώνει το 2016 και υποδεχόμαστε το 2017 και πολλοί ήδη έχουν βγάλει τα ημερολόγια και αναζητούν πότε πέφτουν οι αργίες του νέου έτους.

Δείτε αναλυτικά όλες τις αργίες και τα τριήμερα του 2017

Πρωτοχρονιά Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνεια Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Καθαρά Δευτέρα Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μεγάλη Παρασκευή Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μεγάλο Σάββατο Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Κυριακή του Πάσχα Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Δευτέρα του Πάσχα Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Εργατική Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Πεντηκοστή Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Κοίμηση της Θεοτόκου Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Ημέρα του «Όχι» Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Χριστούγεννα Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Σύναξη της Θεοτόκου Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Μεσσηνία - Χιόνια στη Σιβηρία

Πολύ νερό έπεσε και πάλι στο νομό την Παρασκευή. 


Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ποσά υετού καταγράφηκαν στους Φούρνους Ικαρίας (41 χιλιοστά), στο Βαρθολομιό Ηλείας (36 χιλιοστά), στην Πηνεία Ηλείας και στην Αμαλιάδα (30 χιλιοστά), στον Αρφαρά Μεσσηνίας (29 χιλιοστά) και στα Φιλιατρά (28 χιλιοστά).

Κι ενώ στην περιοχή υπάρχουν κάθε τόσο βροχοπτώσεις στη Σιβηρία πέφτει πυκνό χιόνι.

Η περιοχή Γιακούτσκ της Ρωσίας, στην Ανατολική Σιβηρία, την τελευταία εβδομάδα έχει δεχθεί πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού, που αντιστοιχούν στο κανονικό ύψος χιονιού 5 μηνών! 
Το μετεωρολογικό κέντρο της πρωτεύουσας της επαρχία, στην Γιακουτία, αναφέρει ότι τόσο έντονες χιονοπτώσεις τον Νοέμβριο είχαν παρατηρηθεί πριν 30 χρόνια σε μια έκταση όση η μισή Ευρώπη.

Το βόρειο τμήμα της επαρχίας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού οι οδικές αρτηρίες έχουν μπλοκαριστεί από 2 μέτρα χιονιού και στρατιώτες προσπαθούν με κάθε μέσο να προσεγγίσουν απομακρυσμένα χωριά και πόλεις.
Η Γιακουτία μπορεί να είναι η πιο ψυχρή (κατοικημένη) περιοχή του πλανήτη, αλλά αυτό αφορά τη θερμοκρασία και όχι το ύψος χιονόπτωσης, το οποίο δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, σχεδόν όλη η έκταση της Σιβηρίας καλύπτεται από χιόνι, πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές. 

ΠΗΓΗ: meteo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου